VN Japana (25.-27. rujna)

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Lady
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Utrka srednja žalost.....
Nije baš vrijedna spomena.....
Merc opet pokazao svoju snagu, ali Rosberg nikako ne zaslužuje ovaj bolid. Ja bi njemu dala McLaren pa nek tamo krstari....

Inače, čestitke Hamiltonu na pobjedi, te Vettelu na probijanju na startu i na kraju podiju koji je bio maximalno šta je Ferrari i mogao na ovoj stazi. Raikkonen standardna solidna vožnja.
Max Verstappen za mene opet junak utrke i taj dečko definitivno zaslužuje jedan vrhunski bolid i jakog momčadskog kolegu pa da se nagledamo utrkivanja za vrh....

Zanima me nešto jer nisam gledala ni Sky ni BBC, šta je to Alonso rekao protiv momčadi i šta je Button rekao poslje utrke?
slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Znam ja na šta si ti mislio, bez brige :kokice:

Coulthard trenutno dominira na BBC-u. Govori o mnogo stvari, vrlo pametno i smisleno. Govori i o tome kako su Hakkinen i Schumacher bili bolji vozači od njega, te da samo zbog njih nikada nije osvojio naslov. Osvrnuo se i na Nico vs Lewis, te rekao kako ih djeli mala razlika, koja nije sramota. Ako stalno pokušavate, to nije sramota. Sramota je sjediti i ništa ne napraviti.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
Utrka i nije bila toliko losa naprotiv bilo je finih poteza cestitke Lewisu koji je rutinski to odradio i jednostavno titula ide njemu a Rosberg ponove na "svom" uobicajenom nivou a Seb izvukao max iz propetog konja i hvala Bogu Kimi spojio dva dobra vikenda.Bottas solidan RbR los a pohvalio bi Lotusovce i Maxa koji je opet bio dobar.McH no comment blamaza teska a Alonsov team radio je to i potvrdio.
I naravno Lewis se izjednacio sa Sennom a ubrzo ce i Vettela zaobic.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Istina Marko, DC je uvijek bio takav, razuman.
Nico is in the best team and car combination right now. There are still races to go. Nico did nothing wrong with his approach to the weekend. If you look at the history of the sport there are guys that seem to get some of the racing luck and some that don't. He is so close to being brilliant. He can unlock that, but he just has not found that yet.
"I don't lose any sleep about not winning a world championship," he said. "I got beaten by better people. Simple as that.

"I would never have wanted to win the championship in a weak season. Take away Mika Hakkinen and Michael Schumacher, I probably would have won the championship, would it make me a better racer standing here today? No it wouldn't."
Obrigado Felipe

Lady
GP3
GP3
Zadnja izmjena: Lady, dana/u 27.09.2015., 10:50, ukupno mijenjano 1 put.
slika

Kush
GP3
GP3
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, TR Seb, Lotterer
Ono što je David govorio o Davidu ( :koska: ) :pivo:

[ link do slike ]

..i poredak, nisam ga zapazio ovdje (sorry ako je već netko postavio):

E:
sorryi stavio sam krivi, zastarjeli, neće mi edit radit dok premotam i postam novi, ali za to i ima dežurnih forumaša..

..baš kao da sam :bang: u zatvorena vrata dok sam išao po kavu, a zaustavio se na njima, kao da nisam već da sam dvaput udario danas.. :bonk:

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Lady je napisao/la:Arai san nam ipak otkriva da želi promjene pravila ili ti ga drugim riječima '' Zahebali smo sve...''

Honda's Yasuhisa Arai says he wants to see a change in the regulations that would allow the struggling engine constructor make up ground on its main rivals.

...................

A Lewis se ipak pribojava proboja konkurencije...hmm...malo čudno, jer je dok je Vettel 2013 jurišao iz pobjede u pobjedu, Lewis rekao da ne bi volio tako pobjeđivat i da je uvijek za to da ima više konkurenata za samu pobjedu.

Lewis Hamilton fears that Mercedes’ rivals may be catching up

Lewis Hamilton has admitted that his Mercedes team still have no idea what caused his retirement from Sunday’s Singapore Grand Prix and is worried that the problems will persist at next weekend’s race in Japan.

This Friday morning in Suzuka may now be the most important day of Hamilton’s season as he attempts to win a third world championship title. That is when the points leader, who was forced to quit a race for the first time this season, will know if his car really has lost the form which had made it so dominant in the last campaign and for most of this season.

If it has, and Ferrari dominate like they did last weekend, a battle royal with their driver Sebastian Vettel could be on the cards over the remaining six races.

