VN Bahreina (Sakhir) 26.-28. ožujka 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
Wehrlein94 je napisao/la: 27.03.2021., 19:42 Alonsovih 0.6 danas definitivno vidljivo, a ja se usudim reći da je danas izvukao i više iz Renaulta, iliti Alphinea ... tko bi danas uvukao tu kantu u Q3 osim velikog Fernanda , tko ??
Okon...
slika

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 2 mj
Navija za: Raikkonen
Frantic je napisao/la: 27.03.2021., 17:36 Mazepin :klanjam: :facepalm:
Znači, pretekne par ljudi u in-lapu i onda im usere hot-lap sa spinom :rofl:
Nikita MazeSpin heheh iako,ne hejtam lika...možda ispadne pristojan vozač

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
slika
slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Mislim da startni poredak nije mogao ispasti bolji. Tsunoda će odmah imati vatreno krštenje, da vidimo kako se probija kroz poredak.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Svašta.
https://twitter.com/ChrisMedlandF1/status/1375889325062246400

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Seb
Wehrlein94 je napisao/la: 27.03.2021., 19:42 Alonsovih 0.6 danas definitivno vidljivo, a ja se usudim reći da je danas izvukao i više iz Renaulta, iliti Alphinea ... tko bi danas uvukao tu kantu u Q3 osim velikog Fernanda , tko ??
Stroll. Nije ni Aston Martin izgledao ništa bolje. A da su Perez i Tsunoda uzeli meke gume u drugom pokušaju, nebi ni Stroll ni Alonso vidjeli Q3...
Ocon je isto imao žute zastave u Q1.

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Malo sam rozočaran Perezom, nije bio toliko sporiji u Q2 od Maxa, a opet je ispao.
Ali bit će to bolje, već od sutra.
Očekujem ga na podiju ili u najgorem na 4 mjestu. Slalom u prvih 15 krugova.
Honda odlična, AT leti, šteta Tsunode.

Ferrari napredovao, nadam se da im je takav i race pace i da će biti velike borbe izmedu njih, Mclarena i AT.
Mercedes se muči, sto znaci da se i AM muči.
Szaufner je već svjestan da su u gabuli i da nece tako lako nadoknaditi deficit.
Alonso stara lisica, ali realno Ocon je isto amo reći malo nepravedno ispao u Q1.
Nadam se dobroj utrci i dosta borbi po cijelom gridu.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Sarma je napisao/la: 27.03.2021., 20:47 Svašta.
Smiješno. Najviše je usporio od ovih vozača koji su se zadesili pod žutom zastavom. Neki su čak i prošli u Q2 pod žutom zastavom, pa se ne govori o nikakvim kaznama. :facepalm:

Pastor
Formula 1
Formula 1
Nisu u Red Bullu i AT-u trebali staviti svoja dva nova vozača na žute. Mogli su imati još dvojicu u prva tri startna reda da smetaju Mercedesima, a svi su imali odličan tempo za utrku na FP2. A i dvojica na mekim gumama bi im dobro došla da pokriju Mercedes sa različitim taktikama.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Pastor je napisao/la: 27.03.2021., 20:58
Smiješno. Najviše je usporio od ovih vozača koji su se zadesili pod žutom zastavom. Neki su čak i prošli u Q2 pod žutom zastavom, pa se ne govori o nikakvim kaznama. :facepalm:
Lik doslovno izgubio 4 desetinke, a oni zovu na razgovore...

FIA po običaju radi cirkus. Bolje je pitati zašto su kriteriji za Super Licencu toliko niski da likovi poput Mazepina mogu voziti u F1.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Mazzacane
Karting
Karting
S nama već: 7 god 4 mj
Navija za: Minardi
Ibarac00 je napisao/la: 27.03.2021., 20:57 Malo sam rozočaran Perezom, nije bio toliko sporiji u Q2 od Maxa, a opet je ispao.
Bio je sporiji 3 desetinke u Q2 - to je neki prosječni Ricciardov zaostatak 2017. i 2018. za Verstappenom. Po meni uopće nije loše. Problem je što je to velik zaostatak, ako ostali idu na softu u Q2, jer je Verstappen na mediumu s te 3 desetinke "bonusa" završio na P7 u Q2.

Zapravo je Perez uprskao u prvom pokušaju u Q2 kad mu je izbrisano vrijeme. Da je tu odvezao neko vrijeme, mogao je u drugom pokušaju ići na soft i izaći nešto kasnije od ostalih. Pa ako vidi da neće proć, udre po gasu. Ako vidi da prolazi s vremenom iz prvog pokušaja, jave mu iz boksa i samo uspori pred cilj, ka šta je bezbroj puta viđeno kod Mercedesa i Verstappena u prijašnjim sezonama kad su mislili da nisu sigurni u prolaz. Ovako se kockao sa mediumom u drugom pokušaju i ispao.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Mazzacane je napisao/la: 27.03.2021., 21:39
Ibarac00 je napisao/la: 27.03.2021., 20:57 Malo sam rozočaran Perezom, nije bio toliko sporiji u Q2 od Maxa, a opet je ispao.
Bio je sporiji 3 desetinke u Q2 - to je neki prosječni Ricciardov zaostatak 2017. i 2018. za Verstappenom. Po meni uopće nije loše. Problem je što je to velik zaostatak, ako ostali idu na softu u Q2, jer je Verstappen na mediumu s te 3 desetinke "bonusa" završio na P7 u Q2.

