General tema

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Aaa najgora stvar je da je to jedna iz srednje koju znam, još je njena tetka u komšiluku i najjača stvar je da je vjerovatno probala i vjerovatno uvalila i rodbinu i druge poznanike jer je vjerovatno u gubicima, ipak je ovo piramidalna šema, samo oni blizu vrha "zarade", velike ribe progutaju male ribe i idemo dalje za iste pare :chill:
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
LH44 je napisao/la: 07.08.2020., 20:19 De mi recite jel i vi u krugu ljudi koje poznajete imate i onih koji se brave multi-level marketingom, npr My World ili ti Lyconet? Prosipaju mi neke priče hajde na zoom seminar, hajde uloži, biće profita ovo ono laganica :chill:

U životu mi je odavno jasno da ako nešto zvuči predobro da bi bilo istinito, vjerovatno nije, imal iko iskustva i jel najpametnije da blokiram ove budale? :D
Od svih "odjeba" na engleskom koje sam čuo (fuck off, piss off,.....) meni se najviše sviđa "SOD OFF". Prvi put to čuo nekad davno u nekom filmu, a misilim da je to izgovorio lik koji glumi Škota (još bolje zvuči sa tvrdim škotskim naglaskom). A odlično bi sjedalo uz npr. filmove Guya Ritchieja (vjerovatno je to i upotrijebio).

Primjer iz prakse
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Sve te spike , na foru piramide nisu osudene na profit. Koliko god se trudio i dobro obavljao posao , ipak je jedina zarada na regrutiranju novih clanova.
Ima izuzetaka , ali govorim o velikoj vecini slucajeva.
slikaslika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
@Frantic Eeee i meni je to omiljeni odjeb na Engleskom, nije vulgaran kao fuck off ili piss off, ali ima isto značenje, aaa prvi put sam ga čuo od James May kad je Jeremya kulturno odjeboslika
AlkY je napisao/la:Sve te spike , na foru piramide nisu osudene na profit. Koliko god se trudio i dobro obavljao posao , ipak je jedina zarada na regrutiranju novih clanova.
Ima izuzetaka , ali govorim o velikoj vecini slucajeva.
Pa to i jeste pokvarena stvar piramide, da bi uspio mora neko ispod tebe da ispuši. Elem tvoja zarada je to što je neko ispušio lovu, a ispušio je zato što je sistem takav, ne zato što nije bio kompetentan kao ti, nego vjerovatno nije uložio koliko si ti i samim time je svoje šanse smanjio na minimum. Mogu slobodno reći da je to krađa novca na kulturan način, isto kao što je sod off kulturan način da kažeš fuck off.

Što je najjače neki koji su u ovome i zaradili su novac, nemaju pojma da je riječ o piramidalnoj ponzi šemi, nego su išli na sve ili ništa, pa šta bude. U Norveškoj je ilegalna ova firma, a čitam da su u Švicarskoj dobili 50 tužbi, dok se u Njemačkoj razmatra oko proglašenja kompanije ilegalnom.

Hajde to sve, nego su još i u F1 platili sponzorstvo pod lažnim nazivom, a znamo vrlo dobro da F1 privlači sive kompanije kao što govno privlači muhe.

I na kraju krajeva ne razumijem ljude koji su spremni uvaliti u ovo koga stignu, a svjesni su da vrlo lahko može ispasti bacanje para, jer garancije nema.

To je u biti to, za sad sam samo preispitao njihova iskustva, na što sam dobio skretanje s teme, da bi ih onda kulturno odjebao zbog nedostatka validnih informacija, onako neofirno odjeb kroz ignorisanje. Ako još šta priseru biće odjeb i blok.

I čisto eto ako neko nije upoznat sa ovim, da zna da ovakvi jedva čekaju naći novu žrtvu.

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Ferrari je napisao/la: 13.08.2020., 12:05 @F12000 vidio sam da si mi poslao PM, ali neće mi poruku otvoriti. @Vetma možeš pogledati zašto mi neće? Piše da je u spremniku, ali ja poruci ne mogu pristupiti.
Pitao sam u vezi onog Ferrari postera, gdje se može isprintati i koja je cijena? Hvala.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
F12000 je napisao/la: 13.08.2020., 17:51
Ferrari je napisao/la: 13.08.2020., 12:05 @F12000 vidio sam da si mi poslao PM, ali neće mi poruku otvoriti. @Vetma možeš pogledati zašto mi neće? Piše da je u spremniku, ali ja poruci ne mogu pristupiti.
Pitao sam u vezi onog Ferrari postera, gdje se može isprintati i koja je cijena? Hvala.
Odavde sam naručio ovaj veliki, a vidim da više ne isporučuje u RH pa eto...
https://www.ebay.com/itm/Ferrari-F1-Pos ... 2749.l2649

A što se tiče printanja, to možeš u bilo kojoj boljoj kopirnici u top kvaliteti napraviti u npr. A2 formatu. Tako ću ja za ove neke ostale napraviti najvjerojatnije. Neće biti veličine kao ova trenutna već ću oko nje staviti neke druge u manjim formatima.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Ok, hvala :thumbs:
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Postavio sam na reddit, ali evo i ovdje da postavim, jer je bizarno. Instalirao sam igru Empire Total War koju sam logično skinuo preko torrenta :mrgreen: i nakon instalacije, folder mi se uopšte ne prikazuje u C:/Program Files(x86). Da stvar bude gora probao sam instalirati u C:/Program Files/, ali ni tamo foldera jednostavno nema, iako sam zbog dvije instalacije izgubio cca 30GB prostora :zubo:

Ne, Hidden files nije problem, a i u properties hard diska sam otkrio sve fajlove, tako da tu nema frke. Foldera jednostavno NEMA iako je prostor na hard disku ZAUZET :bonk:

Odavno nisam bio ovako zbunjen :D
slikaslika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Bit će da path procedura instalacijskog alata ne radi dobar posao, ako je zauzet prostor predviđen za instalaciju igre, kao što kažeš jel.
Jesi probao raditi pretragu file-a koji misliš da bi igra mogla imati, tipa .exe file za pokretanje igre?

