Tenis

Košarka, zimski sportovi, borilački sportovi, tenis, šah, američki sportovi...

Widowmaker
Karting
Karting
S nama već: 8 god 10 mj
Navija za: Mclaren
Pastor je napisao/la: 12.07.2021., 06:22 Ni pod razno ispred Nadala i Federera. Iako se naosvaja još naslova, meni će biti kao Hamilton. Nadal se kao dijete klao sa najboljim Federerom. Đoković nije dugo ništa osvajao, i tek "proradio" kada je Federer polako krenuo prema zalasku karijere, a Nadal upao u probleme sa povredama, posebno sa koljenima koja su mu umalo prerano završila karijeru. Jesu i Nadal i Federer i danas među najboljima, ali su daleko od svog vrhunca. A sa svog vrhunca su počeli padati prije nego je Đoković uradio išta vrijedno spomena.
Ovo je najveća gomila gluposti koju sam ikada pročitao.
Čuj kao Hamilton. Pa nije imao bolji reket od svih ostalih, ili patike koje brže trče.
Isto tako možeš osporiti i Federerove rezultate jer nije imao dostojnog protivnika dugo vremena, ili Nadalove jer je većinu slemova pokupio na RG.
Koliko traje Federerov zalazak karijere? 10 godina?
Pa u posljednjih 10 godina Novak je osvojio 19 GS, 31 masters, 4 ATP finala i proveo 329 sedmica kao br. 1
Federer i Nadal su za to vrijeme UKUPNO osvojili 15 GS, 28 mastersa, 1 ATP finale i proveli 132 sedmice kao br. 1
A za sve što su osvojili prije toga može se reći da je zbog toga što još nije bilo Đokovića.
Pa ne igraju tenis samo njih trojica, svaki osvojeni turnir je rezultat dobijene borbe protiv najboljih svjetskih igrača u tom trenutku.
Čak i sada je neoboriva činjenica je da je Đoković doveo fizičku i mentalnu spremu na do sada nepojmljiv nivo.
A to će tek biti sve jasnije kada se za koju godinu odvoji od svih ostalih u posebnu nedostižnu kategoriju.
Na kraju njegove karijere on će biti visoko kao najbolji svih vremena, pa prazno mjesto pa ova dvojica, pa prazno mjesto pa ostali...

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Seb
Widowmaker je napisao/la: 13.07.2021., 11:46
A za sve što su osvojili prije toga može se reći da je zbog toga što još nije bilo Đokovića.
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Sa ovim si sve reko... Pa čovjek je mlađi od Nadala samo godinu dana. Što ga nije bilo dok su ovi osvajali? Nije bio na njihovom nivou i tačka. A potpuno si pogrešno shvatio poređenje sa Hamiltonom. Naravno da u tenisu nema bolja reketa i sl. Ali je činjenica da nije imao konstantnu konkurenciju. Hamiltonovi konkurenti nisu imali bolid. Nadal i Federer već dugo nisu na svom vrhuncu. Ostali nemaju psihu za vrh i to je to. To što Federer i dalje igra ne znači da mu nije vrhunska forma već odavno pala. Ili Nadalova sa povredama. Nadal i dalje zna zabljesnuti, ali nije više konstantan.
Za Federera sam i govorio da prije Nadala nije imao konkurenciju. Zato Nadala i rangiram iznad njega. Nadalu se ne može prigovoriti što je većinu osvojio na Roland Garosu, jer i ostala dvojica imaju turnire gdje su slabiji i gdje su jači. Pa su tako upravo na tom Roland Garosu upisali tek po koju pobjedu...

Ako gledamo najvećeg svih vremena po njihovom vrhuncu, odnosno po njihovoj najboljoj formi, a ne po rezultatima, onda ovu trojicu možemo vrlo lako uporediti. Za razliku od F1 velikana u različitim erama... I tu Đoković na vrhuncu nema šta tražiti protiv ove dvojice na njihovom vrhuncu.

