Dennis criticizes Turvey after bad Formula E training accident in Rome: "A bit stupid"
Tobias Wirtz 04/10/2021 - 2:42pm
At the end of the 1st free practice session of Formula E in Rome, as in the season opener in Diriyya, there was a serious incident: Oliver Turvey crashed at high speed into two stationary cars, all three cars took significant damage. After the session, accident victim Jake Dennis complained about the sleepiness of his compatriot in the Nio 333.
Already at Saturday's race in Diriyya, there had been a violent accident involving Edo Mortara during the obligatory starting exercises after free practice. This time, however, it was not a technical problem that led to the crash but human error: Turvey drove through the "blind" turn 6 at high speed even after time had expired, but he was surprised by the cars standing there in front of the starting line waiting for their practice start.
Turvey was unable to avoid a collision, so that in addition to his car, the cars of Jake Dennis and Jean-Eric Vergne were also badly damaged. The Mahindra of Alex Lynn, who was waiting for his start practice immediately before Vergne, was also hit, so that Mahindra had to replace some parts of the car, according to team boss Dilbagh Gill.
The Nio driver Turvey had simply forgotten about the practice starts, which are a common procedure after the end of a free practice session, they say. According to the FIA's official document, when questioned by race stewards, the Briton said he was "fully aware of this procedure, but a combination of circumstances made him forget completely."
Dennis on Turvey: "He had to hit someone".
"In his defense, you have to say there was no red flag, no yellow flag, nothing," BMW driver Jake Dennis told 'Autosport'. However, he also sees Turvey as responsible: "He was obviously pushing, which is a bit stupid after a checkered flag."
But he also says the fact that the corner is blinded before the start of practice and drivers can't see what's coming after the corner had an impact on the situation. "It's not an ideal situation for a practice start," Dennis continued. "But we all knew we were going to have practice starts. He obviously just forgot. The team didn't tell him."
When Turvey finally saw the other cars, he said, it was simply too late to react in any way. "At the speed he arrived, he wouldn't have made it to the front row to stop. He had to hit someone, and it happened to be Vergne and me. When he saw us, there was nothing he could do."
Although the track in Rome is popular with drivers even in the new configuration, Dennis sees a safety risk here: "It's a completely blind corner. Even during the session I was thinking: if someone crashes here, you'll hit them for sure."
Jean-Eric Vergne: "It was a shock".
"It was the first time in my life that I didn't see a crash coming," said Jean-Eric Vergne after free practice. "It was a shock. Fortunately, I didn't have time to be afraid in advance." Although the Frenchman rubbed his neck shortly after the accident, he escaped uninjured, as did his two driver colleagues.
The race cars of Dennis and Vergne were repaired in time for qualifying. Turvey's monocoque had to be replaced, so he missed qualifying and will have to follow the field from the pit lane. The race starts at 4 p.m. and will be broadcast live on Sat.1. We'll also be covering the race in our live ticker.
Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
E-Prix Rima 2021. (10. i 11. travnja)
- Alen13ASC
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
Dennis opalio po Turvey ali i po sucima koji nisu mahali zastavama...

- Wehrlein94
- GP3
- S nama već: 5 god 1 mj
- Navija za: Raikkonen
imam žeščih problema doma,ali evo našao sam vremena da pogleam sada utrku. inače sam mislio alenu poslat poruku da mi pošalje link u inbox da skinem utrku kasnije i pogledam,ali ipak sam sad uhvatio sat vremena za ispratiti
- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Upadam ko padobranac pred utrku, što se ovo dogodilo na treningu? Turvey je uspio pogoditi i Vergnea i Dennisa? Kako?
- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Nisu mu javili da je procedura vežbe starta, a on ZABORAVIO. To je gore o Maldonado efektacroatic f1 je napisao/la: 10.04.2021., 16:02 Upadam ko padobranac pred utrku, što se ovo dogodilo na treningu? Turvey je uspio pogoditi i Vergnea i Dennisa? Kako?

Inače...
Počela utrka

A odma potom

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Konačno 
39 minuta do kraja

39 minuta do kraja

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
LOT gurno VAN i oboje su daleko pozadi!

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
ROW dobio drive thru zbog prekoračenja maksimalne energije. DIG vodi.

