IndyCar

WEC, WRC, Indy...

Jon Lord
Definitivno je Indycar zanimljivija serija nego F1.
Push to pass je po meni puno bolja stvar nego DRS u F1, svatko ima 200 sekundi na raspolaganju kroz utrku i može birati kada će ga koristiti. Mislim da bi bilo bolje da F1 isto ima push to pass nego DRS.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
slazem se za push to pass

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
zelot je napisao/la: 08.08.2023., 16:43 slazem se za push to pass slika
Meni se pored toga izuzetno sviđa dio oko zabrane bilo kakvog čačkanja po bolidu za vrijeme crvene zastave.
Nekoliko puta sam pominjao da bi tako trebalo biti i u F1 (ili da bi, barem, volio da je tako).
Ako baš moraš čačkat po bolidu (npr. pukla guma), nije problem, ali onda, aj' skroz nazad na kraj grida, kad se nastavi trka i tjt.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Gleda li itko Indy? Uletio sam u sedmom krugu bez ikakvog predznanja osim da je Rahal na poleu, šokirao se da je Devlin tada bio prvi, a zanima me što je izazvalo caution - vidim da su Grozni i Armstrong nisko u odnosu na start, Newgarden već kasni krug...

Frantic
Formula 1
Formula 1
croatic f1 je napisao/la: 12.08.2023., 20:55 Gleda li itko Indy? Uletio sam u sedmom krugu bez ikakvog predznanja osim da je Rahal na poleu, šokirao se da je Devlin tada bio prvi, a zanima me što je izazvalo caution - vidim da su Grozni i Armstrong nisko u odnosu na start, Newgarden već kasni krug...
Otkud danas? :misli:
Ja se uključio kad sam vidio tvoj komentar.
Dixon zaglavio nazad nakon sranja u prvom krugu i evo ga sad, 14 krugova do kraja, vodi......
Rahal ga stiže, ali možda ovaj naprijed samo dozira. :kokice:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Uzbudljivo je bilo na kraju
Dixonu možda malo pomogli i zaostali vozači (odmagali su i njemu i Rahalu)
Rahal nije uspio prekinuti 6 godina suše od zadnje pobjede, a Dixon je produžio niz sezona sa barem jednom pobjedom na 19.
Ukupno mu je ovo 54. pobjeda.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Ovog vikenda se na Indyju vozi i NASCAR, valjda je zato IndyCar bio danas.

Kakva napeta završnica, sukob dviju različitih strategija i na kraju pobjeda jednog od najvećih u povijesti :klanjam: Startao je 15., izvrtili ga na startu, a on maestralno odradio utrku s alternativnom strategijom i stigao do pobjede. Palou tek sedmi, njegov najgori rezultat u xy utrka, ali naslov je u džepu svakako. Nisam ostao u prijenosu dugo nakon kraja utrke, ali pretpostavljam da je Dixon sada prestigao Jožu za drugo mjesto nakon njegovog užasnog vikenda, stoga za Paloua nema brige.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
pigmalion je napisao/la: 07.08.2023., 21:46 A što se tiče Indycar serije, došao sam do dojma, da ima u ovim utrkama nešto od stare dobre F1.
F1 je postala previše sterilna, previše predvidiva..... godinama. F1 više nikada neće biti jednostavna kao IndyCar serija.
F1 će biti PRESKUPA. I sada je već preskupa.

Ono što mi se ne sviđa kod IndyCar serije, što imaju jednog konstruktora ( Dallara ), i onaj push to pass. Sve ostalo je OK, čak i "primitivni" pit boxovi. Kod crvene zastave nema mijenjanja dijelova bolida, guma, dolijevanja goriva.
Usudio bih se reći, da je meni IndyCar sada ispred F1. Netko je ovdje, ili negdje drugdje spominjao da u ovoj seriji nema nekih velikih zvijezda, ali mislim da to i nije bitno - utrke su zanimljivije od F1 utrka. APSOLUTNO. A to je ono bitno.
Nisam stigao ranije iskomentirati ovo, a zanimljiva mi je tema. Slažem se s ovim da Indy baš ima neki old-school štih i to mi je odlično kod te serije. Žao mi je što serija nije bolje promovirana jer zaslužuje pozornost ljubitelja utrkivanja. Većina ljudi nažalost i dalje sigurno misli da se radi o američkom smeću punom umjetnih gluposti a la NASCAR, a to ne može biti dalje od realnosti. Siguran sam da ljudi zbog takve predodžbe kategorički zaobilaze Indy.

