Povijest F1

🕒 Razgovori o prošlim vremenima, mjesto za iskusne članove.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
A ne, ne, ne, ne @bato.... slika
Neće ti ta priča iz prvog pasusa tvog posta proći....
Ja ne pričam o Schumacheru kao žrtvi.
Niti sam ikad pričao o njemu u tom kontekstu, da ne kažem niti pomislio (možda za one 2 trke zabrane 1994.).
Tako da te molim da mi ne stavljaš riječi u usta.
Niti sam pričao da mu je establishment "nenaklonjen" (iako smatram da jeste, ali tu nije riječ toliko o sudijskom, već o onom opštem F1 establishmentu, potpomognutom britanskom heavy mašinerijom, jer to je ipak mrski Švabo u crvenom bolidu, koji im je godinama nabijao komplekse, i prije nego je sjeo u crveni bolid, ali i to je druga tema).
Samo sam jednostavno rekao da je čovjek uredno kažnjen za skoro pa sve situacije na stazi za koje je mogao (trebao) biti kažnjen, a usput je kažnjavan i za situacije za koje drugi nisu.
Ništa više.
I opet (mogu ja do beskraja, nije problem), tehničke stvari koje su (ako su) "pogodovale" Ferrariju, su takođe sasvim druga tema u odnosu na ono što sam poentirao.

Mislim, jbte, jel pričam (pišem) na yiddishu? :shock:
Nevjerovatno.
Usput, mani(te) se prozivki kako sam licemjeran, jer ako i jesam, u kontekstu, ove priče, nisam.

VB 1998. je samo pokazala da su suci i prije 22 godine znali biti (ispasti) gomila idiota.
A ako si ti tek tada skontao koliki su Todt, Brawn i MS, oportunisti i makijavelisti, kako to voliš reći.... i ako su ti se tada zgadili, Bože moj. Nekima su se valjda zgadili i ranije. :neznam:
Opet, kakve to veze ima sa činjenicom da je napravio prekršaj i da je bio kažnjen. To što suci nisu znali svoj posao, Bože moj, jer da su znali, odrezali bi mu primjerenu i pravovremenu kaznu, sve po propisima.

Vezano za 3. pedalu, treba postaviti pravo pitanje, a po meni ono glasi "Zašto Mclaren nije riješio oba prvenstva (u obje konkurencije) te dvije godine, sa puno manje stresa i bez treće pedale? Jedne godine su imali bolji bolid, naredne godine kada su Ferrari približio bolidom Mclarenu, a MS polomio nogu, čak su uspjeli izgubiti konstruktorsku titulu. Da li bi im treća pedala u tome pomogla i da li bi to odradili sa manje stresa, ne znam. Možda bi, možda ne bi..... Smatram da su trebali (sa lomom noge MSa) trebali i bez treće pedale uzeti 2 WDCa i 2 WCCa u te dvije sezone, sa puno manje stresa.

Kao što rekoh, sa legurama berilija u motoru DC bi možda imao zaostatak od 48 (ili 38) bodova, umjesto 58.
A možda i veći, možda bi bio još koji kvar,... :chill:
Imali su čitavu sezonu 2000. da naprave motor bez berilija.

Što se tiče guma 2003. i tome se da diskutovati.....
Npr. zašto je F2002 bio toliko dominantan, F2003GA uzeo obje titule na guzove i izvukao iz MSa jednu od njegovih najboljih sezona, a F2004 ponovo dominantan?
Da možda Williams (koji je bio i ponajbolji paket te godine, pričam isključivo o bolidu) i Mclaren (sa D verzijom bolida iz 2002.) nisu odjednom postali konkurentni zbog guma? Kažem, možda, jer naravno da ne mogu to tvrditi sa sigurnošću.
A šta ako Michelin nije koristio "prijavljene" gume (tj. ako je "varao")? Možeš naći i takvih navoda i teorija.
A šta ako je Bridgestone "prikupljao podatke" tokom sezone, a kap koja je prelila čašu Ferrariju je bilo 8. mjesto MSa u Mađarskoj, sa 7 bolida na Michelinkama ispred njega?
Istina je da su se Michelinke širile preko dozvoljene mjere i time imale bolji grip nego Bridgestonke, zar ne?
A ne bi bilo prvi put da se nešto što se u vožnji "spušta", "širi", "diže" :mrgreen: ,.... preko dozvoljenih mjera, u odnosu na stanje mirovanja, "zabrani" u toku sezone (imamo masu takvih primjera iz prošlosti).
Ustvari, ovdje je, u principu, samo uvedeno mjerenje i nakon trke.

