MotoGP

🏍️ Sve teme vezane uz MotoGP.

Lady
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Yamahin šef Lin Jarvis:

"I think that what we saw in the race was the revenge of Marc Marquez towards Valentino's statements in the media.

"So whilst, if you study every move that Marc did, there was nothing illegal about any single move, I think you have to see the bigger picture and you have to question the motivation of the style of race and the way and the attempt of Marc to clearly disturb Valentino to the maximum."

He added: "Finally, that resulted in an overflow of frustration by Valentino, and that boiled over and he made a move that was an incorrect move by taking Marc out to the side of the track.

"Then unfortunately Marc decides to turn in and hit the leg, that caused an incident and Marc fell off."

Jarvis nonetheless admitted that Rossi's penalty was deserved, even though Yamaha chose to lodge an appeal that was ultimately thrown out by the FIM.

"I think that Valentino was found, shall we say, the one in the race that did a manoeuvre that was not legal," he added.

"This is why he received the penalty as it was judged that this was not a move within the rules of racing."

Izvor

...............................

Meni je Rossi ful simpa i fenomenalan vozač, ALI...., jedan vozač njegovog kalibra, a da ne govorim iskustva, NE SMIJE si dozvolit da ga jedan 'klinac' na takav način isprovocira, i onda ovako reagira.
Marquez je očito provocirao, pogotovo nakon intervjua koji je dao Rossi u četvrtak gdje je optužio Marqueza da želi više naslov Lorenza jer će tako imat lakši put u svojoj karijeri u slučaju obaranja Rossijevog rekorda. Marquez ga je izazivao na stazi, a Rossi je puko!
Ako Rossi izgubi ovaj naslov, neka ne krivi Marqueza već sebe koji je kao iskusni lisac pao na provokaciju.
slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Marques nece nikad biti ono sto je Rossi ni u 3 zivota! Prije svega nema nimalo respekta,onog trkaceg, ako je se borio za pozicije, onakav pristup samo moze naskodit njemu, kao i suparniku. Razumio bi njegovu borbu da je bilo za titulu, ali onakav pristup i onakva borba, tacnije ometanje Rossija, jecisti bezobrazluk.

Marques nikako ne bi smio biti vodonosa Lorenzu, jer on ce mu biti protivnik u narednih nekoliko godina, ovo mu moze biti karma.

Rossi je vozio oprezno, cak je u par navrata gestikulacijom skrenuo paznju na Marquesovu voznju. Ne znam sta je bio njegov cilj!? Da li je cilj da isprovocira Rossija i da padne, da unisti nekom priliku za titulu, koju je gradio skoro godinu dana, jel to duh utrkivanja!? Niko ne trazi da se Mark skloni sa staze i da pusti Rossija, vec jednostavno onakva voznja prvo njemu je uzela sansu za tituli, pa sad hoce da uzme i nekom drugom, a svijesno potencira da Lorenzo bude sampion.

Zbog ovog poteza zelim da ga Lorenzo treha tokom cijele karijere i da se za glavu lupa!

I svaka cast Pedrosi, da hoce imati ovakvu formu i u 2016, da stavi komarca u drugi plan.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Lady
GP3
GP3
Ne kužim te Slavene! zašto si toliko gnjevan na Marqueza? pa taj dečko bez obzira na svoju prgavost je nešto najbolje šta se desilo u MotoGP- iju zadnjih godina.
Ovakvu genijalnost koju ima Marquez se rijetko viđa!
A i gdje će Pedrosa protiv Marqueza molim te.....

