Hamilton vs. Max

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Iako je proslo gotovo 2 dana od završetka trke i novog kralja f1, dojmovi se jos nisu potpuno slegli.
Napokon da čestitam Maxu i Mercedesu na oba naslova.
Puno je pitanja i nelogičnosti veze zadnje trke, ipak je nekako pravda zadovoljena.
Dali je Max zasluzio ovu pobjedu, nije. Dali je zaslužio titulu, svakako.
Kroz sezonu je Max bio konzistentniji vozac a Mercedes bolji bolid.
Tako da nekako su zasluženu podijeljene titule.
Neke stvari koje su me "iznenadile" je pravo sportsko čestitanja Lewisa Maxu na naslovu ali i Lewisovog tate suparnicima. Russellov ispad na tviteru (razočaran a nadao se da neće pokleknuti pod Mercedesovom palicom, nije dugo trajalo), Totovo kmečanje na radio (baš jadno i neprofedionalno) neki ce reći kako ima taj žar za pobjedu i nakon toliko godina dominacije, no ipak se zaboravlja kako je on suvlasnik momčadi te da profitom momčadi, profitira i on osobno.
FIA, Massi....očaj.
Nekako ostaje taj miris da sve to moze biti neka režija LM i Netflixa (mislim na cijelu sezonu, ne samo zadnju trku)

Kimi, grid je ostao bez duše, bez istinskog trkača, fairplay vozača, a ja bez omiljenog favorita na stazi.
Nakon 20godina navijanja za njega bez obzira na formu, momčad, poziciju u prvenstvu.......dosao je i taj moment.
Samo Kimi.
Hvala ti i uživaj
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Nemogu se načudit koliko mediji i dalje forsiraju Hamiltona!! Moro sam blokirat ESPN, WTF1, motosport itd na tviteri i fejsu jer šu nepodnošljivi!!

Sramotno i fakng bolesno

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 5 god
Navija za: Max Verstappen
pero iz bukurešta je napisao/la: 14.12.2021., 08:48 Nemogu se načudit koliko mediji i dalje forsiraju Hamiltona!! Moro sam blokirat ESPN, WTF1, motosport itd na tviteri i fejsu jer šu nepodnošljivi!!

Sramotno i fakng bolesno
A daily mail ? oni su najgori a WTF1 je tek jucer navecer cestitao Maxu a do tada su samo hvalili Hamiltona.
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Har Kl je napisao/la: 13.12.2021., 20:14 Fina analiza. Ali ...
Ono što nedostaje ovoj analizi je slučaj Španija i slučaj Brazil. Ne sjećam se koliko si bodova odbio Verstappenu u Silverstone zbog nedostatke sreće, vjerojatno dovoljno da preokrene rezultat?
1. Hamilton nije isključivi krivac za sudar, znači samim tim bi ovaj slučaj trebalo izbaciti iz kalkulacije loše sreće.
2. Hamilton je bio u sličnoj situaciji u Španiji (bio je na trkaćoj putanji), a u puno boljoj situaciji u Brazilu (bio na trkaćoj putanji cijelom dužinom bolida). Oba puta je Hamilton bio taj koji je izbjegao udes, a Max je išao "full Max". Šlag na tortu je podatak da je u obje utrke Hamilton na kraju pobijedio.
Ovo pišem zato što sam stava, da se na sreću vade samo gubitnici. Mogao je Max to i pametnije odigrati pa ne bi toliki gubitak bodova bio :thumbs:

Max je overall (vjerojatno) bio marginalno bolji od Hamiltona, a RB (vjerojatno) marginalno bolji od Mercedesa. Ovo vjerojatno ću sačekati neku kvalitetnu analizu utrka pa da se pobroje redom utrke i učinak vozača i snaga bolida u njima.
Ono šta je činjenica da su bolidi i kod jednog i kod drugog bili pit bull za protivnike, dok su u slučaju timskih kolega radilo o pekinezerima. :thumbs:
Ne slažem se s tvojom zamjerkom kako se Silverstone ne bi trebao uključivati u ovakve analize. Smatram kako je sasvim legitimno tvrditi da je Hamilton predominantni krivac za nesreću i da je još pri tome imao nevjerojatnu sreću da Max odustane, a on praktički prođe samo s ogrebotinom.

