Redom
@Majki, sinko, nisam kvantificirao, ali sam ti napisao jasno na šta mislim. I naveo sam primjere. Bolje ti ne mogu objasniti. Ta dva grafika su čista statistika. Znači, sad ja trebam reći da je MS najbolji svih vremena, a Senna je tek na petom mjestu, jer tako kažu brojke (meni MS jeste najbolji, ali ne samo zbog brojki, ima tu i drugih stvari, jednako bitnih kao što su i brojke, ali mi Senna definitivno nije peti).
@Schumi, Pepova Barca iz 2009. i 2011. je bila jača nego Ancelottijev Milan iz 2003. i 2007., tako da ne mogu zajebati te 2 Ancelottijeve titule. Treću je osvojio sa Realom, pa hajde, može se reći da je bio favorit, u neku ruku. Ali sa Milanom nije bio toliki favorit. I ne stoji opaska da je samo on trenirao vrhunske i velike klubove. Trenirao ih je i Pep, i Mourinho (nakon Porta),.... i Van Gaal, Capello, ..... Zato se ja divim Ranieriju.
@Har KI, Mourinhov Inter jeste bio bogat, ali opet nije bio najveći favorit i opert je, po meni, malo iznenađenje. Ne toliko kao Porto, bez obzira na talenat te Portove generacije iz 2004. Mourinho bi sa Chelseajem imao priliku 2009. (čini mi se), ali je izmasakriran u polufinalu od Barce od sudaca - činjenica 100% (koja je u finalu dobila Mutd, što ne znači i da bi ga Chelsea dobio, da je prošao). Mourinho sa Mutdom nije ni imao priliku da osvoji LP, jer tek ove godine igra LP sa njima.
Za kraj, još jednom da napomenem, ja Pepa nisam nazavo lošim trenerom, daleko od toga (niti prosječnim). On je odličan, ali nije najbolji. A ko je najbolji, ni to nisam pominjao, niti bi mogao reći.....
I nije on izmislio tika-taka. A pgotovo nije revolucinirao sport. Barca tako igra od kraja 80-ih. Tada ih je preuzeo Cruijff i unio taj holandski štih sa visokim posjedom lopte i bezbroj dodavanja (koji je zaživio i u Barcinoj La Masiji; a Cruijff je prije toga trenirao Ajax), nastavio je to Van Gaal (takođe prije toga bio u Ajaxu), pa onda Rijkaard, pa Pep,....
Za kraj, Sir Alex,

do poda. 26 godina vodio ekipu, osvojio titulu sa Mutdom nakon 26 godina pauze. Najtrofejniji trener premiershipa ikad. Kao autsajder dobio Barcu u finalu KPK 1991., niko se nije nadao titulii LP 1999., pogotovo što je u bio u grupi sa Barcom i Bayernom, i za onu drugu iz 2008. nije bio apsolutni favorit. I nije ni on dobio otkaz. I ekipa ne može da nadođe na nejgov nivo, evo već 5-6 godina nakon njegovog odlaska. Evo, tek sad malo sa Mourinhom polako nadolazi, pa ćemo vidjeti....