VN KANADE (5.-7. lipnja)

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Glasniju F1
Moram priznat da mi se gadi ova nova Formula 1 sa svim mogucim stednjama. lift and coast, brake 100 metres earlier. Ma daj bas mi se to slusa... Nez odkud da pocnem pa cu od najgorih Mclaren Honde. Manor je ispred njih, ako nis bar po pouzdanosti. I kako Alonso moze rec da je sretan nakon ovog debakla. Vettel odlican, kimi opet Razočarao, a Ferrari dobro poražen od Mercedesa.
Cestitke Williamsu na prvom podiju i Maldonadu na prvim bodovima (haters gonna hate :cheer: )

Gledam u neka dalja i bolja vremena. Austrija bi mozda mogla donest neko novo iznenadenje. :kockastazastava:
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
S nama već: 10 god 6 mj
E da je znati što bi bilo da je Vettel osta na stazi u 9. krugu i iša na proboj za Massom još bar desetak krugova pa probati 1 stop ili kvalitetniji i agresivniji 2 stop.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Meh.... za današnju utrku (i Formulu)! :thumbsd:
Danas je Kimi trebao uzeti postolje, ali nije. Što reći? :thumbsd:

Žao mi je gledati ovakvu F1. Žao mi je gledati da se Mercedes poigrava konkurencijom. Doziraju snagu ovisno koliko je konkurencija blizu.
Žao mi je što nema neizvjesnosti, dobrog utrkivanja za prvu poziciju. Wolff kaže kako dopuštaju svojim vozačima da se utrkivaju. Hamilton je brži vozač od Rosberga, ali Mercedesu ne vjerujem. Sve izgleda jako dobro izrežirano.

Vettel je bio odličan. Za mene vozač dana. Nova svježa snaga u Ferrariju. Uopće me ne čudi kod kojeg je vozača Arrivabene bio na gridu.

Suprotnost od njega je Grosjean. Ima neki poremećaj u glavi.

McLaren Honda!?!?!?! I am happy. You are happy. He is happy....... Everybody is happy. Strašno! :facepalm:

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 7 mj
Kontakt:
Ovo mi je bila jedna od onih utrka koje imaju build-up, čini se da će biti sve bolje i bolje kako prolaze krugovi; očekujemo borbu dva Ferrarija i dva Mercedesa, a kad ono - ništa. Što se danas događalo s Raikkonenom vjerojatno ni on sam ne zna, na supersoft gumama ga nije bilo nigdje, taman kad se očekivalo da će se približiti Bottasu. Vettel vozač utrke, iako mislim da je neka pretjecanja mogao obaviti pametnije, pogotovo ono sa Alonsom. Valjda računa da Alonso neće biti toliko agresivan jer je u Mclarenu kojeg nema nigdje, a zaboravlja da je to Alonsu jedina zabava tijekom utrke ako dođe u kakvu eventualnu borbu s nekim od vodećih.

Katastrofa dana McLaren Honda, bez dileme. Sad je apsolutno neupitno - napravili su kramu od motora i bolida. Ovo više nije početak sezone pa uštimavaju sisteme, ovdje nešto opako ne štima i oni samo mogu sanjati o vodećim pozicijama do eventualne iduće promjene tehničkog pravilnika. Alonsa očekujem u mirovini na kraju ove sezone, Buttona godinu kasnije.

Kush
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, TR Seb, Lotterer
Felipe je napisao/la:Bravo Valtteri, bravo! :cheer:
:party: :thumbs:
(šteta za romaina, ali kao i kimi sam si je kriv)

Meni trka :thumbs: , znao sam čim sam vidio Q1, da će trka za mene biti :kokice:

Btw -Davide - live tmi koje si pronašao i postao početkom sezone mi stvarno čine praćenje boljim, ono snašao bih se s nekim, možda bi našao upravo jedan od tih, možda bi na mobu gledao što sam znao lani raditi iz praktičnosti, ali ove forumaške usluge su bit druženja na sajtu, pa stoga- naklon kolega :klanjam:
____
@mzf1 - to sam se i ja upitao još na pola trke, kada je bilo jasno da je očekivanje SC-a bilo promašeno, po meni je uopće promašena strategija koja se temelji na taktičkim očekivanjima ili predviđanjima dešavanja, tj oslanjanja na statistiku umjesto na svoje snage prvo, a onda taktičke stvari popratiti odgovarajućom strategijom u tom momentu, ali tu ne pomaže nikakav softver ili simulacija (u biranju pravca mislim) već isključivo zdrav mozak, tj logika koju treba temeljiti na zdravom rasuđivanju odnosno odabiranju pravih činjenica (premisa za tu logiku), ali što sad? :chill:

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Kush je napisao/la: Btw -Davide - live tmi koje si pronašao i postao početkom sezone mi stvarno čine praćenje boljim, ono snašao bih se s nekim, možda bi našao upravo jedan od tih, možda bi na mobu gledao što sam znao lani raditi iz praktičnosti, ali ove forumaške usluge su bit druženja na sajtu, pa stoga- naklon kolega :klanjam:
Tu sam da pomognem, ako mogu. :thumbs: :)
Obrigado Felipe

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Obrigado Felipe

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Opet Lotus? :mrgreen:

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Williams je upravo objavio ovaj video. :D

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yKtv4dALCow[/youtube]
Obrigado Felipe

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: Alonsa očekujem u mirovini na kraju ove sezone, Buttona godinu kasnije.
Vecu glupost od ove jos na ovom forumu nisam procitao :facepalm: . Malo objektivnosti za jednog koemntatora ti nebi škodilo. Trenutno postoji tisucu više razloga o ostanku nego o odlasku fernanda iz F1...

iako je istina da Mclaren u teskim problemima, i nadam se da ce sad biti oprezniji i realniji sa izjavama...
Ako nis evo utjehe za Mclarenovce

slika
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Ferrari1345 je napisao/la:
avetma je napisao/la: Alonsa očekujem u mirovini na kraju ove sezone, Buttona godinu kasnije.
Vecu glupost od ove jos na ovom forumu nisam procitao :facepalm: . Malo objektivnosti za jednog koemntatora ti nebi škodilo.
Najprije, ne treba mi objektivnost na forumu.

Zašto misliš da je glupost? Činjenice su iduće - Alonso ima 33 godine, iz Ferrarija je otišao jer nije htio osvajati druga mjesta nego naslove, a sada je došao u McLaren za kojeg valjda svi vide da ga neće biti nigdje idućih par godina u najboljem slučaju. Misliš da će se vozač Alonsovog kalibra vucarati po gridu i natezati s Ericssonima? Mogu se oni smješkati u kamere koliko žele, ali kad krv provrije onda se čuje ono što stvarno misle, a Alonso je danas na team radio fino pokazao što misli - da izgledaju kao amateri. Što se tebi čini kako će izgledati njegova karijera 2016. i 2017.?

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ja stojim uz Antu što se Alonsa tiče, želim ga vidjeti u WEC-u, mislim da bi bio sjajan, još kad bi se kojim slučajem našao u tandem s Webberom 8malo moguće) ili sa Hulkenbergom (vrlo moguće), ih ih <3
Uglavnom, jedan iz McLarena će letiti, u to sam prilično siguran, ali ne znam tko, Fernando ili Jenson, po meni obojica imaju dobre šanse.
Obrigado Felipe

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: McLaren
Felipe je napisao/la:Ja stojim uz Antu što se Alonsa tiče, želim ga vidjeti u WEC-u, mislim da bi bio sjajan, još kad bi se kojim slučajem našao u tandem s Webberom 8malo moguće) ili sa Hulkenbergom (vrlo moguće), ih ih <3
Uglavnom, jedan iz McLarena će letiti, u to sam prilično siguran, ali ne znam tko, Fernando ili Jenson, po meni obojica imaju dobre šanse.
Oba vozača su skupa (plače), to ovakvoj ekpi ne treba.
Mogli su vozit Magnussen i još neki mlađi.

