Lewis Hamilton
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
@Har Kl Ja ovu Hamiltonovu pobjedu ne uspoređujem niti umanjem u odnosu na neke druge uspjehe s hendikepiranim bolidom, da budem iskren te druge moje iskustvo i ne pamti. Govorim iz iskustva nedjeljne utrke i svega što se dešavalo na stazi, pobjeda Hamiltona s puknutom gumom u zadnjoj polovini kruga mi u datim okolnostima nije bila ništa čudesno, već odraz tih okolnosti. Možda zbog tog što sam kod Maxovog odlaska u boks, baš razmišljao scenariju koji se u konačnici i desio, ali sam poslije utrke odmah rekao i da je pitanje bi li Max završio utrku bez punuća, zbog čega je i povućen u boks.
Meni to na kraju krajeva puknuće guma na Mercedesovim bolidima, a potencijalno i Maxu, a ne i kod Leclerca ima smisla. Jer je Bottas dosta vremena na H gumama bio na oko 2sec od Hamiltona, a Verstappen je vozio dosta brze krugove zadnjih par krugova prije puknuća, valjda s ciljem da napravi dovoljan razmak ispred Leclerca da ode po nove gume i postavi FL, dok je Leclerc bio u svojoj ligi i nije imao koga napadati, ni od koga se braniti, pa su mu gume vjerujem bile bolje sačuvane.
Meni to na kraju krajeva puknuće guma na Mercedesovim bolidima, a potencijalno i Maxu, a ne i kod Leclerca ima smisla. Jer je Bottas dosta vremena na H gumama bio na oko 2sec od Hamiltona, a Verstappen je vozio dosta brze krugove zadnjih par krugova prije puknuća, valjda s ciljem da napravi dovoljan razmak ispred Leclerca da ode po nove gume i postavi FL, dok je Leclerc bio u svojoj ligi i nije imao koga napadati, ni od koga se braniti, pa su mu gume vjerujem bile bolje sačuvane.
- Frantic
- Formula 1
- Navija za: Ferrari

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
Ham rastura na stazi
@Frantic rastura sa ovim
@Frantic rastura sa ovim

Fino Alla Fine
- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: KMag, Seb
Ovo je ona stranica koja čim Seb napravi grešku odmah ubacuje hiljadu mimova na njegov račun? To su oni ultra komični Britanci koji tryhardaju više od onog nesrećnika Van der Gardea? Ako su to ti onda nije ni potrebno komentarisat.
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Exp. jel ti mene pitaš za moj post ili za ovo veličanje pobijede koje lijepe?Explorer je napisao/la: 05.08.2020., 19:09 Ma vožnja je bila odlična, ali ne razumijem veličanje. Ono, imao je 35 sekundi ispred Verstappena i ne znam još koliko ispred Leclerca. Nije imao veliki pritisak i nije trajalo cijeli krug niti je presudna utrka.
Jer ja ne vidim razliku između ovog tvog posta i moga. Osim dijela gdje smatraš da nije imao veliki pritisak. Mislim da je Hamilton itekako svjestan da je svaka utrka presudna. Jedna zaraza i out si dvije utrke.
Ali, ja sam cijelo vrijeme govorio o krugu koji je donio pobjedu. I ja također ne razumijem kako neko može reći ništa posebno, to bi svako uradio.
Što se tiče Bottasa i njegovog kruga, nisam gledao telemetriju, pa ne znam. A niti me interesuje da tražim njegov krug i telemetriju da vam pravo kažem.
Pobjeda kao pobjeda, naravno da ne može doći ni u neki TOP Lujinih pobjeda, a kamoli u cijeloj F1.
@Vettel-Ferrari, Ma ja sam onako tvoj argument zalijepio, čisto da se vidi kako to izgleda sa druge strane.
@Frantic, ovo je taj još jedan pole.
Ako je jedan slučajnost, dva sigurno nisu