Mercedes struggled to get Pirelli’s supersoft-compound tyres “switched on” in Singapore as Ferrari and Red Bull both hit their sweet spot and totally overshadowed the Silver Arrows for the first time. This weekend, Ferrari are bringing their hard and medium tyres, on which the Mercedes has traditionally worked well.

Nevertheless Hamilton admitted that, up to the early hours of yesterday at least, his engineers had not been able to provide him with any concrete evidence of what went awry for the team that had been a class above the rest of the field this season.

“I’m not confident,” he said of his immediate prospects. “My engineers have not yet been able to give me any information on why we were struggling. The car felt balanced, but it lacked grip and we don’t yet know why, and there’s not a lot of time left before we race again next weekend.

“I wonder if it was just that our car didn’t get slower but that maybe others upgraded their cars.” He said that emails would be flying between him and the engineers all the way up to his arrival in Suzuka.

Typically, though, Hamilton is staying upbeat. “I was really happy with my race pace, and the gap to Kimi Raikkonen in front of me was only what it was because if you follow too close it’s easy to damage the tyres and generally overheat the car,” he said.

“I was able to push at the end of the stints and was confident of my pace on the soft Pirellis, which matched the three leaders on the supersofts. I thought I was in a good position.

“Before my problem with power loss, I was absolutely sure that I would have undercut at least two of the cars ahead of me. In my mind, I thought I might have the chance to win.

“Personally, I’m very chilled about last weekend. I was there to do a job, and I’m fully aware that you can’t win them all. Shit happens.

“I’m very fortunate with the success we’ve had, and pleased with the job I did. I outqualified my team-mate. And was ahead of him in the race before the car broke.

“That’s the first time that’s happened in a long time, and I didn’t lose a huge amount of points,” he added. “I take the glass half-full view. It could have been a lot worse.”

But if Mercedes are still off the pace on Friday morning on a track which should suit them perfectly, the team alarm bells will be ringing.

.............................

Ovo šta sam podebljala i podcrtala u članku o Lewisu..... da li mu je netko rekao da je imao sporiji tempo od Vettela za cca 1 sekundu gledajući Vettelova vremena na softu?
Krivo zboriš drugarice. U trenutki dok je bio na tvrđim gumama imao je bolj vremena od Kimija za neke 2-3 desetinke i stizao ga je. Par krugova nakon toga motor otkazuje. Čudno mi je da uspoređuješ vremena , a ne i okolnosti u kojima su ostvareni ti krugovi. Pa recimo u početku mercedes nije dozvolio punu snagu motora, očito bojazan od nekakvog kvara.
http://www.f1fanatic.co.uk/2015/09/20/h ... ory-hopes/
Podaci pokazuju upravo moju tvrdnju. U tim trenucima os 20-25 vozi jednako brze krugove ( . S time da je Hamilton bio na softu/tvrđoj komponenti. Pa ti sad izračunaj koliko bi bio brz na softu i sa laganijim bolidom. Pa mu sad ti reci koliko bi bio brz. :kokice:
Zadnja izmjena: Dani Verified, dana/u 27.09.2015., 11:16, ukupno mijenjano 1 put.
slika

Kush
GP3
GP3
Navija za: Ferrari, TR Seb, Lotterer
Ludi su ovi na BBC-u, ali dobri - rafinirani, svaka čast! :gandalf:

[ link do slike ]

So there we have it. Mercedes proved that Singapore was a mere blip in their rampant charge towards the constructors and drivers title as Lewis Hamilton took a dominant victory in Japan.

Nico Rosberg is running out of races to keep his world title hopes alive, and will need to push harder than ever.

His next chance to do just that is in Russia a fortnight. See you then.

_________

[ link do slike ]

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
https://twitter.com/FiftyBuckss/status/648057196622823424
Q: (Andrea Cremonesi - La Gazzetta dello Sport) For all of you: some of your colleagues yesterday were worried about the tyre pressures. They said there was too much pressure and they were worried they might have some problems during the race. Have you been affected in the race by that?

NR: No, not at all. Everything was perfect. No problems at all.

SV: Were you low again? I’m joking. You can laugh as well. It was a joke, come on.

NR: I’m smiling!

LH: I don’t know really. All I know is that the tyres were... we don’t say it very often but the tyres were pretty amazing, particularly in the last stint. They were the best they’ve felt for a long time. They really felt really good but it must have been how it felt for him (Vettel) in the last race. Through qualifying, they were good but generally in the race it was getting better and better as the car gets lighter and stuff but I don’t think they were a problem this weekend.