- croatic f1
- F1puls suradnik
Nije u utrci zbog štete ili kazne? I dalje ne kužim kako je pokupio obojicu, nisam stigao previše gledati snimku koju si postao.Alen13ASC je napisao/la: 10.04.2021., 16:08 Nisu mu javili da je procedura vežbe starta, a on ZABORAVIO. To je gore o Maldonado efekta![]()
- croatic f1
- F1puls suradnik
Odlična utrka, šteta zbog ovakvog kraja utrke, ali imali smo sjajnu borbu na vrhu između JEV-a i di Grassija. Šteta i zbog di Grassija, odvozio je sjajnu utrku dosad, ali nekako mi je najviše žao Vandoornea.
Nisam dobro vidio onaj sudar s Lottererom jer sam se šaltao između streamova, stalno mi je nešto štekalo u početku, ali Lotterer je poznat kao smećar, bio je s unutarnje strane i kasnije je nekog u utrci izgurao, tako da ću ga optužiti prije nego vidim snimku
Vandoorne nakon toga napravio fenomenalan comeback i onda tako nesretno naleti na grbu na stazi i propade sve, u svemu tome ni kriv ni dužan nastrada i de Vries...
Jaguari su odradili odličan posao, u drugom dijelu utrke su napravili jako velik napredak, Bird je imao par fenomenalnih pretjecanja (ono na Frijnsu me podsjetilo na neko njegovo za pobjedu, rekao bih neku iz S4, ali nemam pojma zbilja o kojoj utrci se radi ni ništa), ovo bi mogla biti njegova sezona.
Nisam dobro vidio onaj sudar s Lottererom jer sam se šaltao između streamova, stalno mi je nešto štekalo u početku, ali Lotterer je poznat kao smećar, bio je s unutarnje strane i kasnije je nekog u utrci izgurao, tako da ću ga optužiti prije nego vidim snimku

Jaguari su odradili odličan posao, u drugom dijelu utrke su napravili jako velik napredak, Bird je imao par fenomenalnih pretjecanja (ono na Frijnsu me podsjetilo na neko njegovo za pobjedu, rekao bih neku iz S4, ali nemam pojma zbilja o kojoj utrci se radi ni ništa), ovo bi mogla biti njegova sezona.
- Wehrlein94
- GP3
pa Vandoorne zbilja nije normalan, tak se fino vrati među vodeće i ima brz auto i tavu grešku napravi,ma daj.... nikad od njega šampiona.
- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Bio sam na ručku ali gledao sam utrku na fonu, sva sreća da ona dva udesa s VAN i kasnije GUE nisu prošli gore.
Čestitke Vergneu, starom liscu. Jaguar prvi put dupli podium, moje mačketine su odradile super posao.
CroaticF1, mislim da je Turveov bolid bio preoštećen za start. Velike opravke su radili netom pre kvalifikacija.
Čestitke Vergneu, starom liscu. Jaguar prvi put dupli podium, moje mačketine su odradile super posao.
CroaticF1, mislim da je Turveov bolid bio preoštećen za start. Velike opravke su radili netom pre kvalifikacija.

- croatic f1
- F1puls suradnik
Ne bih ovo nazvao Vandoorneovom greškom. U trenutku je morao reagirati na di Grassijevo naglo usporavanje, na njegovu žalost, skrenuo je baš na neki šaht ili grbu na stazi i izgubio je kontrolu.Wehrlein94 je napisao/la: 10.04.2021., 17:04 pa Vandoorne zbilja nije normalan, tak se fino vrati među vodeće i ima brz auto i tavu grešku napravi,ma daj.... nikad od njega šampiona.
Međutim, ispričavam se Lottereru na osudi zbog prijašnje reputacije i kasnijeg naguravanja u današnjoj utrci

