LH44 je napisao/la: 11.08.2020., 12:05
Interesantno da i nakon što je izašao video gdje se jasno vidi da je Lewis sva 3 restarta vozio istom brzinom kroz krivinu u kojoj se desio incident, dok je Vettel na restartu na kom se desio incident vozio brže nego u druga 2 slučaja, i dalje postoje tvrdnje da je to brake test, lagano kočenje 10/15kmh pri brzinama ispod 100km/h. Već sam se izjasnio šta ne bi trebao da radi neko ko taj čin smatra brake testom
Ako se pažljivo i sa razumijevanjem pročita taj moj post, može se vidjeti da samo izražavam sumnju u tačnost grafike.
Jer je to jedina preostala mogućnost.
Ako se na grafici upalilo crveno "brake" na 51 ili 52 km/h nakon apexa, jbga onda.
Ili je makar malo stisnuo kočnicu ili nešto nije u redu sa grafikom.
Što se tiče onog videa gore sa grafikom koji pokazuje da je Lewis uletio 30km/h, a prema novim saznanjima o ograničenju brzine i 50km/h preko dozvoljenog, postavljam samo pitanje jel zvuk na videu koji ukazuje na taj prekršaj sinhronizovan zajedno sa slikom? Mislim da je teško utvrditi jer je zadnja T-kamera, za razliku prednje T-kamere gdje bi imali referencu na volanu preko LED svjetala na vrhu volana ili indikator trenutne brzine bolida. Također grafik po mom mišljenju nije dobro postavljen jer promjena brzina koju čujemo i koju grafik pokazuje nisu istovremeni nego grafik kasni pola sekunde, ako ne i sekundu. Samim time ne možemo ništa utvrditi jer ne znamo ključne stvari da bi snimak bio validan dokaz o postojanju prekršaja.
Također je interesantno da se grafik gasi na 79km/h, pa me interesuje jel se taj grafik sa live timinga gasi taman onda kada senzor utvrdi da je bolid ušao u box, a pali onda kada bolid izađe, tačno u momentu prelaska preko linije? Po tome onda ništa na snimku nije sinhronizovano i onda ostane dilema, ili nije kazna ako je ograničenje 80km/h ili je kazna ako je ograničenje 60km/h.
Pa i ja sam (se) većinu tih stvari pitao.
Pročitah, čini mi se na redditu ili na f1.technical forumu za ovo "nuliranje" grafike , pa sam pitao za to "ima li neko šta službenije".
Frantic je napisao/la: 10.08.2020., 20:52
Već idu priče kako grafika "kasni" djelić sekunde za stvarnim događajima i kako je ustvari vozio 79 km/h
Koliko je ovo tačno i šta je stvarno registrovao senzor?
......
Frantic je napisao/la: 11.08.2020., 07:39
Ima li link sa pojašnjenjem da li ova grafika kasni, koliko kasni, da li je tačna uopšte, da li se "nulira" kroz pit lane.... (a da to nije komentar isood YT videa, ili sa kojeg foruma se već "skine" ovaj video).
Ozbiljno pitam.
.......
Sad, da li je neko "riktao" video ili imamo neko realno stvarno kašnjenje na između stvarnosti (zvuka) i grafike.....
Sve se može poriktati danas, ali mi to zvuči prilično debilno, da bi se neko oko toga zajebavao.
Zanimljivo je da na YT više nema ovog videa.
Ograničenje je (valjda mi nije promakla ta informacija) i dalje 80 km/h.
Interesantno je da niko nije postavio ova pitanja prije nego je donio sud o postojanju prekršaja
Netačno.
Vidi iznad.
Na stranu sad zajebancija.