Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Vettel o novom sistemu kvačila, odnosno boljem strartu u Španjolskoj.
https://www.motorsport.com/f1/news/f1-v ... el-910537/
Sisu (fin.)

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Kad je ono bila zadnja Ferrarijeva pobjeda? Bahrein? Pre pre predavno.... :mrgreen:
A di ćeš bolje nego u Monacu! Vrijeme je, predugo traje ta suša u Kneževini. Pobjeda je must have, ali 1-2 bi bilo nešto fantastično.
Sve mora biti na nivou. Držim fige da momčad i vozači odrade perfektan vikend. :thumbs:

Iceman
Formula 1
Formula 1
Možda da češće malo copram o 1-2..... Nevjerojatan osjećaj. Ovo se čekalo godinama.... Sad samo treba ovo pretočiti u 1-2 u nedjelju.
Yeeeeeeeeeees!!!!!!
Iskreno očekivao sa Vettela na P1, a ono Kimi. Bravo! Bravooooo!!!!!!!!
Forza Ferrari!!!!!! Idemo ih razmontirati sutra! :fakjea: :crvenazastava:

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Glasniju F1
slika

Ozbiljno treba srušit ovu statistiku :gandalf: Zapravo kada se pogledaju sve povjesne staze unazad 10 godina (Monaco,Kanada,Monza,Silverstone,Spa) Ferrari jedva da ima 3 pobjede na tim stazama što je poražavajuće zapravo.
Za sad je vrlo dobro krenulo pa bi ova sezona mogla sružiti taj post :klopa:
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Iceman
Formula 1
Formula 1
Prezadovoljan današnjim rezultatom.
Nakon starta, kada su dva Ferrarija odjurili naprijed, kada su počeli graditi prednost spram Bottasa & co. to me strašno podsjetilo na Schumi eru. Ni u jednom trenu nisam pomislio da bi nešto moglo otići u krivu. Stvarno sam vjerovao u njih. Bravo!
Jučer je Kimi bio u svojoj zoni (što nisam očekivao), danas je to bio Vettel. Šteta za Kimija, volio bih da je uzeo pobjedu. Ovo što slušam na Skyju je teža žalost. Jbg da je Kimi pumpao bolja vremena, on bi pobjedio, a Vettel bi bio puno rezerviraniji. Za mene je to tako jednostavno. Dovoljno mi je pogledati brojke na ekranu i one mi sve kažu.
Vjerujem da momčad polaže puno više nade u Vettela, on će ostati s njima još nekoliko sezona, ali on svojom vožnjom pokazuje zašto vozi za Ferrari.
U svemu tome nadam se da će Kimi, kao i vozač nakon njega imati apsolutno fer i pošten status u momčadi.
Kojekakve Austrije ili Njemačke nadam se da se više nikad neće ponoviti. Apsolutno negativno djeluje na poštovanje prema momčadi i vozaču kojem je dodjeljena prednost.
Treba biti fer i korektan prema svima.
Vettel je danas bio u svojoj zoni, a Kimi je odvozio solidno.

Za dva tjedna očekujem povratak Mečke/Hamiltona. Nemam 1-2 očekivanja u korist Ferkana, ali očekujem zanimljivu utrku i dahtanje za Mečkinim mjenjačem.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
:thumbs:
Razum progovorio ;)

Uostalom i da je Ferrari ovo namjerno napravio i da osvoji Vettel prvenstvo za 7 ili manje onda bi bili genijalci...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Glasniju F1
Iceman je napisao/la: 28.05.2017., 17:08
Kojekakve Austrije ili Njemačke nadam se da se više nikad neće ponoviti. Apsolutno negativno djeluje na poštovanje prema momčadi i vozaču kojem je dodjeljena prednost.
:thumbs: :thumbs:

Za onu Njemačku sam uvijek imao dojam kao da ju Ferrari nikad nije ni dobio iako je daleko od tog.
Kimi je danas djelovao tromo nakon utrke, nadam se da ga ovo nece srušiti ali treba shvatiti da je ovo isključivo njegov poraz i nastaviti grabiti bodove Mercedesu.
Smiješe nam se sretnija vremena (za nas navijače crvenih) i to je odlično! Forza Ferrari :party:

slika
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
https://twitter.com/Gianludale27/status/868854097256034305

Iceman
Formula 1
Formula 1
@Ferrari1345 - To si dobro napisao, ovo je čisto kao suza Kimijev poraz. Trebao je samo brže napumpati 2-3 kruga prije Vettelovog ulaska u boks i pobjedio bi (bez obzira što Vettel ima bolji pace). Treba malo analizirati današnju utrku i shvatiti zašto je završio drugi.
Ono što mene muči kod njega je to što mu malo fali agresive u nekim ključnim trenucima.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Imao je čistu stazu 30+ krugova. Da su obrnute situacije bile Sebe bi imao +10s prije prvih stopova i opet nebi prismrdo pobjedi. Sve je bilo u njegovim ma i nije to iskoristio. Tko gubi ima pravo da se ljuti.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Iceman
Formula 1
Formula 1
Malo sam čitao neke strane tvitove od pojedinih Kimijevih navijača. Što reći pametno? Bezveze je to uopće komentirati. Jel nije dugo godina pobjedio, pa je red da mu se pobjeda pokloni.... Hebeš ti takvo razmišljanje.... Al ono kad čitaš nadrkane zaljubljene Kimijeve navijačice.... A isti taj Kimi ih ne ferma pol posto....
A izjava Hamiltona o Vettelovom statusu u momčadi... Što tek reći na to? Taj kao da nije vozio utrku, već gledao Sky F1 u toplini vlastitog doma. Jbg dok Bottas štopa Vettela i miče se Hamiltonu, Vettel ima status broj 1 u Maranellu. Čista logika! :kokice:

