Mobilni operateri

💻 📱 Internet, mobilna tehnologija, IT, hardver/softver....

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
I ja i supruga gledamo kamo da odemo iz tele2.
Pokucni otkazali jos u 12mj.
Doslovno neki dan mob mi je 3-4h trazio mrežu.
Katastrofa su.

Inače svi nude 100 do 200gb i onda se ih treba "zamoliti" da opet dadu punu brzinu.
Tcom je def. Najskuplji.
A1 je ok cijena ali nesto sporiji.
Suma sumarum sve skupa niš koristi.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Kad se sve zbroji, to je biranje između manjeg zla.
Meni je taj telemach čudan, tamo gdje nitko nema signala oni imaju puni (i to u nekoj pri*izdini). Tamo gdje očekuješ da bi signal trebao biti najbolji -> razočaranje. Brzinu interneta su malo popravili, ali ima velike oscijalcije.

A1 kućni internet mi je fenomenalan, bio je do nedavno 70 mbit/s, vrlo konstantna brzina, nedavno su dignuli na oko 130 mbit/s.
Pitam se kakav je mobilni? Ova neograničena tarifa bez ugovorne obveze je 20 kn skuplja od ove trenutne što imam u telemachu (također bez ugovorne), nije neka razlika ako su signal i brzina interneta konstantniji. :neznam:
slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Nazalost nemas kome.
Ovisi sta covjeku treba. Ali vise manje nema mreze s kojom moze netko reci da je nesto zadovoljan
slikaslika slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Telemach me najprije oduševi s EON uslugom, a onda danas idem platiti račun za mobilne usluge za lipanj preko njihovog control panela i vidim da mi stoji neplaćen račun za svibanj. Prilično sam siguran da sam platio pa otvorim Gmail, pronađem potvrdu i da - uplata izvršena, sve ok. Vratim se natrag u Telemach, piše mi je da je račun za lipanj samo 85 kn, pa gledam da ni to ne štima, puno je premalen iznos. I onda skužim da su moju uplatu za svibanj zapravo procesuirali kao da sam preplatio (?!) i zato su mi umanjili račun za lipanj. Istovremeno, za svibanj stoji da nije plaćeno. :facepalm:

Stvarno se ne mogu načuditi koliko idiotizma se može vidjeti od firmi koje bi trebale funkcionirati ko urica, tipa banke ili telekomi. Kao zadnji šarlatani po pitanju tehnologije iako bi trebali biti vrhunski baš u tom pogledu. Kvragu, kad mi se dogodi bug na bilo kojem projektu, odmah radim plan kako da se to što efikasnije ispravi, ma koliko beznačajno bilo. Jučer shvatim da margina od 4 pixela ne štima u headeru na jednom mjestu u mobilnoj verziji portala, navečer kasno hvatam da to ispravim jer me iritiralo da stoji kako ne treba. Ovi kreteni su toliko inertni da ne mogu riješiti sustav naplate i prikaza računa i ne možeš doći do njih. Ne radi korisnička služba, labirint nekakvih automatiziranih poruka/reklama, na Facebooku ubogi studenti nemaju pojma o čemu pričamo ni ja ni oni sami, a pozivnog agenta su vjerojatno makli da srežu troškove. :bang:

luke flywalker Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Mika Hakkinen
Ti enterprajz informacioni sistemi su tromi do boga vazda, pogotovo ako su multinacionalni a dijele isti. Nije to tek tako ustrojiti jednostavno, da jeste vjerovatno bi bilo ustrojeno. Daleko od toga da be može bolje..
Nije da ih branim (ja konkretno telemah bojkotujem od početka) ali dok god imaju skoro pa monopol u dok je bilans uspjeha u plusu jebe se njima za kvalitet njihovih usluga. Isto važi i za banke, telekome, lance supermarketa… name it

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
luke flywalker je napisao/la: 09.07.2021., 21:33 Ti enterprajz informacioni sistemi su tromi do boga vazda, pogotovo ako su multinacionalni a dijele isti. Nije to tek tako ustrojiti jednostavno, da jeste vjerovatno bi bilo ustrojeno. Daleko od toga da be može bolje..
Nije da ih branim (ja konkretno telemah bojkotujem od početka) ali dok god imaju skoro pa monopol u dok je bilans uspjeha u plusu jebe se njima za kvalitet njihovih usluga. Isto važi i za banke, telekome, lance supermarketa… name it
Da, mislim da si pogodio s toj dijagnozom oko tromosti sustava. Ali, na kojoj god funkciji da radiš - kako možeš dozvolit takve blundere da se događaju... Ne radi se o sitnici, nego o sustavu plaćanja. To mora biti bullet-proof.

