2015 F1 Sporting Regulations - Published on: 10.07.15 (Appendix 4 je na 47str.)
Pa studirajte, izvlačite, citirajte i komentirajte...

Baš me zanima vaša tumačenja određenih citata.
Ja sam kasno video da ti jedini vidis nesto u tekstu sto ne pise pa te autori moraju ispravljati.senja je napisao/la:Čitaš, a ne kontaš...
To se sada vodi rasprava o razvoju motora unutar sezone. Ove godine su iskroistili rupu u pravilima da bi mogli razvijati motore kroz sezonu. Tako da sada imaš predstavljanje boljih specifikacija motora tokom sezone. To bi se za sljedeću sezonu trebalo zatvoriti. Ali tu nema govora o korištenju prošlogodišnje specifikacije. Za Manor sam već rekao kako je to riješeno - uz saglasnost svih ekipa. Samo tako (i nikako drukčije) može i Red Bull dobiti prošlogodišnju - ako se svi slože.
mcl je napisao/la:Ja sam kasno video da ti jedini vidis nesto u tekstu sto ne pise pa te autori moraju ispravljati.senja je napisao/la:Čitaš, a ne kontaš...
To se sada vodi rasprava o razvoju motora unutar sezone. Ove godine su iskroistili rupu u pravilima da bi mogli razvijati motore kroz sezonu. Tako da sada imaš predstavljanje boljih specifikacija motora tokom sezone. To bi se za sljedeću sezonu trebalo zatvoriti. Ali tu nema govora o korištenju prošlogodišnje specifikacije. Za Manor sam već rekao kako je to riješeno - uz saglasnost svih ekipa. Samo tako (i nikako drukčije) može i Red Bull dobiti prošlogodišnju - ako se svi slože.
Stvarno ne znam sta trba da se i kako napise da bi ti razumeo ono sto pise ne prepricavao kako tebi odgovara.
Ali ok posto vidim da i ostali imaju problem da ti nesto objasne vise se necu truditi .Sto bi rekli sve je kako kazes
I mislim da upravo Red Bull i Ferrari i rade na tome, jer kao šta piše, već je prekasno da bi Ferrari mogao dat najnovije pogonske jedinice Red Bullu, a po pravilima im ne smiju dat stare iz 2015, pa bi na taj način upravo te dvije ekipe se i mogle dogovorit i da Red Bull dobije najnovije PJ-ce od Ferrarija, ali da na taj način omoguće Ferrariju razvijanje pogonske jedinice tokom čitave sezone...Red Bull is now in a critical position as it tries to force Ferrari’s hand in a last minute engine deal. The Italian team can only afford to give Red Bull updated 2015 engines as it’s too late to get extra 2016 units – but the rule book will not allow old engines in the 2016 season.
According to Article 28.5 of Formula 1 Sporting Regulations: “Only power units which are identical to the power unit that has been homologated by the FIA in accordance with Appendix 4 of these regulations may be used at an Event during the 2016-2020 Championship seasons.”
As an option, Red Bull could block the changes above with backing from Ferrari to allow in-season development.
Aha, sad pišeš ono što govorim od početka. Jedini način da im daju prošlogodišnji motor, je onaj kako su dali i Manoru. Naravno, ako to Red Bull odbije to automatski znači da se neće svi složiti. Red bullovi uslovi su: ili najnovija specifikacija, ili nikako (izlazak iz F1). Ferrarijevi: (navodno) ili prošlogodišnji ili nikako. Da bi bilo po Ferrarijevom, onda se moraju svi složiti, kao u Manorovom slučaju. Uključujući i Red Bull. Sad je samo pitanje ko će popustiti, Ferrari ili Red Bull.mcl je napisao/la:Ok procitao sam tvoj tekst odnosno pravila .Ali kako i sam kazes i ja sam delimicno zbunjen.Mada,kao sto su mnogi portali i novinari pisali pa i ovaj F1puls ocigledno da ima problema na relaciji Ferrari RB.Pogotovo sto se pise da Ferrari hoce da im ponudi PU iz 2015,po pravilima FIA to mozda nije dozvoljeno ALI.RB je u problemu nemaju motor Ferrari im nudi PU iz 2015 i jedino Ferrari im nudi nekakav PU .Znaci RB moraa da trazi dozvolu FIa i ostalih timova da bi se takmicio kao Manor ovo godine.Znaci RB ima samo jednu mogucnost i FIA i RB ako zele da se takmice moraju prihvatiti Ferrarijev PU iz 2015 ,kao Manor ove godine.Znaci to o PU iz 2015 godine pisu ljudi koji su verujem mnogo mnogo bolje upuceni u F1 od nas samih ,novinari kojima je to posao i koji svakako imaju svoje izvore.
Sto se tice partnerstva izmedju Ferrarija i RBa pa po meni ako Ferrari smatra da sledece sezone mogu da jurisaju na sampionat onda im sakako jedan RB kao konkurent nije potreban .Jer koliko vi svi smatrali da Ferrariju ne bi bio problem da RB uzme titulu a Ferrari bude recimo drugi mislim da grese .Za jedan Ferrari bi bio veliki udarac da drugi tim sa njihovim motorom bude sampion ,postavlja se pitanje sta su onda oni radili.
Uglavnom zavrsice se i ova prica oko Ferrarija i RBa pa cemo videti ko je bolje mislio
Vjerujem da je mislila da bi Ferrari mogao to iskoristiti da promjene pravila (odnosno da ostane kao ove godine) o razvoju motora unutar sezone. Što bi značilo da bi svaki proizvođač mogao razvijati, kao i u trenutnoj sezoni. A to bi se vrlo lako moglo desiti, jer sigurno i Renault i Honda žele da ostane razvoj kroz sezonu.mcl je napisao/la:Nema sanse samo jednom proiyvodjacu da doyvole razvoj,ili svima ili opet presedan pa im dati PU iz 2015
http://www.skysports.com/f1/news/12433/ ... -2015-endsSlavenowsky je napisao/la:@mcl nemoj se previse hvalisat i ljude kategorisat kako nesto znaju ili ne, rekao sam ti na pocetku ako imas dobre argumente iznesi ih, a ne rekla kazala.
Williams ima na raspolaganju novi Mercedesov motor, ali Williams nece da koristi taj isti, jer su zadvoljni sadasnjom konfiguracijom. Williams za svoj 4 motor ce imati sasvim sigurno na raspolaganju novi Mercedesov motor, ali oni jos ne namjeravaju ga koristiti, najvise se spomonje njegova sigurnost. Svi timovi koji potpisu ugovor sa nekim proizvodjacem moraju dobiti potpuno isti motor, svaka nadogradnja na njemu mora biti ista kod svih timova.
Evo ti i izvor:
http://www.skysports.com/f1/news/12476/ ... ne-in-2015
Kakve veze ima moj komentar sa moderatorom?mcl je napisao/la:Ha nisam ni sumnjao i ti bi da budes moderator