Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Gilles je napisao/la:Još samo par sati do našeg razočarenja.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Budimo pošteni pa nemojmo ništa ni zamjeriti jer iz Ferrarija su šutjeli cijelu zimu bez najava tako da nemaju sto izgubiti.
Nitko ne ocekuje nista tako da su u slicnoj situaciji kao i 2015.
Sto nije ni loša stvar.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari
Ne znam cemu stalno taj pesimizam, te stalno neko ocekivanje, u stvari ne ocekivanje vec odmah zelja za titulom?

Harakiri je ucinjen jos 2013 kad su prepotentno prihvatili ovu hibridnu eru, ne sluteci da Mercedes takvu istu je cekao kao budala samar! Sad da bi se prestigao Mercedes treba se nadoknadit rad na motorima koji je kompleksan i nemoguc da se za 2 godine utegne da bude u rangu Merca koji je skoro 7 godina experimentisao isti. Zbog toga se sad Renault i Ferrari lupaju nogom, a ne sakom u celo.

Nije Mercedes toliko aerodinamicko cudo, koliko je mehanicko! Jedan od najboljih dizajnera (Newey) ne odstupa od konvencionalnog izgleda bolida, nema taj bolid tanak nos i jos neke estetski ugodne filozofije, vec su tu drugaciji pristupi da nadoknade deficit motora (Renault).

A upravo zbog motora Mercedes je ovako lijep i utegnut!

Mercedes je 2015 i 2016 bio pobjedjivan, Mercedes ima isto svoje boljke kad su iza Ferrari-ja i RBR, samo ih dobar leteci krug izvlaci na vrhu startnog reda, pa ako prodju prvi zavoj to je to, a kad su u guzvi druga su prica.

Bolid 2015 je ulijevao nade, onakav bolid, naspram onako lijepog Mercedesa je pokazivao misice. 2016 je trebala biti da se baci rukavica u lice, ali izgubiti (psihicki) glavnog covjeka, bas kad je najpotrebnije je tezak udarac. Poslije tim ne zna gdje mu je glava, a gdje dupe, kasnile su nadogradnje (pogotovo aero), ocigledno vozaci - znajuci situaciju (pogotovo Vettel) su gubili malo motivaciju itd...

Tim se treba sabrati vec jednom, a to je da vise ne ganjaju "velike face", trebaju Rory-u masno da plate, da osigura covjek svoje unuke na nekoliko godina. Ne moze Allison biti veca faca od njega, tako da taj zal treba vec jednom zaboravit i okrenuti se novoj sezoni.

Binotto je napravio odlican rezultat sa motorom, mislim da ce biti odlican kao TD i da ce biti azuran sa aero ekipom. Treba ih pustiti napokon da disu, da rade, da ne dovode vise "zvucne face" vec da stvaraju iste. Resta je plod Rory-a, s njim moze mnogo toga napraviti, tako da ne sumnjam u ovaj novi bolod da ce biti lijep, samo eto bitno je da je funkcionalan, ako se ove sezne budu borili za pobjede, onda su na pravom kursu, ako ne onda Boze moj, razlog je naveden gore.

Samo rano je jos da se daju bilo kakve prognoze, bitno je da sute i rade i da se ne razmahuju sa obecanjima koje samo bude mrznju kod nas.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Ferrari ako želi reprizu 2015. mora pronaći neku caku. Nema šanse da će nadjebat Mercov motor i aero. RB-ovu aero također. Mercova slabost bi mogla biti na startu utrke, ako i bude opet mislim da nije dovoljno da Ferrari ostane ispred njih. Trebalo bi nešto poput 2015. kada su imali prednost na užarenim asfaltima, dodajmo tome dobar start ili perfektnu strategiju i eto nekih pobjeda tu i tamo. Neka tešu po jednim gumama na testiranju kao što je Merc po mediumu (ako se ne varam), i tu se može nešto kemijati. Ja vjerujem da je Ferrari i ove zime napravio jako dobar posao. Napravili su i 2015. i 2016. Na početku sezone 2016. stvari su izgledale kao nastavak 2015. Samo što tokom sezone od razvoja bolida nije bili ni R u usporedbi s RB-om i Mečkama. Nadu u momčad ulijeva prijelaz s očajne 2014. na onu lijepu priču iz 2015. Ono je dokaz da su sposobni za velike pomake.
E sad, treba uzeti u obzir i onu priču Mercovom i RB-ovom ovjesu. FIA šuti, sezona kuca na vrata. Strah me da nebi bilo "eh sad je kasno". Ne poduzme li FIA nešto Ferrarijeva sezona je gotova već sada osim ako Ferrari ima plan i za taj slučaj. Trebali bi imati. Sve je moguće. Imam neki osjećaj da će jedna od te 3 momčadi užasno podbaciti, u smislu da će prvi dvojac biti nedostižan. Ferrari zbog ove priče oko ovjesa/RB zbog motora. Merc teško da može sjebati nesjebivo, ali hej, i to je moguće.
slika

Firemarshall
Karting
Karting
S nama već: 9 god 6 mj
Pravi navijac nikad nije razocaran sa momcadi za koju srce kuca...
Navijao bi za Ferrari i da su zadnji u prvenstvu

Sent from my iPhone using Tapatalk

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
A uz njih sam od 95, (a di si bio 91??! :mrgreen: ), ali već sam umoran od nemoći, beizdejnosti, grešaka....

