Esteban Ocon

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Liam Lawson
Esteban Ocon
9th

slika

“It’s good to pick up more points, but we had the potential to score even more today. I had a fantastic first lap and got ahead of Hulkenberg, which was the target, and I was running well in seventh place. Then we had a small issue at the pit stop, which cost us a couple of seconds, and it dropped me down behind both of the Renaults. From there I tried my best to fight back and I came close to catching Sainz in the final few laps, but it wasn’t possible to overtake, especially after he cut the track and gained some time on the final lap when I was about to overtake him. It’s a shame because the strategy should have worked really well. I will focus on the positives because it’s been a strong performance by the team this weekend. We can be satisfied with what we have done here. The pace has been competitive, but we need to keep pushing.”

Nije lose na kraju ispalo. Mogao je izvuc vise bodova ali greske se desavaju.
Iz Kanade se ide sa dosta toga pozitivnog. Vratili smo se u Q3. Da Checo nije imao kontakt uzeli bi dvostuke bodove, sto je vazno za prestizanjem Meklarena. Al dobro. Napredak je evidentan. Sve u svemu dobar vikend.
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Oconova kaciga za domaću utrku:
https://twitter.com/JMD_helmets/status/1009885466202660864

Krstas
Formula 1
Formula 1
Esteban Ocon
11th, 1:32.075

slika

"I am a bit disappointed to miss out on the top ten by such a small margin [0.02s], but I am happy about my lap and how we came back as a team from a difficult Friday. We came into qualifying a bit blind after missing track time yesterday, but we were able to improve the car a lot and found a good balance. P11 is the next best thing to a place in Q3 and at least we will have free choice of tyres. Hopefully it’s going to be very hot tomorrow and the strategy can play in our hands, or perhaps it’s going to rain – I’d welcome anything that can mix things up. I have to thank the fans for all their support. I could see them with their flags and it was a special feeling to drive in front of my home crowd.”

Na kraju nije bas tragicno. Znalo se nakon desavanja na sva 3 treninga da ce biti bas, bas tesko plasirati se u Q3. Eto na kraju krajeva ostaje zal sto ga pobjedi Sauber ali eto. I da se plasirao u Q3, veliko je pitanje sta bih tamo uradio. Sutra bodovi pod obabezom. Smanjiti zaostatak za Meklarenom. Pa sta bude bude sa Renoom.
Perez bas los. Velik zaostatak ako gledamo prosjek neki ove i prosle sezone. Preteska trka za njega. Al uz malo srece mozemo do dvostukih bodova.
Cestitke Mercedesu.
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
vidjeh na forum.-hr link.
https://www.planetf1.com/news/conclusio ... nd-prix-2/
rečenica je: Rumours are rife that Renault are reviewing an option to sign Ocon. .

logičan potez. francuz u renaultu. i prije je ocon testirao bio za njih.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Krstas
Formula 1
Formula 1
Sad sve zavisi od Sainca to jest Rikarda. Relacija Red Bull-Sainc-Reno.
Rekao sam ranije, vise bih volio da predjenu Reno no u Mercedes.
Treba ici korak po korak. Mlad je on da bi upao u tim kao sto je Mercedes il Ferari. Bice vremena i za te timove.
slika

Krstas
Formula 1
Formula 1
Sa 15 na 8 poziciju.
Na kraju moglo se doci do 7 ali i ovo je veliki poklon.