Ali, najbolje i najsigurnije rješenje je da kupiš igru, a prije tog nije zgoreg istražiti je li kompatibilna sa operativnim sustavom kojeg imaš, jer se radi već više od 10 godina staroj igri :)

LH44
Formula 1
Formula 1
Stvar je da path postoji u .exe fajlu koji instalira igru, ali file explorer (explorer.exe) ga ne prikazuje, kako u direktoriju, tako ga ni search ne nađe.

Bukvalno je sve otkriveno, sistemski folderi i fajlovi, desktop.ini fajl je na desktopu prikazan, ali toga foldera nema. Čitao sam na internetu da je problem kad na win 10 starije igre pohraniš u program files (x86), ali do sad sam imao instalirane age of empires 3, age of empires i rfactor, problema uopšte nema.

Jedino da nađem program koji mijenja file explorer (explorer.exe), jer me zadnjih dana baš zeza, sve ostalo radi bez problema, samo explorer.exe šteka, možda je do njega.

slikaslika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Ako imaš lokaciju do file-a i sumnjaš da explorer.exe pravi problem, pokušaj lokaciji pristupiti kroz Command Prompt i pokrenuti igru.

LH44
Formula 1
Formula 1
Vettel-Ferrari je napisao/la:Ako imaš lokaciju do file-a i sumnjaš da explorer.exe pravi problem, pokušaj lokaciji pristupiti kroz Command Prompt i pokrenuti igru.
Znam da se preko cmd može svašta, ali nmgu u folder da uđem, jer moram crack ubaciti da bi pokrenuo.

slikaslika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ako znaš naziv foldera, zašto manualno ne ukucaš u windowsu path i otvorit će ti se folder.

Ako u cmd ukucaš
"C:\Program Files>DIR /B" pokazat će ti se lista foldera koje imaš u tom direktoriju.
A ako ti ne pokazuje, onda se i ne nalazi u tom folderu.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Jebiga, sa piratlukom dolaze i svakakve zezancije, uz značajnu izloženost OS-a virusima.

Igra preko sivog tržišta nije uopće skupa: https://www.g2a.com/total-war-empire-de ... 0186269001, pogotovo jer kako vidim dolazi sa svim DLC-evima.
Kupnja preko Steama nije baš jeftina za toliko staru igru, ali vjerujem da joj DLC-evi drže dobar dio cijene.

LH44
Formula 1
Formula 1
Problem je u tome što ni cmd.exe ne pokazuje ništa. Na install.exe koji instalira igru prikazuje foldere, ali mislim da to ipak samo pokazuje koje će foldere napraviti :chill:
slika

Da nema fajlova, ne bi disk bio zauzet, cca 25GB zbog dvije instalacije, a najjača stvar je da sam već skidao ovaj isti torrent i da nije bilo nikakvih problema, isto na Win 10. Ništa više ne kontam... youtube recommended me zajeba, prikaza mi neki darth mod, reko hajde nisam ništa igrao odavno, daj da probam, kad ono prc :zubo:
slikaslika

LH44
Formula 1
Formula 1
ne uspjedoh edit... ovo je ludost, na hard disku prije sat vremena bilo da je neiskorišteno 3.02 GB, sad piše 9.09GB, odoh na pivo :rofl:
slikaslika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ako ti je 64-bitni windows, imaš Program Files (x86) i Program Files. Možda ti je instalirana igra u ovaj drugi?

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Probao je vec na oba program filesa.
A kako su kolege vec pisale , piratske verzije znaju "zablesirati" na razne nacine.
Ako nista ne pomogne , probaj na torentu nac neku drugu verziju igre , tj drugi torent pa mozda bude bolje.
slikaslika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ja nisam nikad imao takvih problema sa piratskim igrama. Valjda zato što nisam skidao sa svakakvih stranica...

LH44
Formula 1
Formula 1
Evo vratio se da pogledam, sad piše 8.84GB slobodnog prostora :bonk:
Pastor je napisao/la: 26.08.2020., 20:02 Ja nisam nikad imao takvih problema sa piratskim igrama. Valjda zato što nisam skidao sa svakakvih stranica...
@Pastor tpb i kickass jedina 2 mjesta s kojih sam skidao dok sam bio klinac. Jednom samo sa neke torentz .eu stranice ako me sjećanje služi, dakle pouzdani izvori + Razor1911, hakeri s kojim nikad nisam imao problema + pouzdan torrent koji sam već skidao prije par godina u srednjoj, ako ne i osnovnoj, na nagovor jednog druga iz škole, pukla me nostalgija kad je izletio instaler :mrgreen:

2010-07-01 datum kad je objavljen na tpb, znači moguće da je u osnovnoj :gandalf:
slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