Već sam negdje napisao, feedback za razvoj bolida nije bitan na ovoj razini, gori ne mogu biti :D

Što se utrke tiče, da nije bilo Masse i Vettela... jao :facepalm:

buby0706
Karting
Karting
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Felipe je napisao/la:Williams je upravo objavio ovaj video. :D

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yKtv4dALCow[/youtube]
I Am.....Valtteri Bottas The new 2016 Ferrari driver :party: :party: :jupije:

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
I šta ako ima 33 godine, jer se mozda osjeca slabije ili nešto? Ne, ima on jos minimalno 3 godine da odradi solidne vožnje. Svatko je znao da se Mclaren neće natjecati za naslov ove godine, tako da po toj logici ne vidim zašto bi izašo iz F1 ako nije ocekivao naslov kojeg nece dobit. Uostalom ima on i dobrih 35 milijuna eura godišnje za promislit prije nego što izade iz F1. Jer ti zbilja misliš da bi vozač takvog kalibra tek tako razočarao milijune fanova iznenadnim odlaskom i to pomalo onako bez borbe. Nimalo to ne liči na njega... Ako nista druga godina nemože biti gora od ove, tako ako nista solidne bodove i postolja druge godine moze osvojit, a nakon te tko zna, mozda se bude borio čak i za naslov. Ugovor je potpisan na 3 godine ako se ne varam
Mclaren Honda nije takva lakrdija od momčadi, oni su financijski u vrhu F1, i jamislim da bi odlazak iz takvog tima, bio ravan gluposti. Uostalom i šta da je kritizrao momčad, to mora napravit da odu naprijed
Uz to on nije nazvao svoje ljude amaterima, nego je nazvao vožnju amaterskim, slušaj malo bolje
"Driving with this, its looking like amater"
Ako Alonso ove godine otide, ja osobno odlazim iz sa ovog foruma. Taj scenarij mi izgleda nemoguc i uvjerem sam u to više nego išta
slika

dakako
Formula 4
Formula 4
Navija za: Mercedes
Moralo je se desiti da i ova inace uzbudljiva staza izbaci jednu utku koja je za zaborav.Par stvari koje se mogu izdvojiti su probijanja sa zacelja Vettela i Masse,te jako dobar plasman Maldonada,sto me ujedno i jako veseli.
Mecka opet dvostruka pobjeda i potvrda da su rijesili probleme sa kocnicama.
Trebao bih pucati od veselja,ali nisam,a razloge sam naveo vec vise puta.Doduse ne branim nikome da se veseli,svatko ima pravo na svoje veselje. Da se mene pita ja bih ovu "modernu" f1 dobro protresao,odstranio kukolj u svakom smislu i obliku,pa onda kom opanci, kom obojci.
Timski igrac

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Utrka je meni bila ok, samo reziser kao i obicno prikazuje dosadnu prvu trojku. Vettel je danas odvezao strasno, izvukao je iz Ferrarija dusu, a Ferrari je ima, pretekao je sve vozace koji su juce pokazali zavidna vremena u kvalifikacijama i ovo jos jednom potvrdjuje da je Ferrari u tom segmentu slab, a u utrci nesto sasvim drugo. I zato ne treba vise gledati kvale kao formu tima!

Ne znam bi li krivio Kimija za ono izvrtanje, ali da je Vettel kojim slucajem bio 3, Rosberg bi se zapitao za 2 poziciju ili bi barem malo unjeo neizvjesnosti.

Ferrari sto se tice taktike, opet nije briljirao, vec je bio Vettel taj.

Sto se tice McLH, samo cu reci zao mi je McL-a, kao i Alonsa i Buttona, a sto se tice Honde, neka naprave motor za utrkivanje, a ne za izmisljanje, kakvi unikati i bakraci i koje kakve pi*darije, McLarenu treba motor koji moze ici do kraja, a ne da se ovako zalosno pate na stazi, ovo je bruka za Hondu. Danas sam napisao recenicu tipa "Alonso is happy", pa sam je izbrisao jer fkt nije smijesno, znam kakav je Alonso pit bull i znam da moze najvise od svih, prinudjen je parkirati bolid u garazu, ne krivim ga za danasnju frustraciju, kritika treba da otvori oci timu, a ne da govore kako je sve super i bajke da prodaju, zelim im da sto prije stanu na noge.