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Trenutno se Rai1 (LINK) dešava Partita del Cuore... nogometna utakmica gdje sudjeluju zvijezde, među ostalom i Kimi i Seb!!!

utakmica traje još 40-tak minuta.

Kimi je zabio gol. :party:
https://twitter.com/Gianludale27/status/869647664580788224 https://twitter.com/Gianludale27/status/869651676940128256 slika
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Kimi zabio još jedan na identični način, opet asistencija Nedveda :D Evo dok sam ovo pisao utrpao je još jedan, jel ovo 3. ? Tek sad se uključih.
Real odma nudi 90 milijuna za Kimija.....već mu negdje zvoni mobitel u svlačionici.....

Seb mi nikako nije za nogomet, fulao je cijelu loptu sad :facepalm:
slika

Kuštelaar
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
senna66 je napisao/la: 30.05.2017., 23:09 Kimi zabio još jedan na identični način, opet asistencija Nedveda :D Evo dok sam ovo pisao utrpao je još jedan, jel ovo 3. ? Tek sad se uključih.
Real odma nudi 90 milijuna za Kimija.....već mu negdje zvoni mobitel u svlačionici.....

Seb mi nikako nije za nogomet, fulao je cijelu loptu sad :facepalm:
Kimi ubija. Da se ovoliko trudi u autu imo bi 34 naslova prvaka!!!!! Vettelu bas ne ide previse, ali Kimi bas zna. Gradi se fino, odigrava, zabija...zadovoljan sam
:mrgreen:

Iceman
Formula 1
Formula 1
Lijepo lijepo :thumbs:
--------------------------------------------------------

A inače večeras sam pročitao dva post race izvještaja. Situacija i komentari nakon utrke potaknuli su me da pročitam mišljenje ljudi koji ipak raspolažu sa više informacija nego mi. Svakako bi preporučio Hughsov izvještaj (preporučam i čitanje njegovih odgovora na upite čitatelja).

https://www.jamesallenonf1.com/2017/05/ ... aco-f1-gp/ (James Allen)

http://www.motorsportmagazine.com/repor ... rix-report (Mark Hughes)

Da..... Čovjek se malo zamisli, ali dobro bilo pa prošlo.

..........................................................

Inače samo bih se osvrnuo na raspravu koja se u zadnje vrijeme često vodi oko toga da Kimiju treba dati nogu. Prvo treba pročitati report i vidjeti da je Kimi mogao ići brže i pred kraj prvog stinta, a svakako je mogao ići brže i u drugom, dapače mogao je voziti ono nevrijeme kakvo je radio Vettel.
Drugo.... Kimi je osvojio 18 bodova. Momčad je osvojila 43 boda, P 1-2. To je maksimum koliko ja znam.
U momčadi vlada jedna dobra atmosfera. Imaju dva optimalna vozača. Na jednog računaju na duže staze, a na drugog ovisno o performansama. Prijatelji su, a Kimi nikad nije i nikad neće protiv vlastite momčadi. Ako se ne varam, u oba reporta se navodi da je Ferrariju (nikad nije javno rečeno) bitniji vozački naslov od konstruktorskog. I ako je to istina, onda je vrlo jasno na koga će se baciti ili točnije na koga su se bacile sve karte.
Ja osobno nemam ništa protiv takve politike, ali osobno bih volio da je Kimi pobijedio.

Kimi će sigurno ostati u momčadi ako nastavi pokazivati performanse kakve pokazuje. Jer ako netko smatra da je treba dobiti nogu zbog prikazanih performansi, mislim da taj film neće gledati. Ako on nastavi ovakvim tempom kroz ostatak sezone, on po meni ostaje.
Spominju se Perez, Grosjean, Sainz itd.... Nezz koje je pokriće tome, ali dovoditi temperamentne vozače temperamentnom Vettelu nema šanse. Trenutno postoji jedan lijepi sklad u momčadi i sumnjam da će Maranello to htjeti razbijati.
Kimiju zamjeram loš/mlak/neagresivan ulaz u sezonu. Ja iskreno vjerujem da on nije vozač broj 2 ala Massa, ali će sigurno morati odigrati određenu ulogu kako bi Vettel osvojio naslov. Vjerojatno ju je odigrao i u Monacu, ali očigledno protiv njegove volje.

