VN VELIKE BRITANIJE (3. - 5. srpnja)

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: Ferrari
Ne treba Kimija i Vettela stavljati u isti koš! Prije svega razlika u godinama je nekih 7-8 godina. Vettel je zaljubljen u Ferrari, motivisan - nabrijan kako god... Vise je zeljan da se pokaze u ovakvom Ferrariju da vrijedi one 4 titule koje mu se ne prepisuju kao zasluzene zbog bolida i mislim da mu godi ova uloga novog "Schumachera" ili novog "spasioca"! Vettel je kao Alonso prilagodljiv, dok Kimi je direktan, reci ce da nesto ne valja, sto ne znaci da ni Vettelu ne smeta, samo se Vettel lako prilagodi. I ovaj bolid kako kazete da je radjen po Kimiju, mozda kao takav je odlican za Vettela, za njegov stil voznje, tako da ne otpisujte znacajnu ulogu Kimija u Ferrariju! Ipak Kimi i Allison kao tandem su savrseno odgovarali u niskobudjetnom Lotusu.

Tokom vikenda i kvalifikacija, osjeti se zelja u Kimiju, ali Kanada i Austrija je i dan danas misterija, ova scena u Silverstonu, je njegova krivica, ali boze moj, pa pogledajte Bottasa po kisnim uslovima, jad i cemer, a uzdizu ga u nebesa.

Ne branim Kimija, da mogu rado bi doveo Hulka umjesto njega, ali Kimi je neophodan za ovaj sport, a u Ferrariju vjerovatno znaju da li Kimi vrijedi ili ne, Ferrari nikad nije stavljao vozace ispred svog interesa, mozda su Alonsa zbog novca iz Santandera, ali Kimija da cuvaju tek tako u timu je nemoguce. Ako je ovo godina rekonstrukcije, onda je tako i treba gledati. Ovaj bolid jos evoluira i kad dodje na svoje, samo jedan moze biti sampion, a Kimi kada bio dobio ili izgubio prvenstvo isti bi bio, samo je pitanje bi li bio takav Alonso ili Hamilton? Da se ne lazemo, svaki tim ima svog mezimca i mislim da je Kimi svjestan da je to Vettel, ali njega to ne kopka, zato je atmosfera sad mnogo opustenija.

Zato kazem, ne treba porediti Kimija i Vettela, to su totalno razliciti karakteri koji se na neki cudnovat nacin slazu, ako dodje vrijeme kad Ferrari bas stane na noge, recimo 2016, a Kimi bude truba, dobit ce on lagano saglasnost za penziju, okacit ce volan od klin i tamburasi ce ga ispratit :)
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Viper
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Sebastian Vettel
luka vz je napisao/la:Pozz Viper - dobrodošao! :pivo:
Hvala, dobro vas našao :pivo:
You can't change what happened. But you can still change what will happen.

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
Ferrari1345 je napisao/la: Evo jos jedan video, kako se vozac koji je jedan od najiskusnijih na gridu uspio ovako jeftino izvrtit

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CowtAuigNz8[/youtube]

Rosberg i Vettel su zbilja letili po ovim uvjetima
Već sam postao ovaj video (samo link na vrhu stranice) a i dao obašnjenje. Ali evo ponovo: pogledaj koje ima gume i koliko spray-a ostavljaju bolidi kad prođu ciljnom ravninom.
Dolazimo do zaključka da je to bilo u vrijeme one 2. kiše kad je Kimi imao istrošene intermedije (koje su postale ćelave kao i slikovi). Iza togaje išao 2. put u boks.

Kad su me već prozvali njegovim odvjetnikom moram ga branit do kraja. :mrgreen:

neron
Karting
Karting
Slavenowsky je napisao/la:Ne treba Kimija i Vettela stavljati u isti koš! Prije svega razlika u godinama je nekih 7-8 godina. Vettel je zaljubljen u Ferrari, motivisan - nabrijan kako god... Vise je zeljan da se pokaze u ovakvom Ferrariju da vrijedi one 4 titule koje mu se ne prepisuju kao zasluzene zbog bolida i mislim da mu godi ova uloga novog "Schumachera" ili novog "spasioca"! Vettel je kao Alonso prilagodljiv, dok Kimi je direktan, reci ce da nesto ne valja, sto ne znaci da ni Vettelu ne smeta, samo se Vettel lako prilagodi. I ovaj bolid kako kazete da je radjen po Kimiju, mozda kao takav je odlican za Vettela, za njegov stil voznje, tako da ne otpisujte znacajnu ulogu Kimija u Ferrariju! Ipak Kimi i Allison kao tandem su savrseno odgovarali u niskobudjetnom Lotusu.