SV: No comment really.

Post-Race: Ron Dennis confirms Button will stay
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Na vrhu opet sve po starom... :zijev:

Ali zato su nas barem oni iz donjeg dijela poretka fino zabavljali, vidjeli smo stvarno neke sjajne borbe i sjajne poteze. Max Verstappen nastavlja svojim vožnjama potvrđivati da nije bilo razloga za onakvim neodobravanjem njegovog ulaska u F1 (u koje sam i ja bio uključen), vozi sjajno i pokazuje da je definitivno zvijezda budućnosti.

Alonso je danas davao sve od sebe, ali jbg, Honda je govno i tu nikakva vožnja ne može pomoći. Sjajno se branio od Kvjata i Verstappena i na kraju samo jedno mjesto od bodova, što je definitivno čudesno. Naravno, u tome su pomogli Red Bullovi i Massa izvan svojih uobičajenih pozicija, pa ovo ne znači nikakav napredak.

Hamilton je sad na 48 bodova prednosti ispred Rosberga i samo hrpa Lewisovih pehova mogla bi omogućiti Rosbergu neku realnu šansu za naslov.

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
Utrka je za mene bila uspavanka, bilo bi još gore bez malog Maxa. Dečko oduševljava iz utrke u utrku, definitivno je materijal za prvaka jednog dana. Mirna, ali konačno dobra utrka za Hulka i to mi je jako drago. :thumbs:

Možda se većina neće složiti, ali meni je Alonsov potez bio skroz neprofesionalan. Mogu razumjeti frustraciju koju osjeća, to je vozač koji zaslužuje puno, puno bolji bolid i tko zna što su mu McLaren i Honda obećali, no to se tako ne radi. On kao da se cijelu sezonu ne može dogovoriti sam sa sobom što će reći medijima. Non stop se gura neki lažni optimizam bez pokrića, govori da mu nije žao što je otišao iz Ferrarija jer su oni još uvijek samo drugi i onda paf, pukne ko kokica u ovoj utrci na radiju. I još, nakon utrke izjavi da je McLaren jedina momčad koja će u budućnosti zaprijetiti Mercedesu. Pa čovječe, Ferrari im već sad prijeti, maznuli su im tri pobjede ove sezone, a sljedeće tko zna. Neće biti iznenađenje ako će biti rame uz rame s Mercom. Tako da, mislim da sljedećih dana treba stati na loptu i dogovoriti se sam sa sobom što misli, a što ne i biti malo realan jer povratak na staze uspjeha, sudeći po trenutnom stanju, neće biti tako skoro.
They see me strollin', they hatin' :cool:

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Nisam vjerovao Laudi kada se žalio na malu pokrivenost tijekom prenosa, ali...

slika

Jel itko primjetio Ricciarda jučer na Tedovoj bilježnici? :mrgreen: :rofl:
Zadnja izmjena: Felipe, dana/u 27.09.2015., 13:23, ukupno mijenjano 1 put.
Obrigado Felipe

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Brumica je napisao/la:Možda se većina neće složiti, ali meni je Alonsov potez bio skroz neprofesionalan. Mogu razumjeti frustraciju koju osjeća, to je vozač koji zaslužuje puno, puno bolji bolid i tko zna što su mu McLaren i Honda obećali, no to se tako ne radi. On kao da se cijelu sezonu ne može dogovoriti sam sa sobom što će reći medijima. Non stop se gura neki lažni optimizam bez pokrića, govori da mu nije žao što je otišao iz Ferrarija jer su oni još uvijek samo drugi i onda paf, pukne ko kokica u ovoj utrci na radiju. I još, nakon utrke izjavi da je McLaren jedina momčad koja će u budućnosti zaprijetiti Mercedesu. Pa čovječe, Ferrari im već sad prijeti, maznuli su im tri pobjede ove sezone, a sljedeće tko zna. Neće biti iznenađenje ako će biti rame uz rame s Mercom. Tako da, mislim da sljedećih dana treba stati na loptu i dogovoriti se sam sa sobom što misli, a što ne i biti malo realan jer povratak na staze uspjeha, sudeći po trenutnom stanju, neće biti tako skoro.
Pa neće valjda odmah, u prvoj sezoni sa momčadi početi javno srati po njima, govoriti medijima kako je užasno pogriješio ili kako jedva čeka da ode. Naravno da mu nije lako i naravno da tijekom utrke zato pukne, situacija u kakvoj se nalazi on je iznimno frustrirajuća i nije čudo da popizdi tijekom utrke, vruće glave, ali kad se ohladi, čovjek se smiri i shvati da mora ostati pozitivan i nadati se da će ovaj noćna mora uskoro prestati i da će uskoro uspjeti doći do mjesta na koje on i cijela momčad ciljaju.