Meni je IndyCar sve bolji i bolji za praćenje. Ima prednost u odnosu na F1 što svi imaju iste bolide pa nema velikih razlika, odnosno vozači čine veliku razliku, ali i sam format utrke je sjajan, dozvoljeno je dolijevanje goriva i vozi se na više stintova, dakle, postoje razne strateške varijacije. Bolidi izgledaju fantastično u smislu dizajna, ali i u vožnji izgledaju nekako grubo, vidi se da se vozači hrvaju s njima, ne ide sve po tračnicama i onda sve skupa izgleda uzbudljivije. P2P je beskonačno bolja opcija od DRS-a za kojeg u postojećem F1 formatu i dalje tvrdim da je zlo, tako da je i to veliki plus za Indy.

Nedostatak zvijezda nije neki stvaran problem. Radi se o kvalitetnim vozačima koji bi uz nekakav uzlet popularnosti serije postali zvijezde. Ima različitih priča kroz cijeli grid, mladih talenata, što već ostvarenih, što zasad neostvarenih, iskusnijih vozača, prvaka, veterana... IndyCar od mene trenutno ima velike simpatije, nadam se da dobiti na popularnosti i da će onda ostati ovako kvalitetni ili biti još bolji, a ne otići u nekom krivom smjeru.

Nevezano uz raniji dio posta - opet drame između CGR-a i McLarena oko Paloua, izgleda da se bivši/budući prvak odlučio za (logičnu opciju) ostanak u Ganassiju:
https://www.motorsport.com/indycar/news ... /10507111/

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
croatic f1 je napisao/la: 12.08.2023., 23:45
pigmalion je napisao/la: 07.08.2023., 21:46 A što se tiče Indycar serije, došao sam do dojma, da ima u ovim utrkama nešto od stare dobre F1.
F1 je postala previše sterilna, previše predvidiva..... godinama. F1 više nikada neće biti jednostavna kao IndyCar serija.
F1 će biti PRESKUPA. I sada je već preskupa.

Ono što mi se ne sviđa kod IndyCar serije, što imaju jednog konstruktora ( Dallara ), i onaj push to pass. Sve ostalo je OK, čak i "primitivni" pit boxovi. Kod crvene zastave nema mijenjanja dijelova bolida, guma, dolijevanja goriva.
Usudio bih se reći, da je meni IndyCar sada ispred F1. Netko je ovdje, ili negdje drugdje spominjao da u ovoj seriji nema nekih velikih zvijezda, ali mislim da to i nije bitno - utrke su zanimljivije od F1 utrka. APSOLUTNO. A to je ono bitno.

.............

Bolidi izgledaju fantastično u smislu dizajna, ali i u vožnji izgledaju nekako grubo, vidi se da se vozači hrvaju s njima, ne ide sve po tračnicama i onda sve skupa izgleda uzbudljivije. P2P je beskonačno bolja opcija od DRS-a za kojeg u postojećem F1 formatu i dalje tvrdim da je zlo, tako da je i to veliki plus za Indy.

...........

Nevezano uz raniji dio posta - opet drame između CGR-a i McLarena oko Paloua, izgleda da se bivši/budući prvak odlučio za (logičnu opciju) ostanak u Ganassiju:
https://www.motorsport.com/indycar/news ... /10507111/
Ne stignem sve iskomentirati, no odličan odgovor. :vozi:
Da, push to pass ( P2P ) je bolje rješenje od DRS.
Zlo i naopako je DRS,..... previše umjetan, ne znam, u ovome trenutku što bi još dodao?

Da, načuo sam nešto to oko Paloua i Mclarena....... ne znam ništa o tome, točno. Ali kada gledam vožnje ovog mladog Španjolca, imam dojam da zaslužuje mjesto u F1. Zaslužio je ( i zaradio ) drugi naslov IndyCar prvenstva.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

pigmalion
Formula 1
Formula 1
croatic f1 je napisao/la: 12.08.2023., 22:39 Ovog vikenda se na Indyju vozi i NASCAR, valjda je zato IndyCar bio danas.