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Podržavam CroaticF1 komentar na ono Vandoorneovo odustajanje. Wehrlein94 očito nije vidio da staza na tom mjestu ima udubinu i da se to spominjalo tjekom prenosa. I očito nije vidio Guentherovo izletanje na istom mjestu.
Prosto rečeno staza na tom djelu je preopasna za vožnju jer ne možeš koristiti 100% širinu staze. Isto kao i ono brdašce u Monacu, samo što je ovo u Rimu 1000x gore.
Opa ja Zjurinu nisam ni skontao, stari drug, kolega sa Le Mana, koji zna sa Silom
Zvuk FE bolida kao veš mašina koja se muči sa kabastom dekicom 
Prosto rečeno staza na tom djelu je preopasna za vožnju jer ne možeš koristiti 100% širinu staze. Isto kao i ono brdašce u Monacu, samo što je ovo u Rimu 1000x gore.
Opa ja Zjurinu nisam ni skontao, stari drug, kolega sa Le Mana, koji zna sa Silom

- Wehrlein94
- GP3
Alene,da,da, skužio sam ja to brdašce, i isto me podsjetilo na Monte Carlo ,a kasnije sam shvatio ovo što kaže croatic,da.. nije Vandoorne ipak kriv,morao se adaptirati na di Grassijevo iznenadno usporavanje.. sve u svemu, peh za pehom u ovoj utrci za Vandoornea,ali sutra može popraviti svoj vikend.
Moj Pascal ništa posebno,a pohvalio bih Rasta,stvarno je trkač samo takvi.. drago mi je za Jaguare,pogotovo za Australca što je na postolju.. inače, sasvim dobra utrka.
Moj Pascal ništa posebno,a pohvalio bih Rasta,stvarno je trkač samo takvi.. drago mi je za Jaguare,pogotovo za Australca što je na postolju.. inače, sasvim dobra utrka.
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: Seb
FE i dalje nastavlja sa najglupljim kaznama. Ono totalno se obrnuto dodjeljuju. Šta se treba kazniti ne kažnjava se, a šta ne treba obavezno kazne... Sa ovom strujom dolazi do još nečeg potpuno novog u utrkivanju. Kao da gledam utrkivanje iz paralelnog univerzuma, gdje vrijede totalno suprotna pravila.
Jbt, oni kažnjavaju Lotterera zato što mu je Vandoorne zalupio vrata dok je bio pored.
Pa ovo nebi dosudio neko ko blage veze nema sa utrkivanjem.
croatic f1, po čemu je to Lotterer smećar? Ja se samo sjećam da ga je Evans u nekoj od prethodnih sezona lupio u borbi za pobjedu. Čovjek završio izvan bodova, a ovaj uzeo pobjedu, bez kazne...
Jbt, oni kažnjavaju Lotterera zato što mu je Vandoorne zalupio vrata dok je bio pored.

Pa ovo nebi dosudio neko ko blage veze nema sa utrkivanjem.
croatic f1, po čemu je to Lotterer smećar? Ja se samo sjećam da ga je Evans u nekoj od prethodnih sezona lupio u borbi za pobjedu. Čovjek završio izvan bodova, a ovaj uzeo pobjedu, bez kazne...
- Wehrlein94
- GP3
Cassidy na poleu za današnju utrku u Rimu !! Nato drugi
Pascal treći i ajmo danas po pobjedu moj Pascale..
Vergne 23.starta i svi ovi vodeći su debelo iza, jedino Bird 11. a budući da je i jučer startao sa te pozicije,ili sa 10., danas bi mogao biti opet jak u utrci

Vergne 23.starta i svi ovi vodeći su debelo iza, jedino Bird 11. a budući da je i jučer startao sa te pozicije,ili sa 10., danas bi mogao biti opet jak u utrci
- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Ne čudi me što je takav grid, to zove na kaos tipa E-Prix Diraje 2021 r2
Elem, svi koji su top6 moraju startati kvale u q1 što je smrtna presuda jer je asfalt prezelen za vožnju.
Startni grid za utrku▼

Jedva čekam, biće kaotično

Elem, svi koji su top6 moraju startati kvale u q1 što je smrtna presuda jer je asfalt prezelen za vožnju.
Startni grid za utrku▼

Jedva čekam, biće kaotično

- Wehrlein94
- GP3
Alene,može stream molm te.. meni ovaj što koristim inače ne radi a ne mogu naći nigdje
- Wehrlein94
- GP3
Pa hoće li i treća utrka zaredom završiti pod safety carom.. ma to nije dobro za sport.. mora se promjeniti nešto.. ne može svaka utrka završiti pod SC-em i gotovo !