Tokom vikenda i kvalifikacija, osjeti se zelja u Kimiju, ali Kanada i Austrija je i dan danas misterija, ova scena u Silverstonu, je njegova krivica, ali boze moj, pa pogledajte Bottasa po kisnim uslovima, jad i cemer, a uzdizu ga u nebesa.

Ne branim Kimija, da mogu rado bi doveo Hulka umjesto njega, ali Kimi je neophodan za ovaj sport, a u Ferrariju vjerovatno znaju da li Kimi vrijedi ili ne, Ferrari nikad nije stavljao vozace ispred svog interesa, mozda su Alonsa zbog novca iz Santandera, ali Kimija da cuvaju tek tako u timu je nemoguce. Ako je ovo godina rekonstrukcije, onda je tako i treba gledati. Ovaj bolid jos evoluira i kad dodje na svoje, samo jedan moze biti sampion, a Kimi kada bio dobio ili izgubio prvenstvo isti bi bio, samo je pitanje bi li bio takav Alonso ili Hamilton? Da se ne lazemo, svaki tim ima svog mezimca i mislim da je Kimi svjestan da je to Vettel, ali njega to ne kopka, zato je atmosfera sad mnogo opustenija.

Zato kazem, ne treba porediti Kimija i Vettela, to su totalno razliciti karakteri koji se na neki cudnovat nacin slazu, ako dodje vrijeme kad Ferrari bas stane na noge, recimo 2016, a Kimi bude truba, dobit ce on lagano saglasnost za penziju, okacit ce volan od klin i tamburasi ce ga ispratit :)

Evo ovako piše pravi Ferrarijev navijać. Nije mi jasno kako bi pravi Ferrarijevac išao rasturati ekipu koja je napravila krupne korake naprijed i zajedno je tek 9 utrka.

Lady
GP3
GP3
slika

JFK
Formula 4
Formula 4
JFK je napisao/la:
Iceman je napisao/la:@JFK, Zeus -

.........
Ja bih rekao suprotno, čitajuči komentare na forumima, tvitovima stječe se dojam da je Ferrari kriv. Ljudi koji strogo navijaju za vozača često su puta abnormalno subjektivni (pa i ja sam takav bio....). Ja ne kažem da u zadnjih godinu i pol Ferrari nije kumovao lošim Kimijevim plasmanima, ali ne može svaki puta tako biti. Ako ćemo danas vjerovati Kimiju onda je Kimi danas donio odluku koja se pokazala pogrešnom. I da postoji tim za strategiju, ali Kimi zna najbolje kakvi su uvjeti na stazi, kao što to isto zna Vettel. Jedan je donio jednu odluku, drugi drugu.
https://www.youtube.com/watch?v=bN9NrkuZyFs#t=14

Tedova bilježnica: O Ferrariju počinje na 9:00, a zanimljivi dio na 9:30. Govori o prepirci kada ući u boks, "čija je odluka", "snosit ćeš odgovrnost" ... na kaju je Kimi rekao: "You're gonna make the call".
Naravno Tedova bilježnica nije sveto pismo; puno puta je napumpao neku situaciju, ali ovo što je izjavio bi morale biti činjenice. Nije ih valjda izmislio!
Ovi iz Sky-a su neobjektivni kad se radi o britanskim vozačima (što je donekle i razumljivo), ali pratim ih jer imaju realno najbrže i najtočnije informacije o događanjima na stazi. Čekam transkript TR-a!

U ovakvim prijelomnim trenucima vozačka odluka o ulasku u boks može biti presudna, i on može tražiti ulazak u boks (i to može biti presudno dali ući taj krug ili slijedeći - kao što je to bio slučaj kod LH i NR), ali generalno pitwall je taj koji ima širi pregled situacije i već su znali da kiša prestaje, a da je pola staze suho (i da će spržit gume za par krugova). Znali su da stiže i nova kiša, čak su neki mislili da bi trebala biti laganija od prve (što se pokazalo suprotnim).
Nakon utrke Kimi je preuzeo krivicu na sebe - to je jasno; uzmimo njegovu odluku "ulazim u boks po intermedije" - zdravo za gotovo; ipak u svemu tome po meni je odluka s pitwall-a zadnja i konačna dali i kad da se uđe po druge gume.

