Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Black Queen
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: M.Schumacher/S.Vettel
Hahaha, ali stvarno je traljav za taj nogomet. :rofl: :rofl:
"Kad bi neki ljudi skočili sa visine svog ega, na visinu svoje inteligencije, poginuli bi definitivno."

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
..to je ono, kad srce hoće, no tijelo (i sve ostalo) ne. Cijelu utakmicu je trčao od gola do gola, fakat ga je bilo posvuda, pogotovo u špicu.. no kao da se posvađao s loptom. imao je jednu izvrsnu priliku, no bila je obrana.

Kimi ko Kimi... hladan i dobar s loptom, kad napuca lijepo se postavi na loptu i... šlus, evo je u golu. Tako tri komada, i kad su napravili zamjenu (makli Kimija) plavi su se počeli vraćat, a žuti raspad. da je Kimi ostao bilo bi tu prava razlika, ovako nerješeno.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=W6qO2CY-iWs[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EXVYafvMPM4[/youtube]
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Ferrari je napisao/la: 31.05.2017., 01:49
Iceman je napisao/la: 30.05.2017., 23:24 Lijepo lijepo :thumbs:
--------------------------------------------------------

A inače večeras sam pročitao dva post race izvještaja. Situacija i komentari nakon utrke potaknuli su me da pročitam mišljenje ljudi koji ipak raspolažu sa više informacija nego mi. Svakako bi preporučio Hughsov izvještaj (preporučam i čitanje njegovih odgovora na upite čitatelja).

https://www.jamesallenonf1.com/2017/05/ ... aco-f1-gp/ (James Allen)

http://www.motorsportmagazine.com/repor ... rix-report (Mark Hughes)

Da..... Čovjek se malo zamisli, ali dobro bilo pa prošlo.

..........................................................

Da...jako zanimljivo.
To sam jučer pročitao pa malo gledao što ostali misle itd.

I nakon ovoga što Mark napisao zapravo jedini koji je sam sebe zajebao je Kimi.
Po ovome ispada da je on NAMJERNO usporavao Vettela da bi ga uhvatili Bottas i dva RBR-a da bi se njemu produžio prvi stint i da bi si tako osigurao optimalniju strategiju...
U ovoj cijeloj priči po meni Vettel iskreno nije ništa znao.
Ovo je bila malo prljavija igra Kimija u ovoj situaciji koji je želio staviti sebe ispred momčadskog interesa i njihovih odluka...i ne kažem da je ta odluka bila da se progura Seba na poziciju broj 1. već zbog po ovome što Mark piše prljave igre Kimija koji je želio gurnuti Vettela na potencijalno 3. mjesto nakon što bi se svi boksevi odradili.
Jer Kimi je znao da je Seb mogao odgovoriti na njegovu brzinu pa se prebacio na taktiku usporavanja...ali to je bilo pogrešno.

Da je vozio kako treba nakon 22. kruga mislim da bi bolje prošao...jer je ovako išao igrati bezvezne igrice nakon koje je pitwall uskočio u potpunosti razumno i logično...jer i mene je jako čudilo kako odjednom vozi 1:17xxx u prvom stintu.

Ne znam...mislim da je samog sebe zajebao i da je pitwall razumno reagirao.
Sam je kriv jer je mogao na svoju volju biti prvi bez igrica zbog ovakve staze na kojoj se ne može pretjecati.
Svejedno Vettel je MORAO odvesti onakve krugove da bi došao ispred njega i to na starim gumama što je vrlo rizično tako da ovo zbilja nije bilo planirano, ako se ovako gleda.

Sve su ovo spekulacije, ali eto čini se zanimljivo.