Ja se nadam da ćemo u budućnosti gledat još puno veličanstvenih dvoboja Marqueza sa ostalima, i onda nek pobjedi bolji..... (naravno Marquez.... :mrgreen: )
slika

dkw
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 7 mj
Koji Markez pa Rosi ga je ove sezone ubio u pojam .klinac nije nikad vise ljubio asfalt.Rosi je lepo trebao da stane i da mu nalupa par samara pa bi se naucio da vozi.To je moje sa navijacke strane .Ne pravdam Rosija ali ovo sto je radio Markes i to se ne vidja ja ne pamtim da je neko tako bezobrazno pokusavao da uspori nekog vozaca pogotovu pretedenta na titulu.Rosi je mozda izgubio titulu ali je ono malo govno izgubilo mnogo vise .Rosi ce mozda jos koju godinu i ode covek a ovaj umesto da pokupi njegove navijace on jos stvara protivnike svakako detinjast porez.A sta ces ipak je Rosi sa njim ove sezone brisao asfalt .
Voleo bi da Rosi osvoji titulu iako je izjavio da ne zna ddali ce da nastupi u Valensiji ali ima ko i njemu da zavrsi posao,al bi se onda ono necu vise ni da ga imenujem ujedao za dupe

reso20
GP3
GP3
Kakva genijalnost? LoL .... Odgledao sam većinu utrka ove sezone, prošlu nešto manje i osim što je vrhunski vozač ja ne vidim nikakvu genijalnost.
Genijalnost bi bila skup stvari, kako na stazi tako i van nje. Genijalac je bio Rossi. Da nema Dottorea gdje bi MotoGP bio? Siguran sam da bi bila puno manja gledanost. On mora još puno stvari popapati da bi bio približno toj tvojoj genijalnosti o kojoj pričaš. Slažemo se da se ne slažemo da je Rossi preiskusan i da si to nije trebao dozvoliti ALI, ne postoji niti jedan vozač koji si takvu stvar nije dozvolio, hoćeš od MotoGP pa do tvog Vettela ljubimca i mog miljenika Alonsa... Činjenica je da je Rossi ove sezone izveo par 'who is the boss' poteza koji su vjerovatno frustrirali ovog mladog vozača što se mogli vidjeti i po njegovim greškama ove sezone a Marc je sve to momački iskoristio na kraju sezone kada se računa, a Rossi sjeo na foru <3

Postoji win win situacija, Rossia propuste svi do Lorenza i neka zadnja trka svoje kaže... :mrgreen:

Lady
GP3
GP3
Marquez je genijalac i od njega ćemo još itekako puno toga vidijet. Mlad je i normalno da i griješi, a pogotovo zato šta je prilično agresivan vozač. No poanta je bila da Rossi si nije smio dozvolit nasjedanje na provokaciju. Očekivala sam puno više od njega s obzirom na svo silno iskustvo koje ima. Nije trebao niti toliko razvezat jezik u četvrtak na konferenciji kad je optužio Marqueza. jbga.... ovaj mu je lijepo smjestio igru na koju je ovaj nasjeo......
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
@Lady
Nakon ovoga što je Marq napravio vjeruj mi ekipu će biti totalno briga za njega.
Kada se Vale jednom umirovi sportu će pasti gledanost za barem 50%, a Marq neće nikada dobiti poštovanje od navijača (ne svojih) već ostalih zbog onoga što je napravio namjerno i išao rušiti prvenstvo u tuđu korist iz nekakve zavisti ili ne znam čega...
Bio mi je skroz ok i vidi se da ima brzinu i sve, ali ovo ti ne treba u karijeri.
Lorenzo ipak nije baš omiljen vozač navijačima iz raznih razloga.
Rossi je najveći ikada i nitko neće puniti tribine i obojiti ih u žuto kao Vale to je jasno.

A što se tiče Pedrose on je izniman vozač i ne vidim razloga zašto se on ne bi borio sa Marquezom? Meni osobno nakon Rossija najomiljeniji.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

dakako
Formula 4
Formula 4
Navija za: Mercedes
Najvjerojatnije ce se Marquez,a i njegovi navijaci sjetiti ovog nemilog dogadjaja puno brze nego sto mogu uopce zamisliti.No prilicno sam siguran da ce tada pravda i opravdanja biti obrnuto proporcionalni ovima danas. :chill:
Timski igrac

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Niko ne osporava njegova umijeca, malac ima cahones, ali ko prati gp zna da je Mark sklon padovima, upravo zbog toga sto vozi na samoj granici!

