London e-prix (27.-28.6.) – finale sezone 2014./'15.

🔋 Sve teme vezane uz Formulu E.

Tko će postati prvi svjetski prvak u Formuli E?

Ukupno glasova: 0

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Možda ste primetili kako sam katastrofalno omašio vreme trajanja pola.
I sam sam bio začuđen,ali posle istraživanja otkrio sam greške.Staza mi nije dovoljno uska,nisam poštovao limite staze,ogromni gubitak gripa nisam uzeo u obzir jer ipak Batersea nije trkaća staza s novim asfaltom,neravnine isto nisam uračunao i na kraju svega nisam uopšte mislio na TecPro ogradu nasred prve krivine.
Pošto sam sve to uzeo u obzir,opet sam započeo testiranja i najbolje vreme mi je bilo 1:20.186 što je 4.5 sekunde brže od Buemijevog pola ali on je to vreme uradio s onom ogradom u krivini 1.Možda će vremena biti 1.2-2 sekundi brža sutra nakon preasfaltiranja spomenute krivine,stečenog iskustva vozača na stazi i položene gume na asfaltu koja pojačava prijanjanje.
Mogu vam priznati da će mi nedostajati ta testiranja u buduće,biće ih manje pošto smo sve staze prošli u 1. sezoni a svake godine debitovaće po 2 staze najviše.Sada nakon svega,moram pojačati kvalitetu testnog centra u F1c pošto su moja vremena mahom bila 2sekundi +- u odnosu na pol u stvarnom svetu.I to je impresivno sobrzirom na okolnosti ali ja hoću to poboljšati.Sve mora biti spremno do prve trke u drugoj sezoni s boljim PJ koje će praviti konstruktori.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Kišne kvalifikacije su donele vozačima najveću noćnu moru u smislu formata kvala.Di Grassi je bukvalno psovao ispred kamere jer je odabrao grupu 4 koja je skroz zadnja na programu.Prva i donekle druga grupa je imala suve uslove s malo kišice ali ostatak kvala je bio vrlo mokar.
Pol je odneo Sarazin na sveopšte iznenađenje jer se očekivalo da će dAmbrossio uzeti pol,to je Venturiju prva pol pozicija u turbulentnoj sezoni.
Od velikog trojca za borbu u konkurenciji vozača,Buemi je imao najviše sreće jer se našao u grupi koja nije imala kišne uslove.Di Grassi i Piquet su bili vrlo besni jer je njih zahvatila kiša i to će im otežati borbu za titulu.
Poslednja trka sezone će biti vrlo uzbudljiva zbog pomešanog grida,moguće kiše i prvog stojećeg starta.

Rezultat kvala
slika
slika

Zeus
Formula 4
Formula 4
Navija za: Ferrari, Alonso
Dams je poslao pravu osobu na izvlačenje za kvale, Buemi po meni uzima...3. grupa najgore prošla, Nelson bi vjerovatno sa Lucasom vodio borbu da su bili svima isti uvjeti. Par puta onako spasiti bolid, svaka mu čast, čista suprotnost Sakonu. Simonica itekako pokazala da zna vozit, koja šteta, Wolf S. troši dragocjeno vrijeme u Williamsu jer joj muž to može platit. Umjesto da netko tko stvarno ima potencijala isproba F1 bolid, Susie se lijepo časti vožnjama na F1 vikendima, uvjerljivo je najsporija na stazi, šta bi tek bilo da sjedi u slabijem bolidu? koja šteta...jbg. ima boljih od nje, ali te cure nemaju muža sa vlasničkim udjelom u F1 momčadima...
Staza je previše uska za finale prvenstva, kao da se u F1 vozi zadnja odlučujuća utrka u Monacu, pa još dva puta...bez veze, preticanja su jedva moguća, ali samo ako dođe do greške onog ispred. London, a samo par tisuća ljudi je bilo jučer na proglašenju pobjednika, šta je 10 000 ljudi u Londonu? Pa ipak niti pola od toliko ih nije gledalo utrku. Slabo...po meni su usrali ovu stazu žešće, dobro da su makli onaj zid...ali start po SC-om? Uglavnom, za sada me prva utrka nije nimalo dojmila, a kao trebalo je to biti veliko finale u Londonu... :thumbsd:
Lagano pada kiša, ajde da barem tako ostane za utrku. Ako bude suho, ovi izvan prvih deset nemaju sreće danas, nikako. Već sam te jednom Alene pitao za ove kvale, IMO, brijem da su to namjerno napravili da uvijek netko ima prednost, kao reverse grid position ili balasti.
Ako nije zbog vremena, zadnja grupa uvijek ima najbolji grip. Lucas neka ispetardira prije trke onog koji je izvlačio za kvale, za zagrijavanje i za žifce :prcnjau:

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Buemi će osvojit titulu po ovome, jer msm da je nemoguće da se Piquet i Di Grassi na ovako uskoj stazi probiju do vrha da se bore za titulu...
slikaslika

Zeus
Formula 4
Formula 4
Evo, još se i osušila staza, kiše neće biti, teško će ovi iza nešto izvući. Za nelsinja, Turvey mora "riješit" Lucasa, Flavio bi to izrežiro :mrgreen: Buemija netko ispred neka satre, i to je to. :prcnjau: Gas!