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Kada se samo sjetim tamo nakon Australije branjenje i pravdanje Honde od pojedinih članova GP1 foruma..
"Super je to", Oni će napredovat dok drugi neće, drugi su dotakli vrh", "Vidjet ćete u drugom djelu sezone kada Honda poleti"

Ova Alonsova utrka pokazuje da je frustriran i da su sve druge izjave van TRa obični PR! Tako je danas nakon utrke rekao kako če samo McLaren ugrozit Mercedes u budućnosti... Također one izjave da je sretan šta je napustio Ferrari jer je tamo sve isto su isto obični PR... Ništa više...

Čovjek je frustriran, s razlogom, ali bolje da prestanu davati te ljigave PR izjave. Ako nij ebilo do sada, od danas je sve kristalno jasno kako se osjeća u novoj momčadi.

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
croatic f1 je napisao/la: Pa neće valjda odmah, u prvoj sezoni sa momčadi početi javno srati po njima, govoriti medijima kako je užasno pogriješio ili kako jedva čeka da ode. Naravno da mu nije lako i naravno da tijekom utrke zato pukne, situacija u kakvoj se nalazi on je iznimno frustrirajuća i nije čudo da popizdi tijekom utrke, vruće glave, ali kad se ohladi, čovjek se smiri i shvati da mora ostati pozitivan i nadati se da će ovaj noćna mora uskoro prestati i da će uskoro uspjeti doći do mjesta na koje on i cijela momčad ciljaju.
Kažem, razumijem da je frustriran, tko ne bi bio, no njemu nije prvi put da preko radija p*zdi na ekipu. Previše oni njega plaćaju da im poludi na domaćoj utrci. Pozitivizam je u redu, ali treba biti i realan, a on trenutno ide iz krajnosti u krajnost. Nit Alonso postaje mlađi nego što jest, niti McLaren Honda izgleda kao da će se tako skoro izvući iz ovog kaosa. Kamo sreće, da se što prije izvuku jer iako nisam fan ni Alonsa ni McLarena, F1 bi bila zanimljivija kada bi bili konkurentni. Moram reći da mislim da je McLaren u cijeloj toj priči manje kriv jer mi se čini da Honda dosta toga radi po svom. Tko zna što su im obećali, a dobili su šipak. Da ne spominjem komunikaciju s medijima koja je očajna, izjave daju samo Japancima. :chill:
They see me strollin', they hatin' :cool:

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Ovo me uvelike podsjetilo na Grosjena 2014, koji je još gore reagirao nego Alonso danas

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=O3bh0jsCi-0[/youtube]

Uopče mi ne smetaju frustracije. Smeta mi taj njihov PR koji vodi Mclaren Honda zajedno sa Alonsom. Pa daj barem se pravi glup ili izbjegavaj pitanja, a ne skrivat istinu koju svi znamo. Još šire taj "optimizam". Na stazi jedno, pred kamerama drugo.
Iskreno drago mi je da ih je oprao preko radija. I nije tako zvučalo grubo, sugerirao je samo da je motor najgori na gridu (GP2)... Nek malo i rade, bolje bi im bilo nego da šire "happines". Mogli bi komotno snimit spot od "Happy" u izvedbi Lewisa Hamiltona :chill:
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Felipe je napisao/la:Nisam vjerovao Laudi kada se žalio na malu pokrivenost tijekom prenosa, ali...

slika

Jel itko primjetio Ricciarda jučer na Tedovoj bilježnici? :mrgreen: :rofl:
Rekoh ja da smo više gledali Ericssona nego Hamiltona.
Mislim da smo Maxa najviše gledali u prenosu.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Utrka je bila zanimljiva.. sve ga je tu bilo, no očekivao sam i više.. Recimo zadržavanje drugog mjesta.
Nema nam drufe nego da čekamo novu utrku.. "Let's wait and shit" :mrgreen:
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
hattrick je napisao/la: "Let's wait and shit" :mrgreen:
Davidson :rofl: :rofl:
Obrigado Felipe

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Japanci - najkreativniji navijači :thumbs:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=44tZtatYaYY[/youtube]

Vaša omiljena VN Japana - Kimijevo remek-djelo iz 2005. :)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hwcSaayPy7w[/youtube]

Jedva čekam glasovanje za omiljenu VN Rusije :prcnjau:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