Pogotovo poslije utrke sa onim glupim pitanjima..... samo žele uzburkati situaciju.
Ali izgleda da im ne ide.
Vettel i Kimi su ih odjeb... pravo.

Ako je i bilo kakvog kontakta onda je bio mikroskopski, lijepo se vidjelo kako je Kimi okrenuo volanom u lijevo da izbjegne kontakt. Nego Å”to se samog starta tiÄe Kimi je veÄ bio ispred Seba ali je bio primoran koÄiti ranije da se ne zabije u Massu i tu se Sebu otvorilo prostora te je vratio prednost prije ulaska u zavoj. Ruku na srce Kimi je imao bolju stranu staze za start.hattrick je napisao/la:.... istina je da je Kimi imao izvrstan start, no Vettel je joÅ” uvijek zadržao unutarnju stranu kasnije koÄio (ostao viÅ”e od polovice Kimijevog bolida) i ostao na svojoj putanji prilikom ulaska u zavoj, klasiÄan manevar za preticanje gdje ovaj sa vanjske strane mora pustit da ne bude sudara..
Obrati pažnju na Vettelove krugove 22 i 23 prije ulaska u box jer je tada dignuo tempo zbog Masse. Ne treba zaboravit da je tada vozio na 22 kruga starim soft gumama (22 stare soft gume je jako puno) i na takvim gumama Vettel radi odliÄna vremena kako bi zaradio vrijeme da izaÄe poslje boxa ispred Masse.JFK je napisao/la:
Ajmo joÅ” jednom baciti usporedbu Kimija i Vettela:
http://macofan.com/en/index.php?page=ch ... n%20Vettel
Iako je soft 0,5s brži po krugu Vettel je na novim mediumima a Kimi na starom softu i tih 0,5s se veÄ nakon tih 10-12 krugova trebalo izgubiti, ipak Kimi je bio u naredni krugovima najÄeÅ”Äe nekih 0,8s brži , a u par krugova je imao i 1s bolje vrijeme, a u krugu prije 2. zaustavljanja i 1,4s.
Apropo svega navedenog mislim da je skromno reÄi da je Kimi u Australiji imao 0,2s bolje brijeme po krugu nego Vettel, pa sam stoga Ferrari bliže pozicionirao Mercedesu na 0,3s (po pokazanom).
Ovime ne želim pokazati da je Kimi bolji veÄ da Vettel zasad nije joÅ” na svom maksimumu. Trebat Äe mu joÅ” koja utrka da doÄe na maksimum (to je sasvim normalno) stoga i mislim da se iz ovog paketa može izvuÄi viÅ”e nego Å”to je on pokazao u Melbourne-u.
Pitanje ostaje: koliko je Mercedes stvarno pritiskao?
Prije bi povjerovao da se Rusi i Ameri paze , nego u ovu pricu...Lady je napisao/la:JFK je napisao/la:S druge strane, Merc nije imao potrebu za ful ganjanje, jer nije baÅ” Rosberg neÅ”to stiskao Hamiltona, a imam i osjeÄaj da je pao nekakav dogovor kod njih da se ne ganjaju, veÄ ko bude prvi nakon boxa ili starta, taj Äe bit i prvi na kraju utrke.
Lady je napisao/la:Obrati pažnju na Vettelove krugove 22 i 23 prije ulaska u box jer je tada dignuo tempo zbog Masse. Ne treba zaboravit da je tada vozio na 22 kruga starim soft gumama (22 stare soft gume je jako puno) i na takvim gumama Vettel radi odliÄna vremena kako bi zaradio vrijeme da izaÄe poslje boxa ispred Masse.JFK je napisao/la:
Ajmo joÅ” jednom baciti usporedbu Kimija i Vettela:
http://macofan.com/en/index.php?page=ch ... n%20Vettel
Iako je soft 0,5s brži po krugu Vettel je na novim mediumima a Kimi na starom softu i tih 0,5s se veÄ nakon tih 10-12 krugova trebalo izgubiti, ipak Kimi je bio u naredni krugovima najÄeÅ”Äe nekih 0,8s brži , a u par krugova je imao i 1s bolje vrijeme, a u krugu prije 2. zaustavljanja i 1,4s.
Apropo svega navedenog mislim da je skromno reÄi da je Kimi u Australiji imao 0,2s bolje brijeme po krugu nego Vettel, pa sam stoga Ferrari bliže pozicionirao Mercedesu na 0,3s (po pokazanom).
Ovime ne želim pokazati da je Kimi bolji veÄ da Vettel zasad nije joÅ” na svom maksimumu. Trebat Äe mu joÅ” koja utrka da doÄe na maksimum (to je sasvim normalno) stoga i mislim da se iz ovog paketa može izvuÄi viÅ”e nego Å”to je on pokazao u Melbourne-u.
Pitanje ostaje: koliko je Mercedes stvarno pritiskao?
