VN KANADE (5.-7. lipnja)

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
I prva ovosezonska s Williamsom. <3 :mrgreen:
Obrigado Felipe

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Užasno je na što liči trenutna Formula 1, sama po sebi je užas, a Mercedes je svojom dominacijom samo još više uništava. Ova sezona čini mi se gora nego lanjska, ove godine sam valjda na svakoj utrci rekao sam sebi "koja dosada od utrke". Da bar ima nekakve borbe, da se bar dvije momčadi u vrhu bore ili, kad već Mercedes dominira da se njihovi vozači međusobno bore, ali ni od toga ništa. Čak je i Kanada ove sezone bila živi dosaditis i samo se nadam da će 2017. zbilja donijeti nešto bolje ovom sportu. Ali tko će dočekati tu sezonu kad još imamo sezonu i pol ovih glupih pravila...

Da se nadovežem na neke od tema otprije: Što se tiče Kimija, sam si je kriv što nije završio na postolju, njegova greška, na istom mjesto kao i lani. Koliko god mi je simpatičan i koliko god je on dobar vozač, ovo mi ne izgleda kao pravi Kimi i otkad se vratio u Ferrari nije svoj. Morat će se popraviti želi li tu ostati jer već drugu sezonu kolega radi bolji posao od njega i puno je kandidata koji vrebaju njegovo mjesto.

Što se tiče Alonsa, drago mi je da je popizdio jučer na utrci, ovakvo nešto je nedopustivo za momčad poput McLarena, niti su performanse dobre, niti imaju pouzdanost. Kvarovi su i dalje stalni na oba bolida i bojim se da se McLaren neće tako brzo doći tamo gdje želi (gdje bi trebali biti). Užasno je gledati mog favorita u ovakvim govnima, pogotovo u ovom dijelu karijere kad nema puno vremena za bacanje...

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Croatic pročitaj moj prošli post gdje je objašnjen problem kod Kimija. ;)

Ja nebi bio tako oštar prema toj visokoj Lewisovoj ocjeni.. Hamilton u svakom slučaju zaslužuje respekt i po meni visoku ocjenu jer je cijelo vrijeme vozio maksimalno što im bolid dopušta i na kraju iskoristio sve što se da iskoristiti (od kvala pa do utrke).. što potvrđuju, neobično za Mercedes, one poruke kako su na iskapu sa gorivom, također izvrsna vožnja samog Rosberga koji je u prljavom zraku uspio održati minimalni razmak za vodećim i to na ovoj stazi koja Mercedesu dobrano papa pakne i pali diskove. btw.. prvih pet vozača su ocijedili iz svojih bolida poslednju kap i vozili na granici mogućeg, i ako uzmemo žličicu razuma mogli bi svima njima dati maksimalnu ocjenu. Također je i Massa napravio super posao. Od 1-8 mjesta svima čista 9-tka (jer za 10 ipak treba još onaj X-faktor kada netko izvede nešto skoro nemoguće)

[ link do slike ]

..no da vam/nam bude srce na mjestu skoro svuda fanovi F1 davaju maksimalne ocijene Vettelu, a one nešto slabije ocjene u medijima možemo najviše pripisati onom gafu od petka, i to uglavnom svi spominju u svojem razlaganju.

Po meni nitko ne spominje jučer izvrsnog Maldonada koji je grizao i grizao, i na kraju bio uvjerljiviji nego timski kolega. Također nitko ne spominje ovu užasno izvedenu utrku mladog Nasra koji je blistao na početku sezone, za razliku od uvjerljivijeg, često sprdavanog Ericssona koji je ako ništa pružao dobar otpor velikima. Iako me vrlo začuđuje Sauberova forma, skoro svi Renaulti su završili ispred njih, to je malo sramotno uzevši u obzir što imaju pod haubom na ovoj power-stazi za razliku od TR-a.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
https://twitter.com/F1/status/607589686996045824 Vettel: It was a fun race. Starting from the back is always more entertaining.

Niki Lauda: Ferrari was there. I can only say Thank God, Vettel has started from the back of the grid rather than behind us!

