VN Toskane 2020. (11.-13. rujna)

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Alonso king je napisao/la: 12.09.2020., 15:35 Kao Ferrarijeve B momcadi bilo bi potpuno moguce da Alfa Romeo i Haas potpuno promijene postave.
Moguće je da će Haas potpuno promijeniti vozačku postavu, ali ne znam što ih svi stavljaju u taj tor Ferrarijevih B ekipa. Kada sve ove godine nisu udomljavali Ferrarijeve školarce, ne vjerujem ni da će sada, osim ako ne vide neki svoj interes.
Činjenica je da Alfa Romeo (Sauberov sponzor) kupuje jedno mjesto u Sauberu za Ferrarijevog vozača. A što se tiče Haasa, ono što imaju od Ferrarija uredno kupuju. Niko im ne poklanja te Ferrarijeve dijelove. Pa ako Ferrari želi gurnuti svog vozača tamo, to će trebati platiti. Sad treba vidjeti šta će Haas odlučiti, šta im je bolje. Mislim da je Perez najlogičnije riješenje. Donijeće pare (sponzora), a i ima i iskustvo. Sad je pitanje šta će gledati za drugog vozača. Samo pare (nekog rookija), ili iskustvo (Hulk). A Sauber, jedno mjesto (Giovinazzijevo) će dobiti Ferrarijev junior, a drugo (ako Kimi ode) vjerovatno Hulk (jer treba imati i nekog iskusnog).

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Postoji i onda strana novčića, ona s stanovišta van mjehura.

Seb je poznat kao vozač koji će sve pobjediti u bolidu koji je krojen po njemu, stavi se u neku mentalnu poziciju gde mu niko ne može prići. Sve je to izgubio nakon odlaska iz RB, a da stvar bude gora jedan mladi vozač ga je pobjedio i uzeo tri pobjede.

Desi se Ferrari i Mercedesova dominacija, gde se Seb i Max bukvalno samounište. Nevolja je u tome što je RB ostao uzdržan kao kompletan tim dok je Ferrari uneo čitav niz promjena koje su na koncu uzrok katastrofalno loše 2020. Opet kao i u 2014, Leclerc dođe i pobjedi Vettela.

Imao je Seb šanse za nešto više te 2018 ali desila se prokleta Njemačka, koja je možda trajno devastirala Vettela. Zašto stalno kritikujem Seba? Pitate se svi, pa ja lično očekujem da jedna takva veličina koja ima 4. naslova dokaže na stazi da je i dalje ta veličina. Da nije u senci, te nikako ne sme dopustiti da ga tamo neki mladići pobjeđuju. Leclerc je pobjedio Seba, ali isto je uradio Rići.

Znam samo da sebi Alonso i Hamilton nikad nebi dopustili takve epizode. U jednoj sezoni da, ali u dve uzastopne, gotovo nikada. Iz te neke perspektive je meni Seb pao u očima, pravi velikani i prvaci se ne ponašaju tako. Čak nije ni adaptivan, da bude zgoreg...
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
@Alen
Pa s tim se slažem, opravdano ti je pao u očima. Ja sam uvjerenja da će se taj "pad" samo potvrditi dogodine u Aston Martinu, čak i ako bolid bude konkurentan. Problemi koje je imao u Ferrariju neće preko noći nestati samo zato jer se riješio nesposobnih Talijana. Dostiglo ga je proročanstvo Alonsa iz 2013.

Ne slažem se s onima koji tumače poljuljanu valorizaciju Vettela na račun sušnih godina koje su uslijedile nakon 4 titule. Gledatelji tumače nastupe vozača s obzirom na kontekst i način kako su ih odvozili, a ne po tome jesu li se na kraju sezone okitili prvenstvom. Za to je najbolji primjer upravo Alonso, usprkos gubitku svih potencijalnih prvenstava s Ferrarijem, na njegov se stint i dalje gleda s divljenjem te se uzima kao primjer za vožnju u manje konkurentnom bolidu.
slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
Ili Ferrari sabotira Vettela ili njega jednostavno boli briga, a vjerovatno oboje.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Naravno :pivo: Želim mu svu sreću ovog sveta u Aston Martinu, nisam bez srca i duše.

Iskreno govoreći očekivao sam drukčije stanje ove godine. Mislio sam da je 2019 off godina Seba i da će samo napuniti baterije te dobiti Leclerca na pravi način ove godine. Ovakav ladni tuš mi jako teško pada, i dalje imam neke navijačke strasti prema njemu (u nedostatku Alonsa) pa sam lično jako razočaran.