P.S. I sigurno Kimi nije bezgrešan i nije uvijek Ferrari kriv. Evo napr. Monaco 2014 zabijanje u Magnusena - čista vozačka pogreška - 100%

Evo cijeli TR Kimija:

Jasno se čuje kako je svojevoljno Kimi odlučio ući u boks, a ona "prepirka" što ju je Ted nazvao je običan razgovor dali i kada ući u boks po one druge intermedije, i tu je tek Kimiju blio svejedno jer je već izgubio izglede za dobar plasman.
Onaj spin na startno ciljnoj ravnini je uzrokovan istrošenosti prednjih intermedija, nakon čega je išao po nove interice.

Dakle gotovo svi su bili u pravu, jedino (po ovom TR) ne stoji ona izjava Arrivabenea da su ga savjetovali da ostane vani (da ne ulazi u boks).
Od kada je prestao VSC do njegovog poziva u boks nema nikakve komunikacije. Što su radili oni na pitwall-u? :chill:

Lady
GP3
GP3
Ferrari1345 je napisao/la:
Lady je napisao/la: [ link do slike ]
Nije mahao svojima :rofl: , nego je ispitivao kolko kiše pada, but you got a point

A jbga.... :zubo: još mi bilo čudno da maše publici ili kome više, a par sekundi prije se hrva s bolidom..... ali, čovjek lijepo provjeri rukicom kišicu i tada donosi odluku koja ga je i lansirala na podij.....
slika

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Glasniju F1
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

JFK
Formula 4
Formula 4
36 krug: Bottas: "We need to stop"
37 krug: Lewis: "The rain has stopped"
38 krug: javljaju Bottasu: "Still not wet for inters"

BTW: Kako je McLaren pao u drugi plan, mnogima je promaklo da je s ovim "kockarima" koji su prvi otišli po interice bio i Alonso.
Sreća njegova što je otišao iz Ferrarija jer bi i njega talijanski mediji prozvali glupanom.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Glasniju F1
Prvo nazvat nekog glupanom je idiotski, ako pricamo o ovome sportu. Drugo nisu njega samo na temelju ove utrke nazvali glupanom, vec zbog niza loših rezultata. Tako da i da je Alonso to napravio u Ferrariju sigurno ga nebi tolko napadali zbog jedne loše odluke. Drugo Alonso nije imao apsolutno ništa za izgubit pa je zato i riskirao, iza njega su bili Manori koji su zaostajali puni krug...
Drugo Kimi je imao štošta za izgubit, što je nakraju i izgubio (4 mjesta), i jos se prije tome izvrtio, dok Alonso nije a imao je puno starije intermedije

Jos jednu vecu glupost je napravio Sauber. Pozvali su Ericssona na intermedije, 2 kruga poslije su ga poslali na slick jer su vidjeli da kiša nema tako jak intezitet, i kad su skužili da dolazi pljusak opet ga pozvali po intermedije :bonk: . Misterijozna tajna kako je Alonso dosao do prvog boda...

Sva sreća pa nismo morali citat izjave tipa "Bio je san osvojit prve bodove s MclarenHondom :party: "
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Zeus
Formula 4
Formula 4
Navija za: Ferrari, Alonso
Ferrari1345 je napisao/la:[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rQat8eBTlIk[/youtube]

Minis :)
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Bo77as McH aleluja ne radi :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