I eto dosta od mene za danas, baš sam ga nadrobio

- Frantic
- Formula 1
Hvala na podsjetniku.
Vidim da je bio ispred Bottasa, Kimija i Vettela redom 2,3; 2,4 i 2,5 sec.
Ne sjećam se šta je bilo, jel potrefio tajming, da li Ferrari nije bio "na ti" sa full wetom, da li je Bottas šta zasrao, a i Red Bullovi su bili međusobno u 0,1sec (mijenjali komponente pa startali "sazadi"
)
Uglavnom, pohvalio sam ga i ja za taj krug. A i W08 nije bio toliko ispred konkurencije nego što je to W11.
Dakle, niko ne priča o slučajnosti (ne kontam??), pričam o tome da je imao boljih pole krugova nego što je bio taj (koliko god bio dobar) za VN Štajerske .
Eto, između ostalog i ovaj krug iz Italije 2017.
Vidim da je bio ispred Bottasa, Kimija i Vettela redom 2,3; 2,4 i 2,5 sec.
Ne sjećam se šta je bilo, jel potrefio tajming, da li Ferrari nije bio "na ti" sa full wetom, da li je Bottas šta zasrao, a i Red Bullovi su bili međusobno u 0,1sec (mijenjali komponente pa startali "sazadi"

Uglavnom, pohvalio sam ga i ja za taj krug. A i W08 nije bio toliko ispred konkurencije nego što je to W11.
Dakle, niko ne priča o slučajnosti (ne kontam??), pričam o tome da je imao boljih pole krugova nego što je bio taj (koliko god bio dobar) za VN Štajerske .
Eto, između ostalog i ovaj krug iz Italije 2017.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
U top 5 vjerovatno ne može, evo bez puno razmisljanja ja bih to ovako pobrojao: VB 2008, Bahrein 2014, Italija 2017, Njemačka 2018, Mađarska 2019 (doduše to je 10%. njegova zaslugaHar Kl je napisao/la: 05.08.2020., 22:42Pobjeda kao pobjeda, naravno da ne može doći ni u neki TOP Lujinih pobjeda, a kamoli u cijeloj F1.

Ali je sasvim dominantna šampionska vožnja koja će ostati zapamćena po prelasku ciljne ravnine sa probušenom gumom i rušenju dva rekorda i samim tim jedna od najprepoznatljivijih pobjeda.
Sa druge strane jasno ti je da će se ovdje dobiti manje pozornosti od "Let's retire the car"

- Multi 21
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
Valjda 2018. zar ne?_bataziv_0809 je napisao/la: 06.08.2020., 00:07U top 5 vjerovatno ne može, evo bez puno razmisljanja ja bih to ovako pobrojao: VB 2008, Bahrein 2014, Italija 2017, Njemačka 2018, Mađarska 2019 (doduše to je 10%. njegova zaslugaHar Kl je napisao/la: 05.08.2020., 22:42Pobjeda kao pobjeda, naravno da ne može doći ni u neki TOP Lujinih pobjeda, a kamoli u cijeloj F1.)
Ali je sasvim dominantna šampionska vožnja koja će ostati zapamćena po prelasku ciljne ravnine sa probušenom gumom i rušenju dva rekorda i samim tim jedna od najprepoznatljivijih pobjeda.
Sa druge strane jasno ti je da će se ovdje dobiti manje pozornosti od "Let's retire the car"![]()
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Da, 2018, pomijesalo mi se 