Poštujem vožnje Lewisa, Maxa i Charlesa ali isto tako želim da se i Seb nekako nađe u tom društvu. Pa onda napravi neku glupost ili se izvrti, ne znam žao mi ga je ali nekako sam je kriv za svoje postupke.
slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 12.09.2020., 15:39 Kvyat, Sainz i Kimi u jednom momentu isto vrijeme

Edit
OK, nisam refreshovao stranicu pa napisah sad ovo :zubo: :zubo:
A vidim da se prokometarisalo
Kao Jerez 1997. :trep:
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
_bataziv_0809 je napisao/la: 12.09.2020., 19:09 Ili Ferrari sabotira Vettela ili njega jednostavno boli briga, a vjerovatno oboje.
Slazem se da je oboje..
Ne znam zasto su jos u braku.. Osobno mi je muka gledat, da bar vozi beki junior pa se vucara na granici Q2..
Seb :thumbsd:
Fino Alla Fine

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
Mislim da je Sebu najveći problem Ferrarijem bolid koji godinama ima nestabilan zadnji kraj. Ono u čemu je godinama uživao u RB da kože u pola krivine dat gas do kraja i samo kontrolirati proklizivanje prednjeg kraja...ovdje je skroz kontra.

Ali da treba toliko zaostajati za Lecrecom, nikako. Pa ne može ga Kimi (opet) pobijediti u Alfi, nije Ferrari tolko loš.

Mazzacane
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Minardi
CrashOverride je napisao/la: 12.09.2020., 19:19
_bataziv_0809 je napisao/la: 12.09.2020., 19:09 Ili Ferrari sabotira Vettela ili njega jednostavno boli briga, a vjerovatno oboje.
Slazem se da je oboje..
Ne znam zasto su jos u braku.. Osobno mi je muka gledat, da bar vozi beki junior pa se vucara na granici Q2..
Seb :thumbsd:
Zbog čega bi, ne samo Ferrari, nego ijedna momčad sabotirala vlastitog vozača? Sabotiranjem svog vozača, momčad sabotira i sebe. U sportu u kojem je cilj biti što bolji, a ne što lošiji, sabotiranje samog sebe nema nekog smisla.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
@Mazzacane
Nema smisla, jasno..
Ne mislimo nas dvojica na sabotazu u vidu odvrtanja nekog šarafa ili nesto slicno..
*zar nije zabotaza (ne znam, ne pada mi na pamet, drugu rijec koja je blaza) ekipe da te zaborave da si na stazi..
*da moras istu stvar pitat nekoliko puta..
*da vlastiti inzinjer ove sezone ne zna sta se dogadja na stazi, ne poznaje modove motora, ne zna ni koje gume imas na raspolaganju, ne zna sta se uopce dogadja na stazi

Jesu losi ljudi na pit wallu ali nisu bas toliko jadni
Fino Alla Fine

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
@alen
Malo se se kolega zeletio ali ne zamjeram, desi se, i meni nekada, sve 5, ali mlatko si ko max po diviziji

Leclerc je opasan igrac, realno, on dominira vettela od prvog dana. Imao je vise pp od goata kvalifikacija lani. Ove godine uredno 0.5 brzi od seba koji kako god da vozi, ipak je seb vettel a to ime ipak znaci nesto. Takvo ime i kad pobjedjujes 10/9 je big deal, a ne sa pola sekunde svaku utrku...

Leclerc je, ponovit cu, vrlo vrlo jak igrac i po meni su trenutno ne mogu rec tko bi u mercedesu bio najbrzi. Max, ham ili lec.. po meni su izjednaceni.

Mislim da bi utrka mogls bit zanimljiva jer, ocekujem porocesiju

Nema pracenja jer su sve brzi zavoji, po logici nitko nikog ne bi trebao napast jer ce pracenje bit nemoguce. Zadnji zavoj brz i dugacak pa se ni tu ne e bit lako priblizit a ni prvi zavoj nike neka ukosnica sa jakim kocenjem ali znalo se dogodit vec da kad smo sigurni i dosadu, bude ludnica. Nadam se i ovaj put.