šalu na stranu, Bottas itekako ima razloga poslat u tri sve odluke koje su imali oko "strategije" u Williamsu. Kako su samo na oči lagali pravdajući se da su kod prve odluke za pit bili u nedoumici zbog prvotne namjere da odrade samo jedan ulazak. To nema nikakve veze s pameti jer ne bi onda pokrivali u slijedećem krugu Mercedes, nego ostali duže na stazi. Massa sigurno nije htio ni čut da propusti Valtterija, pravdao se izjavom da je Bottas bio blizu samo zbog DRS-a, a upravo smo vidjeli suprotno, V.B. ga je stizao u zavojima i na kočenjima, sigurno bi se odmicao od Masse, a Felipe bi mogao čuvati u tom slučaju Valtteriju leđa.
Tako bi odigrali najbolju strategiju za obojicu kako se hvale da im je tim na prvome mjestu i da nema privilegija. Massa sigurno ostaje u Williamsu, Petrobras donosi pinku, a V.B. nema ugovor za slijedeću sezonu niti donosi lovu kao Massa. Na samu pomisao da moraju reći Massi-"Valtteri is faster than you", Smedleyu se odvrtio Ferrari film u glavi, i totalno su se pogubili sa odlukama. Svakom tko se imalo razumije u F1 je bilo ko dan jasno da će Mercedes ako ode prvi u boks napraviti undercut, pa zašto onda nisu ostali kod te svoje prvotne odluke da produže prvi stint? Ljudi su javljali da kiša ide sigurno u pravcu Silverstona, bilo je samo pitanje da li će pasti za "18 ili 20" minuta. Mercedes ulazi u boks, a oni za njima, iako je bilo očito da nemaju sekundi da izađu na svoje pozicije, oni idu pratit Mercedes. Gdje je tu logika? Niti su se držali dogovora o svojoj prvotnoj strategiji, niti su radili u korist obojice vozača, tj. tima.
"Pustit ćemo Massu naprijed, pa što bude"-Valtteri je zapravo čuvao leđa Massi koji nije mogao napraviti dovoljno razliku da onemogući Mercedesu undercut, trebalo je bar 5, 6 sekundi prednosti da se onda može pokrivati eventualni raniji ulazak Mercedesa koji se i dogodio.
To bi Valtteri uspio po mom mišljenju napravit, jer nije zbog DRS-a bio na repu Massi (kako je izjavio), pa bio mu je u difuzoru kroz sve zavoje, u Stove je ulazio sa unutarnje strane i tako je kvario Valtterijevu liniju, na to ima pravo, ali to je sve jedno za drugim išlo nizbrdo za Williams.
Točno kao da su se utrkivali vozači iz dva različita tima.
Nitko ne bi mogao reći da je nepošteno u slučaju da je V.B. pušten naprijed i sagradio prednost.
Ako se ne bi uspio odmaknuti (ne vjerujem niti sekunde da ne bi uspio jer je bio očito brži kroz zavoje), vratiti poziciju. Barem bi pokušali ostati naprijed, ovako su sami sebe zablokirali. Kiša, drugi boks bi vjerovatno isto tako bio drugačiji jer ne bi bili u pozicijama gdje su se sami zaglavili.
Jesu li Massu protektirali ili ne, naštetili su obojici vozača tim odlukama, popušili podij u najgorem slučaju.
Eto, dobio sam dojam nakon svega da je Massa bio sebičan jer mu se opet dogodila ona stara "x is faster than you", nije ni sekunde pomislio na rezultat tima nego samo na to da vodi utrku. :thumbsd:
Brijem da Bottas u ovoj malo dužoj pauzi negdje već roka bokericom, a na glinenim golubovima Massina slika [ link do slike ] :prcnjau: :mrgreen:

sennacher
Karting
Karting
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Seb Vettel
Ja ne brijem, jer odavno je uveo pravilo npr. nekad pobjednički McLaren da je vozač broj1 u utrci onaj koji prođe prvi u prvom zavoju.
Koliko god mi pričali o timskim odredbama (za koje rezultati i bodovi znače i značajan povrat uložene love), ne može se suzbiti ego vozača i nikad se F-1 ne može u potpunosti formulirati kao ekipni ili pojedinačni sport.
Ja bih rekao da nitko u Williamsu nije bio uopće spreman na ovakvu situaciju niti je itko pomislio da će u nekom trenutku biti 1-2 ispred dva Mercedesa.
Lako je sad biti pametan kad su ovi u Mečkama očito zeznuli start čemu se nitko nije nadao (barem ne za obojicu).
Slično vrijedi i za Kimija. Kad je ušao po interice ja sam ga vidio kao pobjednika ukoliko kiša pojača. Tad bi bio genijalac! Ovako je ispao papak, toliko puta viđeno u F-1, oba scenarija...
IL DITTO DI VETTEL