Maxu sam za Silverstone odbio 18 (u slučaju da bi Hamilton svejedno pobijedio) ili 32 (u slučaju da bi Max pobijedio, a Hamilton bio drugi) boda. Nemoguće je predvidjeti kako bi se utrka dalje odvijala da nije bilo tog sudara u prvom krugu pa zato i postoji raspon bodova u konačnom rezultatu. Dakle, ako bi izbacili Silverstone iz računice, onda stvarno ispada da je Hamilton imao više nesreće kroz sezonu.

Međutim, ako već izbacujemo SIlverstone, ne vidim kojom logikom možemo zadržati Monzu, budući da ni u Monzi ne postoji isključivi krivac. Naravno, vodimo se logikom da će do sudara doći samo ako obojica to ''žele''. U bilo kojem slučaju se može teoretizirati kako do sudara ne bi došlo da je jedan od njih dvojice popustio ili drugačije vozio. Izbacivanjem i SIlverstonea i Monze vraćamo se opet na originalni rezultat kako je Max imao više nesreće.

Ako se baš želiš boriti protiv većine, najbolje ti se uhvatiti Azerbajdžana budući da postoji ona zanimljiva teorija kako su RB i Aston Martin manipulirali tlakovima u gumama. Navodno je s time krenula još Force Indija pa je Perez prenio stečeno znanje u RB. Naravno, nema nikakvih dokaza i to je sve ostalo na razini zanimljivih spekulacija, da ne kažem teorija zavjere.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Nije mi primarna misao bila na tome koje je dominatno kriv, nego na stil vožnje.
Max je vozio agresivno i u drugim utrka i ta agresivnost mu je donosila određene benefite ili lošu sreću, zavisi kako prođe u duelu.
E sad da je Hamilton u Španiji i u Brazilu vozio kao Max u Silverstonu, vjerovatno bi on pobijedio u tom takmičenju loše sreće, ali bi donio puno manje bodova pred AbuDhabi. Zato mislim da treba izbaciti sve duele (pa i Italiju) gdje je vozač mogao svojim postupkom izmijeniti tu lošu sreću.

Bakuu nisam spominjao, niti mi se bori. Meni je jasno da su tu plivali u sivoj zoni i da su sami sebi krivi za odustajanje, ali nemam želje za tom raspravom :zubo:

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Hama kao "medijsku" pojavu ne podnosim!!
Kao vozača '--- respekt do neba; reći će se da je imao dominantan bolid!? --- malo realnosti i Michael je od 2000 imao zvijer i osvojio je šta je moga i mora!

I Hamiltonu svaka, ali svaka čast kako je odmah čestitao Maxu!
Uzmimo u obzir vruće glave, ludnica i debilanu od sudaca koju su sada samo potvrdili da nisu sposobni, (ne čak sudci nego nesposobna placara Masi) Lewis se je ponašao kao pravi sportaš!

A Toto i britanski mediji...... Neću dalje..

:pivo:

Cale od Lewisa
GP3
GP3
pero iz bukurešta je napisao/la: 15.12.2021., 00:33 Hama kao "medijsku" pojavu ne podnosim!!
Kao vozača '--- respekt do neba; reći će se da je imao dominantan bolid!? --- malo realnosti i Michael je od 2000 imao zvijer i osvojio je šta je moga i mora!

I Hamiltonu svaka, ali svaka čast kako je odmah čestitao Maxu!
Uzmimo u obzir vruće glave, ludnica i debilanu od sudaca koju su sada samo potvrdili da nisu sposobni, (ne čak sudci nego nesposobna placara Masi) Lewis se je ponašao kao pravi sportaš!

A Toto i britanski mediji...... Neću dalje..

:pivo:
2001 i 2003 left the chat. :rofl: :rofl: :rofl:
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
@Cale
2000. i 2003., ne 2001. i 2003. :shush:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Cale od Lewisa
GP3
GP3
Frantic je napisao/la: 15.12.2021., 08:49 @Cale
2000. i 2003., ne 2001. i 2003. :shush:
Tocno da,mozak ne radi u 6 ujutro bas najbolje.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Dobro, Hamiltonov prvi potez poniznosti je možda malo i smirio njegove navijače. Šta bi se tek desilo da je reagovao kao Wolff? :mrgreen:

Samo ima jedna stvar sa njegovom srećom u dobijanju najboljih bolida skoro u čitavoj karijeri. Ovo mu je još jedan izgubljen naslov u najboljem bolidu. Mislim da će se rijetko naći neki prvak koji ih je izgubio više od njega...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Pastor je napisao/la: 15.12.2021., 18:27 Dobro, Hamiltonov prvi potez poniznosti je možda malo i smirio njegove navijače. Šta bi se tek desilo da je reagovao kao Wolff? :mrgreen:

