VN AUSTRALIJE 2015. (13.3.-15.3.)

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Evo baš odgledao snimku trke na NBCSN-u. Imaju jako solidan prenos, nisam očekivao ovako nešto. Solidni komentatori, razumiju se donekle, svakako nadprosječno za amere. :D
Tako da ako sledeći put nemate stream za Sky ili BBC, a imate dobar za američku televiziju, slobodno probajte, nije loše. :)

Btw čuo sam da su mnogi razočarani prenosom na 10-ki u Australiji, ali još nisam našao snimak pa da vidim šta je. Dovoljan je sam Webber i prenos je što se mene tiče odličan :D
Obrigado Felipe

RapptorBHF1
Karting
Karting
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: BiH-F1 Team
A trka je bila dobra za otvaranje sezone...

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Slavenowsky je napisao/la: Sad citam u Red Bullu su jako nervozni zbog Renaulta i najveci zagondzija istih Marko Helmut mozda je dao "exkluzivu" da Renault ozbiljno razmislja uzeti TR, sto odmah se daje do znanja da bi limenke mogle imati svoj ili neki drugi motor vec u iducoj godini!? A ujedno i prete s odlaskom iz F1!!?

http://www.gptoday.com/full_story/view/ ... _scenario/
I još jedna optužba iz Red Bulla prema Renaultu.
LINK

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
https://twitter.com/hlawiczka/status/577074127598682113 https://twitter.com/hlawiczka/status/577019582470295552

Pogledajte vi ovo... Ha!?!?! :cool: Bravo bravo bravo Ferrari.
Iako javna je tajna da Mercedes može jače i brže ako je potrebno.

Nego baš su me zaintrigirale izjave glavešina iz RB-a. Ovo o napuštanju F1 je dno dna. Možda je samo prijetnja, ali ponašaju se ko pizde. U potpunosti razumijem da je Mercedes prejak i da ne vidim zatvaranje ovog zasotatka do sljedeće promjene pravila (da barem griješim), ali biti takva piz..... i prijetiti odlaskom zato što njihov proizvođač nije napravio dobar posao koji je btw prijetio odlaskom ako se ne uvedu novi motori, je naprosto smiješno.
Jel ta gospoda mogu odgovoriti a što je sa malim momčadima? Jel oni trebaju izaći iz F1 jer im netko nije ispunio želju? Pa te male momčadi imaju iz godine u godinu probleme i svejedno su tu. Te male momčadi moraju izmisliti toplu vodu da bi postale F1 pobjednik, a da ne govorim o osvajanju naslova.
Red Bull je potučen do nogu i danas ih je posebno zabolilo to što su gledali u Sauberov mjenjač.
S obzirom da su se pojavile glasine da je Renault zaintersiran za kupovinu Toro Rossa sasvim je realno da Renault vidi svoju budućnost u F1, bilo kako proizvođač PU, bilo da su konstruktori. Doveli su stručnjaka za motor i vjerojatno razmišljaju na duže staze. Pretpostavljam da smatraju da će im trebati barem dvije sezone da zatvore razmak za Mercedesom, ali ovoj drugoj strani se jako žuri.
Jedino pitanje koje se ovdje postavlja da ako su odlučili za kupovinu F1 momčadi, da li je to zbog toga što RB ima drugačije planove (spominje se ulazak Audija ili proizvodnja vlastitog PU) ili jednostavno žele imati svoju momčad.
E sad ako žele imati vlastitu momčad, a npr. RB nema alternativno riješenje, onda je RB prošlost u sljedećih par sezona.