Evo malo za usporedbu gdje bi mogao biti Ferrari da je sve bilo po planu.. ;)

gapovi tokom utrke.. uzmite okolnosti na stazi (npr. gužva, pretjecanje, gume i problemi)
[ link do slike ]

Vettel - tamno crvena
Kimi - crvena
Bottas - plava
Hamilton - siva

(edit):

Ovo je komparacija prolaznih vremena krugova od 37-70 gdje su Vettel i Hamilton bili u sličnoj situaciji... Oba vozača su tada imali problema sa gužvom, s tim da je Vettel morao dobivati protivnike, a Hamiltonu su smetali zaostali vozači pod plavom zastavom. Hamilton je imao 7 krugova starije gume, no također je bio više u češćem zraku od Vettela. Vettel je od 63 kruga popustio jer nije bilo potrebe pritiskati za Kimijem, od tada je samo kontrolirao utrku jer Massa iza njega nije predstavljao problem. Oba Mercedesa su zadnjih par krugova morali štedjeti benzin. Vremena u minusu znače da je Vettel brži od Hamiltona.

[ link do slike ]

Ona mala životinjica koja je izašla na stazu ispred Masse je bio svizac kojih ima na tom otočiću po parkovima podosta.

slika
slika
[ link do slike ]

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Glasniju F1
To je garant ovaj isti :mrgreen: ... F1 (animal) fan level99+

[ link do slike ]

[ link do slike ]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Ikw_q_lsM-c[/youtube]

Jos neke godine je bio al se nemogu sjetit, mozda 2008 na zadnjem pravcu, al ocito i njima Bernie brise videe sa Youtube-a

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Still faster than Honda :bonk:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=guMtUiTtdqY[/youtube]
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Riječ-dvije o utrci.
Da neke stvari ne znam, ovo bi bila jako dobra utrka. Bilo je dosta pretjecanja, borbi kotač uz kotač, sve što fanovi F1 priželjk.uju
Ali kad znam da vozač diže nogu s gasa 50-100 metara prije zone kočenja, da se većinu utrke čuva gorivo i gume, da su većina pretjecanja odvijala po sustavu - upali DRS i zaobiđi, da su dva vodeća vozača vozila znatno ispod mogućnosti bolida, onda je ova utrka razočaravajuća. Pogotovo kad se radi o stazi koja spada u sam vrh Formule 1.

Hamilton - čestitke na pobjedi. Cijeli GP vikend nije bio savršen, ali je zato svoju zadatak odradio dobro kad je bilo najpotrebnije - u kvalifikacijama i u utrci.
Rosberg - uglavnom mu nedostaje ta desetinka-dvije u ključnim trenutcima da dovrši posao. Ovako je to još samo jedno drugo mjesto. Svejedno, jako dobra vožnja.
Bottas - treći put u zadnje četiri utrke ostavlja barem jedan brži Ferrari iza sebe. Postolje je lijepa nagrada za odličan nastup.
Raikkonen - napokon odlične kvalifikacije, ali onda nešto pođe po zlu u utrci i sve dobro ode u vjetar.
Vettel - da je sve išlo po planu, bio bi na postolju. Možda bi ugrozio Mercedese. Ovako je to bio jedan težak vikend. Kazna je bila nepotrebna, ali to je dio Formule 1 koji se ponekad dogodi. Isto kao i iritantni kvar u kvalifikacijama. Bolje da se sve skupilo odjednom, nego da se upropaste dvije utrke. Utrka odrađeno perfektno.
Massa - slično kao Vettel. Odličan nastup.
Maldonado - napokon dobar rezultat i od Maldonada. Da je start bio nešto bolji, ili da se uspio riješiti Hulkenberga bez kompromitiranja strategije ranijim odlaskom u boks, možda je mogao zadržati Massu iza sebe.
Hulkenberg - jedan od najboljih vozača ovog vikenda sve do spina u zadnjoj šikani prilikom borbe s Vettelom. Pogrešna procjena koja ga je stajala mogućeg sedmog mjesta i koja je malo narušila ukupni dojam.
Kvyat - cijelu utrku u defanzivi. Kad se uzme u obzir da njegov Red Bull pogoni Renault, a da su mu glavni konkurenti bili pogonjeni Mercedesovim motorima (Perez i Grosjean), i da ih je obojicu zadržao iza sebe, onda je jasno da je Kvyat odradio jako dobru utrku.
Grosjean - sve je bilo dobro do 49. kruga. Onda je sve upropašteno jednom pogrešnom procjenom. Šteta.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
hattrick je napisao/la:Po meni nitko ne spominje jučer izvrsnog Maldonada koji je grizao i grizao, i na kraju bio uvjerljiviji nego timski kolega..
Još juče :)
Re: VN KANADE (5.-7. lipnja)
Postpiše Slavenowsky » Ned Lip 07, 2015 23:46

