Legendarne staze vs tilkedromi
- Alen13ASC
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
U pravu si, mada sama staza je stvorena da se uz zavetrinu prolazi samo na glavnoj ravnini. To je bilo pre 30 godina, danas uz DRS te bolide koji se ne mogu blisko pratiti jedno iza drugoga stavlja stazu u neprijatni položaj. Zapravo kada bi La Caixa bila malo sporija a la Zavoj 4 s Sakhira pa onda iskoristiti dugi desni zavoj slično kao zavoj 6 s Spoljnog Kruga Sakhira pa onda izmenuti šikanu tako da to bude kao ona šikana s SK Sakhira a poslednji zavoj kao zavoj 9 s Sakhir SK onda bi se moglo reći da je Barselona konačno odgovarajuća za trenutne bolide. Ja čak nemam neke vjere da post 2022 era može učiniti Barcu zanimljivijom.

- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
radovi na spa...srušili kuću poviše er zbog novih tribina.
možda i zbog proširenja. neda mi se prevodit.
https://www.endurance-info.com/auto/art ... XwtHCzbloA
možda i zbog proširenja. neda mi se prevodit.
https://www.endurance-info.com/auto/art ... XwtHCzbloA
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- zekohonda Verified
- Formula 1
u spa otvrena tribina poviše eau rougea/raidillona.
konačno tribina dostojna staze i pozicije. prije su tu bile katastrofalne montažne tribine.
i lijepo se vidi koliko je veće izletna zona.
[tweet][/tweet]
konačno tribina dostojna staze i pozicije. prije su tu bile katastrofalne montažne tribine.
i lijepo se vidi koliko je veće izletna zona.
[tweet][/tweet]
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- zekohonda Verified
- Formula 1
na zimu monza kreće u obnovu:
https://www.grandprix247.com/2023/09/05 ... italiangp/
https://www.grandprix247.com/2023/09/05 ... italiangp/
-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
ja i dalje ne mogu prezaliti da je malezija izvan kalendara. Jedna od najboljih staza po pitanju showa (ne umjetnog) i utrkivanja. Jako siroka, fluidna, odlicni zavoji i kombinacije istih. Kisa takodjer znama biti faktor.
Malezija je staza za koju najvise zelim da se vrati nazad, cak vise i od turske i mnogih drugih.
Monza mi je kao staza moram priznat malo dosadna. Volim ja nju, i sve sto ona donosi, od povjesti, brzine i svega sto ju cini posebnom ali nekako je dosadna. na simulacijama recimo nikada nisam vozio monzu.
Malezija je staza za koju najvise zelim da se vrati nazad, cak vise i od turske i mnogih drugih.
Monza mi je kao staza moram priznat malo dosadna. Volim ja nju, i sve sto ona donosi, od povjesti, brzine i svega sto ju cini posebnom ali nekako je dosadna. na simulacijama recimo nikada nisam vozio monzu.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Monza bi bila "manje dosadna" da je efekat DRSa veći, ali zbog konfiguracije staze to nije tako.
Pa su preticanja, uprkos skoro najdužoj (??, Meksiko...) startno-ciljnoj ravnini i velikoj izlaznoj brzini iz Parabolice, teška i ne toliko česta koliko bi se očekivalo.
Što se tiče Sepanga, slažem se, odlična staza
Najbolji Tilkedrom i šteta je što je nema u kalendaru.
Pa su preticanja, uprkos skoro najdužoj (??, Meksiko...) startno-ciljnoj ravnini i velikoj izlaznoj brzini iz Parabolice, teška i ne toliko česta koliko bi se očekivalo.
Što se tiče Sepanga, slažem se, odlična staza

Najbolji Tilkedrom i šteta je što je nema u kalendaru.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
bilo bi super gledati ultra velike i siroke bolide na sepangu, i jos sa GF i svom ovom aerodinamikom. Mislim da bi bio rekord sezone po broju pretjecanja jer dopusta svakakve putanje i mjesta za pretjecanje ima na pretek, prakticki svaki drugi zavoj je mjesto za napad. Velika steta sto je nema 

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Do pre koji dan uzeo sam IFEMA Madrid Stazu s rFactora i konvertovao na F1c, malo razvijam F1 mod za 2026 i odradio sam test od 100 krugova.
Rezultat: ne piše nam se dobro. IFEMA Madrid je isto što i Monaco, na celoj stazi nema mesta za preticanja. A sama pista je bukvalno Monaco iliti Marina Bay (uz elevaciju). Dakle, biće triler kvale i očajne utrke gde u biti udesi i
će "spašavati" odnosno biti jedini začin u sesiji. Žalićemo mi za Barcelonom.
Sa vozačke strane, veoma je opasna staza sa puno slepih zavoja (kao Jeddah) uz elevaciju a kako nema dugačkih pravaca u biti sve deluje kao recimo druga polovica Interlagosa gde samo jedna greškica baca vozača van ritma gde nikakva magija nemože spasiti krug. I nema alternativnih trkaćih linija, zapamtiš idealnu liniju i to je to.
Hehe, očekujem kaos kao kad je Indycar bio na MusicCity GP
Rezultat: ne piše nam se dobro. IFEMA Madrid je isto što i Monaco, na celoj stazi nema mesta za preticanja. A sama pista je bukvalno Monaco iliti Marina Bay (uz elevaciju). Dakle, biće triler kvale i očajne utrke gde u biti udesi i

Sa vozačke strane, veoma je opasna staza sa puno slepih zavoja (kao Jeddah) uz elevaciju a kako nema dugačkih pravaca u biti sve deluje kao recimo druga polovica Interlagosa gde samo jedna greškica baca vozača van ritma gde nikakva magija nemože spasiti krug. I nema alternativnih trkaćih linija, zapamtiš idealnu liniju i to je to.
Hehe, očekujem kaos kao kad je Indycar bio na MusicCity GP

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Juče je objavljena trasa za potencionalnu VN Južnoafričke Republike na uličnoj stazi u Cape Town, i sam ju danas nacrtao i poredao po skali u odnosu na mapu, i odvozio sa RBR RB20. Staza je strašno zabavna ali bojim se da je opet Madrid 2.0
Mapa (druga bez pozadine da bolje proučite trasu)

I krug ▼
Mapa (druga bez pozadine da bolje proučite trasu)

I krug ▼