Ono što me također zaintrigiralo je izjava Masse. Dakle Massa se pita da li Williams ima isti pkaet pod poklopcem kao i Mercedes. Mislim da sam tako nešto već spomenuo u svojim prijašnjim postovima tijekom testova (nezz da li ovdje ili na drugom forumu).
Da budem iskren meni je i dalje nevjerojatno da tvornički Mercedes ima 1.3 sec prednosti pred Williamsom. Kako čovječe? Pa nemreš mi reći da ovi imaju "smeće" od šasije.
Jer pazi ti to, onaj jazavac Hill kaže kako Mercedes mora pomoći Williamsu zbog Ferrarija (jel.. da Williams bude tampon zona između Merca i Ferrarija). A što je bilo do sada? Nezz... stvarno neznam što bih o tome sada mislio.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Tedu se sviđa izdužen nos :rofl:

[ link do slike ]
Obrigado Felipe

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
Kako se Ice raspalio :mrgreen: Mene je ekipa iz Red Bulla baš razočarao svojim izjavama. Za motor si nisu sami krivi, ali očito da ni auto nije na razini kao prošlih godina. Tko je mogao znati da će Renault toliko zahebati stvar ove sezone, ali to nije razlog da sad cvile i traže neke alternativne načine na kojima bi im se pomoglo. Dobro im je Arrivabene rekao, Mercedes se treba pobijediti na stazi, a ne mijenjanjem pravila. Kužim da Horner i Helmut moraju odrađivati prljavi dio posla, ali ovaj put su ga pretjerali. Mogu prijetiti povlačenjem koliko hoće (isto vrijedi i za Mercedes), ali zna se bez koga ovaj sport ne može i kome to jedino može proći.

Tko bi krajem prošle sezone rekao da je Vettel napravio potez karijere? :mrgreen:
They see me strollin', they hatin' :cool:

Iceman
Formula 1
Formula 1
Tko zna.... vjerojatno i ne znam cijelu problematiku, ali zar nije čudno da je Toro Rosso al pari sa Red Bullom? Možda griješim ali sve mi se nekako čini da Neweyev dizajn ne odgovara Renaultovom PU. Definitivno stoji da je Renaultov PU podbacio, ali nešto mi tu ne štima u cijeloj priči.

Naravno da sam se raspalio, jer kad vidiš te izjave shvatiš odmah njihovu filozofiju. No win, no F1.

Lady
GP3
GP3
Slažem se s tobom Ice....

A možda se i sam Renault okrenuo više Toro Rossu jer postoji mogućnost da ih preuzmu. Već u Maleziji ćemo imat malo bolju sliku o pravoj snazi svih timova, ali mislim da su Red Bullovi dani odbrojani.

I sad ću opet nešto ponovit šta sam već u nekoliko navrata pisala po forumu..., Vettel je već lani na testiranju u Jerezu znao da neće vozit od ove sezone Red Bull i zato je bio nemotiviran. On je bio itekako upoznat sa puno toga u ekipi i možda je po Neweyu znao da se Red Bull raspada. A bogami je i ekipa znala da će ih Vettel napustit.....
slika

Brumica
GP3
GP3

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Kimijev radio prije odustajanja, odnosno nakon boksa...

[soundcloud][/soundcloud]
Obrigado Felipe

Lady
GP3
GP3
Brumica je napisao/la:Evo ga! :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=38L87FxlfIA
Baš je 'panj' ovaj Rosberg! Ako on želi da Hamiltonu crkne bolid, ne mora značit i da drugi imaju takvo razmišljanje.
slika

Brumica
GP3
GP3
Dobro ga je Seb sredio :zubo: , šteta što su počeli uletavati jedni drugima u riječ pa nije baš previše razumiljivo.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Nisam mogao gledati prenos... Mozda sutra skinem. Zanima me, da li se vama cinilo da Nico prati Hamiltona bez problema, stvarajuci samo pritisak. Tj. da li je izgledalo da bi mogao napasti? To pitam jer sam pomislio, kada sam vidio razmak da mozda postoji timska odredba u vidi ko prvi iz zavoja to je to. Ili mozda ko uzme kvale. Kako god. Nadam se nije tako.
No!

Iceman
Formula 1
Formula 1
Iako je pratio Hamiltona kroz cijelu utrku, ni jednom nije izgledao opasno za Hamiltona. Hamilton je samo odrzavao razmak.