Lady
GP3
GP3
sennacher,

Krivo! Ima Zeus pravo kad kaže da su trebali propustit Bottasa naprijed..., ali, jbga... prevladao je neki drugi faktor....
No, da dam čisti primjer zašto sam ti napisala u samom staru ''krivo!''. Sjeti se i Red Bulla kako su mrtvi hladni svojem prvom vozaču, Vettelu rekli da je ovaj iza (Ricci) brži i da ga propusti. To su napravili 2 puta.... onda su ove godine u jednom navratu to isto rekli Ricciu kako je Kvyat brži...., a nedavno na utrci u Monacu, Kvyat je propustio Riccia jer su se nadali kako će Ricci ugrozit trojac naprijed, odnosno Hamiltona..., a kad su vidijeli da ne može, lijepo su mu rekli da vrati poziciju Kvyatu i gotovo....
Tako se to momčadski radi, a Zeus je dobro napisao, Massa nije niti pomišljao na momčad....

A šta se tiče Raikkonena: Opet ću napisat šta sam napisala na komentare na članke: nije Raikkonen donio tu odluku jer nije imao šta izgubit pa se malo kockao i mogao ispast car da je kiša pojačala, već zato jer nije mogao uopće vozit na slikovima po mokrom!¨Pogledaj kako mu je Vettel skinuo svu prednost i pretekao ga kao da ovaj stoji na mjestu čim je malo kišica pala.....
Kimi ne zna vozit po kiši i gotovo!
slika

Zeus
Formula 4
Formula 4
Lady je napisao/la:sennacher,

Krivo! Ima Zeus pravo kad kaže da su trebali propustit Bottasa naprijed..., ali, jbga... prevladao je neki drugi faktor....
No, da dam čisti primjer zašto sam ti napisala u samom staru ''krivo!''. Sjeti se i Red Bulla kako su mrtvi hladni svojem prvom vozaču, Vettelu rekli da je ovaj iza (Ricci) brži i da ga propusti. To su napravili 2 puta.... onda su ove godine u jednom navratu to isto rekli Ricciu kako je Kvyat brži...., a nedavno na utrci u Monacu, Kvyat je propustio Riccia jer su se nadali kako će Ricci ugrozit trojac naprijed, odnosno Hamiltona..., a kad su vidijeli da ne može, lijepo su mu rekli da vrati poziciju Kvyatu i gotovo....
Tako se to momčadski radi, a Zeus je dobro napisao, Massa nije niti pomišljao na momčad....

A šta se tiče Raikkonena: Opet ću napisat šta sam napisala na komentare na članke: nije Raikkonen donio tu odluku jer nije imao šta izgubit pa se malo kockao i mogao ispast car da je kiša pojačala, već zato jer nije mogao uopće vozit na slikovima po mokrom!¨Pogledaj kako mu je Vettel skinuo svu prednost i pretekao ga kao da ovaj stoji na mjestu čim je malo kišica pala.....
Kimi ne zna vozit po kiši i gotovo!
Eh, Lady, Massa me razočarao, kao i Rob, znam da je prgavac, ali lagao je u oči novinarima poslije utrke. "Bottas me mogao pratiti zbog DRS-a"-laž sezone. Svi oni žele prvo mjesto, i neki put u žaru borbe prevlada sebičnost, nije jedini, ali ne samo da je on slagao, nego mu je i Rob držao izjavom stranu, druga laž sezone.
To nije imalo nikakve veze sa "situacijom boljom za tim" kako su to opisivali, jer da su htjeli ostati kod prvotne strategije, ne bi povukli Massu odmah iza Lewisa u boks. Ne brani se pokušaj undercuta ako nemaš barem 4, 5 sekundi prednosti, prije nego je Lewis išao u boks sam napisao da ako Williams ne ode prvi, Mercedes će ih preskočit. Sumnjao sam da će nešto shebat jer radio poruke, i to one koje smo čuli su bile sve samo ne pravi odlučni potezi strategičara.
Zato Robova priča o strategiji 1 ulaska u boks uopće ne drži vodu, pa valjda bi onda ostali na stazi, ne bi pokrivali izgubljenu bitku.
Evo radio transkripta Silverstonea.
Uspjeli su pokvarit samu utrku, kao i svoj plasman, a tako mi je bilo drago kad sam na startu vidio obojicu kao iz katapulta ispaljeni...rijetke su prilike za stjerat Mercedes u kut, a oni ko zadnji amateri. Sami su sebe minirali, i to dva puta.
A, talijanske izjave, prozirne do bola,C. Fiorio je pokazao na što cilja, Talijani bi na mjesto Kimija htjeli svoje mladiće, zato su im izjave Arrivabenea došle kao naručene, prvo ga stavio javno pod pritisak, Ferrari o ugovorima nikad nije tako rano izlazio u javnost, pa još kritizirao, ne udica novinarima, parangal!
Svi oni znaju što se očekuje od njih, ne treba im crtati. Jbt, spominjalo se prošle sezone da Ferrari baš ne šljivi Kimija, nažalost ova sezona je pokazala kao to izgleda kad se stvarno vozač stavi u nemilost. Jel to pogrešna procjena M.A. o "motivaciji" ili namjerna, ne znam, volio bih da je pogrešna, jer mi nije jasno da bi željeli razbit odnos koji imaju Seb i Kimi.