Pohvalio bi Maldonada, danas je bio dosta razumniji vozac od timskog kolege.
I kad ga je Vettel sustigao, nije se bahato branio, vec se je sklonio, sto to i nije obicaj kada je on u pitanju, napokon dobar vikend za njega.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
hattrick je napisao/la:Croatic pročitaj moj prošli post gdje je objašnjen problem kod Kimija. ;)
Sorry, nisam pročitao ranije :thumbs: Kako god, mora se priznati da Kimiju nikako ne ide u ovom drugom razdoblju s Ferrarijem, nikako da dođe na svoje i da bude onaj stari Kimi, onakav kakav je zadnji put bio u Lotusu. U Bahreinu je svakako bio odličan, ali ostale utrke nije bilo to to - ili zaj... kvale i time oteža utrke, ili pak kvale dobro prođu onda se nešto desi u utrci (izuzevši spomenuti Bahrein). I dalje smatram da se mora poboljšati želi li ostati u Ferrariju jer kandidata je zbilja puno.

O ocjenama vozača jedino ću reći da su najbolji posao odradili Lewis kao pobjednik, Valtteri kao "best of the rest", Vettel i Massa jer su sa začelja došli do 5. i 6. mjesta te Pastor zbog (napokon) jedne mirne utrke bez incidenata u kojoj je i on svojevrsni "best of the rest" iza Mečke, Ferrarija i Williamsa.

Što se tiče svisca, što reći osim da je to pravi životinjski F1 fan :mrgreen:

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ma Kimi nije uopće loš.. ovu sezonu je imao više grešaka od strane tima nego svojih, a kad se sve posloži vidimo da može impresionirati svojim ritmom u utrci. Bitno da je ove sezone bolid upravo onako kako to paše oba vozača, jedino što mi malo njegov dio tima tu i tamo zašteka, kao i pokoja Kimijeva greška u najbitnijim kvalifikacijskim trenutcima, no moramo znati da vozi uz kvalifikacijskog stručnjaka Vettela, stoga to i nije neki loš rezultat ako je na četvrtoj poziciji iza Vettela u kvalama, možda je to nekakav maksimum koji on može postići na tim Ferrari-hladnim gumama...pitanje koliko bi to vozača na gridu mogli bolje napraviti nego Kimi, a da nije u pitanju Vettel. Što se tiče starta, mislim da mu tu nema ravna.. barem u ovogodišnjem bolidu. E sad, bez obzira na to, mislim da Ferrari ozbiljno razmišlja za 2017 godinu (sa nadolazećim tehničkim pravilima) na jednog friškog finskog vozača.. i toga je Valteri svjestan.. mora puhati Kimiju za vrat koliko god je to moguće.. i eventualno dignuti sebi cijenu sa tu i tamo kojom izjavom. Vettel mu indirektno otvara vrata u Ferrariju skoro uvijek naglašavajući koliko preferira fince kao ljude i kolege.. malo čitajte između redaka i vidjet će te da je to skoro sređena stvar. No 2017 je za još podosta vremena.. u to vrijeme se Kimi može istrgnuti toj nesretnoj kolotečini (kao možda od ove utrke Maldonado) i napraviti novi konstanti standard sa svojim dijelom ekipe. Ako mu to pođe za rukom nitko neće biti sretniji od Ferrarija i kolege Vettela u tom slučaju da ga zadrže uza sebe. Bottas ima tu konstantu koju Ferrari toliko željno očekuje kod "drugog vozača".. i to bi mladom fincu mogao biti veliki plus. No u cijeloj priči ne smijemo zaboraviti na Hulkenberga.. čovjek bi se napokon mogao naći u dobroj poziciji da uleti u top-gun ekipu. Mislim da zaslužuje isto toliko koliko i Bottas, te bi sigurno odgovarao ovom novo-ostvarenom "imidžu" Ferrarija -kao košnica puna kvalitetnih i pozitivnih radilica.