Widowmaker
Karting
Karting
S nama već: 8 god 10 mj
Navija za: Mclaren
Tom rečenicom sam samo pokazivao kako je tvoja logika pogrešna.
A ako ćemo o povredama, nakon što je 2015/2016 osvojio 4 GS za redom Đoković je morao na operaciju lakta i posle je pao na 22. mjesto na ATP listi. Za to vrijeme su Roger i Rafa osvojili po 3 GS. Da toga nije bilo realno bi bilo reći da bi njih trojica osvojili po dva. I gdje bi tada bile brojke ?
Tako da ne možeš reći da su povrede išle na ruku samo Đokoviću.
Još ima tu podataka koji dokazuju da je Đoković daleko ispred ostalih, jedini je osvojio bar po 2 od svih GS, a tek će ih osvojiti, ima bolji skor u međusobnim mečevima protiv Nadala i Federera.
Sa 34 godine je u formi života, nema tog meča ili rezultata koje ne može preokrenuti u svoju korist, što je puno puta napravio i što njegovi protivnici vrlo dobro znaju. Ako ima neke slabosti u igri to su servis (koji je mnogo popravio) i smeč udarci koji i tako ne dolaze tako često da bi pravili neku razliku.
Shvatam šta hoćeš da kažeš kada pominješ su bili bolji kada su bili na vrhuncu, ali isto tako je činjenica da Đoković tada nije bio na svom vrhuncu.
Uz sve to ne treba zanemariti i uslove i sredinu u kojima su počeli Federer i Rafa sa jedne strane, a kakve je uslove imao Đoković.
Često se zapitam koliko je potencijalnih talenata, nije važno da li je u sferi sporta, nauke, umjetnosti ili nečeg drugog, sa ovih i sličnih ili gorih prostora ostalo neprimijećeno zbog toga što nisu nikada imali nikakvu priliku da pokažu šta znaju...

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god
Navija za: Ferrari, Leclerc
Čestitke hrvatskim parovima na pisanju teniske povijesti.

slika
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kako mi je krivo sto je nole ispao. Bas sam jako zelio da uzme zlato!!

Bravo za nase decke

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Carlos Alcaraz, zapamtite to ime ako ga ne znate.

Budući broj jedan :klanjam: :klanjam:

Pastor
Formula 1
Formula 1
Primjetio sam momka i ranije. Ali ovo je već ozbiljan rezultat. Izbaciti Tsitsipasa ovako rano na grand slamu, sa 18 godina. :klanjam:
Izgleda da Nadal ima nasljednika.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Ja sam ga primijetio prošle godine, izvanredan je momak, po meni pravi next gen, jer ekipa Medvedev, Zverev i ostala ekipica nisu pokazali da mogu tenis održavati na visokom nivou poput Federera, Nadala i Đokovića.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Ma dobro, i za njih se mislilo isto ko i za ovog malog. Ništa se ne zna dok vrijeme ne pokaže...

SebastianFerrari
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Sebastian Vettel
Ja sam ga primijetio kada je osvojio Umag ove godine. Tamo je igrao fenomenalno.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Ne treba se zalijetavati sa prognozama ali svakako velika pobjeda.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Kod žena na US openu u finalu igraju jedna od 18 i jedna od 19 godina. Jedna je 150-a na WTA listi, druga 73.

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
Emma Raducanu! :fakjea:
slika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
Djokovic opasno visi...

f1zd
Novak u problemima, nadam se da neće ovo 3-0 završiti..

f1zd
Too little, too late za Đokovića....Šteta

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Ne znam tko prati ali finale je vrlo zanimljivo...
Nadal servira za mec... :?
Fino Alla Fine

AMG
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Drago mi je za Nadala, nakon 13 godina ponovno osvaja Melbourne....

Steta za Noleta.
slika slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Neloš meč, Nadal dobio na iskustvo, Medvedev se previše iscjedio i kasnije počeo puno griješiti.
Opet, bez Noleta mi nekako nije potpun doživljaj, i dalje sam dojma da bi on osvojio turnir.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
Nadalu naklon do poda, šta sve čovjek vraća i pogađa. Sad nam slijedi Roland Garros i velika prilika da osvoji i 22 GS.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