JFK
Formula 4
Formula 4
Zeus je napisao/la: A, talijanske izjave, prozirne do bola,C. Fiorio je pokazao na što cilja, Talijani bi na mjesto Kimija htjeli svoje mladiće, zato su im izjave Arrivabenea došle kao naručene, prvo ga stavio javno pod pritisak, Ferrari o ugovorima nikad nije tako rano izlazio u javnost, pa još kritizirao, ne udica novinarima, parangal!
Svi oni znaju što se očekuje od njih, ne treba im crtati. Jbt, spominjalo se prošle sezone da Ferrari baš ne šljivi Kimija, nažalost ova sezona je pokazala kao to izgleda kad se stvarno vozač stavi u nemilost. Jel to pogrešna procjena M.A. o "motivaciji" ili namjerna, ne znam, volio bih da je pogrešna, jer mi nije jasno da bi željeli razbit odnos koji imaju Seb i Kimi.
:thumbs: za sve navedeno.

Ako je MA igrao na kartu "pritiska" nad Kimijem (baš kao prije Bahraina) misleći da će rezultati biti bolji onda je vrlo moguće pretjerao, tj. situacija je izmakla kontroli, jer novinari nemaju granice.
Za dobar rezultat puno stvari se treba poklopiti, za loš rezultat dovoljna je samo jedna stvar da otiđe krivo. Evo napr zadnji u lancu sudara na početku utrke je bio Jenson Button, da ne govorimo da su stradala oba Lotusa i Alonsovo prednje krilo, samo zato što je Ricciardo opet uletio s unutarnje strane "pa kud puklo da puklo".

Da se vratimo na Ferrari, uistinu ne vidim razloga zašto bi išli potkopavat dobar odnos u ekipi, i ako se žele riješiti Kimija onda bi to trebali uraditi na neki normalan način, bez medija ili okretanja leđa ili političkih poteza, jer bi to automatski upalilo alarm u Vettelovoj glavi za ubuduće.
Ne vidim razlog (pošto Williams traži previše za odlobađanje Bottasa) zašto bi mijenjali postavu, za njih je naizglednije da ostave istu, a od Kimija traže smanjenje plaće (ko što su to vjerojatno i tražili jer ga je to novinarsko pitanje pogodilo u živac) s bonusom po učinku, a opet da ih ispadne jeftinije nego da plaćaju odštete za Bottasa, a njega onda uzmu za 2017.

Zeus
Formula 4
Formula 4
JFK je napisao/la:
Zeus je napisao/la: A, talijanske izjave, prozirne do bola,C. Fiorio je pokazao na što cilja, Talijani bi na mjesto Kimija htjeli svoje mladiće, zato su im izjave Arrivabenea došle kao naručene, prvo ga stavio javno pod pritisak, Ferrari o ugovorima nikad nije tako rano izlazio u javnost, pa još kritizirao, ne udica novinarima, parangal!
:thumbs: za sve navedeno.