Samo ima jedna stvar sa njegovom srećom u dobijanju najboljih bolida skoro u čitavoj karijeri. Ovo mu je još jedan izgubljen naslov u najboljem bolidu. Mislim da će se rijetko naći neki prvak koji ih je izgubio više od njega...
4.???? :misli:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
eee jebi ga sad ispade da svaka sezona u kojoj Hamilton nije bio prvak je zapravo imao najbrzi bolid :zubo:
slikaslika

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
LH44 je napisao/la: 16.12.2021., 11:14 eee jebi ga sad ispade da svaka sezona u kojoj Hamilton nije bio prvak je zapravo imao najbrzi bolid :zubo:
2021 konstruktorski prvaci
2016 konstruktorski prvaci
2007 dobili po piksi ali kada bi se zbrojili bodovi prema rezultatima mislim da bi bili prvaci.

LH44
Formula 1
Formula 1
2021 Red Bull i Mercedes tu negdje, u prvom dijelu sezone Red Bull marginalno brzi u drugom dijelu Mercedes marginalno brzi.
2016 slazem se.
2007 vozacka postava pravila razliku, Ferrari i McLaren su bili tu negdje.
slikaslika

OffLiberyMedia
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Da Massi dobije otkaz
Nikome ne želim da dobije otkaz osim Michael Masiju.

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
LH44 je napisao/la: 16.12.2021., 11:55 2021 Red Bull i Mercedes tu negdje, u prvom dijelu sezone Red Bull marginalno brzi u drugom dijelu Mercedes marginalno brzi.
2016 slazem se.
2007 vozacka postava pravila razliku, Ferrari i McLaren su bili tu negdje.
2021 iako je bilo u gram između njih vise puta u sezoni, ne moze se reci da je krajem sezone Merc bio "marginalno bolji" vec dosta bolji.
Pricam za utrku (tamo se dijele bodovi).
2007, nisam nikada zbrajao ali nekako vjerujem da bi mcl bio konstruktorski prvak da nije dsq.
Trebalo bi to zbrojiti.
2012 nisam ukalkulirao jer eto, nisam iako ima malčice vjerovanja kako je to bio najbrži bolid.

LH44
Formula 1
Formula 1
Ja ne znam za utrku ove sezone u kojoj je Mercedes bio toliko brzi od Red Bulla kao sto je Red Bull bio na dva vikenda VN Austrije, Mercedes ni u jednoj utrci nije izgledao toliko nedodirljivo i dominantno, tako da kad sve zbrojis i oduzmes bolidi su tu negdje, samo je jedna ekipa bila malo bolja u prvom dijelu dok je druga bila bolja u drugom dijelu sezone.
2012 se moze reci da je Mclaren bio najbrzi bolid, ali u kvalama, na utrkama su cesto imali problema sa gumama i to je bio vjerovatno najnepouzdaniji bolid te sezone zbog cega su kao konstruktori izgubili 150 bodova, vjerovatno i vise, bolid s kojim ne mozes doci do cilja ne moze biti pobjednicki :mrgreen:
slikaslika

dadach
Karting
Karting
S nama već: 6 god 9 mj
Navija za: MCLAREN
Jedino sto je Max ove godine zasluzio, jest da bude u poziciji da u zadnjoj utrci osvoji prvenstvo. Isto kao i Lewis. A onda smo svi vidjeli sto se odigralo...

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
LH44 je napisao/la: 16.12.2021., 16:02 Ja ne znam za utrku ove sezone u kojoj je Mercedes bio toliko brzi od Red Bulla kao sto je Red Bull bio na dva vikenda VN Austrije.
Abu Dhabi, Brazil ovako na prvu.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

LH44
Formula 1
Formula 1
Multi 21 je napisao/la: 16.12.2021., 17:06
LH44 je napisao/la: 16.12.2021., 16:02 Ja ne znam za utrku ove sezone u kojoj je Mercedes bio toliko brzi od Red Bulla kao sto je Red Bull bio na dva vikenda VN Austrije.
Abu Dhabi, Brazil ovako na prvu.
I opet to nije ni blizu duplog vikenda u Austriji jer tamo Mercedes nije imao sanse dok je Red Bull na te dvije utrke bio u igri :chill:
slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