Drugi primjer - Telemach na svom "bezbroj gb" ima foru da imaju flat internet, ali kad potrošiš 5 GB onda moraš poslati sms "nastavi" da ti napune još 2GB, pa onda opet šalješ sms za još 2GB i tako stalno. Ali, imaju bug da možeš nakon potrošenih prvih 5GB jednostavno rafalno istovremeno poslati deset puta "nastavi" i dobit ćeš odmah dodatnih 20 GB. To kužim, baš ih briga, to koristimo vjerojatno nas 0.01% korisnika i nikom ništa, tko će se zezati s ispravljanjem tog nebitnog buga. Ali ovo, da korisnici vide plaćene račune kao neplaćene, a da im se za nove račune izdaju uplatnice s pogrešnim podacima o iznosima, pa halo...

luke flywalker Verified
GP3
GP3
Imao sam prilike raditi i u manjim organizacijama, gdje stvarno sve funkioniše ko urica, ali i u velikim gdje ogromnu većinu (99.99%) zaboli ona stvar z zdovoljstvo korisnika, dok god imaju zaradu. Jednostavno je tako, ogromne sredine ljudi teško shvataju kao svoju i rijetko se gleda komplet slika. Ono, moj dio posla uradim da su nadredjeni zadovoljni a šta je dalje boli me briga, nit mogu puno utijecat.
S druge strane, ne valja ni ta krajnost (lično mišljenje), sad se jebavat sa četiri piksela.. ne znam da li bi se time bavio da imaš 3000 uposlenih i 300 ispostava u pet država.
Mada, financijski dio bilo kojeg sistema mora biti tačan i besprrijekoran u milifening i to 24/7 bez downtime-a, za propuste u tom dijelu nema apsolutno nikakvog opravdanja.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
luke flywalker je napisao/la: 09.07.2021., 21:56 S druge strane, ne valja ni ta krajnost (lično mišljenje), sad se jebavat sa četiri piksela.. ne znam da li bi se time bavio da imaš 3000 uposlenih i 300 ispostava u pet država.
Stoji i to, samo što bih u tom slučaju našao šljakera za kojeg znam da će mi se pobrinuti za to :mrgreen: Šalu na stranu, ne može se to uspoređivati, ali nekako ideš - u svojoj domeni posla obavi najbolje što možeš, pa makar bio domar ili pekar. Dođe onda bolji posao, bolja pozicija, više love i sve što već ide. A šarlatanluk i inercija mi baš dignu tlak, a najgore od svega što nemaš alternativu. T-com dno dna, A1 da ne spominjem. Isto kao kod banaka, sve liče ko jaje jaju, a biraš kozmetički jel ti se sviđa svijetlo plava ili žarko crvena u logotipu. Razumljivo mi je, ali i dalje razjari... :bonk:

luke flywalker Verified
GP3
GP3
100% se slažem, samo pokušavam predstaviti njihov stav. Za šljakera isto, ili brate platiš vendora nek krpi bugove, to bi dva prosječna programerska entuzijasta (ne moraju biti profi) riješila prije nego li Merc skine Bottasovu gumu iz Monaka :mrgreen:, da ne govorim koliko bi doprinjelo reputaciji kao ozbiljne firme.. al jbg

AlkY
Formula 1
Formula 1
Kad se vec spominje EON televizija , dali je tko probao kako radi ?

Planiram svakako uzeti bar 30 dana probe , pa valjda necu biti razocaran
slikaslika slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
AlkY je napisao/la: 11.07.2021., 19:48 Kad se vec spominje EON televizija , dali je tko probao kako radi ?

Planiram svakako uzeti bar 30 dana probe , pa valjda necu biti razocaran
Odlično radi meni. Malo je aplikacija neintuitivna na prvo korištenje, ali navikneš se brzo s nekim detaljima. Srednji paket sam uzeo, sve radi ko urica. Definitivno se isplati.

AlkY
Formula 1
Formula 1
Dali zna tko dali se moze i kako promjeniti paket nakon aktivacije ?
Jbg , slucajno aktivirao ovaj start paket a hocu "jaci".

I nigdje nevidim da se moze otkazati usluga.
Negdje bi to moralo biti , ali ja vjerojatno ne vidim dobro :D

Pricam o EON televiziji :zubo:
slikaslika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Natipkas broj i nazoves... Oni mogu... Ako hoce...
Fino Alla Fine

Kico
Formula 2
Formula 2
S nama već: 5 god 4 mj
Navija za: Honda
Ovaj Telemach je smiješan,koji oni probleme imaju(mobitel sam ostane bez signala pa ga moras gasiti palit,radi na 4g pola sata a na istom si mjestu pa nemas niti 3g i slabije,korisnicka usluga banana,app stekao ,nema prodajnih mjesta puno,sve preko interneta)preporuka za drugu mrežu,ili se vratit na bonove?
Engine mode 11!
Position 5!

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Nešto slično se i meni dešava. Iako imam automatski roaming uključen u postavkama, kada hvata Sloveniju nemam interneta. Uvijek moram resetirati mobitel.

Iako sam imao i isto to što i ti imaš, da izgubi signal totalno, pa nakon reseta radi.
Možda je do uređaja :neznam:
slika

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Bio na tele2 i ful zadovoljan, kupili ovi telemahovci i ode sve u 3pm.
Nakon kojih 2-3mj patnje išao u potragu za drugom opcijom.
Iako tcom i a1 nude jako slične ponude. Odluka je pala za a1.
179kn mj. Flet. Signala svugdje.
Još uzeo Samsung s21 za 1800kn jednokratno.
5mj tamo i zadovoljan.

AlkY
Formula 1
Formula 1
Ciki-F1 je napisao/la: 21.10.2021., 17:33 Bio na tele2 i ful zadovoljan, kupili ovi telemahovci i ode sve u 3pm.
5mj tamo i zadovoljan.
To si ti po nekim akcijama dobio ili ?
Jer sad vidim tarifa je 189 kn.
A ako cu s mobitelom ce biti ili jednokranto 2-3 tisuce kuna ili mjesecna rata 300 kn + 1000 kn minimum za neki normalan mobitel.
A nisam fan placanja velikih rata zbog mobitela.

Takoder dugo godina bio korisnik Tele2 , ali nakon ove promjene im je usluga katastrofa.
slikaslika slika

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
AlkY je napisao/la: 21.10.2021., 21:39
Ciki-F1 je napisao/la: 21.10.2021., 17:33 Bio na tele2 i ful zadovoljan, kupili ovi telemahovci i ode sve u 3pm.
5mj tamo i zadovoljan.
To si ti po nekim akcijama dobio ili ?
Jer sad vidim tarifa je 189 kn.
A ako cu s mobitelom ce biti ili jednokranto 2-3 tisuce kuna ili mjesecna rata 300 kn + 1000 kn minimum za neki normalan mobitel.
A nisam fan placanja velikih rata zbog mobitela.

Takoder dugo godina bio korisnik Tele2 , ali nakon ove promjene im je usluga katastrofa.
Uzeo sam na firmu, kod poslovnih da se pregovarati za tarife tj cjenkati se. Ne znam dali daju i aparate povoljnije.
Ne znam dali je isto i kod privatnih korisnika.
Jer u početnom paketu i meni je bilo 3k aparat, ali nakon što sam razmislio i vidio u tcom da nude malo jeftinije te rekao da nebih, sami su spustili cijeniu.
Bilo je pomalo smiješno jer sam paralelno pregovarao s a1 i tcom i otvoreno pričao i s jednima i drugima o konkurentskim ponudama te bi svakim razg. Išli spuštati cijene jedni drugima.
Ono, borili su se za korisnika.
Tako da, bez obzira privatno ili poslovno, probaj paralelno pregovarati i kaži šta ti nude ovi dr. I dali mogu oni bolje. Nemaš šta izgubiti osim malo vremena.

AlkY
Formula 1
Formula 1
I to sta kazes.
Tko pokaze vecu zelju zamnom dobit ce me :D
slikaslika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