Ha..... ja isto vjerujem da Vettel ništa nije znao, niti je Kimi išao s namjerom da zahebe Vettela već da si osigura pošto poto tu dugo isčekivanu pobjedu i to ni manje ni više nego u Monaku. Nitko ga ne treba kriviti za to i 100% sam siguran je veliki dio F1 zajednice to htio.
Problem je svakako nastao kada je zapeo iza vozača koji zaostaju pruni krug, također boks mu je bio sporiji od Vettelovog + Vettel je odvozio stvarno par super brzih krugova. Također kažu da je Kimijev inžinjer bio ljut poslije utrke, na koga i zašto?
Njegov problem će biti kada god bude na prvoj poziciji, a Vettel drugi tokom utrke, postoji realna "opasnost" po njega da će završiti iza Vettela. Iskreno i dalje smatram da će do tih situacija doći jako rijetko, jer Vettel je u top formi, ali jbg ušao je loše u sezonu i zacementirao si je neke potencijalno nelagodne situacije.

A ovo što komentirao ekipa za drugog vozača. Slažem se Ricciardo neće doći samo da bi bio u bodovi i postoljima, već da osvoji naslov prvaka. Neće se smješkati i zahebavati ako dođe do situacije kao što se našao KImi u Monaku. Zato postavljam pitanje što Ferrari hoće?
Ja se iskreno nadam da će Ferrari imati jake vozače i jednake prilike osvojio Vettel naslov ili ne.

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
Sva ova priča dali je Ferrari pogodovao Vettelu ili ne po meni ima jedino jedno malo uporište u tome dali ga je momčad "namjerno" pozvala u boks u krugu kada bi zaglavio iza dvojice backamakera koje su par krugova ranije obišli, kao što je kolega DaveGilmour pokušavao objasniti. Da su znali da će tu zaglaviti - sigurno je! Dali su to napravili s namjerom da Vettel izbije na čelo - to je pitanje!?

Ali kao što je kolega Clark napisao uopće nije bitno dali su to namjerno napravili ili ne.
Ukoliko su to namjerno napravili imali su apsolutno pravo na to, ako ni za što drugo onda zato što oni najbolje znaju što je u interesu momčadi tj. oni su gazde a vozači su njihovi zaposlenici (i mogu samo plakat ako im se to ne sviđa). Dali je u tom slučaju to fer prema Kimiju - NIJE!

Tako da su oni koji tvrde da je "krivnja" na Kimiju što je izgubio utrku djelomično u pravu jer da je vozio brže i odvojio se Seb nebi bio u situaciji da izađe ispred njega.

Ostaje pitanje zašto je odjednom usporio kada mu je tempo pao za 0.7s po krugu i tako omogućio da se Botass i RB-ovi približe?
To jedino u Ferrariju znaju a svi ostali mogu samo nagađati.

Da je Kimi na kraju utrke ostao hladan nikoga ova zamjena mjesta nebi zainteresirala.
Bio je vidno nezadovoljan i to nije bilo ono da je samo ljut na sebe već na nešto što nije mogao utjecati. Čak je i njegov inženjer nakon utrke bio ljut što doprinosi potpaljivanju ove rasprave.

Da Ferrari želi Vettela naprijed to je jasno, tj. da je u njihovim očima Kimi 2. vozač - nema dvojbe - bez obzira što u javnosti govore sa se mogu boriti na stazi (u granicama internih pravila).
Dali žele još zadržati Kimija - po svemu sudeći DA - pogotovo ako Vettel produži ugovor.
Više puta (čak i prije početka sezone i na samom početku - a i prošlih godina) su se mogle čuti izjave od SM i MA kako se nadaju da će bolid odgovarati Vettelu kako bi se sa njim borio za naslov.
Nisu ni jednom rekli "vozači" aludirajući na ravnopravnost obojici niti su Kimija zasebice u tom kontekstu spominjali - drugim riječima na Vettela računaju za borbu u vozačkom poretku a Kimi je tu za konstruktorski naslov.

Ja se ovime nebi previše zamarao, već bi izvukao pozitivu kako bez obzira na sve dalo se isčitati da Kimi utrku po utrku diže tempo i da je sve bliže Sebu - jako je napredovao u odnosu na početak sezone.

Jedno je sigurno, sudeći po slikama sa nogometne utakmice brzo je zabravio na "poraz" i krenuo dalje!

