Da upravo tako, dođe Frantic i kaže kakvi Spursi, kakvi bakrači....
Celtics, Lakers, Warriors, Bulls, 76ers ....., pa tek onda mogu na red doći Spursi
A po nekim mjerilima i Knicksi su ispred (nevezano za broj titula), ako ćemo gledati vrijednost i marketing
A tu su negdje i Mavsi, Rocketsi, Blazersi, Pistonsi....
Dakle, ni blizu da su "najveći, najbolji, naj, naj...." ni po kojem osnovu.
Što se tiče ovih statistika, svaka čast na 22 sezone u plusu, ali ja sada mogu komotno reći da Celticsi imaju 17 titula, Lakersi 16, Bullsi 6, Warriorsi 6....
Isto tako mogu reći "Đe su bili ti Spursi 80-tih, kad su harali Lakersi i Celticsi, đe su bili 90-ih, kad su harali Bullsi....."?
Jbte, tek su 1976. priključeni NBA ligi.
Lakersi i Celticsi npr. možda imaju amplituda, od totalnog krša i ne ulaska u play-off pa do osvajanja titula i dinastija, ali oni će UVIJEK s vremena na vrijeme osvajati titule, a Spursi sad kada nema Duncana i kada im ode Pop mogli bi vrlo lako upasti u jedan prosjek i da ih nema na mapi narednih 50 godina, ako i ne presele u drugi grad. Jednostavno, to je "mala" sredina u američkim okvirima, spram New Yorka, Los Angelesa, Chicaga, San Francisca, Phile,.....
Nije prošlo nešto puno vremena od selidbe Greizzliesa iz Vancouvera u Memphis.
Ajd, yebesh Grizzliese, nije to velik klub, ali (još svježiji primjer) Supersonicsi su bili ime, imaju hall of fame igrače, titulu, finala,...., pa pređoše iz Seattlea u Oklahomu i još promijeniše nadimak.
Analogija sa F1 - isto kao da si rekao je Mercedes najveća ekipa F1, a ne samo da nije veći od Ferrarija (Boston), već ni od Mclarena (Lakersi), Williamsa (Bullsi, on su nekako u gabuli), pa nisu čak po nekim stvarima pretekli ni Lotus (neka Lotus bude ....., po volji).
Što se tiče Popa, mogu reći da se Auerbach, Jackson, Riley, Brown, Wilkens, Daly, Tomjanovich, KC Jones, Kundla, Nelson, Sloan, Holzman,....., uz Popa svrstavaju u najveće trenere ikada. Ako mi nađeš jednu ljestvicu po kojoj je Pop proglašen najboljim ikada (ima ih, naravno), ja ću ti odmah naći 3 druge ljestvice gdje su npr. Auerbach ili Jackson (ili čak i neko treći) najbolji (iz prostog razloga jer je takvih ljestvica mali milion).
Analogija sa F1 - to je kao da pričamo o tome ko je bolji Schumacher ili Senna?
Na kraju, jel`to Duncan jedini koji ima pobjeda više nego nekih franšiza? Sad bi to mogao nabrojati još najmanje 50-oricu.
Još će ispasti da je najbolji košarkaš svih vremena....
edit
Kad sam rekao "kakvi bakrači", nisam mislio kao što reče @Crash da "SAS suscks", već sam doslovce mislio "Kakvi bakrači da su Spursi naj, naj, naj, .... ekipa/franšiza/dinastija".
A to da su primanljiva destinacija, ne bi rekao. Možda su bili, ali više nisu, a biće sve manje i manje (već sam to pomenuo gore). Što LBJ nije otišao u Spurse (nebitno što u LALu stvari ne funkcionišu kako treba)?
Molim malo realnosti.....
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.