Bottas odlican, kao i Massa! Pohvalio bi Maldonada, danas je bio dosta razumniji vozac od timskog kolege.
Zadnja izmjena: Slavenowsky, dana/u 07.06.2015., 23:54, ukupno mijenjano 1 put.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Ferrari1345 je napisao/la:I šta ako ima 33 godine, jer se mozda osjeca slabije ili nešto? Ne, ima on jos minimalno 3 godine da odradi solidne vožnje. Svatko je znao da se Mclaren neće natjecati za naslov ove godine, tako da po toj logici ne vidim zašto bi izašo iz F1 ako nije ocekivao naslov kojeg nece dobit. Uostalom ima on i dobrih 35 milijuna eura godišnje za promislit prije nego što izade iz F1. Jer ti zbilja misliš da bi vozač takvog kalibra tek tako razočarao milijune fanova iznenadnim odlaskom i to pomalo onako bez borbe. Nimalo to ne liči na njega... Ako nista druga godina nemože biti gora od ove, tako ako nista solidne bodove i postolja druge godine moze osvojit, a nakon te tko zna, mozda se bude borio čak i za naslov. Ugovor je potpisan na 3 godine ako se ne varam
Mclaren Honda nije takva lakrdija od momčadi, oni su financijski u vrhu F1, i jamislim da bi odlazak iz takvog tima, bio ravan gluposti. Uostalom i šta da je kritizrao momčad, to mora napravit da odu naprijed
Uz to on nije nazvao svoje ljude amaterima, nego je nazvao vožnju amaterskim, slušaj malo bolje
"Driving with this, its looking like amater"
Ako Alonso ove godine otide, ja osobno odlazim iz sa ovog foruma. Taj scenarij mi izgleda nemoguc i uvjerem sam u to više nego išta
Nije uopće pitanje može li on još voziti na vrhunskom nivou, naravno da može, samo je pitanje želi li trošiti svoje posljednje vrhunske godine na momčad koja mu očito ne može pružiti pobjednički bolid.

Evo Alonsove izjave s team-radija:

"I don't want, i don't want! Already I have big problems now. Driving with this and looking like amateurs. So I’d like to race & then I concentrate on fuel!"
To je Andrew Benson transkribirao, ne ja. Nije direktno nazvao svoje ljude amaterima, ali ako ovo nije izraz frustracije onda ne znam šta je. Tako da ne kupujem ta nasmiješena lica kasnije za medije, ovo mi zvuči puno iskrenije i realnije.

Dobro bi bilo da sam u krivu jer bi bila šteta da se Alonso oprosti ovako bez ispaljenog metka i još jedne borbe za naslov, ali ne miriše mi na dobro u McLaren Hondi.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Trenutno kolko znam, njega nista drugo osim F1 ne zanima, duboko je pod ugovor u Mclarenu. nije tip ko Webber da je bio u pregovorima sa drugim momcadima a sad je za to bojim se i kasno, posto je Felipe spomenuo WEC. Naravno da se ne zeli vozikati uz Ericssona, ali isto tako nije ni nikome pa ni njemu cilj da se vozi pred kraj grida. Frustracija naravno postoji, i to ne samo kod njega vec kao i kod Mclarena, posebice kod Ron Denissa koji je isto tako na veliko iskritizirao i Japance i sve u svojoj momcadi.
Zasto ga ne vidim izvan F1, je taj razlog sto bi osramtio sebe. Slicnu situaciju je imao Vettel koji je isto tako razmisljao o mirovini, ali kako bi to izgledao sa navijacke strane? kukavicki, jer bi dobro znao da bi imao loš publicitet koji bi stvorio da se kojim slucajem povukao. Iz istog razloga ne vidim odlazak Alonsa, pa tko bi ga htio nakon toga. Kako bi to izgledalo sa druge strane, posebice kod Honde koja je tolko izistirala na tom Alonso. Isto tako bi i Button mogao otici jer se ni njemu vjerujem ne vozi ovako. Na šta bi onda spao Mclaren, na Magnussena i Vandoorna. Iz istog razloga bi se i Honda onda povukla....
Trenutno se uvukao u to sra*je i duzan je to istrpit ili se povuc kao kukavicki prvak. On dobro zna da je ovo dugoročni projekt i zna u što se uvalio i naravno da bi trebao kritizirati svoju momcad jel su napravili takvu sramota kako za obadva svjetska prvaka tako i za ovu povjesnu momcad

Ovo je zapravo prvi glas da sam procitao da bi se Alonso mogao povuc, sto znaci da si jedan od rijetkih koji ima takvo mišljenje
slika

Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