AlkY je napisao/la: 02.02.2024., 07:17
Tko zna dali su njemu kao covjeku posteno rekli facu svu ovu situaciju.
Ili je jadan saznao preko novina da za njega nema vise mjesta u Ferrariju
99 posto preko medija, ali sigurno da se to kuhalo neko vrijeme između Hamiltona i Ferrarija pa mu možda i nije bilo iznenađenje.
Nazalost po njega ugovori s Ferrarijem su od prvog dana nosili rizik sa sobom. Naravno da se nije ocekivao kako ce taj rizik biti dolazak sedmerostrukog prvaka u momcad, ali njegova pozicija u timu je od pocetka bila podredena. Mozda se velik dio ljudi nece sloziti, ali sasvim korektno odvozene barem dvije od 3 dosadasnje sezone. Na momente daleko, na momente cak brzi od Leclerca, ali generalno uvijek tu manju stepenicu ispod. Da ne ulazim u realno stanje nesreca koje je imao tko od njih dvojice, statisticki je Sainz pored Leclerca uspjesniji nego Vettel u one dvije sezone.
Mislim da je one 2020. Sainz bio svjestan gdje dolazi i sto time napusta. Vjerojatno voden srcem (realno tko ne bi kada ti Ferrari posalje ponudu) ide u rizik i napusta Mclaren u usponu u kojem je bio defakto vozac broj 1.
Vjerujem, nakon sto se lik Maxa isprofilirao u Red Bullu, da je Sainz jedva docekao napustiti obitelj. Zanimljivo, ali postoji realisticna mogucnost da se uskoro vrati ni manje ni vise nego bas pored osobe s kojom je i poceo voziti u sportu.
Moje osobno misljenje je da je pokazao dovoljno u ove tri sezone da bi dobio kvalitetnu ponudu u F1. Ne odbacujem mogucnost niti Mercedesa, a niti Red Bulla ukoliko Perez ponovi 2022. i 2023. Koliko su price vezane za Audi istinite, samo vrijeme ce pokazat. Toliko smo ih se naslusali da ga ja vec percipiram njihovim vozacem broj 1 i moram priznat da mi se svida ta kombinacija.
Od Red Bulla i Mercedesa očito ništa. Carlos, kažu Talijani, važe između Williamsa i Saubera (Audija), a prednost bi mogao imati engleski tim s obzirom na Mercedesove motore.
Da nije Sainz načuo da Newey neće u Ferrari, već da se vraća u Williams?
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"
Meni se isto čini da je Williams još barem 5 godina daleko od dobre šasije. A motor će imati kakav bude Mercedes. S druge strane koliko je realistično da skoro potpuno nova momčad za manje od 5 godina napravi išta vrijedno spomena u F1.
Španjolski mediji javljaju da bi Sainz trebao put Williamsa. To mi se u posljednje vrijeme čini i kao najrealnija preostala opcija, s obzirom da su otpali mogući transferi u Red Bull, odnosno Mercedes. Pretpostavljam da računa da je Williams u blagoj prednosti kraj Saubera pa će pričekati još sljedeću sezonu da vidi kakve mu se mogućnosti nude za 2026. kad na snagu stupa promjena pravilnika.
Kako god, ako se ostvari ovaj prelazak, moći će se barem pohvaliti da je bio vozač tri najlegendarnije momčadi na gridu. Koliko znam, to je za rukom jedino pošlo Mansellu, s tim da je on u Mclaren upao kao zamjena na par utrka.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"