General tema

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ima li neko iz Hrvatske da ima iskustvo sa kupovinom iz Kine?
Ako ima, molim da mi se javi u PP. Nešto bih trebao naručiti i interesuju me propisi oko carine i PDV na uvezenu robu.
Hvala.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Har Kl je napisao/la:Ima li neko iz Hrvatske da ima iskustvo sa kupovinom iz Kine?
Ako ima, molim da mi se javi u PP. Nešto bih trebao naručiti i interesuju me propisi oko carine i PDV na uvezenu robu.
Hvala.
https://www.vecernji.hr/vijesti/uvodi-s ... ja-1490663

Imaju neke promjene od 1.7. o.g.

P.s. Ljudi chipira sam se jučer ali mi na phoneu još nije proradila 5G mreža. Nadam se s drugom dozom da će i to biti implementirano i usklađeno kako treba. XD
[ link do slike ]

Sent from my GM1913 using Tapatalk

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
MrDoomroom je napisao/la:
Har Kl je napisao/la:Ima li neko iz Hrvatske da ima iskustvo sa kupovinom iz Kine?
Hvala.
https://www.vecernji.hr/vijesti/uvodi-s ... ja-1490663

Imaju neke promjene od 1.7. o.g.

P.s. Ljudi chipira sam se jučer ali mi na phoneu još nije proradila 5G mreža. Nadam se s drugom dozom da će i to biti implementirano i usklađeno kako treba. XD
[ link do slike ]

Sent from my GM1913 using Tapatalk
Hvala slika. Javili su mi već i odustao sam od kupovine slika

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Ima li među vama građevinara ili ljudi koji su nedavno gradili nešto? Zanima me par sitnica o tome, svaki savjet je zlata vrijedan, a već smo se uvjerili da tu ima ljudi apsolutno svih profila, pa možda ubodem nešto... :mrgreen:

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
Ja sam nesto gradio.

Savjet. Ne vjeruj majstorima. Gori su lazovi od Volfa.
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
avetma je napisao/la: 09.06.2021., 19:54 Ima li među vama građevinara ili ljudi koji su nedavno gradili nešto? Zanima me par sitnica o tome, svaki savjet je zlata vrijedan, a već smo se uvjerili da tu ima ljudi apsolutno svih profila, pa možda ubodem nešto... :mrgreen:
Kod mene se gradi kuca pa mozda mogu pomoc... Trenutno na radu, podno grijanje...
Fino Alla Fine

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Ne vjerujem majstorima, ali šta da radim kad ja nisam majstor pa ne znam nego mi trebaju oni :zubo:

@crash: jesi radio podrum? Imaš neki okvirni izračun cijene po kvadratu koliko te izislo kopanje i gradnja?

Oko grijanja, jesi na dizalici topline možda? I to me zanima na kraju kad se podvuče crta kakvi su brojevi u pitanju...

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Nazalost, nosam radio podrum... Potraga za zemljistem nije urodila plodom da to bude nesto jeftinije..
Na ravnom sam, podrum od 80m2 bi me izasa ka temelj za prizemnicu od 200m2..

Danas je prica jos gora sa cijenama..

DP je u igri sa podnim grijanjem i hladjenjem. i sve skupa uz rekuperator topline..

Isplativosti toga svega nema, to je jasno ali neke stvari radis radi komfora i nacina zivota..

Sve bi trebalo biti fino na gumbice u aplikaciji..
Fino Alla Fine

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
@avetma

Fejs grupa "sam svoj majstor" ti je najbolje mjesto za takva pitanja. Odlicna grupa, moderatori rade odlican posao.

U grupi je hrpa pravih majstora i sigurno ces dobit odgovor na ama bas svaki pitanje koje postavis da je vezano uz gradnju, grijanje, hladjenje i sve sto ima veze sa majstorstvom...

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
@zelot
Donekle bi se slozio kolega ali kao i na forumu, treba navigirat u moru kontraditornih objava..

@avetma
Sto se tice bas cijena nekih stvari mogu i tu napisat koliko me sta izaslo ako te nesto konkretno zanima... Sve je radnjeno za 180m2 neto i dimenzionirano je za to..

Inace je montazna kuca u pitanju...
Fino Alla Fine

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
CrashOverride je napisao/la: 09.06.2021., 21:12 @zelot
Donekle bi se slozio kolega ali kao i na forumu, treba navigirat u moru kontraditornih objava..

@avetma
Sto se tice bas cijena nekih stvari mogu i tu napisat koliko me sta izaslo ako te nesto konkretno zanima... Sve je radnjeno za 180m2 neto i dimenzionirano je za to..

Inace je montazna kuca u pitanju...
Također, Domprojekt, Domusplus? Jesi išao do visokog rohbau pa onda rješavao kasnije radove zasebno ili ključ u ruke? Šteta za podrum, baš me zanima koliki su tu troškovi u pitanju... Doći će mi ponude uskoro, ali sam nestrpljiv. :)

Jesi građevinsku dugo čekao?

