E-Prix Rima 2021. (10. i 11. travnja)

🔋 Sve teme vezane uz Formulu E.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:

Predlog muzike za slušanje uz čitanje uvodne teme s SoundCloud platforme.

slika

Posle možda previše uzbudljive avanture u Diraji, FE dolazi na evropsko tlo i to na vječni grad i na posve drukčijoj trasi. Nova pista je 3.3km duljine što će predstavljati veliki izazov. Ima šarm old school stila spakovano u moderno ruho.

slika

Odlične vijesti su da su Lynn i Mortara dobro posle onih stravičnih udesa u Diraji, oboje su spremni za ePri Rima.

slika

Kao što vidite pista je u mnogome drukčija od poslednjeg posjeta FE prvenstva ali izgubila je one pomalo luckaste osobine sa ekstremnim šikanama. Zadržala je one brze djelove i zavoje a dodatak su novi lakat zavoji a T15 će predstavljati veliki problem vozačima.

Pošto nema nikakvog video zapisa o vožnji na novoj stazi, odlučio sam aktivirati moj F1c testni centar te nacrtati i testirati trasu sa Robocarom.

Najbolje vrijeme kruga je 1:35.977 ali ovo je posve drukčija mašinerija u odnosu na FE Gen2 bolid. Video je više demonstrativne prirode u kojem pokazujem moguće idealne putanje te pozicije ograda i ivičnjaka. Moj sud o stazi je odličan, sviđa mi se svaki segment. Jedva čekam da je vidim u zbilji.

slika

Mercedes djeluje jako, Nyck se ne šali ali isto tako ima ozbiljnu konkurenciju. Bird je u pravo vrijeme došao u Jaguar i pokazuje ozbiljni vatreni duh. Za sada sve je potpuno otvoreno i svaka greškica košta puno.

slika

Jaguar uz odličnog Birda i Evansa napreduje slično kao i lane, Mercedes je u samom vrhu. Frijns nosi Virgin na leđima, Cassidy ima dosta da poradi a Dragon je vaskrsno u odnosu na lane. Mortara radi odličan posao u Venturiju. Rim će nam doneti odgovore na neka pitanja.

slika

Djelomično oblačno vrijeme u subotu koje ćese pogoršati te se očekuje kiša u nedjelju, možda dobijemo posve drukčije utrke sa promenljivim uslovima.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Zaboravio sam postaviti slike staze koju sam nacrtao:

slika

Bez pozadine:

slika
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Hvala ti na uvodu Alene :thumbs: Jedina zamjerka mi je što nisi stavio satnicu, osobno nemam blage kad se što događa od vikenda pa pretpostavljam da ni ostali forumaši ne znaju :mrgreen:

Mrvicu sam izmijenio naslov teme, prije par godine je FE odlučila da stilski više neće biti "ePrix" nego je sad "E-Prix", ja sam imao ideju da mi to zovemo Električna nagrada, ali ljudi u današnje vrijeme baš ne vole prijevode i ne znam koliko bi se to uhvatilo pa radije ne filozofiram i držim se ove originalne verzije :zubo:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Elektro Nagrada :zubo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
croatic f1 je napisao/la: 05.04.2021., 17:23 Hvala ti na uvodu Alene :thumbs: Jedina zamjerka mi je što nisi stavio satnicu, osobno nemam blage kad se što događa od vikenda pa pretpostavljam da ni ostali forumaši ne znaju :mrgreen:

Mrvicu sam izmijenio naslov teme, prije par godine je FE odlučila da stilski više neće biti "ePrix" nego je sad "E-Prix", ja sam imao ideju da mi to zovemo Električna nagrada, ali ljudi u današnje vrijeme baš ne vole prijevode i ne znam koliko bi se to uhvatilo pa radije ne filozofiram i držim se ove originalne verzije :zubo:
Satnice se znaju nažalost par dana pre utrke, hvala na lepim rečima.

