Har Kl je napisao/la: 30.06.2021., 18:21
Iceman je napisao/la: 30.06.2021., 17:43
Sva ta mlađa nova generacija britanskih F1 novinara je ušla u vec poznatu svjetsku medijsku cringe kolotecinu izvjestavanja. Previse napuhivanja, previse uvlacenja u pak, previse dodvoravanja.
Da, ima to nešto u tim mlađim novinarima što nikako ne mogu razumjeti.
Ali je ružno generalizirati da su svi takvi, bilo da ih svrstavaš prema godinama ili prema podneblju
Da ruzno je generalizirati. Ja ne mogu komentirati druge novinare jer osim engleskog i nesto malo njemackog, druge jezike ne znam. Sigurno je da ima subjektivnosti u izvjestavanju i spanjolskih, nizozemskih, francuskih, talijanskih i njemackih novinara, ali nesto mi govori da britanski novinari/voditelji/strucnjaci prednjace u cringe izvjestavanju i kako je rekao kolega u rektalnom alpinizmu.
I dalje je gust procitati Mark Hughs-ovu analizu, nekada James Allanovu kad je imao svoj blog itd itd. Bilo mi je fora gledati Will Buxtona na NBC-u, bilo je prije par godina jel... a danas od Willa, Scott Mitchela i ostalih novih F1 strucnjaka dobijes jednu tezu eksploziju srece na wc-u. Svi do jednog teze nekom senzacionalizmu, drami, cringe izvjestavanju, vrlo cesto nerealnim izjavama. SkyF1 ne moram ni spomenuti jer oni su institucija u svemu tome.
Tako da eto nemam neko misljenje o njima. Izbjegavam na sirokom luku citanje tekstova od Scotta ili nekog drugog alpinista, kao npr tekst o Russelu nakon gupave i bezobrazne reakcije nakon sudara sa Bottasom u Imoli, tekstove o BLM, tektove o varanju svih samo ne tamo gdje sjedi najuspjesniji britanskih vozac itd itd. Tih tekstova ima koliko hoces.