Mass damper. Nije li možda Renault, zbog tog, u potpunosti ilegalnog sklopa, imao prednost u prvom dijelu sezone, kada je Fernando od prvih 9 trka pobijedio na 6? Ipak se nekako lakše diše, kad znaš da ćeš i sa drugim mjestom osvojiti samo 2 boda manje od pobjednika (pa neka on bio i MS) i na taj način održavati prednost (Ferdi svaka čast, odlično je odradio sezonu). BTW, jedna zanimljivost za Mclarenovce, kako aktuelne, tako i one koji su počeli u međuvremenu navijati za Mercedes. Mclaren (a ne Ferrari) se žalio FIA-i na Renaultov mass damper, iako će srdačni Britanci uvijek rado naglasiti da je "....the governing body were trying to engineer a final championship victory for the retiring Michael Schumacher". Ferrari (kao i još neke ekipe) je imao neku svoju verziju mas dampera, ali on je bio ugrađen naknadno u bolid, tj. nije bio integralni dio pri dizajniranju bolida kao kod Renaulta, pa je kod Ferrarija dobit (ali i gubitak, kada je zabranjen) bio manji nego kod Renaulta.

Na kraju
Ako ćemo već pričati o licemjernosti (ne tvojoj, niti ičijoj posebno, ovo je stvarno uopšteno), zanimljivo je kako Benz zadnjih 6(7) godina drži stvari pod kontrolom i radi ko švicarski sat u svakom pogledu (tehničkom, inovativnom, vozačkom, kadrovskom, strateškom, organizacionom, psihološkom ..... ali i onom pravno-regulatornom pogledu, pogotovo kad/ako treba "nešto odraditi/promijeniti" usred sezone - ovo se malo referiše na situaciju sa gumama iz 2003.) i svi im, pa i navijači Ferrarija, na tome skidaju kapu, kako im to sve polazi za rukom (iako ih "ne podnose"), a za iste/slične stvari od prije 15-20 godina Ferrari se naziva varalicama i štatijaznam kakvim sve već nazivima, FIA se naziva Ferrari International Assistance, Schumacher "najvećom prevarom ikad od vozača" :klanjam: :rofl: (da, ima i takvih likova)...
Ali i ovo je za druge teme i druge diskusije.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 1 mj
Navija za: Raikkonen
@frantic McLaren nije ladno osvojio 98' i 99' iz razloga što niti Hakkinen niti Coulthard nisu baš top top top vozači.
Coulthard je zapravo vrlo slab vozač, pod pritiskom užasan,a u ono vrijeme su i Fisichella ,Barichello ,HH Frentzen ili Trulli bili bolji vozači te bolji izbor da budu McLarenov broj 2.
Hakkinen je bio sličan vozač Raikkonenu,izvrstan na svoje dane,ali kada mu nije dan, ispodprosječan .
Koliko puta je Hakkinen sam sebe izbacio iz utrke.
Samo činjenica da je McLaren bio uvjerljivo top bolid tih sezona je zaslužna što su pokupili te titule koje su pokupili .

Wehrlein94
GP3
GP3
fjaka je napisao/la: 21.03.2015., 18:01 gle filipe dragi, borio se protiv fia-e i prosta samo zato šta je on sebi utuvio u glavu da je u pravu. vidin da aludiraš na suzuku '89, ništa njemu nije tu ukradeno...ali je vrlo lako on moga ukrast drugome. ono šta je on napravio u jednom od zadnjih krugova nije ništa drugo nego očajnički pokušaj priticanja na mistu di je to praktički nemoguće. odnosno moguće je da ovog drugog vozača boli neka stvar i jednostavno se skloni i pusti, to je jj lehto napravio ali filipe dragi prost nije jj lehto, prost se također bori za titulu prvaka ;) prost je out a senna nastavlja krateć šikanu, nije u redu šta je diskvalificiran? iako je kasnije nakon smrti u tribjutima prikazan ka žrtveno janje...

senni su se prije utrke znali ukazivat isus krist i anđeli s kojima bi onako prodivanio iz kokpita, to nisi naša u tribjutima o senni jelda? i šta misliš o tome? ja mislin da je bija malko poremećena uma a ti sam
reci šta misliš o nekome ko priča sa anđelima ;)

s jedne strane je bija vrlo pobožna osoba a s druge strane se na stazi nije libio napravit nešto tipa estoril '88 di je pribio prosta uza zid a pogotovo suzuka '90 sa pitaj boga kolko km/h. kolika je god bila nepravda oko startnih pozicija (mislin da su samo on i njegov kolega berger protestirali) ono nije bija način a pogotovo ne od onako pobožne osobe ka šta je on. nije mario ni za tuđi ni za svoj život.

