Wehrlein94 je napisao/la: 05.05.2020., 20:31
Monza 1999 mi je bila na pameti kad sam govorio o tome "koliko puta je sam sebe izbacio iz utrke " Mika,ali i ova najsvježija memorija sa utrke sa VN Europe 1999. kada je Hakkinen totalno nezainteresirano kružio nakon što je McLaren zeznuo s gumama. Tek pred kraj utrke je Mika počeo voziti kako spada kad se otvorila šansa za bodom.
McLaren je bio toliko dobar da bi Michael Schumacher toga dana napravio comeback čak na postolje,ali Mika nije bio takav tip, i tu je odgovor tog mog "ispodprosječan " .
Što je bilo s Australijom onom jedne sezone kada je krivo shvatio Mika da je pozvan u box. To se ne bi dogodilo vozačima koji su upućeni i koji prate strategiju te točno razumiju na koliko su goriva u kojem trenutku utrke.Nezainteresiranost Hakkinena je dovela do toga da je Mika bespotrebno ušao u box.
U Australiji 99' nakon SC-a Hakkinen zaspao totalno na restartu ( opet nezainteresiranost i ispodprosječnost ) .
Imola 99',kakva je ono smiješna pogreška u uvjerljivom vodstvu ? Strašno.. to sve proizlazi iz nezainteresiranosti .
1999 je bila sezona kada je McLaren bio toliko nadmoćan da nije bilo moguće ništa drugo nego da njihov vozač osvoji naslov.
Ferrari je baš bio loš loš na nekim utrkama,čak bih rekao da su se činili lošiji i od Jordana,Bennetona i Williamsa ponekad .
Zato kažem da je sama činjenica da je McLaren bio uvjerljivo top bolid tih sezona zaslužna za te vozačke titule .
Nije mi dosla notifikacija. Pa krenimo redom:
Monza 1999 jeste vozacka greska ali bih ja rekao da je veci problem bio sto je vozio pod temperaturom/vrucicom nego sto je bio nezainteresovan.
Europa 1999-sam si rekao, ekipa ga zajebala sa gumama, on iz te situacije izvukao bodove i ostvario prednost u prvenstvu. Ja bih na tvom mjestu bio oprezan sa tvrdnjama sta bi neko drugi, pa bio to i Sumaher, uradio u istoj situaciji. To nikad ne mozes znati. Ko bi rekao da ce Herbert uzeti pobjedu taj dan?
Australija 1998-prva trka sezone u koju McLaren dolazi sa najbrzim bolidom, ali taj bolid nije imao pouzdanost te na testiranjima nije uspio ni preci race distance bez kvara. Imajuci to na umu u McLarenu je bio dogovor o nenapadanju . Trebalo je biti da ko se kvalificira ispred tu i ostaje, ali je Colulthard isposlovao da se to odnosi na onog ko prvi prodje kroz prvi zavoj....eh sad, Mika je od posljedica svoje uzasne nesrece imao i gubitak sluha na jedno uho i uputstvo sa pitwalla da ohladi kocnice je razumio kao poziv u boks....dalje znas sta je bilo.
Imola 1999-vozacka greska, ok, samo sto Mika nije jedini sampion kojem se desilo da tako prospe pobjedu. Desilo se to i Prostu i Senni i Mansellu i Schumacheru i Alonsu i Vettelu, nije valjda da su svi oni nezainteresovani.
Australija 1999 kvar na gasu.
1999 je sezona u kojoj se svasta moglo desiti.