Nogometni chat

⚽ Nogomet je sport u kojemu se dvije momčadi od 11 igrača nadmeću na pravokutnom igralištu travnate površine.

Majki2111
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Red Bull, Alonso
Oooooo. Pep je puno bolji nego kaj vi tu mislite. Revolucnirao je jnogomet.

slika

Ovisnost osvojenih bodova o posjedu lopte. Za vrijeme Guardiolinog boravka u Barceloni. Jedino Barca ima posjed oko 65%. Bayern je blizu. Svi ostali daleko iza ispo 60%

slika

Ovisnost osvojenih bodova o posjedu za vrijeme Pepovog boravka u Bayernu. Znači 5 godina kasnije. Svi imaju tendenciju prema većem posjedu.

REVOLUCIJA NOGOMETA

Igra se na drugačiji način otkad je on stupio na scenu. To uz osvojene trofeje mu po meni daje za pravo biti jedan od najvećih ako ne i najveći.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Ma Pepov nogomet se iz aviona vidi u koji god klub da dode. I ovi sta govore da mu je lako u Barci bilo ocito neznaju u kakvoj je situaciji Pep dobio Barcu. Imao je kostur Xavi Iniesta Messi. Pa sta ? Imao ga je i Riijkard zadnju svoju sezonu pa nije mogao prdnut.

Pep je dosao u City koji ni blizu nije bio ovako ubojit. A sad je jedan od favorita za Ligu prvaka. Naravno , nemora znacit da ce osvojiti pa makar i igrali najbolji nogomet. Ali to da je Pep samo neki "obican" trener i slicno mogu samo neznalice reci. Kako sam vec rekao , mozda nije najbolji , ali da je samo obican to ne stoji nikako , i to nije istina za one koji razumiju nogomet barem 20 %.
slikaslika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Dakle, Ancelotti - 3 LP sa 2 različita kluba, Mourinho - 2 LP, sa 2 kluba, mislim da niko nije očekivao ni onu sa Portom, kao ni onu sa Interom (vrlo moguća i treća, sa Chelseajem, da ih sudac nije izmasakrirao protiv Barce u onom polufinalu, ali to ulazi u sferu špekulacije), Ranieri - zbog onog sa Liecesterom ima moj naklon do poda, a oduvijek je sa manjim ekipama pravio rezultate,......
Pep je je došao u Bayern da zamijeni Juppa nakon jedne od najuspješninih sezona bavarskog tima (trostruka kruna, brojni rekordi su pali,.....) i nije ništa posebno napravio (ok, osvojio je domaću titulu, pa šta?). Plus, došao je na "čistu i sređenu" situaciju, jel' tako?
Dakle, daleko od toga da je prosječan trener, ali ipak ima ovih 5-6-...-10 likova koje smatram boljim stručnjacima. Moje mišljenje.
Posjed lopte od 65%, 750 dodavanja po tekmi i slična sranja meni nisu nikad bila bitna,....., ja više volim jednostavnu i konkretnu igru.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Frantic je napisao/la: 17.02.2018., 11:35 Dakle, Ancelotti - 3 LP sa 2 različita kluba, Mourinho - 2 LP, sa 2 kluba, mislim da niko nije očekivao ni onu sa Portom, kao ni onu sa Interom (vrlo moguća i treća, sa Chelseajem, da ih sudac nije izmasakrirao protiv Barce u onom polufinalu, ali to ulazi u sferu špekulacije), Ranieri - zbog onog sa Liecesterom ima moj naklon do poda, a oduvijek je sa manjim ekipama pravio rezultate,......
Pep je je došao u Bayern da zamijeni Juppa nakon jedne od najuspješninih sezona bavarskog tima (trostruka kruna, brojni rekordi su pali,.....) i nije ništa posebno napravio (ok, osvojio je domaću titulu, pa šta?). Plus, došao je na "čistu i sređenu" situaciju, jel' tako?
Dakle, daleko od toga da je prosječan trener, ali ipak ima ovih 5-6-...-10 likova koje smatram boljim stručnjacima. Moje mišljenje.
Posjed lopte od 65%, 750 dodavanja po tekmi i slična sranja meni nisu nikad bila bitna,....., ja više volim jednostavnu i konkretnu igru.
Definiraj jednostavno i konkretno. Jer ako bolje primjetiš i igra sa posjedom od 65% je konkretna i jednostavna ako ima cilj i smisao... To kaj priičaš je relativno.