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
[ link do slike ]

Trio fantastico :rofl:

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Za Giovinazzija nemreš fulat da je Talijan :rofl:

f1zd
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Tek sam sad primjetio..'Ko je ovaj lik desno od Seba? :prcnjau: :rofl: :rofl:

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
A Kimi kao da radi u osiguranju VIP :mrgreen:
Lik desno od Seba je glavni PR voditelj/menadžer momčadi

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
jedan wallpaler od fotografa Darren Heath‏a:

slika
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Kimi bi mogao zamijeniti Craiga u ulozi Bonda :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
Frantic je napisao/la: 01.06.2017., 06:35 Kimi bi mogao zamijeniti Craiga u ulozi Bonda :mrgreen:
Hhahah dobar hocemo Kimia za novog Bonda :D
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

scuderia1715
Karting
Karting
S nama već: 10 god 1 mj
[quote=alonso5 post_id=53176 time=1496298856 user_id=246]
[quote=Frantic post_id=53175 time=1496291741 user_id=186]
Kimi bi mogao zamijeniti Craiga u ulozi Bonda :mrgreen:
[/quote]

Hhahah dobar hocemo Kimia za novog Bonda :D
[/quote]

I svi ćemo gledati film sa titlovima. :D :kokice:

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Iceman je napisao/la: 31.05.2017., 09:37
Ferrari je napisao/la: 31.05.2017., 01:49
Iceman je napisao/la: 30.05.2017., 23:24 Lijepo lijepo :thumbs:
--------------------------------------------------------

A inače večeras sam pročitao dva post race izvještaja. Situacija i komentari nakon utrke potaknuli su me da pročitam mišljenje ljudi koji ipak raspolažu sa više informacija nego mi. Svakako bi preporučio Hughsov izvještaj (preporučam i čitanje njegovih odgovora na upite čitatelja).

https://www.jamesallenonf1.com/2017/05/ ... aco-f1-gp/ (James Allen)

http://www.motorsportmagazine.com/repor ... rix-report (Mark Hughes)

Da..... Čovjek se malo zamisli, ali dobro bilo pa prošlo.

..........................................................

Da...jako zanimljivo.
To sam jučer pročitao pa malo gledao što ostali misle itd.

I nakon ovoga što Mark napisao zapravo jedini koji je sam sebe zajebao je Kimi.
Po ovome ispada da je on NAMJERNO usporavao Vettela da bi ga uhvatili Bottas i dva RBR-a da bi se njemu produžio prvi stint i da bi si tako osigurao optimalniju strategiju...
U ovoj cijeloj priči po meni Vettel iskreno nije ništa znao.
Ovo je bila malo prljavija igra Kimija u ovoj situaciji koji je želio staviti sebe ispred momčadskog interesa i njihovih odluka...i ne kažem da je ta odluka bila da se progura Seba na poziciju broj 1. već zbog po ovome što Mark piše prljave igre Kimija koji je želio gurnuti Vettela na potencijalno 3. mjesto nakon što bi se svi boksevi odradili.
Jer Kimi je znao da je Seb mogao odgovoriti na njegovu brzinu pa se prebacio na taktiku usporavanja...ali to je bilo pogrešno.

Da je vozio kako treba nakon 22. kruga mislim da bi bolje prošao...jer je ovako išao igrati bezvezne igrice nakon koje je pitwall uskočio u potpunosti razumno i logično...jer i mene je jako čudilo kako odjednom vozi 1:17xxx u prvom stintu.

Ne znam...mislim da je samog sebe zajebao i da je pitwall razumno reagirao.
Sam je kriv jer je mogao na svoju volju biti prvi bez igrica zbog ovakve staze na kojoj se ne može pretjecati.
Svejedno Vettel je MORAO odvesti onakve krugove da bi došao ispred njega i to na starim gumama što je vrlo rizično tako da ovo zbilja nije bilo planirano, ako se ovako gleda.

Sve su ovo spekulacije, ali eto čini se zanimljivo.