Odlicno, odlicno. Novih 4 boda.
Kad se startuje sa 15 sa prosjecnim bolidom a velikom konkurencijom, plasman u top 10 je izvarendan uspjeh. Tako da ova 8 pozicija veliki, veliki uspjeh. I da nije bilo SC, uzelilo bi se bod, mozda dva. Steta sto na kraju Grozan pokvari plasman i Čeku i Estebanu ali dobro. Sve u svemu gledajuci kvalifikacije, odlican vikend. Ali ipak pitanje je ovo veliko koliko je FI blizu Renoa i Hasa...
slika

Krstas
Formula 1
Formula 1
Gledam snimke na instagramu i dalje ne vjerujem. Znaci nakon svega sto se izdesavalo u timu. Ali nekako mnogo gorak ukus ostaje jer znam da mozda nece naci mjesto za narednu sezonu. I ako nadje to nece biti najjaci, niti sa sredine grida no sa dna. Bio te Meklaren ili Vilijams. Bas, bas me posjeca kao sa Paskalom.
Kako god. Sutra sanjam podijum i to je to.
slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Ka'e kod nas u Bosni sve preko štele, a vidi ovo:

slika
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Krstas
Formula 1
Formula 1
Eto da kazem koju na nastalu situaciju oko Okona.
Od toga da juri mjesto u Mercedesu do toga nema mjesta za njega u F1. Meni kao njegovom navijacu prilicno tesko pada sve ovo. Prilicno depresivno. Od svih tih talenata koji su odpadali iz F1 moje licno misljenje da bi Okonov bio najtragicniji za sport. Svaka cast svima njima ali Okon sa ovoliko godina, prikazanim za ove 2ipo sezone/godine najmanje sto zasluje jeste mjesto na sredini grida. Ali najmanje.
Ne znam cemu ovo sve vodi. Meni iskreno Vilijams daje neku nadu spasa. Ali s obzirom da oni gledaju ka novcu ne na talenat gubim nadu.
Ako odpadne iz F1, bez sumnje bataljujem F1. Nemam vise razloga pratiti. Nek je ovo sve na dusu Tota i propale ekipe.
Svak ko ode iz F1, tesko se vraca. Bio mlad ili stariji. Tako da F1 vjerovatno gubi jednog od mnogobrojinh talenata.

Kome ovo sve ide u prilog...
slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Nekako mi je u glavi usidreno da on ne može nikako van F1. Vjerujem da će Toto srediti nešto sa Williamsom koji možda produbi "tehničko partnerstvo" sa Mercedesom. :zubo:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
Ne znam zašto se njegov ostanak povezuje sa Totom?
Zato što mu je menadžer? Pa svaki vozač u svim serijama ima menažera. Jesu li oni krivi što ne voze u F1?
Toto (meni inače jako antipatičan lik, još od 2016.te ) je zaslužan što je Ocona koji nije imao nijednog sponzora doveo u F1. Najzaslužni je Ocon i njegov talent da se razumijemo.
Lako je na internetu naći izjavu Ocona koji je izjavio da nije Tota on bi čistio u McDonaldsu.
Ostanak Ocona je vezan za nedostatak slobodnih mjesta u F1.
Evo recite vi umjesto koga da vozi? Pa ćemo raspravljati zašto i kako ne može. Najlakše je reći treba on voziti.
Danas je konkurencija za mjesto u F1 jako žestoka. Svjedoci smo da se cijele ekipe kupuju, da bi se pojedinim vozačima obezbijedilo mjesto.
Siromašni momci poput Ocona i Wehrleina teško se mogu boriti stim, osim ako ne pokažu u jednom jako kratkom periodu extra talent.
Što je jako teško.