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
CrashOverride je napisao/la: 12.09.2020., 19:45 @Mazzacane
Nema smisla, jasno..
Ne mislimo nas dvojica na sabotazu u vidu odvrtanja nekog šarafa ili nesto slicno..
*zar nije zabotaza (ne znam, ne pada mi na pamet, drugu rijec koja je blaza) ekipe da te zaborave da si na stazi..
*da moras istu stvar pitat nekoliko puta..
*da vlastiti inzinjer ove sezone ne zna sta se dogadja na stazi, ne poznaje modove motora, ne zna ni koje gume imas na raspolaganju, ne zna sta se uopce dogadja na stazi

Jesu losi ljudi na pit wallu ali nisu bas toliko jadni
Činjenica da je Brembo ispitao kočnice sa prošle utrke. I otkrili da je sve bilo u redu sa njima, a da su se raspale zato što nisu bile namontirane kako treba, sve govori. Ko zna koliko se još takvih propusta dešava u Ferrariju. Već smo vidjeli neke od njih, kao na onoj nedavno utrci, kada je propustio skoro sve treninge, sa različitim problemima... A neki propusti možda ostanu neprimjećeni (ne raspadnu se), ali se osjeti na performansama...

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Zelot :pivo:

Sve su to navijačke strasti, poštujem Seba i teško mi sve ovo pada. Moje srce ne može procesuirati neke činjenice.

Elem, utrka bi mogla bit zanimljiva u prvim krugovima. Start je ključan, pa ako se desi neki udes ili lančani udes to bi izazvalo možda eventualno crvenu zastavu jer redarima jako puno treba da maknu bolide. Nešto tipa Bottasovo odustajanje u Brazilu 2019 ili Magnussenovo s Italije 2020 bi izmenulo sve iz korena.

Realno gledajući, očekujem nešto tipa Barcelone ili Spa. Samo nešto nepredviđeno može začiniti utrku, bumo videli :klopa:
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Jasno mi je da nemas fokus na liku koji odlazi ali brate, treba odradit posa do kraja.. Ne vidim svrhu takvog ponasanja, najvise stetis samom sebi..
I za Seba isto vrijedi..
Sad imamo vozaca koji ne zali bit tamo, radi sve preko one stvari a ekipa ka djeca u vrticu..

Inace sutra ocekujem 2 safeta i 20% utrke iza crvene Mecke :zubo:
Fino Alla Fine

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Leclerc jeste odlican ali jos nije na nivou Maxa, da ne govorimo o Hamiltonu.
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
_bataziv_0809 je napisao/la: 12.09.2020., 20:24 Leclerc jeste odlican ali jos nije na nivou Maxa, da ne govorimo o Hamiltonu.
Mah ... naravno da nije. Brz jeste, ali brz je i Bottas u jednom krugu. Naravno nema ovdje paralele, Bottas nije ta liga vozača, ali opet kako možeš nekoga tako ne iskusnog stavljati rame uz rame sa Maxom ili Hamiltonom.

Jedan podatak samo Lewis Hamilton je prošlu utrku nastavio svoj niz utrka koje je završio u poenima. Trenutno je odvezao 41 utrku u nizu, a da je osvojio bar jedan bod.
Charles LeClerc je do sad ukupno odvezao 50 utrka.
Vettel (kojeg dotični sada uredno "pere") još uvijek ima više pobjeda nego što Leclerc ima startova.
Jeste on brz, ali bili je brzih vozača i prije. Usudio bih se reći i još bržih vozača koje navijači pamte, a koje je istorija pomnožila sa nulom.
Možda on i bude nekada i bolji od njih obojice, ali ima on još da vozi i vozi da bi se mogao stavljati u isti koš sa ovim višestrukim šampionima.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
_bataziv_0809 je napisao/la: 12.09.2020., 20:24 Leclerc jeste odlican ali jos nije na nivou Maxa, da ne govorimo o Hamiltonu.
Može netko dati nekakav validan, opipljiv argument za ovu tvrdnju?
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 12.09.2020., 21:06
Kao da sam znao da tražiš :zubo:
Har Kl je napisao/la: 12.09.2020., 21:04 Jedan podatak samo Lewis Hamilton je prošlu utrku nastavio svoj niz utrka koje je završio u poenima. Trenutno je odvezao 41 utrku u nizu, a da je osvojio bar jedan bod.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Har Kl je napisao/la: 12.09.2020., 21:08
Har Kl je napisao/la: 12.09.2020., 21:04 Jedan podatak samo Lewis Hamilton je prošlu utrku nastavio svoj niz utrka koje je završio u poenima. Trenutno je odvezao 41 utrku u nizu, a da je osvojio bar jedan bod.
Kakav je to dokaz? :facepalm: :rofl:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 12.09.2020., 21:08
Har Kl je napisao/la: 12.09.2020., 21:08

Kakav je to dokaz? :facepalm: :rofl:
ccc pa tražio si argument, a ne dokaz. :facepalm:

Ti bi bar trebao znati da dokaz možemo dobiti tek kad ih uparimo u istom bolidu :)

Nek Leclerc prvo završi ovoliko utrka u nizu, ne mora biti u bodovima pa onda možemo da pričamo.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