Ha..... ja isto vjerujem da Vettel ništa nije znao, niti je Kimi išao s namjerom da zahebe Vettela već da si osigura pošto poto tu dugo isčekivanu pobjedu i to ni manje ni više nego u Monaku. Nitko ga ne treba kriviti za to i 100% sam siguran je veliki dio F1 zajednice to htio.
Problem je svakako nastao kada je zapeo iza vozača koji zaostaju pruni krug, također boks mu je bio sporiji od Vettelovog + Vettel je odvozio stvarno par super brzih krugova. Također kažu da je Kimijev inžinjer bio ljut poslije utrke, na koga i zašto?
Njegov problem će biti kada god bude na prvoj poziciji, a Vettel drugi tokom utrke, postoji realna "opasnost" po njega da će završiti iza Vettela. Iskreno i dalje smatram da će do tih situacija doći jako rijetko, jer Vettel je u top formi, ali jbg ušao je loše u sezonu i zacementirao si je neke potencijalno nelagodne situacije.

A ovo što komentirao ekipa za drugog vozača. Slažem se Ricciardo neće doći samo da bi bio u bodovi i postoljima, već da osvoji naslov prvaka. Neće se smješkati i zahebavati ako dođe do situacije kao što se našao KImi u Monaku. Zato postavljam pitanje što Ferrari hoće?
Ja se iskreno nadam da će Ferrari imati jake vozače i jednake prilike osvojio Vettel naslov ili ne.
Taj Hughes priča gluposti. Još jedan lik koji misli da je undercut bio nemoguć. Undercut je bio sasvim realan. To što je Vettel napravio par kvalifikacijskih (da, kvalifikacijskih. Ne vremenski, jer je bolid bio pun goriva, ali sigurno jednako rizičnih ako ne i više zbog dodatne težine) krugova, ne znači da su to svi mogli uraditi.
I ja bih te pitao bi li Ricciardo napravio overcut (koji je izgleda po ovim "stručnjacima" samo ostani duže na stazi i imaš siguran overcut...) Verstappenu da je ovaj vozio u čistom zraku. A Max je definitivno mogao napraviti undercut za samo jedan krug nad Bottasom, da je zaustavljanje u boksu proteklo kako treba.
Šta je to posebno Ricciardo pokazao u tom overcutu? Vozio vremena 1:16. Kimi je prvi krug na SS odvezao 1:16.1. Za par krugova spustio na 1:15.5. Verstappen bi isto vozio barem niskih 1:16, da je uspio undercut nad Bottasom. Sve i da par krugova vozi po 0.1 sporije od Ricciarda na US, Ricciardu nebi uspio overcut, jer je Max imao prednost nad njim od nekoliko sekundi.
A i Vettel je bio sporiji od Kimija par krugova, kad je vozio 1:16.4 i 1:16.2. Samo su mu ona dva kruga ispod 1:16 donijeli prvo mjesto.
Da ga Ferrari favorizira, odradili bi oni to vrlo jednostavno. I baš bi ih bilo briga šta će neko reći u vezi toga. A ne bi išli ovako rizično, gdje vozaš mora odraditi par kvalifikacijskih krugova na potrošenim gumama... Ti krugovi su čista Vettelova želja za pobjedom, nikakva timska režija.

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
undercut ili overcut vrlo mala razlika. Kako i sam kažeš Kimi je par krugova vozio isto ili čak nešto brže od Seba. Problem u Monacu je promet jer je to staza sa visokim downforce-om i stvaraju se velike turbulencije koje smetaju na dosta većoj udaljenosti nego na stazama s manjim downforce-om. To pojašnjava Kimijevo pitanje koliko im se treba približiti da pikažu plave zastave. Max je isto pitanje postavio u Barceloni.

Zato je poziv u boks (dulja promjena guma) i izlazni krug u kojem se našao iza dvojice iz Mclarena i Saubera kada je izgubio više od sekunde bio odlučujući za izgubljenu poziciju.