Kakva napeta završnica, sukob dviju različitih strategija i na kraju pobjeda jednog od najvećih u povijesti :klanjam: Startao je 15., izvrtili ga na startu, a on maestralno odradio utrku s alternativnom strategijom i stigao do pobjede. Palou tek sedmi, njegov najgori rezultat u xy utrka, ali naslov je u džepu svakako. Nisam ostao u prijenosu dugo nakon kraja utrke, ali pretpostavljam da je Dixon sada prestigao Jožu za drugo mjesto nakon njegovog užasnog vikenda, stoga za Paloua nema brige.
Ne. Nije prestigao Jožu. Joža je još uvijek drugi.
Ne volim Dixona. :fiju:

https://www.motorsport.com/indycar/standings/2023/

Ali sve je to OK, bez obzira na simpatije prema pojednim vozačima, jer je IndyCar serija sada bolja za gledanje od F1.
A i imaju bar 26, tj. nekada i 27 bolida u utrkama.

Frantic
Formula 1
Formula 1
U pola 10 je "uključenje", a kad tačna počinje, to baš i ne znam :neznam:
Uglavnom, Joža "oval master" je na PPu
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Dixon drugi put zaredom, opet neka čudesa s drukčijom strategijom :klanjam: Još samo on teoretski može oteti titulu Palouu koji danas nije imao neku utrku, ali opet sasvim solidan P7. Joža je svoje šanse za naslov ostavio na zidu kojeg je pogodio.

Nisam popratio cijelu utrku, streamovi su mi svi nešto štekali, a utrka je bila poprilično dosadna pa sam ju u jednom trenutku ugasio, kasnije sam ponovo upalio i odgledao do kraja.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Posr'o ga dobro jedan caution i tjt.
Doduše, i Joža je zakačio zid, pa nema opravdanja.
Ma Palou ovo uzima, osim u slučaju nekih baš velikih pehova.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Jedan komentar: F1 utrka u Nizozemskoj je bila bolja od ove IndyCar utrke.
I jedan dodatak: nekada sam podcjenjivao IndyCar ovale, ali odnedavno sam fasciniran..... toliki dio kruga visoki postotak gasa, tolika koncentracija, itd. :vozi: :vozi:
Uvijek sam smatrao kako su ovali PREjednostavni, npr. NASCAR - ne bih se čudio da jednoga dana počnem FULL pratiti NASCAR.
Kada se sjetim, da je uvijek bila zajebancija za F1; kako možeš gledati F1, stalno idu u krug. Što bi rekli za oval!?

Šteta za Jožu, pritajeno sam se nadao.......

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
ja i dalje sanjam povratak jedne prave f1 ovalne utrke.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Prije će F1 biti (opet) vožena na Indy500 ili nekom drugom američkom ovalu, nego da će u Europi nešto složiti od ovala. Ili ima onaj postojeći oval u Njemačkoj, di je Alessandro Zanardi izgubio noge?

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Eh, da...... "odbačeni" Juri Vips dobija priliku u IndyCar:

https://racer.com/2023/08/29/why-vips-d ... nd-chance/

Sretno Juri, pokaži Red Bullu........ :vozi: :vozi:

Šveđanin mijenja Šveđanina,..... "navala" na IndyCar, tj. vraća se jedan na mjesto drugoga:

https://racer.com/2023/08/28/blomqvist- ... srs-no-60/

Frantic
Formula 1
Formula 1
Nakon 40 i kusur krugova Palou vodi
Dixon je drugi
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Palou, Rosequist, Dixon
Alexova druga titula u 3 sezone.
Čestitke.
Pošto Ameri pate od statistike, kažu da su u prva 62 starta, koliko ih je Palou dosad sakupio, samo Mario Andretti i AJ Foyt bili uspješniji.
S obzirom na izjednačenost bolida, sistem bodovanja i pravilo sabijanja grida zbog cautiona za svaku sitnicu koja ostane na stazi (pa bio to i dio nečijeg krila) možemo reći da je Palou skoro pa izdominirao sezonu, osiguravši titulu teku prije kraja.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Apsolutno zaslužena titula za Paloua, bio je klasa iznad svih ove sezone. Danas sam se uključio tek u 70 i nekom krugu, vidio sam nakon utrke snimku odličnog starta, a od ovog što sam gledao uživo, čista dominacija, bez problema se odvojio nakon restarta. Sa stilom zapečatio drugu titulu :klanjam:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