Moj favorit za Kimijevog nasljednika je Ricciardo. Smatram da bi se on savršeno uklopio u Ferrarijevu ekipu. Vedra duha, nasmijan, sklon šalama i zafrkanciji, a i ne manje bitno vrlo brz vozač. Danas momčad mora imati dobru sinergiju, dobru povezanost između vozača. Moraš imati stabilnost unutar momčadi. Ljudi bi doveli Giovinazzija na temelju jednih hebenih kvalifikacija, što je totalno nonsens. Ricciardo je taj savršen vozač za Ferrari. Za Sainze i Verstappene ima vremena, a Perez, Grosjean not my cup of tea.

PItanje je samo što Ferrari želi ako Vettel osvoji naslov.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Iskreno nikada nisam ni pomišljao da bi Ferrariju bio bitniji vozački od konstruktorskog naslova. To mi onda ima smisla zašto je Kimi u Ferrariju i zašto će onda vrlo vjerojatno i ostati....

I da, slažem se za Riccija, savršen za dobru atmosferu u momčadi, vjerojatno i jedini s kojim bi to bilo moguće.
slika

Kuštelaar
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
senna66 je napisao/la: 30.05.2017., 23:30 Iskreno nikada nisam ni pomišljao da bi Ferrariju bio bitniji vozački od konstruktorskog naslova. To mi onda ima smisla zašto je Kimi u Ferrariju i zašto će onda vrlo vjerojatno i ostati....

I da, slažem se za Riccija, savršen za dobru atmosferu u momčadi, vjerojatno i jedini s kojim bi to bilo moguće.
Mislim da nije isto biti nasmijesen i vesel za atmosferu kad vozis za 5. ili 6. mjesto, ni blizu ovima naprijed, i daleko ovima iza, i biti u borbi za naslov. Nebi se Ricci (a niti jedan drugi vozac) tu samo smjeskao i odrzavo dobru atmosferu u momcadi.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Iceman je napisao/la: 30.05.2017., 23:24 Lijepo lijepo :thumbs:
--------------------------------------------------------

A inače večeras sam pročitao dva post race izvještaja. Situacija i komentari nakon utrke potaknuli su me da pročitam mišljenje ljudi koji ipak raspolažu sa više informacija nego mi. Svakako bi preporučio Hughsov izvještaj (preporučam i čitanje njegovih odgovora na upite čitatelja).

https://www.jamesallenonf1.com/2017/05/ ... aco-f1-gp/ (James Allen)

http://www.motorsportmagazine.com/repor ... rix-report (Mark Hughes)

Da..... Čovjek se malo zamisli, ali dobro bilo pa prošlo.

..........................................................

Da...jako zanimljivo.
To sam jučer pročitao pa malo gledao što ostali misle itd.

I nakon ovoga što Mark napisao zapravo jedini koji je sam sebe zajebao je Kimi.
Po ovome ispada da je on NAMJERNO usporavao Vettela da bi ga uhvatili Bottas i dva RBR-a da bi se njemu produžio prvi stint i da bi si tako osigurao optimalniju strategiju...
U ovoj cijeloj priči po meni Vettel iskreno nije ništa znao.
Ovo je bila malo prljavija igra Kimija u ovoj situaciji koji je želio staviti sebe ispred momčadskog interesa i njihovih odluka...i ne kažem da je ta odluka bila da se progura Seba na poziciju broj 1. već zbog po ovome što Mark piše prljave igre Kimija koji je želio gurnuti Vettela na potencijalno 3. mjesto nakon što bi se svi boksevi odradili.
Jer Kimi je znao da je Seb mogao odgovoriti na njegovu brzinu pa se prebacio na taktiku usporavanja...ali to je bilo pogrešno.

Da je vozio kako treba nakon 22. kruga mislim da bi bolje prošao...jer je ovako išao igrati bezvezne igrice nakon koje je pitwall uskočio u potpunosti razumno i logično...jer i mene je jako čudilo kako odjednom vozi 1:17xxx u prvom stintu.

Ne znam...mislim da je samog sebe zajebao i da je pitwall razumno reagirao.
Sam je kriv jer je mogao na svoju volju biti prvi bez igrica zbog ovakve staze na kojoj se ne može pretjecati.
Svejedno Vettel je MORAO odvesti onakve krugove da bi došao ispred njega i to na starim gumama što je vrlo rizično tako da ovo zbilja nije bilo planirano, ako se ovako gleda.

Sve su ovo spekulacije, ali eto čini se zanimljivo.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Azavi
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari, Raikkonen
Kontakt:
Živio Kimi Raikkonen, da je bio prvi svaku utrku, sigurno bi osvojio naslov... :gandalf:
"I continuously go further and further learning about my own limitations, my body limitation, psychological limitations. It's a way of life for me." - Ayrton Senna

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Sory ljudi... izgleda da sam fulao temu... očito u duhu sinoćne Vettelove "izvrsnosti", kao pravi Vettelov fan.. hahaha :zubo:

postovi koji su trebali biti tu:

https://www.f1puls.com/forum/viewtopic. ... 128#p53128

i

https://www.f1puls.com/forum/viewtopic. ... 133#p53133 :kokice:
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