Strateška greška Ferrarija definitivno - želim vjerovati da nije namjerna.
Okrenimo list i idemo u Kanadu! :cool:

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Zar je moguce da i dalje palamudite cija je greska bila? Jel iko zadovoljan 1-2 pozicijom, pogotovo u Monaku!?

Ferrari je napravio nenormalan rezultat, rijetko ko je mogao vjerovati u ovo, sad kad nam ide sve od ruke, sad bi htjeli da favorizujemo neke od vozaca jer imamo odlican bolid.

Da se rijesi svaka misterija, sve dok je Hamilton u deficitu za Vettel-om, sve snage ce biti uprete u Vettela, vozaca koji je doveden da bude prvak, a Kimi je tu svjesno da bude drugi vozac.

Mene raduje dobra forma u svim segmentima, sto od bolida, sto do vozaca, Kimi je ove sezone odlican u cuvanju razlike u konstruktorima.

Do juce su mnogi tjerali Kimija iz Ferrari-ja, a sad se trazi neka pravda za njega..?

Ja bi bio sretniji da je on pobjedio, jer bi mu ta pobjeda bila odlican motiv za nastavak sezone, pogotovo da skine uroke sa ove staze koja ga je pratila godinama, ali to nije bio slucaj. No za nastavak sezone bolje je da Vettel stvara vecu prednost nad Hailtonom, nego da se unutar momcadi stvara neka nepotrebna panika. Kimi moze biti ljut i nezadovoljan, al on je svjestan da ove godine moze biti samo P2.

Dakle mislim da je nevazno jel bilo mucki u Ferrari-ju ili je Vettel vozio vanserijski, bitno je da smo uzeli P1 i P2.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Frantic
Formula 1
Formula 1
Slavenowsky je napisao/la: 03.06.2017., 15:38 Zar je moguce da i dalje palamudite cija je greska bila? Jel iko zadovoljan 1-2 pozicijom, pogotovo u Monaku!?

Ferrari je napravio nenormalan rezultat, rijetko ko je mogao vjerovati u ovo, sad kad nam ide sve od ruke, sad bi htjeli da favorizujemo neke od vozaca jer imamo odlican bolid.

Da se rijesi svaka misterija, sve dok je Hamilton u deficitu za Vettel-om, sve snage ce biti uprete u Vettela, vozaca koji je doveden da bude prvak, a Kimi je tu svjesno da bude drugi vozac.

Mene raduje dobra forma u svim segmentima, sto od bolida, sto do vozaca, Kimi je ove sezone odlican u cuvanju razlike u konstruktorima.

Do juce su mnogi tjerali Kimija iz Ferrari-ja, a sad se trazi neka pravda za njega..?

Ja bi bio sretniji da je on pobjedio, jer bi mu ta pobjeda bila odlican motiv za nastavak sezone, pogotovo da skine uroke sa ove staze koja ga je pratila godinama, ali to nije bio slucaj. No za nastavak sezone bolje je da Vettel stvara vecu prednost nad Hailtonom, nego da se unutar momcadi stvara neka nepotrebna panika. Kimi moze biti ljut i nezadovoljan, al on je svjestan da ove godine moze biti samo P2.

Dakle mislim da je nevazno jel bilo mucki u Ferrari-ju ili je Vettel vozio vanserijski, bitno je da smo uzeli P1 i P2.
:thumbs:
Ja sam prezadovoljan.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

mika
Formula 4
Formula 4
Navija za: Renault, Hass

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
mika je napisao/la: 03.06.2017., 16:56 https://www.youtube.com/watch?v=usQ2V09Kz7M
KR7 > CR7 :)

Frantic
Formula 1
Formula 1
DaveGilmour je napisao/la: 03.06.2017., 17:32
mika je napisao/la: 03.06.2017., 16:56 https://www.youtube.com/watch?v=usQ2V09Kz7M
KR7 > CR7 :)
Idem u off
Vidjećemo CR7 protiv Juvetovog BBCa
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

zjurina
Formula 1
Formula 1
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: