Formula E 2018./19.

🔋 Sve teme vezane uz Formulu E.

4 sezone - 4 prvaka - hoćemo li ove sezone dobiti prvog dvostrukog FE prvaka?

Anketa je završila: 31.12.2018., 17:35.

Ukupno glasova: 0

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Kakve su ba ono zayebancije nakon izlijetanja/sudara? :shock:
Tipa Mortara izletio, pa se odmah ukaza grafika njega kako trlja oči kao plače/briše suze i potom pravi facepalm? :mrgreen:
Mislim, ono je bilo simpatično mojim kćerkicama.
Za moj ukus malo previše neozbiljno. :chill:
Kasnije je bilo za još nekoga.

Edit
Ako neko dođe do tog "isječka" neka ga postavi ovdje....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Alonso
Dosta dobra i zanimljiva utrka. Vergne je zvijer. :klanjam:
Režija i produkcija čisti amaterizam i cringe.
Glupe kazne, ali izgleda da se niko puno ne sekira. Ostavlja loš dojam o cijeloj kategoriji, čim se prešutno dijele glupe kazne i ko da niko nije iznenađen. Nadam se da nećemo to gledati svaku utrku. Ili bar neka nam razjasne šta se desilo. :thumbsd:
Utrkivanje je bilo dobro, ali sve ostalo ne može (bar meni) ni prismrdit F1. Mislio sam da će biti malo profesionalnije i ozbiljnije kad je već toliki hype stvoren. :-|
You should never underestimate the predictability of stupidity

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Frantic je napisao/la: 15.12.2018., 16:41 Kakve su ba ono zayebancije nakon izlijetanja/sudara? :shock:
Tipa Mortara izletio, pa se odmah ukaza grafika njega kako trlja oči kao plače/briše suze i potom pravi facepalm? :mrgreen:
Mislim, ono je bilo simpatično mojim kćerkicama.
Za moj ukus malo previše neozbiljno. :chill:
Kasnije je bilo za još nekoga.

Edit
Ako neko dođe do tog "isječka" neka ga postavi ovdje....
Pretpostavljam nešto slično ovome? :mrgreen:

slika

Mislim da su sličnu grafiku prikazali i za da Costu nakon utrke, samo što je on naravno slavio :D I prošle godine je bilo takvih isječaka, često je FE takve gifove objavljivala po Twitteru.
Lux14 je napisao/la: 15.12.2018., 16:49 Utrkivanje je bilo dobro, ali sve ostalo ne može (bar meni) ni prismrdit F1. Mislio sam da će biti malo profesionalnije i ozbiljnije kad je već toliki hype stvoren. :-|
Uvijek sam tu da budem advokat Formuli E pa bih te zamolio da pojasniš u kom smislu "profesionalnije i ozbiljnije"?

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Alonso
@croatic
Ma dobra je FE, al ne sviđa mi se gluparanje i odsutnost režisera, plakanje vozača, komentatori koji ne znaju gdje su, kazne iz vedra neba (nek bar kažu službeno šta je)... Ako se u tome poprave biti će super. Sigurno ću pratit ostatak sezone. Bolidi izgledaju jako dobro, utrkivanje je dobro, imamo neka poznata i svima draga lica... Zanimljiva je.
You should never underestimate the predictability of stupidity

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Jes @Croatic, to je to....
Mislim, malo neozbiljno.
U principu, slažem se sa @Luxom
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Lux14 je napisao/la: 15.12.2018., 17:55 @croatic
Ma dobra je FE, al ne sviđa mi se gluparanje i odsutnost režisera, plakanje vozača, komentatori koji ne znaju gdje su, kazne iz vedra neba (nek bar kažu službeno šta je)... Ako se u tome poprave biti će super. Sigurno ću pratit ostatak sezone. Bolidi izgledaju jako dobro, utrkivanje je dobro, imamo neka poznata i svima draga lica... Zanimljiva je.
Hvala na pojašnjenju :thumbs:

Uglavnom se slažem s ovim što si napisao o samom prijenosu, odsutnost režisera je danas bila kriminalna i to je zbilja veliki propust, nadam se da tom čovjeku nikad više neće dati takav posao. Inače su prijenosi sasvim pristojni, nisu baš perfektni, ali nema ovakvih propusta, čovjek je danas propustio dati obavijest o kazni vodećem čovjeku utrke i trećeplasiranom, nije ni vizualno popratio te prolaske kroz boksove, propustio je hrpu pretjecanja u samom vrhu, to je stvarno katastrofa koja me čudi, ovo je već 40 i neka utrka serije, nisu početnici.

Plakanje i ostale reakcije jesu malo glupave, ali nema ih često pa mogu podnijet. Komentatori su mi OK, ali su me danas nervirali govorenjem preko team radija, niti čujem njih niti radio.

Što se tiče kazni, slažem se, ima ih previše i prilično su apsurdne. Čini mi se da čak dolazi do situacije gdje se jačim prelaskom preko rubnika softver malčice poremeti, na trenutak dođe do beznačajnog prekoračenja maksimalne snage koje ne donosi nikakvu prednost i za to se dobiva kazna, nešto sam načuo Birdov intervju uoči utrke, vjerojatno su zbog toga on, Frijns i di Grassi izgubili najbrža vremena u kvalifikacijama (svi Audiji).