@zelot: Hvala, svakako ću provjeriti, makar po cijenu da se privremeno vratim na FB. :bonk:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Domus je u pitanju, prizemnica..
Kada sam bio u pregovorima, Domprojekt je kaskao u nekim materijalima za D+, kasnije se to sve izniveliralo a gospoda iz DPa je bila onako manje profesionalna u razgovorima pa je i to vagnulo na stranu Domusa..

Bilo je nekih nesuglasica, krivih procjena ali se sve na vrijeme uocilo i ispravilo..

Visoki rohbau sam uzeo, kljuc u ruke je bio malo neprihvatljiv a ima solidnih prilika da se ustedi kasnije bez pada kvalitete...

Meni se cijene temelja cinile visoke ali kada sam dobio 5,6 ponuda mi je sjelo da je to trenutno tako..

Nadam se da te cijene podruma nece sokirat 😎

Sama gradjevinska nesto ispod 6 mjeseci, bez zivkanja, pozurivanja...

Da je referentica koja je dobila predmet bila kulturnija, vjerujem da bi to bilo i brze ali nije bilo nekog razloga za pozurivanje..
Fino Alla Fine

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Vidiš, meni obrnuto, Domprojekt mi je bio ažuran oko pregovora, a kod D+ mi je zapinjalo u komunikaciji pa me iritiralo da na svaki odgovor moram čekati i čekati, tako da sam odustao od njih zasad.

Također visoki rohbau, ali tek pregovaramo o ponudi, tako da je početni stadij kod mene. Za građevinsku se nadam da neće biti frke jer po pričama koje čujem, zna se čekati i duže od godinu dana.

Kad spominješ cijenu temelja, možeš reći po kvadratu cijenu cca? Za to i podrum ću uskoro trebati polako krenuti u prikupljanje ponuda, tako da znam približno što me čeka. :zubo:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
A to je valjda kako naletis na kojeg u prodaji..
Prijatelj je takodjer odusta od D+ iz slicnog razloga, lik koji je vodio prodaju je bio koma..
Odgovaranje na mail po 4,5 dana.. Lose pracenje dogovora na sastanku.... Nemas tu sta dalje ako vec zapne u tome a detalja kasnije ima stvarno puno..

A ove firme obicno daju odlicnu i kompletnu dokumentaciju pa onda ne bi trebalo biti problema sa referentom koji ce kasnije vodit izdavanje gradjevinske.. Ako bas budes dosadan i naporan, znaju odradit i brze, naravno ovisi i gdje se gradi...

Mene je ispalo ca 850 KN/m2... Malo je visi od standardnih temelja, ploca je deblja nego prosjecno zbog povrsine, izoliran je nesto iznad prosjeka zbog vode koja se nalazi u tlu i same pozicije zemljista... Sve je to specificno za lokaciju a ima i 16 cm XPSa u temelju..

Na cijenu ce ti jos utjecat samo tlo radi iskopa, i eventualni rezultati geomehanike ako ce ti to zahtjevat i naravno gdje se gradi, koliko vidim cijene odstupaju od regije do regije..

Ova cijena je onako, na ruke jer sam sve nabavljo i placo gotovinom a jedan dio se pisa racun jer ipak trebas i to da se vidi da je netko nesto i radio :mrgreen:
Fino Alla Fine

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Ja mislio ovaj vikend F1 (kao da sam cuo u prijenosu prosli vikend da su spomenuli za tjedan dana Francuska). :bonk:

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Bit ce hebeno pratiti F1 i Europsko paralelno.
Jako me zanima F1 ali isto tako i EURO.

Nisam pratio , mozda se niti ne poklapaju puno utrka , mozda jedna ??
slikaslika slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
AlkY je napisao/la: 11.06.2021., 18:51 Bit ce hebeno pratiti F1 i Europsko paralelno.
Jako me zanima F1 ali isto tako i EURO.

Nisam pratio , mozda se niti ne poklapaju puno utrka , mozda jedna ??
Kod mene će se pratit oboje paralelno ako ima preklapanja, ne vidim problem. :cool:
slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Naravno da ce biti paralelno.
Samo da nebudu istovremeno neke povijesne situacije hahah
slikaslika slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
CrashOverride je napisao/la: 10.06.2021., 10:25 ...
A na što se griješ? Jesi li možda išao na soluciju dizalice topline?

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 15.06.2021., 13:30
CrashOverride je napisao/la: 10.06.2021., 10:25 ...
A na što se griješ? Jesi li možda išao na soluciju dizalice topline?
Grijanje i hladjenje DT... Rekuperacija zraka je ekstra na to i jos imam u projektu jednu klimu u boravku za eventualni visak vlage ljeti...
Fino Alla Fine
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