Isto tako ovdje želim naglasit kako je u tom trenutku Raikkonen vozio na samo 5 krugova starim gumama, a razlika je bila cca 2 desetinke u prosjeku u korist Kimia.
[ link do slike ]
[ link do slike ]
Vettel izlazi iz boxa u 25-om krugu i u 26-om radi fenomenalno vrijeme jer je izaÅ”ao sekundu ispred Masse i treba mu mala prednost da se odmakne. Nakon toga i Vettel i Massa voze vrlo sliÄno i nema potrebe za jurnjavom jer je joÅ” 34 kruga do kraja, dok Raikkonen koji je zbog problema na startu, pa problema u boxu bio primoran na promjenu strategije, mora ganjat ful, ful...jer on mora na joÅ” jednu promjenu guma (na medium) . Vettel od 26-og kruga taman ubrzava onoliko koliko mu treba da se dovoljno odmakne od Masse, pa tako nakon 6 krugova, Vettelova prednost iznosi cca 4 sekunde nad Massom.
Moja poanta je: Nemojte usporeÄivat krugove Raikkonena i Vettela u ovoj utrci jer su bili na potpuno drugaÄijoj stategiji.
S druge strane, Merc nije imao potrebu za ful ganjanje, jer nije baÅ” Rosberg neÅ”to stiskao Hamiltona, a imam i osjeÄaj da je pao nekakav dogovor kod njih da se ne ganjaju, veÄ ko bude prvi nakon boxa ili starta, taj Äe bit i prvi na kraju utrke.
@SlavenowskySlavenowsky je napisao/la:Prije bi povjerovao da se Rusi i Ameri paze , nego u ovu pricu...Lady je napisao/la:JFK je napisao/la:S druge strane, Merc nije imao potrebu za ful ganjanje, jer nije baÅ” Rosberg neÅ”to stiskao Hamiltona, a imam i osjeÄaj da je pao nekakav dogovor kod njih da se ne ganjaju, veÄ ko bude prvi nakon boxa ili starta, taj Äe bit i prvi na kraju utrke.
Dakle apsolutno odbijam takvu teoriju, a i ne trazim da se neko slaze samnom, Mercedes vozi punom parom a ne kako pricate da se stedi. Rosberg je sasvim sigurno zelio preci Hamiltona, mislim naravno i da pobjedi, ali razlika izmedju njega i Hamiltona jeste u kvalitetu!
Mercedes jeste brz, ali njih ce polako Ferrari sustizati, a kad ih Ferrari bude sustizao, to ce biti ona moja tvrdnja (s kojom se niko ne mora slagati naravno), da je Mercedes dostigao jedan limit, koji ce i dalje ici sa razvojom, ali ne onako kako vi govorite, ako neki urade nesto i oni ce tako itd...
Do sredine sezone vidjeti cemo prava stanja, do tad nema svrhe o ovome vise pricati, a i duga je sezona i biti ce svega, mozda ih na kraju Honda sve pomete??! Ali eto prije bi povjerovao u tvoju teoriju, nego u ovu...
I da rezimiram, ovdje nije prica o skidanju Mercedesa sa trona, niti ocekujem da ce bilo ko ove sezone to uciniti, ali da se skine proslogodisnja 1 i kusur sekunda na 0,2 ili 0,3 je ipak jedan ogroman napredak, sad za sad jedini Ferrari je na pola sekunde za Mercom, polako, topit ce se to
BrzopletostJFK je napisao/la:Slavenowsky je napisao/la:@Slavenowsky
Ispravi post, ovo nije moj citat.
Apsolutno se slažem!JFK je napisao/la:
No svejedno, moj cilj nije bio usporeÄivati Kimija i Sebastiana (u smislu nekog takmiÄenja to je brži vozaÄ), veÄ samo kroz usporedbu vremena njih dvojice pokazati da je Ferrari bio brži od Vettelovog tempa.
Bez obzira na pokazana vremena (tj. pritiskao on ili ne), Sebastian Äe biti svaku utrku sve brži i brži, a nadam se i sam bolid da Äe biti sve brži i brži.
ali svejedno, i bez kontakta to je bio samar zbog kojeg je Kimi mogao zavrsiti trku kao Maldonado. NaÅ”tetio je timu tim potezom, ali nema veze, utrka za zaborav sto se Kimija tiÄe, ne ponovilo se sljedecu utrkuLady je napisao/la:I obratite pažnju na Vettelov volan. Skroz je na desno, znaÄi, biježi od Raikkonena....
[ link do slike ]
+ ovdje se vidi koliko je Vettel izaŔao sa pola bolida van staze
[ link do slike ]
Ma naravno, uvijek je Vettel kriv!HeatBlast44 je napisao/la:
ali svejedno, i bez kontakta to je bio samar zbog kojeg je Kimi mogao zavrsiti trku kao Maldonado. NaÅ”tetio je timu tim potezom, ali nema veze, utrka za zaborav sto se Kimija tiÄe, ne ponovilo se sljedecu utrku