Ako je MA igrao na kartu "pritiska" nad Kimijem (baš kao prije Bahraina) misleći da će rezultati biti bolji onda je vrlo moguće pretjerao, tj. situacija je izmakla kontroli, jer novinari nemaju granice.
Za dobar rezultat puno stvari se treba poklopiti, za loš rezultat dovoljna je samo jedna stvar da otiđe krivo. Evo napr zadnji u lancu sudara na početku utrke je bio Jenson Button, da ne govorimo da su stradala oba Lotusa i Alonsovo prednje krilo, samo zato što je Ricciardo opet uletio s unutarnje strane "pa kud puklo da puklo".

Da se vratimo na Ferrari, uistinu ne vidim razloga zašto bi išli potkopavat dobar odnos u ekipi, i ako se žele riješiti Kimija onda bi to trebali uraditi na neki normalan način, bez medija ili okretanja leđa ili političkih poteza, jer bi to automatski upalilo alarm u Vettelovoj glavi za ubuduće.
Ne vidim razlog (pošto Williams traži previše za odlobađanje Bottasa) zašto bi mijenjali postavu, za njih je naizglednije da ostave istu, a od Kimija traže smanjenje plaće (ko što su to vjerojatno i tražili jer ga je to novinarsko pitanje pogodilo u živac) s bonusom po učinku, a opet da ih ispadne jeftinije nego da plaćaju odštete za Bottasa, a njega onda uzmu za 2017.
Točno to što sam boldao, Vettel je stvarno bio realan u svojim izjavama o Kimiju kad je rekao, "pogledajte i drugu stranu, to je splet okolnosti"-pa imaju odličan odnos, samo statistiku dosadašnjih utrka gledat i učinak bi bilo skroz pogrešno, upravo zbog tih okolnosti. ne znam koji vozač bi ostao hladnije glave od Kimija da ga se stavilo u takav položaj pred medijima, apsolutno nekorektno i pogrešno od M.A.
IMO, izjave povući više ne može, ali itekako može dati do znanja da Kimiju daje puno povjerenje i dalje, to je zaslužio. Ima još dosta utrka, pa i prošle sezone je Kimi bio u drugom dijelu sezone u desetinki sa Fernandom, sa bolidom koji mu je sigurno puno manje odgovarao. Njemu trebaju dva čista vikenda, da i tim i on naprave zajedno dobar posao, uopće ne sumnjam da bi onda vidjeli dobre partije od njega. M.A. je maltene distancirao Ferrari od njega.
Ide Mađarska, tamp će barem biti horda Kimijevih navijača, odmoć mu to ne može, stvarno bi bila šteta da se prekine ovaj dobar odnos između Seba i njega na osnovu dosadašnjih utrka. Obojici pašu slične stvari, što se tiče bolida, to olakšava dosta toga.
Ima tu puno elemenata zašto je baš ova kombinacija dobra za Ferrari, ne samo zbog toga jer neki žele i dalje vidjet Kimija u F1. :thumbs: ;)

JFK
Formula 4
Formula 4
I još jednu stvar bi preporučio MA a to je da uzme u obzir i rezultate nedavne ankete GPDA, po kojoj je Kimi najpopularniji vozač (iako definitivno na zalasku karijere).
Velika većina tih glasača navija za Ferrari zbog Kimija, i okretanjem leđa Kimiju zasigurno prekida simpatije svih tih navijača prema Ferrariju, čime bi i naštetio i momčadi i brand-u. IMO osjetila se ta negativnost u izjavama MA prema Kimiju poslije Canade i Austrije, dok poslije (a i prije) Silverstone-a nekako nisam stekao takav utisak (kao da je osjetio da je pretjerao i okrenuo ploču).

James Allison je negdje na početku sezone izjavio da ukoliko se Kimi i Sebastian na neku stvar požale na bolidu da jednostavno vjeruju da je to tako i da nije njihova greška i da imaju puno poverenje u njih obojicu i to je bit uspješne suradnje na relaciji momčad-vozač (iskrenost i povjerenje). :pivo:

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
JFK je napisao/la:I još jednu stvar bi preporučio MA a to je da uzme u obzir i rezultate nedavne ankete GPDA, po kojoj je Kimi najpopularniji vozač (iako definitivno na zalasku karijere).
Velika većina tih glasača navija za Ferrari zbog Kimija, i okretanjem leđa Kimiju zasigurno prekida simpatije svih tih navijača prema Ferrariju, čime bi i naštetio i momčadi i brand-u. IMO osjetila se ta negativnost u izjavama MA prema Kimiju poslije Canade i Austrije, dok poslije (a i prije) Silverstone-a nekako nisam stekao takav utisak (kao da je osjetio da je pretjerao i okrenuo ploču).