Zapravo je Perez uprskao u prvom pokušaju u Q2 kad mu je izbrisano vrijeme. Da je tu odvezao neko vrijeme, mogao je u drugom pokušaju ići na soft i izaći nešto kasnije od ostalih. Pa ako vidi da neće proć, udre po gasu. Ako vidi da prolazi s vremenom iz prvog pokušaja, jave mu iz boksa i samo uspori pred cilj, ka šta je bezbroj puta viđeno kod Mercedesa i Verstappena u prijašnjim sezonama kad su mislili da nisu sigurni u prolaz. Ovako se kockao sa mediumom u drugom pokušaju i ispao.
Perezov zaostatak nije bio 3 desetinke, već skoro 7 desetinki.

Perez je imao dva pokušaja na Mediumu (drugi je bio na stazi koja se očito ubrzala), dok je Max iz prvog pokušaja išao brže od njega za 0.677 ili tako nešto + što je još Perez "ukrao" u tom četvrtom zavoju.

Ima on posla.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
Ali svejedno. I Perez i Tsunoda bi bili u Q3 da su izašli na mekim gumama. A to bi im taktički pomoglo protiv Mercedesa, da imaju nekoga i na mekim gumama.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 27.03.2021., 21:12
Pastor je napisao/la: 27.03.2021., 20:58
Lik doslovno izgubio 4 desetinke, a oni zovu na razgovore...

FIA po običaju radi cirkus. Bolje je pitati zašto su kriteriji za Super Licencu toliko niski da likovi poput Mazepina mogu voziti u F1.
Russell imao sva tri zelena sektora i prošao u Q2, pod istom žutom zastavom...

A vidim da je Vettel bio najbrži na speed trapu. Vjerovatno je imao zavjetrinu od nekoga. Ali svejedno, Mazepin se okrenuo u petom mini sektoru, kojeg je Vettel sporije odvezao od prethodnog pokušaja, na dosta sporijoj stazi.
Nisam samo vidio nigdje snimak, gdje je Mazepin bio u odnosu na Vettela prije nego se okrenuo. Jeli odmah direktno ispred njega, ili je bilo još bolida između? Svejedno, kada je žuta zastava na stazi, treba se usporiti u onom mini sektoru u kojem je bio incident, a on je tu usporio, nakon 4 mini sektora u kojim je bio najbrži na stazi. Trebalo je tu dobro usporiti da ne bude zeleni mini sektor, na stazi koja se ubrzala u odnosu na prethodni pokušaj.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 4 mj
Navija za: Ferrari
Perez je bolji vozac od Albona i Gaslyja. Ne sumnjam da ce on doci na svoje. U trkama ce sigurno biti bolji. Vidjecemo sjutra u ostalom... Jedan sudar mijenja sve.

I ono sto sam ja primjetio.... Cini mi se da Leclerc vozi dosta opreznije nego li prethodnih godina. Zasto mi se cini da je malo konzervativniji u pristupu. Gledao sam onboard krug. Odvezao ga je bez greske, a opet je imao zaostatak 6 desetinki.

Da li se moze tokom ove sezone nadogradjivati motor ili je to to!? Ferrari je napravio odlican posao sa ovim motorom, mora se priznati. Imam osjecaj da bi sa jos jednom nadogradnjom prestigli Merc i Hondu ili bi bili egal. Ako uzmemo u obzir da je njihov bolid losiji, onda ova razlika nije velika. Po meni 10ak ks u korist Merca i Honde.
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
ne može se nadograđivat.
jedino su dozvoljene izmjene zbog pozdanosti.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Ferrari je napisao/la: 27.03.2021., 21:59
Mazzacane je napisao/la: 27.03.2021., 21:39

Perezov zaostatak nije bio 3 desetinke, već skoro 7 desetinki.

Perez je imao dva pokušaja na Mediumu (drugi je bio na stazi koja se očito ubrzala), dok je Max iz prvog pokušaja išao brže od njega za 0.677 ili tako nešto + što je još Perez "ukrao" u tom četvrtom zavoju.

Ima on posla.
Prvi krug je prekoračio 4, a ostatak kruga je zapeo iza Ocona, preblizu mu je bio.
Ali nema veze, nije se sastavio sa jednim brzim krugom.
Vidit cemo ga u utrci

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Mercedes
zekohonda je napisao/la: 27.03.2021., 22:31 ne može se nadograđivat.
jedino su dozvoljene izmjene zbog pozdanosti.
Ja sam mislio da se motori zamrzavaju na kraju ove sezone? A čini mi se da sam čitao izjave iz Honde kako neće stati sa razvojem motora, bez obzira što izlaze iz F1 i na taj način pomoći RB u borbi za titulu.

Jesam li to nešto prespavao?

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Ferrari je napisao/la: 27.03.2021., 21:12 Bolje je pitati zašto su kriteriji za Super Licencu toliko niski da likovi poput Mazepina mogu voziti u F1.
Kakvi bi to bili kriteriji koji ne dozvoljavaju izdavanje super licence nekome tko je u zadnje 3 godine završio drugi u GP3 i peti u F2 :misli:

Ovaj vikend se pošteno izblamirao (iako čitam da je možda imao problema s BBW-om), ali nije baš njemu super licenca poklonjena. Pošteno ju je zaradio.

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
Momci, jel sada slijedi dominacija Red Bula?

Ja mislim da da!
Tokom cijelig vikenda su bili brzi od Mercedesa.

Pocetak dominacije.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