šta kažeš na imolu '89? senna obilazi prosta u prvom krugu iako je unutar momčadi bija dogovor o nenapadanju tokom prvog kruga...proguglaj kakvo je bilo sennino objašnjenje, toga nemaš u 'med i mliko' tribjutima ;)

dalje, prost ga je opra obe njihove zajedničke sezone u mclarenu, pa ipak guraš sennu a zanemaruješ prosta?
'88 prost 105/senna 94 bod.
'89 prost 81/senna 60 bod.

after all, senna je bija jako šporak vozač, pokvaren, odličan na kiši, jedan s najviše pp-a u f1, odličan vozač...ali daleko od onoga kakvin ga mediji opisuju nakon smrti. da je prost poginija možda bi i o njemu sad gledali i čitali onakve stvari ko o senni, štajaznan, o mrtvima sve najbolje ali brate šta je previše previše je.
Čitam malo stare postove.. ovaj frajer @fjaka baš ne voli Sennu hehe
Još nisam sreo nikad nikoga da toliko loše govori o Senni.
Ja iskreno ne znam puno o Ayrtonu,ali grijeh je ovako nešto pričati protiv nekoga tko je smatran najvećim vozačem ikada i to od strane ovih svih drugih velikih vozača

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
A đe mi to treba "proći" :zubo: Druže na forumu smo, relax.

Niko ti ne stavlja rijeci u usta, slobodno interpretiramo tvoje postove, kao sto uostalom i tu tu istu slobodu konzumiras vrlo često. Nema potrebe za tako sujetnom reakcijom, samo pricamo pobogu si brate :chill:
2
-VB 1998 je pokazala da su suci gomila idiota, a da su Brawn i kompanija likovi koji ce iskoristiti svaku sansu da slobodno "interpretiraju" pravila. To sto su napravili jeste mozda po slovu pravila, a je li po duhu? Jasta je. I nabijem ja na hašimagu sport u kojem suci ne znaju primijeniti pravila, a bogami i takmičare koji ne prezaju ni od čega. Od toga je veća smijurija samo to kad se ljudi koji obožavaju Brawna dive viteštvu Sir Mossa (nije ti direktno upućeno, ne brigaj, nego općenito). Ili si vitez ili nisi, nema između, nema malo trudna malo nisam, zar ne...

-Pitanja oko treće pedale su ti na mjestu. Kao i moja. Bilo pa prošlo. To je jedna od rijetkih stvari gdje se slažem sa izjavom Ron Dennisa kad je rekao da umjesto da se bave tehničkim izazovom oni se bave politikom, tako nešto...To što je McLaren poslovično sklon da sam sebi puca u koljeno nema veze sa ovim.

-Ne znamo šta bi bilo da se berilij nije zabranio, pogotovu ne znamo da li bi DC uopšte bio glavni takmac, bezveze si se njega uhvatio i ponavljaš u namjeri da banalizuješ priču, taj nije bio materijal za prvaka ni kad je vozio šampionsko auto. A pouzdanost McLarena od 2001 do 2007 govori sama za sebe.

-Sad odjednom treba da vjerujemo onom istom Brawnu je li? Kad je pričao kako je Bridgestone moralna kompanija i ne bi oni boga mi ništa protiv Michliena rekli, ali eto morali su, nisu mogli da izdrže nepravdu, pa su drhtavom rukom i sa zebnjom u grudima prijavili da imaju nekakvi čudni tragovi na bočnim zidovima konkurentskih guma :mrgreen: De ba nije niko budala. Gume su bile iste od 2001, od kojeg perioda su bile ispitivane i sve je bilo uredu do ljetne pauze 2003.....Inače pogodovale su im više temperature, a ljeto 2003. je bilo jedno od toplijih (u Evropi) i to je bilo to. Imale su mekše bočne zidove, što nije isto kao i širenje preko dozvoljene širine, a čak i da jeste ostaje otvoreno pitanje površine koja je imala kontakt sa tlom. Opet im niko nije kriv što nisu imali muda da stvar izguraju do kraja po svaku cijenu, ovako su em morali preko noći promijeniti dizajn, em su opet popušili prvenstva. Također Ferrari je 2003. također započeo sa B verzijom bolida iz 2002, jelde? Moguće je i to što ti pričaš naravno, Schumacheru kapa dole za konzistentnost i borbu za 5 i 6 mjesta, kad god pomislim da napišem i mimo ove sage o gumama, da je tu sezonu uzeo protiv golobrade konkurencije, sjetim se Nanda i njegove nemoći da u istom autu obuzda početnika. Opet ne bih ja to mitologizirao previše, za mene je 2000-ta pa 2 stepenice ispod sve ostale.

