Sauber

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Razgovarao sam cijelu noć s Peterom Sauberom i nekako smo dogovorili da možemo preimenovati temu. Kaže, ako je on mogao momčad, možemo i mi temu. :thumbs:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
avetma je napisao/la: 02.03.2019., 07:39 Razgovarao sam cijelu noć s Peterom Sauberom i nekako smo dogovorili da možemo preimenovati temu. Kaže, ako je on mogao momčad, možemo i mi temu. :thumbs:
Hehe :rofl:
Šta priča Peter?
Kako je inače....?
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Ima neki Švabo što mu hoda po kući i premješta stvari....

Inače nije loše.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Frantic je napisao/la: 02.03.2019., 09:09 Šta priča Peter?
Kako je inače....?
Nismo dugo pričali, slab signal na Kanarima :mrgreen:

Frantic
Formula 1
Formula 1
Čekaj, kako "cijelu noć", a niste "dugo pričali"? ;)
Sumnjiv si mi Vetma, skroz.
Da ti nisi slučajno promijenio ime teme bez Peterove dozvole? :rofl: :rofl:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
A dobro, to ja preuvelicam malo, znaš kako se kod nas kaže - vidiš Chasea Careya preko ceste, a onda idućih deset godina tvrdiš ljudima da ste diskutirali o budućnosti F1 i da ti je otvorio dušu :mrgreen:

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ja kad bi vidio Chasea Careya, brže-bolje bi potražio neki aku-trimerčić, da mu to i rekao nešto tipa "De bolan obrij te brkove...." :chill:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Pastor je napisao/la: 01.03.2019., 21:33 Ma nije to isto. Evo da je ovo neki rašireniji forum pa da pravimo novu temu svake godine za svaki bolid posebno. Recimo da imamo posebnu temu za SF90, pa posebnu za Alfa Romeo C38, onda bi imalo smisla. Ali nebi imalo smisla na ovome forumu, jer se ne piše toliko da bi tema za svaki bolid imala smisla. Piše se u teme za svaki tim godinama. I sad da mijenjamo ime, zato što je Alfa Romeo (Fiat) platila da se tako zovu, nema smisla. A do godine, ko zna... Ako sljedeće godine Fiat postane vlasnik Saubera, i nazovu kompletnu ekipu Alfa Romeo, onda bi imalo smisla. A do tada je Alfa Romeo u F1 isto koliko i Aston Martin...
Peter Sauber je, ima već par godina, prodao većinski vlasnički udio u Sauberu, tako da ako ništa Sauber je bilo ime bez pokrića. :chill:

"On 20 July 2016 it was announced that Swiss based investment firm Longbow Finance had bought both Peter Sauber and Monisha Kaltenborn's shares in the company, which made Longbow Finance the sole owner of Sauber. "
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
@Pastor koliko znam ima par Alfinih inžinjera koji rade za Sauber od prošle sezone, tako da radi i Alfa na tom bolidu neke dijelove, mada i ti inžinjeri su u Alfu iz Marranella došli :mrgreen:
slikaslika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
A Pastor drami bzvz... Ljudi su sluzbeno preimenovali ime a ova usporedba sa Aston Martinom je promasena ko Zazin penal na WCu..
Fino Alla Fine

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
F12000 je napisao/la: 02.03.2019., 12:46
Pastor je napisao/la: 01.03.2019., 21:33 Ma nije to isto. Evo da je ovo neki rašireniji forum pa da pravimo novu temu svake godine za svaki bolid posebno. Recimo da imamo posebnu temu za SF90, pa posebnu za Alfa Romeo C38, onda bi imalo smisla. Ali nebi imalo smisla na ovome forumu, jer se ne piše toliko da bi tema za svaki bolid imala smisla. Piše se u teme za svaki tim godinama. I sad da mijenjamo ime, zato što je Alfa Romeo (Fiat) platila da se tako zovu, nema smisla. A do godine, ko zna... Ako sljedeće godine Fiat postane vlasnik Saubera, i nazovu kompletnu ekipu Alfa Romeo, onda bi imalo smisla. A do tada je Alfa Romeo u F1 isto koliko i Aston Martin...
Peter Sauber je, ima već par godina, prodao većinski vlasnički udio u Sauberu, tako da ako ništa Sauber je bilo ime bez pokrića. :chill:

"On 20 July 2016 it was announced that Swiss based investment firm Longbow Finance had bought both Peter Sauber and Monisha Kaltenborn's shares in the company, which made Longbow Finance the sole owner of Sauber. "
Nema ni u Ferrariju niko sa prezimenom Ferrari, a pogotovo u vlasništvu ekipe, pa nije promjenjeno ime... Njihova fabrika u Hinwilu i dalje se zove Sauber.
CrashOverride je napisao/la: 02.03.2019., 13:57 A Pastor drami bzvz... Ljudi su sluzbeno preimenovali ime a ova usporedba sa Aston Martinom je promasena ko Zazin penal na WCu..

Apsolutno ista situacija. Oboje su samo sponzori.