No, zasto njemu treba da bude vodonosa jednom Lorenzu!? Zasto mora biti rizik za vozace koji se bore za titulu? Gledao sam 3 reprize na SK i svaki put se hvatam za glavu i gledam sta radi Marquez.

Konstantno se mota oko Rossija, ostro sjece rikvine, ulazi u duele koji su rizicini, pa moglo bi se reci nepotrebni, jer je suvise rano da se bori za postolje!

Skoro sve utrke koje je dobio Marquez ove sezone su bile u zadnja dva kruga, to je zbog toga sto je stedio gume i na kraju pobjedio, a ovu utrku je odlucio da spali gume na stazi, a samim time i ometao Rossija, koji je bio malo sporiji od njega. Honde ovaj vikend su bile odlicne, cisto sumnjam da Marquez nije mogao brze!?

Utrka u Australiji je bila dokaz koliko su dueli rizicni i koliko usporavaju vozace, dok su se Marc, Rossi i Ian makljali Lorenzo je pravio razliku, kad se je Marc malo odvojio onda je uhvatio Lorenza.

Ma poenta je price da Marquez ako zeli da bude najbolji, ne smije biti niciji vodonosa, razumio bi da se bori za titulu, pa da ide na sve ili nista, onda covjek mu kapu skida, ali on nikakve veze nema sa titulom i fakticki gine na stazi, to samo moze biti jedno, a to je da pomaze Lorenzu, po meni jako jadno od njega.

Stavite se u poziciju Rossija, gdje mora voditi racuna da ne smije biti sporiji od Lorenza, mora ga uhvatiti ili mu biti iza ledja, ali ispred sebe imas odlicnog vozaca, koji nema pardona, ide na rizik, pa cak i pod cijenu pada, takvo sto Rossi ne smije si dopustit.

Steta je sto necemo imati uzbudljivu zavrsnicu, sezona nikad bolja, a zavrsnica nikad gora i mislio sam da je Moto GP savrsen, ali ocigledno nije.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

mika
Formula 4
Formula 4
Navija za: Renault, Hass
Slavenowsky je napisao/la:Niko ne osporava njegova umijeca, malac ima cahones, ali ko prati gp zna da je Mark sklon padovima, upravo zbog toga sto vozi na samoj granici!

No, zasto njemu treba da bude vodonosa jednom Lorenzu!? Zasto mora biti rizik za vozace koji se bore za titulu? Gledao sam 3 reprize na SK i svaki put se hvatam za glavu i gledam sta radi Marquez.

Konstantno se mota oko Rossija, ostro sjece rikvine, ulazi u duele koji su rizicini, pa moglo bi se reci nepotrebni, jer je suvise rano da se bori za postolje!

Skoro sve utrke koje je dobio Marquez ove sezone su bile u zadnja dva kruga, to je zbog toga sto je stedio gume i na kraju pobjedio, a ovu utrku je odlucio da spali gume na stazi, a samim time i ometao Rossija, koji je bio malo sporiji od njega. Honde ovaj vikend su bile odlicne, cisto sumnjam da Marquez nije mogao brze!?

Utrka u Australiji je bila dokaz koliko su dueli rizicni i koliko usporavaju vozace, dok su se Marc, Rossi i Ian makljali Lorenzo je pravio razliku, kad se je Marc malo odvojio onda je uhvatio Lorenza.

Ma poenta je price da Marquez ako zeli da bude najbolji, ne smije biti niciji vodonosa, razumio bi da se bori za titulu, pa da ide na sve ili nista, onda covjek mu kapu skida, ali on nikakve veze nema sa titulom i fakticki gine na stazi, to samo moze biti jedno, a to je da pomaze Lorenzu, po meni jako jadno od njega.

Stavite se u poziciju Rossija, gdje mora voditi racuna da ne smije biti sporiji od Lorenza, mora ga uhvatiti ili mu biti iza ledja, ali ispred sebe imas odlicnog vozaca, koji nema pardona, ide na rizik, pa cak i pod cijenu pada, takvo sto Rossi ne smije si dopustit.