-Zašto je bitno za kontekst priče ko je protestvovao?

-Uh slomiste se od skidanja kape, joooj de ba nismo djeca :mrgreen: Ne znam šta ćeš uzeti za reper za to "skidanje kape" i hoćeš li ga po običaju suziti na neki aspekt koji ti pogoduje, ali ja vidim puno istresanja žuči na Mercedes, a vrlo malo divljenja.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
@Pascale
Na pitanje oko treće pedale ja više-manje znam odgovor. ;)
Znači, sve ok, ali ne moraš meni to objašnjavati. Možda si čak i malo oštar prema MH, pogotovo DCu, ali OK, to je tvoje mišljenje.

@bato
VB 1998 - u F1 nema "duha", već dugo vremena, valjda ti je to jasno. Davno su prošla vremena kad je Moss urgirao kod sudaca da ne kažnjavaju Hawthornea.
Pedala - možda jednim dijelom "stresno" osvajanje titula leži i na vozačima (pogotovo 1999), ali vjerujem da ima i drugih faktora…
Gume - kao što rekoh, možda su i ranije to znali, ali im je okidač bila Mađarska. I da, gume se JESU širile preko dozvoljene širine. F2002 jeste počeo sezonu 2003. i imao je pobjedu u Imoli.
Za 2000. - meni su MSove predstave iz 2003. i 1995. (pa i te nesretne 1994.) u rangu 2000.
A 1996. sa onom kantom mi je vrh. :klanjam:
Mitomanijom se ne bavim. :chill:
Mass damper - pa neko pomenu da se Ferrari žalio na isti (u silnim skretanjima od moje početne teze....), dakle, kad se već skrenulo "u stranu", onda da ispravim netačne informacije.

Vezano za Benz, bez uzimanja ikakvog aspekta koji meni pogoduje, da, prolije se žuči, itekako, ali na kraju balade, kad se smire strasti, imaš masu mišljenja Ferrarista ovdje (što na forumu, što na naslovnoj, prelistaj malo, pa ćeš se uvjeriti), pa i sa moje strane (evo, ponavljam ga), da ljudi (Benz) odrađuju posao vrhunski u svakom pogledu. Htio, ne htio, to je tako i to se mora priznati. Vjerovatno je to jednim dijelom i posljedica koju (kompletan) Ferrari traljavošću, šlampavošću, izgubljenošću, greškama, nastavi niz..... prouzrokuje kod svojih navijača, ali ne mijenja naprijed navedenu činjenicu vezanu za Benz.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
"Mozda je malo ostar", sirijusli :mrgreen:
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Znači

1.
Wehrlein94 je napisao/la: 04.05.2020., 22:06 @frantic McLaren nije ladno osvojio 98' i 99' iz razloga što niti Hakkinen niti Coulthard nisu baš top top top vozači.
Coulthard je zapravo vrlo slab vozač, pod pritiskom užasan,a u ono vrijeme su i Fisichella ,Barichello ,HH Frentzen ili Trulli bili bolji vozači te bolji izbor da budu McLarenov broj 2.
Hakkinen je bio sličan vozač Raikkonenu,izvrstan na svoje dane,ali kada mu nije dan, ispodprosječan .
Koliko puta je Hakkinen sam sebe izbacio iz utrke.
Samo činjenica da je McLaren bio uvjerljivo top bolid tih sezona je zaslužna što su pokupili te titule koje su pokupili .
2.
_bataziv_0809 je napisao/la: 04.05.2020., 22:26 Ne znamo šta bi bilo da se berilij nije zabranio, pogotovu ne znamo da li bi DC uopšte bio glavni takmac, bezveze si se njega uhvatio i ponavljaš u namjeri da banalizuješ priču, taj nije bio materijal za prvaka ni kad je vozio šampionsko auto.
3.
@Pascale
Na pitanje oko treće pedale ja više-manje znam odgovor. ;)
Znači, sve ok, ali ne moraš meni to objašnjavati. Možda si čak i malo oštar prema MH, pogotovo DCu, ali OK, to je tvoje mišljenje.

