Zimski sportovi

Košarka, zimski sportovi, borilački sportovi, tenis, šah, američki sportovi...

SebastianFerrari
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Sebastian Vettel
Stoch osvojio novogodišnju turneju četiri skakaonice po treći put :klanjam:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
I to ih propisno izdominiro, u Austrijskom dijelu turneje. .
Ostavio Geigera nakon 8 skokova skoro 50 bodova.
Još jedna pobjeda mu fali da se izjednači sa zemljakom Malyszom po broju pobjeda (39).
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Gledao sam Malysza, gledam i sada ove nove Poljake. Stoch i Kubacki su osvojili svašta. Vjerovatno neke titule i medalje koje nije ni Malysz. Ali nekako mi nisu ni blizu onome što je Malysz bio.

Prvo, nisu baš konstantni. Pogotovo Kubacki. Drugo, skokovi su mi dosta opali otkad su uveli ove gluposti sa vjetrom. Ima tu uvijek stvari koje su nepravedne, i koje lako mogu biti podložne manipulaciji. Tu mi uvijek iskače kako Stochu uvijek taj vjetar ide u prilog. To sam primjetio milion puta, ali evo nekih nelogičnosti sa novogodišnje. Prvu utrku na novogodišnjoj turneji, ono kada je Eisenbichler u drugoj seriji skočio 142 metra. Stoch je skoćio 9,5 metara manje, a dobio je samo 0,3 bodova manje u toj seriji. Na ovoj zadnjoj je imao samo 1,5 metar (2 metra više u prvoj, pola metra manje u drugoj seriji) prednosti nad drugoplasiranim, a u bodovima 20,3 boda prednosti...
Prije su skokovi bili puno čišći sport. Kada bi se moralo skratiti zaletište svi koji su skakali sa dužeg bi ponavljali skok. Sada misle da to mogu pošteno kompenzirati bodovima. Ali nije tako jednostavno...

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Meni je ostalo u sjećanju Kazuyoshi Funaki (JPN) jedan od najboljih letača. Taj kad izađe sa rampe ravan je ko daska ruke uz tijelo pa dokle ide ide. Dakle sve po sjećanju mislim da je neki Nijemac bio u konkurenciji plava kosa... Možda se krivi sjećam svega ali znam da sam tog Funakia volio gledati dok leti.

Sent from my GM1913 using Tapatalk

Pastor
Formula 1
Formula 1
Bio je Dieter Thoma, prije Svena Hannawalda i Martina Schmitta. Funaki nije bio pretjerano uspješan, ali je imao najbolji stil. Čini mi se da je prvi koji je dobio sve 20-ke. Ali po meni trebao ih je redovno dobijati. A mislim da ih je dobio samo taj jedan put. Kasnije su sudije omekšale, davali su sve 20-ke još nekim skakačima. Wolfganga Loitzla su baš bili razmazili sa tim 20-kama, a ništa posebno nije bio, u odnosu na Funakija. Po meni je najsličniji stil imao Jakub Janda.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Jens Weißflog :klanjam:
Dobro, Ahonen ima 5 pobjeda na turneji, ali mi prva sjećanja sežu do gore pomenutog.
I Nykanena, naravno.
Ulaga, Tepeš (sa onim startanjem "jedna-pa druga noga") i ostala co. iz Slovenije.
Pavel Ploc je bio dobar, a Jan Boklövu veliki naklon jer je čovjek patentirao "V" stil. :klanjam:
I brdo Austrijanaca - Vettori, Felder, kasnije Goldberger.....
Uglavnom, i za mene su Nykanen i Malysz "najveći" iako Schlirenzauer ima najviše pobjeda.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Takoder mi je u "sjecanju" Malysz kao najveci.
Stavio sam pod navodnike jer nisam prejako pratio skokove.

Ali Ahonen mi je ipak najdrazi.
Ti Finci mi udju pod kozu i gotovo :D
slikaslika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 07.01.2021., 09:08 Jens Weißflog :klanjam:
Dobro, Ahonen ima 5 pobjeda na turneji, ali mi prva sjećanja sežu do gore pomenutog.
I Nykanena, naravno.
Ulaga, Tepeš (sa onim startanjem "jedna-pa druga noga") i ostala co. iz Slovenije.
Pavel Ploc je bio dobar, a Jan Boklövu veliki naklon jer je čovjek patentirao "V" stil. :klanjam:
I brdo Austrijanaca - Vettori, Felder, kasnije Goldberger.....
Uglavnom, i za mene su Nykanen i Malysz "najveći" iako Schlirenzauer ima najviše pobjeda.
Frantic, pošto imaš godina, pretpostavljam da si gledao uživo ZOI '84? Mislim da tada nisu polazili sa zaletišta iz sjedećeg položaja kao sada. I nisu imali "V" stil.

Frantic
Formula 1
Formula 1
U pravu si, ali nisam siguran sve skakaonice.
Pamtim scene da su izlazili "sa strane", kao "iz boxa" :mrgreen: i onda nalijegali skijama u utore za spuštanje.
Što se tiče "v" stila, koliko me pamćenje služi, Boklöv ga je patentirao koju godinu poslije ZOI u Sarajevu.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
ZUBO JE MAŠINA :party:
slika

SebastianFerrari
Formula 4
Formula 4
Perica9 je napisao/la: 08.01.2021., 14:06 ZUBO JE MAŠINA :party:
.

Odličan rezultat :party:
Pinturalt :klanjam: , najbolji u obje voznje.
Jos povecao prednost nad Kildeom, Kilde sjajan četvrti.

Veliki propust od strane fis-a, Braathen pao u cilju (nadam se da je sve u redu, odnijeli su ga na nosilima), a oni već pustili Kildea koji je bio sljedeći :thumbsd:

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
SebastianFerrari je napisao/la: 08.01.2021., 14:53 Veliki propust od strane fis-a, Braathen pao u cilju (nadam se da je sve u redu, odnijeli su ga na nosilima), a oni već pustili Kildea koji je bio sljedeći :thumbsd:
Mislim da su ih cijelu drugu vožnju, osim top 8, puštali na način da sljedeći krene dok prijašnji skijaš još nije prošao ciljem. Valjda to moraju raditi zbog TV kuća koje ne žele predug prijenos :neznam: Uglavnom, jedina opcija je onda bila zaustaviti Kildea usred vožnje, a valjda su u tom trenu procijenili da Kilde može na siguran način zakočiti u cilju. A i dobro mu je išlo pa bi ga bilo šteta zaustavljat :zubo:

Što se tiče Braathena, bojim se da ga nećemo tako skoro gledati. Ono je izgledalo ozbiljno.

Inače, čestitke fantastičnom Pinturaultu. Izdominirao je ostatak društva. Sutra opet VSL :kokice:

Adro
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Kvyat
Nadam se da je sa Braathenom sve uredu jer je pad stvarno ružno izgledao. Filipu svaka čast,a sutra prilika za nove bodove.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Očekivan trojac na vrhu, dodatno začinjen velikom količinom Norvežana u prvih 9.
Braathen natukao koljeno, valjda nije ništa ozbiljnije, ali ga najvjerovatnije neće biti na startu sutra.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Jel gleda ko veleslalom? Pao ovaj Amerikanac Ford, ne diže se već par minuta.... :shock:

SebastianFerrari
Formula 4
Formula 4
Kakav pad :shock: . Mene zabrinjava krik tijekom pada.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Nisam dugo vremena na 2 veleslaloma u nizu vidio ovakve padove.
Prvo onaj jučer u cilju, a ovaj danas koji je još gori.
Čovjek je već u bolnici.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Užasan pad Forda. Baš me jeza prošla kad sam vidio kako mu se noga zarotirala. Pretpostavljam da je i njegova sezona završila.

Adro
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Kvyat
Ford je bas ruzno pao,a ne znam jesam to jedini vidio ali kao da mu se i glava ružno zarotirala.

f1zd
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Bravo Zubo, Pinturault nevjerojatan :klanjam:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