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
@Har Kl
Gle, on mu je menadžer i šef jedne moćne F1 ekipe koja po gridu prodaje svoje motore. Ako ima ikakve menadžerske sposobnosti iz te pozicije bi morao moći svojem pulenu koji je dio Mercedesovih juniora naći mjesto.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Har Kl je napisao/la: 06.09.2018., 15:12 Ne znam zašto se njegov ostanak povezuje sa Totom?
Zato što mu je menadžer? Pa svaki vozač u svim serijama ima menažera. Jesu li oni krivi što ne voze u F1?
Toto (meni inače jako antipatičan lik, još od 2016.te ) je zaslužan što je Ocona koji nije imao nijednog sponzora doveo u F1. Najzaslužni je Ocon i njegov talent da se razumijemo.
Lako je na internetu naći izjavu Ocona koji je izjavio da nije Tota on bi čistio u McDonaldsu.
Ostanak Ocona je vezan za nedostatak slobodnih mjesta u F1.
Evo recite vi umjesto koga da vozi? Pa ćemo raspravljati zašto i kako ne može. Najlakše je reći treba on voziti.
Danas je konkurencija za mjesto u F1 jako žestoka. Svjedoci smo da se cijele ekipe kupuju, da bi se pojedinim vozačima obezbijedilo mjesto.
Siromašni momci poput Ocona i Wehrleina teško se mogu boriti stim, osim ako ne pokažu u jednom jako kratkom periodu extra talent.
Što je jako teško.
Pa Mercedes je imao idealnu priliku zaposliti Ocona na mjesto Bottasa? Sve se lijepo otvorilo za 2019.
Ocon bi skupio ove godine još iskustva u FI i lijepo su ga mogli ubaciti pokraj Lewisa.
Zašto to nije napravljeno? Ferrari će očito ubaciti Leclerca svoju mladu i brzu nadu pokraj Vettela...zašto je to bio problem Mercedesu?
IMO Ocon bi bio bliži Lewisu nego što je to ipak dosta inferioran Bottas koji nema neki karakter i imam osjećaj da je on samo sretan što vozi za Mercedes i uz Lewisa da bi za par godina mogao govoriti kako je on vozio tu gdje je vozio iako ništa neće osvojiti.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
@wapi, pa našao mu je mjesto. Na njemu je da ga zadrži. Ne razumijem kako misliš da iskoristi svoj uticaj? Nema on tu moć, da kaže FI izbacite LS ili SP a zadržite SO!. Šta im može ponuditi kad je velika lova u pitanju? Ili jeftinije motore (što realno ne može ponuditi jer nema toliku moć) ili da nađe spoznore koji bi platili više od SP ili LS?
U na kraju konačno dođošmo do imena, koje ja stalno pitam. Umjesto koga da vozi?
Kaže @Ferrari Bottas. Od svih 20 mjesta jedino je moguće to mjesto! Pa za to mjesto bi pola grida dalo sve što može samo da sjedne u taj bolid.
Plus da ne spominjem da to mjesto nije slobodno. Zauzeto je bilo još prije nego što je FI otišla u stečaj i prije nego je DR odlučio za prelazak u Renault.
Jedino da raskine ugovor sa VB. Kad bi i imao tu moć, ne vjerujem da bi to uradio.
Slažem se ja da je Bottas malo bezličan pored LH. Ali nemoj zaboraviti da je Bottas bio bolji od FM i da je došao kao prvi vozač Williamsa. Dok SO ne može pobijediti Pereza (bez obzira koliko je SP dobar vozač)
Pročitajte izjavu SO koju je izjavio za uticaj TW na njegovu karijeru:
http://www.f1i.com/news/274575-ocon-wit ... nalds.html

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Šta ti je SO?

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
sebastian ocon
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la: 06.09.2018., 23:26sebastian ocon
Otkud Sebastian u priči ne znam :rofl:
Ali odlično objašnjenje :thumbs:
Uglavnom EO. Ispravka pogrešnog navoda :prcnjau:

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Je rekao je ono što će reći svi kojima tatica nije kupio mjesto, da im je menadzer spasio karijeru - pa to mu je i posao - zarađuje od njega.

Meni je nakaradno da netko tko radi za bilo koju momčad može biti menadzer vozača, ali ..... moderna vremena

Har Kl
Formula 1
Formula 1
wapi je napisao/la: 07.09.2018., 08:27 Meni je nakaradno da netko tko radi za bilo koju momčad može biti menadzer vozača, ali ..... moderna vremena
To je drugi par opanaka.
Kako god meni nikad nije bio drag. Radio bih ga mijenjao za MA :)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
zekohonda je napisao/la:sebastian ocon
e jesam se nasmijao....haha
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