BTW jel možeš preimenovati viewtopic.php?f=12&t=703 u "E-Prix Diraje 2021. (26. i 27. veljače)

Hihi električna nagrada je baš blesav izraz kad se bukvalno tako prevede :prcnjau:
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Pobjednik dobija električnu stolicu. :mrgreen:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Pastor je napisao/la: 05.04.2021., 21:24 Pobjednik dobija električnu stolicu. :mrgreen:
I električnu jegulju.
Onako, za oko vrata. :zubo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Satnica▼

slika
Frantic je napisao/la: 05.04.2021., 21:33
Pastor je napisao/la: 05.04.2021., 21:24 Pobjednik dobija električnu stolicu. :mrgreen:
I električnu jegulju.
Onako, za oko vrata. :zubo:
:rofl: :rofl: :rofl:

A umjesto šampanjca jure se elektrošokerom.
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Alen13ASC je napisao/la: 05.04.2021., 22:27 Satnica▼
:pivo:
Alen13ASC je napisao/la: 05.04.2021., 20:08 BTW jel možeš preimenovati viewtopic.php?f=12&t=703 u "E-Prix Diraje 2021. (26. i 27. veljače)
Done :thumbs:

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ti si kraljina, hvala ti do neba :pivo:

Jao kako oboje vraćamo FE na ovaj forum, šteta što ranije nisam se fokusirao na FE. Moram vam priznati da sam utrke pratio površno i da sam pomalo ispao iz koloseka. Naravno sve utrke prvenstva sam odgledao ali većinu bez nekog konteksta.

F1 je puna toksičnih navijača, što otežava diskusije. FE uz manje mase deluje kao oaza mala koja širi ljubav prema natjecanju. Isuse ovo djeluje kao da sam djeo hipika :cice:
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Sitnica, druže :pivo:

Nadam se da ću i ja malo bolje uspjeti popratiti ovaj vikend :)

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Da li postoji live timing aplikacija za FE?
Prošle godine sam počeo pratiti, ali jednostavno mi nedostaje ta šira slika utrke koju dobijem kad pratim live timing.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Har Kl je napisao/la: 07.04.2021., 22:20 Da li postoji live timing aplikacija za FE?
Prošle godine sam počeo pratiti, ali jednostavno mi nedostaje ta šira slika utrke koju dobijem kad pratim live timing.
https://livetiming.alkamelsystems.com/fiaformulae
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Alen13ASC je napisao/la: 09.04.2021., 00:10
Har Kl je napisao/la: 07.04.2021., 22:20 Da li postoji live timing aplikacija za FE?
https://livetiming.alkamelsystems.com/fiaformulae
Hvala Alene.
Nadam se da će napraviti i aplikaciju za telefon.
Pogledat ću za vikend :thumbs:

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Obavezno isprati. Jamcim da ce biti interesantne utrke.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Kakav bizarni udes posle prvog treninga tokom vežbe starta

slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Rezultati prvog slobodnog treninga▼

slika

I drugog▼

slika

Za pola sata počinju kvale :klopa:
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Turvey dobio 6 kaznenih poena za onu glupost posle slobodnog treninga.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Gotove kvalifikacije, nisam uspeo naći kvalitetan VPN za YT stream ali ispratio sam live timing. Uglavnom kišica je utjecala na treću grupu a Cassidu se razbio u šikani dok je imao ljubičasta vremena.

U Superpolu Vandoorne je osvojio prvo mjesto ali bilo je gusto. Rowland je imao prva dva ljubičasta sektora ali u trećem je napravio greškicu što ga je bacilo na P3.

Reza kvala:

slika
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Kolega sa Twittera je lepo sumirao dosadašnji tok treće utrke sedme sezone :prcnjau:
https://twitter.com/greg_piotro66/status/1380858630078136323 - U FP1 se desio strašni udes (niko nije povređen)
- FP2 je skraćnen zbog radova na šikani (falični ivičnjak je sklonjen i zamenjen zidom)
- Rowland je leteo u kvalifikacijama (do udarca u zid u zadnjom zavoju)
- Jaka kiša je počela padati sat vremena pre utrke

Bome FE nastavlja da šokira. Inače onaj udes na FP1 se mora istražiti jer je bukvalno sve pošlo po zlu. Prvo Turvey je zaboravio (!?) na vežbe starta pa redari nisu mahali žutim zastavama posle toga pa onda Vergne ustaje i rizikuje život (ne mogu zamisliti scene šta bi bilo da je još neko naišao).

FE kao i uvek ima očajne odluke, a ne pomaže ni činjenica da je sjeli vikend super kratak s vremenom.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