Steta je sto necemo imati uzbudljivu zavrsnicu, sezona nikad bolja, a zavrsnica nikad gora i mislio sam da je Moto GP savrsen, ali ocigledno nije.
Apsolutno se slažem, Rossi je malo izgubio živce ali i to je dio sporta. Govoriti da je Marc namjerno vozio na nož samo da pomogne Lorenzu je čista glupost i nema veze s mozgom.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
http://gol.dnevnik.hr/clanak/automoto/v ... 14025.html

U videu na dnu pogledajte ključne detalje iz duela Rossija i Marqueza na stazi u Sepangu. Vidjet ćete koliko je Španjolac bio agresivan i koliko je riskantno ulazio u neke zavoje i Rossijevu putanju. U dva navrata mu je gotovo ušao pod kotače i to je najbolji dokaz da nije vozio u skladu s 'propisima'.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=z3u3DpmL8GM[/youtube]

Dosada je sakupljenjo gotovo 300 tisuća potpisa i to će svakako utjecati na odluku Svjetske motociklističke organizacije (FIM),
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

josip123
GP3
GP3
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Ma sumnjam da ce glasovi ponistiti odluku.... Sada kada je donesena, glupo bi bilo da je ponistavaju....

Mada bi volio da se ponisti, jer nije Rossi kriv. :thumbs:
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

dkw
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 7 mj
Ima ko i za Rosija da zeza lorenca .Ocekujem da dva Dukatija budu lepo raspolozena prema Lorencu pogotovo Ianone koji je Rosijev dobar prijatelj ja i dalje verujem u Rosija GGGGGGoooooooooooooooooooooooooooo VALE :klanjam: :jupije:

josip123
GP3
GP3
Umirao sam kad sam vidio ovu sliku!!!! :zubo: :rofl: :rofl:

Idemo po osvetu u Valenciji! Iannone ili Dovi, sredite ga. :thumbs: :fakjea: :trep:

[ link do slike ]
Ayrton Senna

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
A vidi ovo.

[ link do slike ]
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

josip123
GP3
GP3
Znam ovu sliku!
Do sada mu je Rossi bio uzor, a sada se odjednom okrenuo protiv njega.... Jadno :facepalm: :facepalm:
Ayrton Senna

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
ali prvo je u otvoreni rat krenuo rossi sa izjavama od prošlog četvrtka. bio sam na putu od četvrtka pa nisam ništa pratio, samo malo preko mobitela bi pročito vijesti.
nije mi to jasno nikako. nebitno za ovu sliku iz mladih mm dana, oni su stalno bili dobri u moto gp-u, smijali se, čestitatli, slavili na podiju dok bi jorge bio 'sa strane'.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
josip123 je napisao/la:Umirao sam kad sam vidio ovu sliku!!!! :zubo: :rofl: :rofl:

Idemo po osvetu u Valenciji! Iannone ili Dovi, sredite ga. :thumbs: :fakjea: :trep:

[ link do slike ]
Ma ni jedan ni drugi ga nece vidjeti a kamoli srediti mislim da Jorge uzima PP i naravno pobijedu :D
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

josip123
GP3
GP3
Ma pokazat ce zube Rossi! Ako je itko sposoban doci sa zadnjeg mjesta, to je on onda! :thumbs:

Mislim da ce ga ovi sporiji pustati samo da sto prije dodje do vodeceg trojca. E onda da gledamo borbu kakva bi i trebala biti. :fakjea: :pivo:
Ayrton Senna

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
josip123 je napisao/la:Ma pokazat ce zube Rossi! Ako je itko sposoban doci sa zadnjeg mjesta, to je on onda! :thumbs:

Mislim da ce ga ovi sporiji pustati samo da sto prije dodje do vodeceg trojca. E onda da gledamo borbu kakva bi i trebala biti. :fakjea: :pivo:
Ma samo da Jorgea ne izdaju gume jer dok mu god gume traju on ima najbolji tempo cim gume odu pada mu tempo a Rossi ce se svakako probit samo pitanje dokle.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