General tema
Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
E jbg, igrao sam Witchera, tako da tek sad vidim ovaj tvoj post.Alen13ASC je napisao/la: 21.07.2020., 22:09 Upravo sad možeš videti kolega. Evo uputstva za traženje▼
Idem koracima:
1. crveno - pronađeš Velikog Medveda (VM)
2. zeleno - jasno se vidi zvezda pored VM
3. plavo i žuto - jasno se vide dve zvezde jedna pored druge, točno ispod one zvezde kod zelene strelice
4. belo - NEOWISE - golim okom malo mutno (ako imaš kao ja svetlosnu zagađenost)
Probaj opet molim te![]()
Probat cu sutra.
Bio sam na otvorenom, ali ispred mene kad gledam desno od zalaska sunca je povece brdo, pa nisam siguran jesam li mogao vidjeti, ako je blizu dna horizonta. Sutra kontam probati s druge lokacije. Nisam ocekivao da ce tako dugo se vidjeti, mislio sam da je interval do pola sata nakon zalaska sunca.
- Frantic
- Formula 1
- Navija za: Ferrari
I kod mene kao da je malčice zamagljeno.LH44 je napisao/la: 21.07.2020., 23:19 Magla je se ovdje spustila, nema šanse vidjeti, vide se samo one najsvjetlije zvijezde i tjt
Sent from my ATU-L21 using Tapatalk
Ono, vrlo malo, ali dovoljno da ga ne mogu vidjeti golim okom.
A vidim sve zvijezde koje su navedene kao orijentiri.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 8 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Eiff do sad je se valjda zemlja okrenula, the window's closedFrantic je napisao/la:I kod mene kao da je malčice zamagljeno.LH44 je napisao/la: 21.07.2020., 23:19 Magla je se ovdje spustila, nema šanse vidjeti, vide se samo one najsvjetlije zvijezde i tjt
Ono, vrlo malo, ali dovoljno da ga ne mogu vidjeti golim okom.
A vidim sve zvijezde koje su navedene kao orijentiri.

- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 8 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Upravo, vlažnost zraka veća i maglovito, vidim i ja sve zvijezde, samo za većinu moraš imati dobar vid, imam extra vid, ali ne vidim kometu nikakvu.f1zd je napisao/la:u gradu se teško vidi.

- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
Ja sam ovaj put lošije vidio a čak sam otišao dalje u mrak ubiše me komarci.
Nikakvih pomagala osim telefona. Ali sam zato uhvatio neki satelit preko Osijeka možda

Sent from my GM1913 using Tapatalk
Nikakvih pomagala osim telefona. Ali sam zato uhvatio neki satelit preko Osijeka možda

Sent from my GM1913 using Tapatalk
- DaveGilmour
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Sve driven by Verstappen
Probao ga jučer vidjeti golim okom, ali bez previše uspjeha. Planiram jedan dan skočiti s teleskopom malo van Zagreba, ali prognoza ne izgleda obečavajuće. Sve dane neka naoblaka 

- zjurina
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Ništa od Neowise... već nekoliko dana zaredom po danu prži sunce a navečer od osam nadalje se naoblači ...lol... ko za inat.
A tješim se da sam ispratio Halleyevu kometu, i kasnije najljepšu i "najaču" u dvadesetom stoljeću, prekrasnu Hale–Bopp, koja se mogla vidjeti i ujutro ćak i dugo nakon izlaska sunca.
Sjećam se ujutro sam čekao autobus za Zagreb na posao, a ona gore iznad prema jugoistoku...
A tješim se da sam ispratio Halleyevu kometu, i kasnije najljepšu i "najaču" u dvadesetom stoljeću, prekrasnu Hale–Bopp, koja se mogla vidjeti i ujutro ćak i dugo nakon izlaska sunca.
Sjećam se ujutro sam čekao autobus za Zagreb na posao, a ona gore iznad prema jugoistoku...

- Alen13ASC
- Formula 1
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
Ja sam juče uhvatio ptavi momenat kada se stvorila rupa u oblacima te je bilo vidljivo skoro 20 minuta, kasnije se baš naoblačilo u tom djelu. Danas najavljuju oblačno vreme, i sad je dosta oblačno. Ali držim fige.

- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
I ja sam nešto vidio između oblaka, ali je jednim dijelom već bilo prekriveno. Nisam siguran je li to Neowise bioAlen13ASC je napisao/la: 23.07.2020., 11:15 Ja sam juče uhvatio ptavi momenat kada se stvorila rupa u oblacima te je bilo vidljivo skoro 20 minuta, kasnije se baš naoblačilo u tom djelu. Danas najavljuju oblačno vreme, i sad je dosta oblačno. Ali držim fige.

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Danas će NEOWISE biti najbliži Zemlji, evo uputstva za lociranje, ovo sam nabrzinu napravio screenshot na WinStars2 s pogledom na nebo u 21:10

Dakle,kao i uvek, nađete Velikog Medveda i ispod nađete dve zvezde jedna pored druge (baš se lepo vide, na slici imaju brojeve 33 i 34) i tamo gde sam nacrtao zeleni krug je lokacija komete.

Dakle,kao i uvek, nađete Velikog Medveda i ispod nađete dve zvezde jedna pored druge (baš se lepo vide, na slici imaju brojeve 33 i 34) i tamo gde sam nacrtao zeleni krug je lokacija komete.

- Frantic
- Formula 1
- Navija za: Ferrari
Kakvo nevrijeme u Tuzli, da te Bog sačuva.
Ja ovo ne pamtim, a ni mnogi stariji od mene.
Za 40 minuta se sručilo 70 litara po kvadratu.
To je 3/4 ukupnih padavina za prosjek u julu.
Dakle za 40 minuta palo 75% kiše koliko padne za 31 dan!!
Jučer se takođe otvorilo nebo, ali to je bila kamilica spram ovog večeras.
Ja ovo ne pamtim, a ni mnogi stariji od mene.
Za 40 minuta se sručilo 70 litara po kvadratu.

To je 3/4 ukupnih padavina za prosjek u julu.

Dakle za 40 minuta palo 75% kiše koliko padne za 31 dan!!
Jučer se takođe otvorilo nebo, ali to je bila kamilica spram ovog večeras.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Kod nas isto u Kuli, ono je bilo jezivo. Nestalo rasvete, kisa pada vodoravno. U dvoristu se srusio bagrem. Pola sata sam ga sekao da ga sklonim. Imam ogromnu upalu misica leve ruke.
Isuse i ranije je bilo nevremena ali ovo je bilo brzo i jako, Yesus on eBike.
Isuse i ranije je bilo nevremena ali ovo je bilo brzo i jako, Yesus on eBike.