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
Firemarshall je napisao/la:Pravi navijac nikad nije razocaran sa momcadi za koju srce kuca...
Navijao bi za Ferrari i da su zadnji u prvenstvu

ne slažem se.
možeš bit razočaran i navijat za njih i premda su očajni...govorim iz iskustva.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Firemarshall
Karting
Karting
@pero iz bukurešta
I ja sam uz njih od '95...
Tako da znam sto je sreca i sto je tuga...

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 8 mj
Ne dovodim ja moje navijanje u pitanje već se nekako u glavi već spremam za hladan tuš, da mi bude lakše. Videćemo, zaista ove zime su ćutali i radili za razliku od prethodnih godina kad su laprdali o titulama i pre prvih testiranja. Forca Ferrari.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
slika

Firemarshall
Karting
Karting
Uglavnom, sto god vidim danas na predstavljanju, necu znati vise nego sad..moze biti lijep ili ruzan, ali stanje stvari ce se vidjeti u Melbournu..

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Jos jedan sat, stream na FB-u takodje!

👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
I ja sam protekle sezone bio dosta kritičan prema Ferrariju, što mislim da su kritike na račun njih i bile opravdane, ponajprije zbog toga što su najavljene titule, a šamar smo dobili odmah u prve dvije utrke kad motor u jednom od bolida nije izdržao, u slučaju Vettela nije ni započeo regularno utrku. Sam Marchionne je nedavno rekao nešto u smislu da je ispao budala, jer su mu inženjeri rekli da je bolid 4sec brži od ostali (bar po pisanju GP1), ako je to istina onda je to očigledan dokaz u kojoj su iluziji bili u Ferrariji. Ali eto bar je priznao pogrešku i kako vidim ove zime su maksimalno ograničeni s izjavama i najavama, što treba cijeniti jer ako ništa sad rade u tišini. Zato bi volio da se malo poštedimo oko pesimistični najava i da pričekamo prvo prestavljanje bolida što će uslijediti uskoro i bar prve dane testiranja. Mercedes je iz njihove prošlogodišnje situacije skoro nemoguće dostići, njihov zaostatak se kroz sezonu samo povećavao. Početak ove sezone će biti super ako zaostatak bude kao početkom prošle, ključan je u tom daljni razvoj ili nerazvoj. Sve dok se ne ucementiraju dobri temelji, Ferrari će iz sezone u sezonu samo lutati. Kao primjer tog lutanja bi naveo evo nos bolida, vrlo vjerojatno da će Ferrari u 4. sezone hibridne ere imati totalno drugačije dizajne nosa. Ali hajmo pričekat još ovaj sat vremena da vidimo taj novi bolid :kokice:

Firemarshall
Karting
Karting
Ne znam kako vama ali meni vec sad herc nabija ko da ce me slagirati ;)

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ja istinski volim i poštujem svaki team, svakog vozača. Znam nekada biti razočaran, znam biti ljut, vesel, kao i svatko. Znam svašta i reći, napisati ali kad se crta podvuče, moj naklon ima svaki team, svaki vozač.

Kada je Michael vozio Mercedes, nadao sam se samo malom trenutku njegove magije i dobio sam ju pole positionom u Monaku. Ipak, i dok sam obožavao mercedes zbog njega, a i nakon što je otišao, uvijek sam gledao crvenu garažu i nadao se vidjeti crveni bolid ispred Red Bulla, a i sada u novijem dobu ispred srebrne strijele.

Za mene F1 nisu bolidi iako čine veliki dio nje. Ja F1 volim. Za mene je F1 strast, a strast ne može dati vrhunska tehnologija jer tehnologija nema osjećaje. F1 u mojim očima čine ljudi. Vozači, ekipa na pit wallu, tehničko osoblje, direktori, navijači na stazi i milijuni nas širem svijeta koji dva tjedna živimo za sve ukupno tri sata natjecanja vikendom.

I da, moj prvi team je Ferrari. Otkad sam prvi put pogledao utrku. Razočarali me milijun puta, razveselili me isto toliko. Želim im sreću sa novim bolidom, sa Sebastianom, Kimiem i Mauriziom i svakim pojedinačnim članom teama. Nadam se iako znam da možda nije realno da je 2017. crvena sezona i da postoji šansa da bolid koji će se uskoro predstaviti zajedno sa kompletnim teamom može doći bar do koje pobjede ove sezone.

Forza Ferrari. Forza F1. Keep fighting Michael. By the way, dok ovo pišem na 92 stranici teme o Ferrariju, nadam se Michaelovoj glavnoj pobjedi. 92 po redu.
"What a little star." May 26, 2012.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
http://2017carlaunch.ferrari.com/en/

Trenutno se nadam da stream neće štekati :D
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

mljac
Karting
Karting
Lijepi pozdrav cijeloj ekipi na forumu, ajde da i ja nešto napišem.

Za Ferrari ja navijam još od 1981. i Gillesa :thumbs: Što mogu kad sam starkelja... :bonk:
Nešto slično ko i Dinamo, nikad neću prestat za njih navijati...ni patiti kad gube, ni slaviti kad dobijaju...

A za ovu sezonu imam neki dobar osjećaj....

Firemarshall
Karting
Karting
Pocelo je,ajmoooooo

Firemarshall
Karting
Karting