James Allison je negdje na početku sezone izjavio da ukoliko se Kimi i Sebastian na neku stvar požale na bolidu da jednostavno vjeruju da je to tako i da nije njihova greška i da imaju puno poverenje u njih obojicu i to je bit uspješne suradnje na relaciji momčad-vozač (iskrenost i povjerenje). :pivo:

Oprosti, ali ovo je jedna od većih gluposti koje sam ja pročitao. Ferrari je najpopularniji brend u F1 vozio za njega Kimi ili ne. Ferrari je odbacio Prosta, Ferrari je na lijep način sprašio Schumija u mirovinu (kojeg je zamjenio upravo Kimi, a kojeg su navijači Ferrarija jako brzo zavoljeli) i na kraju Alonsa.
Imaš mnogo navijača koji navijaju za jednu momčad i jednog vozača koji uopće ne vozi za tu momčad. Imaš naprimjer zakletih McLarenovaca koji navijaju za Hamiltona.
Ferrari neće izgubiti na popularnosti ako i odbace Kimija. To su napravili sa svim navedenim vozačima, a također i sa Kimijem. To im nije strano.
Al ja tu vidim drugi problem (kojeg redovno čitam na tvitovima, forumima, portalima), a to je nerealnost navijača koji navijaju isključivo za vozača.
Na kraju dana treba pogledati rezultate, pogledati koliko plasman odudara od timskog kolege i onda donijeti sud. Kimi će i ovako otići u mirovinu, da li je to 2016 ili 2017....

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
JFK je napisao/la:I još jednu stvar bi preporučio MA a to je da uzme u obzir i rezultate nedavne ankete GPDA, po kojoj je Kimi najpopularniji vozač (iako definitivno na zalasku karijere).

Frende malo si se pogubio...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Iceman je napisao/la:

Oprosti, ali ovo je jedna od većih gluposti koje sam ja pročitao. Ferrari je najpopularniji brend u F1 vozio za njega Kimi ili ne. Ferrari je odbacio Prosta, Ferrari je na lijep način sprašio Schumija u mirovinu (kojeg je zamjenio upravo Kimi, a kojeg su navijači Ferrarija jako brzo zavoljeli) i na kraju Alonsa.
Imaš mnogo navijača koji navijaju za jednu momčad i jednog vozača koji uopće ne vozi za tu momčad. Imaš naprimjer zakletih McLarenovaca koji navijaju za Hamiltona.
Ferrari neće izgubiti na popularnosti ako i odbace Kimija. To su napravili sa svim navedenim vozačima, a također i sa Kimijem. To im nije strano.
Al ja tu vidim drugi problem (kojeg redovno čitam na tvitovima, forumima, portalima), a to je nerealnost navijača koji navijaju isključivo za vozača.
Na kraju dana treba pogledati rezultate, pogledati koliko plasman odudara od timskog kolege i onda donijeti sud. Kimi će i ovako otići u mirovinu, da li je to 2016 ili 2017....
Ja sam npr. navijao za Ferrari i Nelsona Piqueta :shock: ;) , jer su bili top kad sam počinjao pratiti formulu ko balavac. Već sam negdje spomenuo da sam zbog Piqueta počeo simpatisati Michaela. I Benetton mi je bio simpatičan, spram "mrskih" Mclarena i Williamsa :mrgreen: , jer su uzeli sve vozačke i kontruktorske titule 1984-1993, + konstruktorsku 1994, dok je Ferrari tih godina bio relativno loš a u periodu 1991-1993 u žešćoj dubiozi :facepalm:. Pa ako Ferrari već ne može uzeti titulu, neka onda ne uzmu titulu ni McL ni Willy (naravno, sve po principu ako je crkla moja krava, neka crkne i komšijina :mrgreen:, te su mi Michael i Benetton ispunili želje, uz sva ona dešavanja 1994 i 1995). A onda se sve poklopilo kad je došao u Ferrari 1996. i polako je počeo uspon. :klanjam:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