Mislim da bi Marko trebao otvoriti novu temu VN Austrije malo prije od običnog.. jedan mali video prijedlog: :D
<3 <3 <3 <3 <3 <3

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=11n4p82h8R8[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=H0SoxL6_690[/youtube]

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
Kad vec spominjete VN Austrije ako ima netko iskusan ko je prisustova utrci prosle godine kakav savjet bija bi zahvalan. Karte su kupljene i kako sad stvari stoje tamo sam taj vikend a trenutno sam u stisci i s internetom i sa vrimenom pa se ne stignen naoruzati informacijama ko sto bi tija.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
mzf1 je napisao/la:Kad vec spominjete VN Austrije ako ima netko iskusan ko je prisustova utrci prosle godine kakav savjet bija bi zahvalan. Karte su kupljene i kako sad stvari stoje tamo sam taj vikend a trenutno sam u stisci i s internetom i sa vrimenom pa se ne stignen naoruzati informacijama ko sto bi tija.

http://www.f1puls.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=117

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Haha.. bilo je već govora i zahtjeva. Ajmo ovak, počni čitati ovu temu: Putopis VN Austrije 2015 i kad sve dobro prostudiraš počni ispitivati detalje koji nisi mogao naći na toj temi a baš te ko za vraga zanima. I da, budi detaljan sa pitanjima, ne ovako općenito. ;)

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 7 mj
Kontakt:
Ja ću otvoriti temu za Austriju, ali ovi video uratci su mi sol na ranu :( :crvenazastava:

Kad se sjetim, suza krene :mrgreen:

Htio sam i ove godine otići barem na utrku, ali neću moći, na što mi je svaki video Vn Austrije bolan :P
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ma Markec.. bitno da smo bili na prvoj. Još uvijek nismo vidjeli televizijski prijenos u živo.. pa red je i da to vidimo po prvi put. Nadam se da nas neće strefiti ista "sreća" sa Vettelom. ;)

Koliko znam karata će biti i na licu mjesta.. prošla godina je rasprodana (90.000 mjesta), no ove godine je znatno manje ljudi, no još uvjek podosta.. tek 60.000. Što znači da ima još 30.000 karata u opticaju. Mislim da će na dan utrke doći još dosta ljudi. Helmut Marko kaže da je glavni razlog pada dolazaka Mercedesova dominacija.. te je taj pad osjetan kod svih organizatora, ne samo kod RB-ringa. Ako se nešto ne promjeni svaka godina će biti samo gora.
To ima smisla jer RB-ring stvarno uz Silverston najviše nudi za uloženo-dobiveno, pa svejedno imaju osjetan pad prodaje karata. Znam, onaj put je bilo faktički otvaranje te staze, no bez obzira na to, svi se organizatori bune i iznose isti problem.. dominacija Mercedesa i pretihe mašine.. drugim rijećima nema krvi i mesa.

Mene prereže svaki put kad vidim onu scenu sa prvog videa (race-edit) one ptičije perspektive kad se staza pokaže iza onog brda.

[ link do slike ]
Zadnja izmjena: hattrick, dana/u 09.06.2015., 12:20, ukupno mijenjano 1 put.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 7 mj
Kontakt:
Mislim da sam utrku tako doživio zbog one prekrasne prirode uz stazu. Imam dojam da smo bili npr. u Mađarskoj, da ne bi bilo ni upola dobro.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
mađarska je ajme majko...dosadna staza, loša infrastruktura (ali ne na cool monza način:), u sred ljeta kad je tamo vruće ko u paklu....
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
http://www.motorsport.com/f1/news/analy ... -pony-show

Nobleov tekst sa Marchionneovim komentarima. Dobro zbori Marchionne! :thumbs:

