MotoGP

🏍️ Sve teme vezane uz MotoGP.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Pedrosa i Zarco posljednjeg su se dana testiranja pridružili Marquezu kao jedini ljudi ispod 1:30 u Tajlandu
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... p-1006146/

Sljedeći i posljednji predsezonski test vozi se u Kataru od 1. do 3. ožujka uoči početka sezone na istoj stazi 18. ožujka (prije čega ću samo za @Frantica otvoriti novu temu :prcnjau: )

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Blagodarim. :pivo:
Mislim, ako WEC, WRC, FE,...., imaju svoje godišnje teme, onda to zaslužuje i MotoGP.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Ne znam zašto se uopće trude s ovim predstavljanjima "nove livreje" svake godine:
slika

2018:
slika

2017:
slika

2016:
slika

2015:
slika

2014:
[ link do slike ]

2013:
slika

.........
Sisu (fin.)

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Pa nisu jedini koji ne mijenjaju livreju svake godine, npr. Yamaha i Suzuki su od 2014. praktički isti, ni Tech 3 se nije promijenio nimalo od početka mog praćenja MotoGP-a 2012., ovo je ustvari samo službeno predstavljanje novog motora.

Dvije potvrde stigle su u vezi vozačkih postava, jedna za 2018., a druga već za 2019.:

Hafizh Syahrin zamijenit će Folgera na Tech 3 Yamahi
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... e-1007063/

Francesco Bagnaia, ovosezonski vozač VR46 momčadi u Moto2, potpisao je dvogodišnji ugovor s Ducatijem te će od 2019. voziti za Pramac
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... i-1007387/

BT Sport je produžio ugovor do 2021., tek u ovom članku sam saznao da je Julian Ryder otišao u mirovinu :(
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... 1-1007306/

Analiza: Što smo naučili iz dosadašnjih testiranja (zadnji odlomak me posebno veseli :) )
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... r-1006772/

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
gledajući rezultate, ovaj hafizh mi je loš izbor. zar nisu mogli nekog boljeg nać...ili ma jake sponzore. :mad:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
zekohonda je napisao/la: 21.02.2018., 20:03 gledajući rezultate, ovaj hafizh mi je loš izbor. zar nisu mogli nekog boljeg nać...ili ma jake sponzore. :mad:
Meni je on ostao u sjećanju po senzacionalnom nastupu po kiši u Maleziji 2012. kad je kao wildcard u Moto2 došao do trećeg mjesta, čini mi se da je dobar dio utrke i vodio. Ipak, kad je dobio vožnju za punu sezonu, nije pokazao puno i ti njegovi rezultati ne izgledaju pretjerano impresivno, poprilično prosječan vozač čini se.

Ima podršku Petronasa, a očito neke bolje opcije u ovako kratkom roku nije bilo. U MotoGP-u je uvijek teško naći zamjenu, nikad nije lako vozačima iz drugih klasa samo uskočiti na MotoGP motocikl, a i većina vozača je već bilo pod ugovorom kad je Folger objavio da odustaje od sezone. Trebat će mu sigurno vremena da se privikne, ne očekujem da će parirati Zarcu, ali možda nas i iznenadi koji put.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
U okvirima livreje MotoGP motocikla, yamaha i tech su ipak pokazali neke promjene za razliku od repsola....
Sisu (fin.)

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Tech 3 nakon ove sezone prekida suradnju s Yamahom nakon 18 zajedničkih sezona u MotoGP-u!
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... t-1007625/

Tech 3 i Yamaha počeli su suradnju još 1999. u klasi 250cc te su od 2001. zajedno u premijernoj klasi. Ova sezona bit će im posljednja, a zasad nije poznato čije će motore od 2019. kupovati Tech 3. Herve Poncharal samo je naveo kako su dobili bolju ponudu na koju čekaju od osnivanja momčadi te jednostavno nisu mogli reći ne na takvo nešto.

O kome je riječ i kakva je to ponuda zasad se ne zna, ali to bi trebao biti netko od 3 "najmlađa" proizvođača - Suzuki, Aprilia ili KTM kojeg se spominje kao favorita za novog partnera francuske momčadi.

Yamaha će tako u 2019. najvjerojatnije ostati bez satelitske momčadi, a onda bi od 2020. u MotoGP mogla ući momčad Valentina Rossija, VR46 i postati njihov novi kupac.

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
Odose na Suzuki il Apriliju. Ne vidim da ce im Honda dati.
slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: #93, #33
Par novinara špekuliše da će Tech 3 preći na KTM, uz to bi vjerovatno jedan od sponzora postao Red Bull umjesto Monstera.

Krstas
Formula 1
Formula 1
Ne sjetih se reci i KTM.

Vidjecemo KTM u ovoj sezoni, ali u ovom trenutku mozda Aprilija bi bila najbolja za njih.
A sto se tice promjene sponzora, nesto ne vjerujem u te price. Nije mi nesto realna.
Kako god. Cekam tu 2020 godinu i Rosijev tim.
slika

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Baš čudno za Yamahu da su pustili pravu malu tvornicu novih zvijezdi da prijeđe pod drugu fabriku, mora da se radilo o ozbiljnom novcu i položaju. Yamaha je u bunkeru pomoću Tech 3 imala Cala, Smitha, Pola, Spiesa, fuck čak je i Dovi bio u Tech 3 prije par godina koliko se sjećam, a evo sada su mogli imati preko veze Zarcu i Folgera (ukoliko mogne postići staru formu jednom kada se oporavi, zbilja mi je žao njega).
Obrigado Felipe

Krstas
Formula 1
Formula 1
Eto mozda ti bas u taj Tech3 predje Bastianini ;)
Za koju godinu, naravno.

Mada ruku na srce, izuzev ove prosle, sezonama unazad rezultati su im bili sve gori i gori. Tako da eto. Mozda ih razmrda ova promjena.
slika

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Krstas je napisao/la: 22.02.2018., 21:14 Eto mozda ti bas u taj Tech3 predje Bastianini ;)
Za koju godinu, naravno.

Mada ruku na srce, izuzev ove prosle, sezonama unazad rezultati su im bili sve gori i gori. Tako da eto. Mozda ih razmrda ova promjena.
:mrgreen: :mrgreen: Sve zavisi od Leoparada i ove godine, trenutno Bastianini ima reputaciju kao jedan od većih bustova prethodnih godina, ako ga Leopard ne vrati u život, gotovo je za Eneu, nažalost...

A pretpostavljam da će Tech 3 imati bolju opskrbu novim dijelovima, možda čak i kakav fabrički motor ubace u dogovor s novim dobavljačem...
Obrigado Felipe

Krstas
Formula 1
Formula 1
Znamo se mi dobro, moj Bastia ;)
Kako je zapoceo onu ruki seoznu, svak je pomislio ovaj jede Rosija, lagano. A za Kvartarara novi Markez. Kad ono ispala. Za Banalju niko nista. U sjenci Fenatija. Kad ono eto ga u Motogp.
Sta je glava...
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Nieto i Avintia, oboje trenutno Ducatijevi kupci, zainteresirani su za Yamahine motore
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... l-1008115/

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Sisu (fin.)

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
A i zašto bi? :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
ko rossi, da pokaže kako nije samo do motora.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