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Seb
Slažem se za lošu režiju današnje utrke. Za kazne nikakvog obavještenja. Samo sam čuo komentatora na Eurosportu da priča o kaznama. A nisam mu ni povjerovao, bez neke oficijalne potvrde, koju nismo ni dobili. Jer znam da ti komentatori znaju lupati gluposti. Onda novi Attack Mode, prvi kojeg su prikazali kako ga aktivira bio je Vergne, a prije njega više od pola grida ga aktiviralo. Umjesto da su popratili odmah prvog koji ga je aktivirao, da znaju gledaoci o čemu se radi. Mi smo morali čekati više od pola utrke da vidimo kako to funkcioniše.
Uglavnom, trebalo je proći između one dvije linije da se aktivira. A najsmješniji trenutak mi je bio kad je Lopez skrenuo tamo, i nije prešao preko obje crte. Bezveze izgubio vrijeme. :mrgreen:

A ostalo, ništa neobično. Poneki problem sa grafikom. A znali smo i u F1 gledati kaktastrofalno odrežirane utrke, a imaju puno više iskustva...
Što se tiče kazni, barem strogo provode pravila, i nema povlaštenih. A to što nismo dobili obavijest o kazni je greška režisera. Ovo mi se više sviđa nego u F1, gdje imaš hrpu pravila, a provode se selektivno...

Još me nešto zanima ako neko zna, Fanboost donosi 250 kW sam, ili u kombinaciji sa Attack Mode-om?

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Pastor je napisao/la: 15.12.2018., 19:21 Još me nešto zanima ako neko zna, Fanboost donosi 250 kW sam, ili u kombinaciji sa Attack Mode-om?
Ako se ne varam, Fanboost nosi 100 kJ uz pomoć kojih se samostalno dosegne maksimum od 250 kW. Attack mode inače dodaje 25 kW.

Bird najbrži na testiranju nakon E-Prixa, de Silvestro (P8) najbrža od brojnih vozačica
https://e-racing365.com/formula-e/bird- ... iyah-test/

Bilješke nakon utrke te nakon testiranja
https://e-racing365.com/formula-e/ad-di ... -notebook/
https://e-racing365.com/formula-e/ad-di ... -notebook/

Vergne produžio ugovor s DS Techeetom
https://e-racing365.com/formula-e/vergn ... techeetah/

Neel Jani potvrđen je kao Porscheov vozač
https://e-racing365.com/formula-e/porsc ... a-e-entry/

Snimka utrke:

Sažetak:

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
2. Marakeš E-Prix

Circuit International Automobile Moulay El Hassan
Dužina staze: 2.99 km
Broj zavoja: 15
Rekord staze: 1:20.115 - Felix Rosenqvist, Mahindra Racing, 2018.

slika

Fanboost ---> https://fanboost.fiaformulae.com/

Pred nama je prva ovogodišnja i druga ovosezonska utrka Formule E - treći put FE odlazi u Maroko! Prva utrka s Gen2 bolidima prošla je odlično, vidjeli smo uzbudljivo utrkivanje i dobre borbe kakvima se jasno nadamo i sutra.

Antonio Felix da Costa ulazi u 2019. kao vodeći čovjek prvenstva zahvaljujući pobjedi i pole positionu u Diraji u BMW-ovoj debitantskoj utrci s Andrettijem. Branitelj naslova Vergne zamalo je ostao bez pobjede, no drugo mjesto s drive-through kaznom obećavajuć je rezultat za njega i DS Techeetu, a s druge strane zastrašujuć za protivnike.

Treće mjesto drži Jerome d'Ambrosio koji je u debiju s Mahindrom stigao do podija. Mahindra ponovo izgleda jako dobro na startu sezone, lani je ovdje slavio upravo njihov Felix Rosenqvist. Prvi pobjednik utrke u Marakešu, Seb Buemi, s Nissanom je stigao do P6 na otvaranju sezone.

Jaguar i dalje lovi prvu pobjedu, oba bolida bila su u top 10 u Diraji, a pogotovo impresivan bio je Evans na P4. P8 i P9 za Audije dosta je razočaravajuć rezultat, no njih nikako ne treba otpisivati.

slika

Bilješke Sama Smitha iz Marakeša:
Četvrtak - https://e-racing365.com/formula-e/marra ... otebook-2/
Petak - https://e-racing365.com/formula-e/marra ... otebook-2/

Valja spomenuti da će FE debi ovdje imati Pascal Wehrlein u Mahindri.

Raspored E-Prixa (subota, 12. siječnja):
FP1 - 8:00-8:45
FP2 - 10:15-10:45
Kvalifikacije - 12:00-13:00 - grupe
Utrka - 16:00 (45 minuta + 1 krug)

HOK
Karting
Karting
S nama već: 7 god 5 mj
Navija za: Kimi Raikkonen
:thumbs:

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Što to nema prijenos Formule E na Eurosportu danas?

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Vettel-Ferrari je napisao/la:Što to nema prijenos Formule E na Eurosportu danas?
Na sluzbenoj FE stranici je pisalo da prenose kvale i utrku, ali nemam Eurosport pa ne mogu potvrditi. Stavit cu neki link za utrku kad se dokopam laptopa slika

Poslano sa mog HTC Desire 530 koristeći Tapatalk

HOK
Karting
Karting
Vettel-Ferrari je napisao/la: 12.01.2019., 08:44 Što to nema prijenos Formule E na Eurosportu danas?
Ima prijenos na Italia 1.

HOK
Karting
Karting
HOK je napisao/la: 12.01.2019., 15:49
Vettel-Ferrari je napisao/la: 12.01.2019., 08:44 Što to nema prijenos Formule E na Eurosportu danas?
Ima prijenos na Italia 1.
Pojavio se prijenos upravo sada i na Eurosport 1.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Zaboravite ovo gore, radi službeni FB :D

Vettel-Ferrari