----------------------------

Inače znam da je ideja neostvariva, ali uz izbacivanje mnogo toga što smeta dobrom utrkivanju, utrkivanju na nož (npr. štednja guma, štednja goriva, DRS!?!, team radio, 50 prekidača na volanu) osobno bih zabranio Mercedesu razvoj bolida. Kada ga prvi sustigne sa maksimalnim zaostatkom od 0.1-0.2 sec u brzom krugu npr. Ferrari onda bi njima zabranio razvoj i tako dok se kockice malo ne poslože. Ovo je katastrofa da jedna momčad uzima gotovo sve pobjede u sezoni.
Mercedes već ima odličnu bazu za 2017. godinu i promjena pravila (koja nisu drastična s obzirom da je PU isti) nije garancija Mercedesovom poniranju.

buby0706
Karting
Karting
S nama već: 10 god 3 mj
Kontakt:
zekohonda je napisao/la:mađarska je ajme majko...dosadna staza, loša infrastruktura (ali ne na cool monza način:), u sred ljeta kad je tamo vruće ko u paklu....
Pa mislim da je Mađarska prošle godine bila jedna od boljih utrka(kiša je mnogo pomogla)...Rekao bi čak i Top 3 utrke uz Bahrain i !!!!

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Iceman je napisao/la:http://www.motorsport.com/f1/news/analy ... -pony-show

Nobleov tekst sa Marchionneovim komentarima. Dobro zbori Marchionne! :thumbs:

----------------------------

Inače znam da je ideja neostvariva, ali uz izbacivanje mnogo toga što smeta dobrom utrkivanju, utrkivanju na nož (npr. štednja guma, štednja goriva, DRS!?!, team radio, 50 prekidača na volanu) osobno bih zabranio Mercedesu razvoj bolida. Kada ga prvi sustigne sa maksimalnim zaostatkom od 0.1-0.2 sec u brzom krugu npr. Ferrari onda bi njima zabranio razvoj i tako dok se kockice malo ne poslože. Ovo je katastrofa da jedna momčad uzima gotovo sve pobjede u sezoni.
Mercedes već ima odličnu bazu za 2017. godinu i promjena pravila (koja nisu drastična s obzirom da je PU isti) nije garancija Mercedesovom poniranju.
Grehota bi bilo da se Mercedesu bilo sta ukida ili blokira, kako bi ga neko sustigao. Ovu dominaciju su upravo zasluzili zbog inferiornosti ostalih timova. Ulozili su ogromne novce na razvoj svog hibrida, dok su se drugi sladili svojom "turbo" tradicijom (Renault), te Ferrari koji je ko burek u svemiru sa hibridima. Renault i Ferrari su olako shvatili novu eru motora, a znaju ili su tek saznali da je to daleko najkomplikovanija era.

Mercedes radi sad ono sto je Ferrari i Red Bull radio u 4-5 sezona! I sad da se njima ukida nesto da bi ovi dosli sebi, to nikako nije fer.

Ja samo zalim sto LDM nije ranije otisao, ova nova uprava bi napravila daleko bolji Ferrari za 2014!

FIA je mozda svjesno dala datum o izmjeni pravila (2017), kako nebi dosla u sukob sa Mercedesom. Mislim da su 3 godine dosta za jednu dominaciju. Gledanost jeste opala, ali ljudi ko ljudi ce samo gundjat i opet gledat, a izgubiti Mercedes u F1 je mnogo gora stvar.

Ono jedino sto FIA treba jeste da se 2017 ukinu glupi tokeni, da vrate onaj stari duh F1, a to je neogranicenost u razvoju bolida, sa granicama u troskovima, da ne prekipi mlijeko. I neka ukinunono go*no od DRS-a, koji ce klinac kad se tek moze aktivirati nakon 3 kruga, pa do tad se svi odmaknu od 1 sek, da ne govorim Mercedes...

F1 nije šah, pa da se mora previse taktizirat oko guma, oko goriva, kocnica itd. itd. Nekad vozac s onim dugmicima na volanu izgleda ko dj, samo nesto odvrce i zavrce.

Ma jednostavno pogresni ljudi su u F1 i to treba prihvatiti!
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
buby0706 je napisao/la:
zekohonda je napisao/la:mađarska je ajme majko...dosadna staza, loša infrastruktura (ali ne na cool monza način:), u sred ljeta kad je tamo vruće ko u paklu....
Pa mislim da je Mađarska prošle godine bila jedna od boljih utrka(kiša je mnogo pomogla)...Rekao bi čak i Top 3 utrke uz Bahrain i !!!!
jedna lasta...
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