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Ne znam zašto bi otvarali novu temu kad je to apsolutno ista momčad kao i prošle godine.
Čak i da ih Alfa Romeo kupi opet je to ista momčad, isti ljudi+/- , isti grad. Ono čemu komplicirati?
Kao i ona glupost sa McLarenom :) Da mjenjaju proizvođača PU svake godine vi bi svake godine otvarali novu temu jer to kao nije isti McLaren. Ono wtf :mrgreen:

Frantic
Formula 1
Formula 1
Iceman je napisao/la: 02.03.2019., 21:56 Ne znam zašto bi otvarali novu temu kad je to apsolutno ista momčad kao i prošle godine.
Čak i da ih Alfa Romeo kupi opet je to ista momčad, isti ljudi+/- , isti grad. Ono čemu komplicirati?
Kao i ona glupost sa McLarenom :) Da mjenjaju proizvođača PU svake godine vi bi svake godine otvarali novu temu jer to kao nije isti McLaren. Ono wtf :mrgreen:
Znači dobro sam potrefio kad sam rekao da nisam jedini kome je to "bolo" oči....

@pastore (hehe, Javier Pastore....)
Velika je razlika u između pojave Aston Martina na Red Bull bolidu (kao jednog od sponzora) i ovoga sa Alfa Romeom (službeno ime ekipe).
Ne znam zašto zašto povlačiš paralele kao da je to isto kad nije ni blizu.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Testarossa
Karting
Karting
S nama već: 7 god
Po meni je to ista stvar. Jedina razlika je u cifri. Siguran sam da je Alfa bila izdasnija od Aston Martina, ne bi li se cijela ekipa nazvala njihovim imenom. Osim toga da je Peter jos uvijek u vlasnickoj strukturi siguran sam da bi se zvali Alfa Romeo Sauber, kao sto je bio slucaj sa BMW. Mislim da je ovdje vise u pitanju nostalgija za imenom Sauber, moram priznati i meni je zao sto se gubi jedno istorijsko ime, ali boze moj.

Da je ovaj forum postojao nekada ranije vjerovatno bi mnogi negodovali kada se recimo Tyrell preimenovao zbog novih vlasnika ili da uzmem jos skoriji primjer Jordana. Vjerujem da su nam svima prirqsli za srce, ali novi vlasnici, jedan, drugi, trevi i bum Force India, sada Racing Point. Naviknucemo mi na Alfu garantujem
"I am who I am. I don't try to be anybody else or act in any way. I've always been the same idiot." - S.V.

F12000
Formula 1
Formula 1
Bio bi red da se naviknemo, ionako je Alfa povijesnu puno važnije ime u F1 of Saubera.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Bez Alfe vrlo moguće ne bi bilo ni Ferrarija :gandalf:
slikaslika

F12000
Formula 1
Formula 1
Ferrari je dijete/rođak Alfe, kako već hoćete :chill:
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Enzo je radio za Alfu prije WW2, tek je '47. osnovao svoju fabriku automobila.
slikaslika

F12000
Formula 1
Formula 1
slika

slika

slika

Godine prolaze, ljubav ostaje :aww:
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Testarossa je napisao/la: 03.03.2019., 19:51 Po meni je to ista stvar. Jedina razlika je u cifri. Siguran sam da je Alfa bila izdasnija od Aston Martina, ne bi li se cijela ekipa nazvala njihovim imenom. Osim toga da je Peter jos uvijek u vlasnickoj strukturi siguran sam da bi se zvali Alfa Romeo Sauber, kao sto je bio slucaj sa BMW. Mislim da je ovdje vise u pitanju nostalgija za imenom Sauber, moram priznati i meni je zao sto se gubi jedno istorijsko ime, ali boze moj.

Da je ovaj forum postojao nekada ranije vjerovatno bi mnogi negodovali kada se recimo Tyrell preimenovao zbog novih vlasnika ili da uzmem jos skoriji primjer Jordana. Vjerujem da su nam svima prirqsli za srce, ali novi vlasnici, jedan, drugi, trevi i bum Force India, sada Racing Point. Naviknucemo mi na Alfu garantujem
Bravo.
Iako mislim da Aston Martin daje puno više para. Jednostavno više košta reklamiranje na boljem bolidu. Negdje je pisalo da Alfa Romeo daje samo 6 miliona. Toliko je navodno i Force India dobila od BWT-a za bojanje čitavog bolida u rozu...
Jedina razlika je u tome što male ekipe prihvataju bilo šta, da bi povećale svoje mizerne budžete. Dok je u slučaju Aston Martina, Red Bull taj koji određuje šta mogu dobiti za određenu svotu. Uzmi ili ostavi. Red Bullu nije presudna ta lova. A mogu istu količinu dobiti i od drugih sponzora. Njima sigurno nije problem naći sponzora. Dok Sauber i Force India prihvataju bilo šta. Pa čak je i Vijay Mallya bio spreman promijeniti ime ekipe za sponzorski novac.
Razlika između Aston Martina i Alfe Romeo je samo u timu koji sponzoriraju. Oboje su sponzori, to je ono što je suština. I neko reče da Aston Martin nije glavni sponzor Red Bulla. Naravno da jes. Honda je dobavljač motora. Tag Heuer je bio rebrand Renaultovog motora. Sada je manji sponzor. Dovoljno je posjetiti stranice od oba tima.
https://prnt.sc/mt87a1
https://prnt.sc/mt87pt
A ovo je oficijalna stranica "Alfa Romeo Racinga": https://www.sauber-group.com/motorsport/formula-1/
Ne znam kako niko ne zove Red Bull Aston Martinom. Ista stvar. I ovi imaju u imenu tima Aston Martin... Ali neka. Kad se već može mijenjati ime teme, nije problem. Očekujem da se opet promjeni naziv teme kad istekne ovaj sponzorski ugovor.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