Znači kaj je tebi konkretno i relativno?????
Lomi te, al se nedaš

AlkY
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
Ma dobro to je sad sve stvar tko od nas voli kakav nogomet. Ali to apsolutno nije bitno oko toga tko je kakav trener. Netko voli lijep leprsavi nogomet voljet ce Pepa. Netko voli 34 igraca na golu voljet ce Mourniha itd. Svatko voli nekakvu vrstu nogometai po tome ce mu i biti drazi neki odredeni treneri.

Ja samo kazem da Pep nije obican trener , nego je vise od toga. Daleko od toga da je najbolji. Ali hvala Bogu , mlad je i jos ce se debelo razvijati kao trener. Jer mora mu se priznati epizoda sa Barcom , ponavljam po 10ti put on je dosao u klub kada nije bila bajna situacija , uspio je to posloziti i uzeti sve titule koje su na svijetu moguce za klubove. A to nemoze ekipa sama napraviti bez pravoga vodstva. Jer do sada je bilo nekoliko ekipa koje su bile "izvanzemaljske" pa neki trener koji ih je dosao voditi nisu uspjeli cak niti 1 trofej uzeti. Takoder mu se mora priznati posao u Cityu , jer koliko ga god netko ne volio mora priznati da to za sada odlicno izgleda i da je napravio jako dobar posao.

Ali dobro , ova rasprava se vodi oko toga dali je Pep obican , dobar ili najbolji trener. Obican nije nikako, niti je trenutno najbolji ali najbolji moze postati to je cinjenica.
slikaslika slika

Majki2111
Formula 2
Formula 2
AlkY je napisao/la: 17.02.2018., 13:28 Ma dobro to je sad sve stvar tko od nas voli kakav nogomet. Ali to apsolutno nije bitno oko toga tko je kakav trener. Netko voli lijep leprsavi nogomet voljet ce Pepa. Netko voli 34 igraca na golu voljet ce Mourniha itd. Svatko voli nekakvu vrstu nogometai po tome ce mu i biti drazi neki odredeni treneri.

Ja samo kazem da Pep nije obican trener , nego je vise od toga. Daleko od toga da je najbolji. Ali hvala Bogu , mlad je i jos ce se debelo razvijati kao trener. Jer mora mu se priznati epizoda sa Barcom , ponavljam po 10ti put on je dosao u klub kada nije bila bajna situacija , uspio je to posloziti i uzeti sve titule koje su na svijetu moguce za klubove. A to nemoze ekipa sama napraviti bez pravoga vodstva. Jer do sada je bilo nekoliko ekipa koje su bile "izvanzemaljske" pa neki trener koji ih je dosao voditi nisu uspjeli cak niti 1 trofej uzeti. Takoder mu se mora priznati posao u Cityu , jer koliko ga god netko ne volio mora priznati da to za sada odlicno izgleda i da je napravio jako dobar posao.

Ali dobro , ova rasprava se vodi oko toga dali je Pep obican , dobar ili najbolji trener. Obican nije nikako, niti je trenutno najbolji ali najbolji moze postati to je cinjenica.
A i nije baš. Kad se dublje uđe u nogomet na kraju svega se dođe do zaključka da je cilj svakog nogometa isti, iliti principi.

A nevezano za tvoj post, Mourinho ove sezone igra na posjed iznad 55% i 6. je u engleskoj ligi po tome. Zabio je 51 gol što je skoro 2 po utakmici. Osvojio je bodova ko nitko do sad kao drugi, jedino City igra sezonu iz snova. Nezz. Odustao je od defanzivnog nogometa ako gledamo prosjek.