4.
_bataziv_0809 je napisao/la: 05.05.2020., 01:00 "Mozda je malo ostar", sirijusli :mrgreen:
5.
Sirijusli @bato!?!?
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Pa valjda za komentar o Miki, sve se treba crtat jbt :chill:
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 05.05.2020., 07:53 Pa valjda za komentar o Miki, sve se treba crtat jbt :chill:
Naravno ;)
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 05.05.2020., 08:52Naravno ;)
I je li se slazes sa njim za Miku?
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 05.05.2020., 08:57
Frantic je napisao/la: 05.05.2020., 08:52Naravno ;)
I je li se slazes sa njim za Miku?
Pa ne baš.
Reko sam da je "malo oštar". ;)
Valjda se to može zaključiti.

E koliko sa ja ne slažem sa njim i koliko se ti ne slažeš sanjim, drugi je par opanaka. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Wehrlein94 je napisao/la: 04.05.2020., 22:06 Hakkinen je bio sličan vozač Raikkonenu,izvrstan na svoje dane,ali kada mu nije dan, ispodprosječan .
Kad je to Mika bio ispodprosjecan?
Wehrlein94 je napisao/la: 04.05.2020., 22:06Koliko puta je Hakkinen sam sebe izbacio iz utrke.
Koliko?
Wehrlein94 je napisao/la: 04.05.2020., 22:06Samo činjenica da je McLaren bio uvjerljivo top bolid tih sezona je zaslužna što su pokupili te titule koje su pokupili .
Navedi titule koje nisu ostvarene u top bolidima?
slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Nemojte mi oko Mike pretjerivati :D. Mozda nije na razini Shumia ili Senne , ali definitivno spada u top vozace.
Samim tim , cim je dosao u McLaren sta je Sennu stavio na sto muka i bolji bio u kvalifikacijama od tadasnje zvijezde tima i Formule 1 opcenito.
Naravno da je Senna bolji od njega ,ali takav pothvat nemoze napraviti samo neki prosjecan vozac. Ali to je samo njegov pocetak :D
slikaslika slika

fjaka
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: jordan
Wehrlein94 je napisao/la: 04.05.2020., 22:25 Čitam malo stare postove.. ovaj frajer @fjaka baš ne voli Sennu hehe
recimo samo da mrzim bernijev propagandni šou program u kojem je senna nakon smrti posta nešto šta nije bio za života :thumbs:
mitomanija da skratimo :thumbs:
Wehrlein94 je napisao/la: 04.05.2020., 22:25 Ja iskreno ne znam puno o Ayrtonu,ali grijeh je ovako nešto pričati protiv nekoga tko je smatran najvećim vozačem ikada i to od strane ovih svih drugih velikih vozača
u tome i je problem, evo ti primjer, neznaš puno o senni ali za donington '93 sigurno znaš? djelo ruku samoga boga? kad je senna sa 4. pozicije u sljedeći krug uša kao 1. ali istovremeno nemaš pojma da je na toj istoj utrci barrichello starta 12. i u sljedeći krug uša ko 4., znači pomak za osam mista unutar jednog kruga, impresivno zar ne? u bolidu koji je neusporedivo lošiji od seninog mcl-a. jesam li u pravu ajde iskreno odgovori?