-
Har Kl
- Formula 1
- Navija za: Mercedes
Ne slažem se. Imao je boljih utrka.LH44 je napisao/la: 06.08.2020., 01:16 Najbolji Lewisov pole i GP vikend je Singapur 2018, tek onda sve ostalo ide![]()
Ja bih izbacio Italiju, a stavio Njemačku 2011._bataziv_0809 je napisao/la: 06.08.2020., 00:07U top 5 vjerovatno ne može, evo bez puno razmisljanja ja bih to ovako pobrojao: VB 2008, Bahrein 2014, Italija 2017, Njemačka 2018, Mađarska 2019 (doduše to je 10%. njegova zaslugaHar Kl je napisao/la: 05.08.2020., 22:42Pobjeda kao pobjeda, naravno da ne može doći ni u neki TOP Lujinih pobjeda, a kamoli u cijeloj F1.)
Sa druge strane jasno ti je da će se ovdje dobiti manje pozornosti od "Let's retire the car"![]()
Čak bih možda i Bahrein 2014 zamjenio sa Njemačkom 2008.
- Dani Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Hamilton:
“When we go out and we start the race we have minimal pressures and then during the race they increase,” he explained.
“With more laps, they go on a steep rise and I assume that we just went on a much steeper rise and increase in pressures than Max.
“In general, to look after your tyres, you need to keep the temperatures down and hence the pressures, so that wasn’t really my thought processes when I was out there.
“They must be able to keep their pressures lower than ours and that’s why ours were blistering and that was just a theory that I had.
“I wasn’t saying that they have different settings to us, because we all have the same minimum but if you can keep your pressures lower then you can go further and make the tyres last longer, so I think that that’s probably it.
“I’ll find out later but I’m sure that’s part of the issue that we had probably.
Za one crybabyje.
“When we go out and we start the race we have minimal pressures and then during the race they increase,” he explained.
“With more laps, they go on a steep rise and I assume that we just went on a much steeper rise and increase in pressures than Max.
“In general, to look after your tyres, you need to keep the temperatures down and hence the pressures, so that wasn’t really my thought processes when I was out there.
“They must be able to keep their pressures lower than ours and that’s why ours were blistering and that was just a theory that I had.
“I wasn’t saying that they have different settings to us, because we all have the same minimum but if you can keep your pressures lower then you can go further and make the tyres last longer, so I think that that’s probably it.
“I’ll find out later but I’m sure that’s part of the issue that we had probably.
Za one crybabyje.

- CrashOverride Verified
- Formula 1
Nista s3 nije izvadilo iz konteksta..LH44 je napisao/la: 10.08.2020., 11:55 @Dani kao da nisi navikao da se Lewisove izjave izvrću i vadi se iz konteksta da bi lik ispao ljiga![]()
![]()
Sent from my ATU-L21 using Tapatalk
Reko je tocno to sto je reko..
Ovo kasnije peglanje je ono "kad dodje iz guzice u glavu"
Fino Alla Fine
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Može bitCrashOverride je napisao/la:Nista s3 nije izvadilo iz konteksta..LH44 je napisao/la: 10.08.2020., 11:55 @Dani kao da nisi navikao da se Lewisove izjave izvrću i vadi se iz konteksta da bi lik ispao ljiga![]()
![]()
Reko je tocno to sto je reko..
Ovo kasnije peglanje je ono "kad dodje iz guzice u glavu"

- Sarma Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 2 mj
LH44 je napisao/la: 10.08.2020., 11:55 @Dani kao da nisi navikao da se Lewisove izjave izvrću i vadi se iz konteksta da bi lik ispao ljiga![]()
![]()
Zar ovo jučer nije bilo ljigavo?Lewis: "He [Max] must have less tyre pressure or something."
Ništa se tu ne vadi iz konteksta, osim da se on sam poslije utrke izvlači ( ono šta je rekao ) ...
Užasno loš gubitnik.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Ne bi vise komentiro o tome, zakljucno sa time da je ekipa sa Skya takodjer mislila da ono sto i mi, da Max ima manji pritisak u gumama od njih..
Tocno to je i reka, kasnije fino pakiranje svega za mene osobno nebitno, ono sto je reka je bilo prilicno jasno..
Tocno to je i reka, kasnije fino pakiranje svega za mene osobno nebitno, ono sto je reka je bilo prilicno jasno..
Fino Alla Fine