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
vlado je napisao/la:Nisam mogao gledati prenos... Mozda sutra skinem. Zanima me, da li se vama cinilo da Nico prati Hamiltona bez problema, stvarajuci samo pritisak. Tj. da li je izgledalo da bi mogao napasti? To pitam jer sam pomislio, kada sam vidio razmak da mozda postoji timska odredba u vidi ko prvi iz zavoja to je to. Ili mozda ko uzme kvale. Kako god. Nadam se nije tako.
Nadam se i ja da nije tako jer bi volio da je ovo stvarna brzina Mercedesa jer je zaostatak ipak smanjen.
Nadam se da im nije naređeno da voze smanjenom brzinom i da prate jedan drugoga, i da 2. ništa ne pokušava.
Nije bilo nekog žestokog pritiska, ali je Nico bio uvijek za repom Lewisu i spreman na neku eventualnu grešku. Williams iako jako dobar prošle sezone činio mi se prilično rezerviran za bilo kakav napad na Mercedes.
Ferrari mi se čini ove godine jako siguran u to što radi, a Allisonov smešak nakon utrke potvrđuje da su na pravom putu i ostvaruju zadane ciljeve.
Još da je dočekat onaj dio prvenstva kad su najavili one 2-3. pobjede. :D

JFK
Formula 4
Formula 4
Lady je napisao/la:Komparacija vozač vs vozač:

http://macofan.com/en/index.php?page=ch ... n%20Vettel

p.s. Stavila sam usporedbu Raikkonen vs Vettel čisto reda radi....
Isti link usporedba Kimija i Lewisa:
http://macofan.com/en/index.php?page=ch ... 20Hamilton
Pogledajte vremena od 27 do 36 kruga, tj od Lewisovog izlaska iz boksa do Kimijevog 2. ulaska u boks.
27. krug: Kimi je na 10 krugova starim SOFT gumama (+ono što je potrošeno na kvalifikacijama), a Hamilton na potpuno novim MEDIUMIMA.
Mislim da ne treba napominjat da je Kimi imao oštećen bolid.

Stoga stoji ona Kimijeva: Nismo daleko od Mercedesa!
Malezija će igrati na ruku Mercedesu, ali bit će i staza koje će ići na ruku Ferrariju.
Ja bih rekao da ima nade za optimizam i uzbudljivu sezonu.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
JFK, da. Negdje juce procitam da je LH rekao kako je namjerno odrzavao tu razliku. Malo mi cudno. Jer dvije sec su nista. Manja greska i gotovo. Vidjet cemo sta ce biti kada Nico bude vodeci.
No!

JFK
Formula 4
Formula 4
Ja vjerujem da se "igrao" sa Nicom,jer taman kad bi ovaj se približio na 1,5s Hamilton bi opet u par krugova došao na razliku od 2-2,5s.
Ali upravo u tim krugovima koje sam spomenuo, Lewis je bio malo sporiji od Nica, znači Nico je nagazio da ga stigne, a Kimi je opet bio u dosta krugova brži od Nica ili jako slična vremena vozio. Opet napominjem da su to bile mekše gume koje su već bile napola istrošene.

Lady
GP3
GP3
JFK,
Nadam se da ovo šta Kimi govori da drži vodu (o blizini sa Mercom)

A sad da se osvrnem na ovo šta si pisao o krugovima:

pogledaj Hamiltonove krugove od 37 kruga na dalje.... radi brže krugove na starijim mediumu nego Kimi na softu, a i Lewisov najbrži krug utrke dolazi nakon 24 odvožena kruga na mediumu i brži je za pola sekunde od Kimijevog na softu.
slika

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Kakva rekacija Buttona na pitanje Coultharda na gridu prije trke :mrgreen:

http://s1.webmshare.com/Pz4Vo.webm
Obrigado Felipe
Zaključano
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