Wehrlein94
GP3
GP3
fjaka je napisao/la: 05.05.2020., 12:34
Wehrlein94 je napisao/la: 04.05.2020., 22:25 Čitam malo stare postove.. ovaj frajer @fjaka baš ne voli Sennu hehe
recimo samo da mrzim bernijev propagandni šou program u kojem je senna nakon smrti posta nešto šta nije bio za života :thumbs:
mitomanija da skratimo :thumbs:
Wehrlein94 je napisao/la: 04.05.2020., 22:25 Ja iskreno ne znam puno o Ayrtonu,ali grijeh je ovako nešto pričati protiv nekoga tko je smatran najvećim vozačem ikada i to od strane ovih svih drugih velikih vozača
u tome i je problem, evo ti primjer, neznaš puno o senni ali za donington '93 sigurno znaš? djelo ruku samoga boga? kad je senna sa 4. pozicije u sljedeći krug uša kao 1. ali istovremeno nemaš pojma da je na toj istoj utrci barrichello starta 12. i u sljedeći krug uša ko 4., znači pomak za osam mista unutar jednog kruga, impresivno zar ne? u bolidu koji je neusporedivo lošiji od seninog mcl-a. jesam li u pravu ajde iskreno odgovori?
Pa , istina,da. Donington 93' je opće poznato kao "najbolji krug svih vremena" , da.
Mislim,podržavam ja tebe,nastavi ti "otvarati oči " meni i sličnima koji pratimo F1 tek od 2000. pa nadalje . Volim čitati tvoje postove

Wehrlein94
GP3
GP3
_bataziv_0809 je napisao/la: 05.05.2020., 10:18
Wehrlein94 je napisao/la: 04.05.2020., 22:06 Hakkinen je bio sličan vozač Raikkonenu,izvrstan na svoje dane,ali kada mu nije dan, ispodprosječan .
Kad je to Mika bio ispodprosjecan?
Wehrlein94 je napisao/la: 04.05.2020., 22:06Koliko puta je Hakkinen sam sebe izbacio iz utrke.
Koliko?
Wehrlein94 je napisao/la: 04.05.2020., 22:06Samo činjenica da je McLaren bio uvjerljivo top bolid tih sezona je zaslužna što su pokupili te titule koje su pokupili .
Navedi titule koje nisu ostvarene u top bolidima?
Alonsova i 2005. i 2006. su titule koje nisu osvojene u top bolidu. Ove ostale odgovore ću ponuditi kasnije tijekom dana kad budem našao vremena malo da pišem više o tome.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
A što je 'top bolid'? Najbolji na gridu, top 2/3/5/10? :zubo:
Sisu (fin.)

Wehrlein94
GP3
GP3
Ferrari Maniac je napisao/la: 05.05.2020., 13:22 A što je 'top bolid'? Najbolji na gridu, top 2/3/5/10? :zubo:
Pa recimo,kad sam spominjao da je McLaren 98 i 99' bio top bolid ,mislio sam top 1,definitivno.
Ja smatram da je Mika uzeo naslove samo jer je McLaren bio top 1 bolid. Da je kojim slučajem McLaren bio top 2,Mika ne bi nikad uzeo niti jedan naslov..eto

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Titula u očigledno slabijem bolidu? Događalo se, ali rijetko. U sezonama koje sam gledao:
Rosberg 1982., zbog suludosti čitave sezone.
Prost 1986., korištenje borbe momčadskih kolega u Williamsu.
Schumacher 1994., i opet splet okolnosti, Sennina smrt i Hillovo neočekivano, ali ipak nedovoljno brzo odrastanje u ulogu prvog vozača.
Schumacher 2003., najimpresivnije što sam ja vidio, treći bolid po snazi, no ni Kimi ni Montoya nisu bili dovoljno zreli da uzmu ponuđeno.
Kimi 2007., repriza 1986., samo s McLarenom umjesto Williamsa.

Ima još nekoliko rubnih slučajeva, kada bolid nije bio dominantan, ali niti očigledno sporiji od glavnog/ih konkurenata.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Ovo se donekle preklapa sa temom "Najteze osvojena titula".
dmj je napisao/la: 05.05.2020., 14:14 Titula u očigledno slabijem bolidu? Događalo se, ali rijetko. U sezonama koje sam gledao:
Rosberg 1982., zbog suludosti čitave sezone.
Prost 1986., korištenje borbe momčadskih kolega u Williamsu.
Schumacher 1994., i opet splet okolnosti, Sennina smrt i Hillovo neočekivano, ali ipak nedovoljno brzo odrastanje u ulogu prvog vozača.
Schumacher 2003., najimpresivnije što sam ja vidio, treći bolid po snazi, no ni Kimi ni Montoya nisu bili dovoljno zreli da uzmu ponuđeno.
Kimi 2007., repriza 1986., samo s McLarenom umjesto Williamsa.

Ima još nekoliko rubnih slučajeva, kada bolid nije bio dominantan, ali niti očigledno sporiji od glavnog/ih konkurenata.
Schumacher 1995? Hamilton 2008? Tvoje misljenje?
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