Piquet super start 12.

Zeus
Formula 4
Formula 4
Ajme koji trupac je Yamamoto... :facepalm: strgo je bolid skoro u svim sesijama :bonk: :prcnjau:

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Vjerovatno ce se najbrži krug odlucivat za naslov prvaka :prcnjau:

slika
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Zeus
Formula 4
Formula 4
Nelsinjo je svoje napravio na stazi, prošao je Durana, ima energije i za pokušaj najbržeg kruga, ako uzme, itekako je zaslužio :fakjea:

Zeus
Formula 4
Formula 4
Bruno je novi najbolji prijatelj Nelsona :prcnjau:

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Zeus je napisao/la:Bruno je novi najbolji prijatelj Nelsona :prcnjau:
Pa oni su i inače dobri prijatelji ;) , sunarodnjaci, nego dvojica ispred njih su bez "goriva" ostali, vidit cemo kako ce sudci to ustanoviti
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Usput odličan završetak prvenstva, prenapeto :P , Buemi ce poludit cini mi se

Usput Cestitke Piquet-u i Birdu na pobjedi
slika

Zeus
Formula 4
Formula 4
Bravo Nelsinjo :cheer: :cheer: :cheer: :kockastazastava: Buemi se ljuti :bang: ali Bruno se pravilno obranio :pivo: par puta ga je gurao, kao u NASCAR-u, nema šta Buemi kenjat. Bravo Bird za pobjedu, Stephane 0% energije. Na kraju ispalo jako uzbudljivo, morali su raditi na stazi. Lucas je bio u najgoroj poziciji. Samo on je imao direktnu borbu sa konkurentom za prvenstvo, morao je netko od njih najviše nagrabusit zbog kvala...

Zeus
Formula 4
Formula 4
Ferrari1345 je napisao/la:
Zeus je napisao/la:Bruno je novi najbolji prijatelj Nelsona :prcnjau:
Pa oni su i inače dobri prijatelji ;) , sunarodnjaci, nego dvojica ispred njih su bez "goriva" ostali, vidit cemo kako ce sudci to ustanoviti
pa da, bili su dobri prijatelji, party večeras, Senna počasni učesnik, najbolji prijatelj do slijedeće sezone :mrgreen:

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Zeus je napisao/la: pa da, bili su dobri prijatelji, party večeras, Senna počasni učesnik, najbolji prijatelj do slijedeće sezone :mrgreen:
Nece im bit prvi put :prcnjau:
slika
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Venturi - OVO VIŠE NIJE SMEŠNO!!!,Pa hebote,kako je Sarazin izgubio pobedu zbog previše iskorištene energije?....Bukvalno plačem trenutno,prvo Heidfeld se shebo pa Sarazin izgubio pobedu...

Čestitke Birdu na pobedi,Virgin treba se zahvaliti Venturiju...
Poštujem Nelsonovu titulu ali nemogu mu čestitati jer ga organski ne podnosim (Crashgate mi još uvek ima svež gorki ukus).
Trka je bila fenomenalna,uvek na ivici stolice kao i uvek.
slika

Zeus
Formula 4
Formula 4
Kako je Brunson rekao, FE će biti popularnija od F1 za jedno 5 godina, možda u F1 pripremaju vozače za to pravilima, treniraju ih za lift&coast u FE :prcnjau:
Nelson je to daleko bolje radio od ostatka. Samo neka tog L&F ostane u FE, a što manje u F1 :fakjea:

Party :party: :party: :party: da, da... Venturi su baksuzi sezone, stvarno ih nije išlo, a imali su dobru brzinu, stvarno šteta, ali ide druga sezona, novi list okrenut i gotovo. Koga zanima, Watkins Glen USCC ide :kokice:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Kakva utrka, to se zove finale sezone, to je završnica, fenomenalno :klanjam:

Cijeli dan me j*be internet, propustio sam kvale, jedva pročitao startni poredak, propustio start i onda je sve do kraja, hvala dragom Bogu radilo bez problema jer ovo propustiti, nakon praćenja cijele sezone, bila bi grehota :D Navijao sam Piqueta, smračilo mi se pred očima kad sam vidio koji se kvalificirao, kroz utrku sam se nervirao, što zbog utrke, što zbog brige da me internet ne za*ebe :) Piquet može zahvaliti Senni na ovakvom branjenju od Buemija, mora da su zbilja dobri prijatelji. Sezona je bila sjajna i imala je dostojan kraj, jedan bod samo dijeli prvaka i viceprvaka. Pobjednik utrke ostao je u sjeni, ali naravno, čestitke Birdu na drugoj ovosezonskoj pobjedi, i to na domaćem terenu. Čestitke Nelsonu Piquetu Junioru, prvom prvaku u povijesti Formule E! :kockastazastava:

[ link do slike ]

[ link do slike ]

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Piquet odlična preticanja i hladna glava :thumbs: čestitke na tituli u kategoriji zujalica :prcnjau:
nakon onih kvala sam mislio da je nemoguće da Di Grassi ili Piquet mogu do titule... ali Piquet je stvarno odlično odvozio za razliku Buemija, koji je pogriješio kad se izvrtio i izgubio šansu za titulu.
42 dana do testiranja :chill:
slikaslika

Zeus
Formula 4
Formula 4
croatic f1 je napisao/la:Kakva utrka, to se zove finale sezone, to je završnica, fenomenalno :klanjam:

Cijeli dan me j*be internet, propustio sam kvale, jedva pročitao startni poredak, propustio start i onda je sve do kraja, hvala dragom Bogu radilo bez problema jer ovo propustiti, nakon praćenja cijele sezone, bila bi grehota :D Navijao sam Piqueta, smračilo mi se pred očima kad sam vidio koji se kvalificirao, kroz utrku sam se nervirao, što zbog utrke, što zbog brige da me internet ne za*ebe :) Piquet može zahvaliti Senni na ovakvom branjenju od Buemija, mora da su zbilja dobri prijatelji. Sezona je bila sjajna i imala je dostojan kraj, jedan bod samo dijeli prvaka i viceprvaka. Pobjednik utrke ostao je u sjeni, ali naravno, čestitke Birdu na drugoj ovosezonskoj pobjedi, i to na domaćem terenu. Čestitke Nelsonu Piquetu Junioru, prvom prvaku u povijesti Formule E! :kockastazastava:

[ link do slike ]

[ link do slike ]
Šteka T-Com na sjeverozapadu, sunce im kalajsano :mrgreen: ... Nelson je potpuno zaslužio pobjedu, startao 16. Buemi 6. -kad si to razmotri hladne glave, neće krivit Sennu za izgubljeno prvenstvo. Nelson si je prvenstvo izborio taktikom i dobrom vožnjom, bio je u najgoroj grupi-3. tada je bilo najviše mokro. Trebalo je ostat hladne glave na početku utrke i kockat se sa takvom strategijom, nikako da SC puste kad bi mu odgovaralo, i onda izađe pred kraj, svi su dobili priliku, Lucas doduše najtežu, on je direktno trebao Buemija skinut, a niti to mu ne bi bilo dosta. On je znao da ima najmanje šanse odmah u kvalama, zato je popizdio onako ispred kamera...

Vidi Heata, stavi 42 dana do testiranja i :chill: :prcnjau: normalno kad su sve serije u sredini negdje, svaki vikend ima se šta gledat :kokice: :pivo:

Zeus
Formula 4
Formula 4
Zeus je napisao/la:
croatic f1 je napisao/la:Kakva utrka, to se zove finale sezone, to je završnica, fenomenalno :klanjam:

[ link do slike ]

[ link do slike ]
Šteka T-Com na sjeverozapadu, sunce im kalajsano :mrgreen: ... Nelson je potpuno zaslužio pobjedu, startao 16. Buemi 6. -kad si to razmotri hladne glave, neće krivit Sennu za izgubljeno prvenstvo. Nelson si je prvenstvo izborio taktikom i dobrom vožnjom, bio je u najgoroj grupi-3. tada je bilo najviše mokro. Trebalo je ostat hladne glave na početku utrke i kockat se sa takvom strategijom, nikako da SC puste kad bi mu odgovaralo, i onda izađe pred kraj, svi su dobili priliku, Lucas doduše najtežu, on je direktno trebao Buemija skinut, a niti to mu ne bi bilo dosta. On je znao da ima najmanje šanse odmah u kvalama, zato je popizdio onako ispred kamera...

Vidi Heata, stavi 42 dana do testiranja i :chill: :prcnjau: normalno kad su sve serije u sredini negdje, svaki vikend ima se šta gledat :kokice: :pivo:
off: ahahaha, kako u pit stopu DeltaWinga prednje kotače mehaničar jednom rukom baca na bolid :cool:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