Samo kažem da taj stereotip nije više točan.
Lomi te, al se nedaš

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Naravno obojica davaju defanzivne zadače igračima i obojica su uspješni u tome. United sa 19 golova promljenih, City sa 20. Zato kažem, Guartdiola je ništa manje defanzivni od Mourinha i obrnuto.
Lomi te, al se nedaš

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ono što je Bayern igrao pod Juppom, prije nego je došao Pep.
To je bilo jednostavno i konkretno.
Hint - Bayern - Barca 7:0 u dvomeču u polufinalu te godine.
Barca se dodavala, a Bayern zabijao golove.
Ono što je igrao Dortmund tih godina, pod Kloppom.
I jednim dijelom Liverpool danas.
Ono što su generalno pokazivale sve Mourinhove ekipe, iako to nije lijepo kao Barcin tika-taka.
Ono što je Valencia pokazivala početkom 2000-ih.
Pa čak i Real zadnjih nekoliko godina igra tako.
Čvrsta odbrana, dobra tranzicija i transformacija, jednostavnost poteza i rješenja, odlična kontra, a ne pokušavanje "ušetavanja" sa loptom u go.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Frantic je napisao/la: 17.02.2018., 16:20 Ono što je Bayern igrao pod Juppom, prije nego je došao Pep.
To je bilo jednostavno i konkretno.
Hint - Bayern - Barca 7:0 u dvomeču u polufinalu te godine.
Barca se dodavala, a Bayern zabijao golove.
Ono što je igrao Dortmund tih godina, pod Kloppom.
I jednim dijelom Liverpool danas.
Ono što su generalno pokazivale sve Mourinhove ekipe, iako to nije lijepo kao Barcin tika-taka.
Ono što je Valencia pokazivala početkom 2000-ih.
Pa čak i Real zadnjih nekoliko godina igra tako.
Čvrsta odbrana, dobra tranzicija i transformacija, jednostavnost poteza i rješenja, odlična kontra, a ne pokušavanje "ušetavanja" sa loptom u go.
Nabrojao si hrpu svega. A nisi kvantificirao svoje teze kao ja gore... Ako ćemo tako i Pepove ekipe znaju kontru napravit... Pogotovo City ove sezone...
Danas svaka ekipa može tekmu pripremit kontraški.
Lomi te, al se nedaš

Schumi
Baniran
Baniran
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Schumi, Seb
Majki2111 je napisao/la: 17.02.2018., 00:15 Oooooo. Pep je puno bolji nego kaj vi tu mislite. Revolucnirao je jnogomet.

slika

Ovisnost osvojenih bodova o posjedu lopte. Za vrijeme Guardiolinog boravka u Barceloni. Jedino Barca ima posjed oko 65%. Bayern je blizu. Svi ostali daleko iza ispo 60%

slika

Ovisnost osvojenih bodova o posjedu za vrijeme Pepovog boravka u Bayernu. Znači 5 godina kasnije. Svi imaju tendenciju prema većem posjedu.

REVOLUCIJA NOGOMETA

Igra se na drugačiji način otkad je on stupio na scenu. To uz osvojene trofeje mu po meni daje za pravo biti jedan od najvećih ako ne i najveći.
Te dvije slike jasno pokazuju jednu činjenicu. Bayern je osvajao više bodova po utakmici sa nešto malo preko 60% posjeda lopte (sa Juppom), nego sa 65% posjeda lopte (sa Pepom). Pep je unazadio Bayern, i to je činjenica. Ne kažem da je loš trener, ali ima samo taj jedan stil, i to je sve. Negdje će upaliti, negdje neće. Stvar je u tome što je pročitan. Jupp je to fino demonstrirao prije povlačenja u penziju...

Frantic, ja ne pamtim da je Ancelotti trenirao loš klub. Samo vrhunske klubove. Zajebi ti tih nekoliko titula. Mourinho je za razliku od njega osvajao sa prosječnim klubovima. On je po meni definitivno ispod Pepa.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Pricate gluposti o stvarima koje nije tesko razumijeti.
Mourinho je osvojio 2 LP kad se niko nije nadao.
Ako se za Porto moze reci da je autsajder, iako niko ne gleda imena koja su tada igrala za Porto, Inter je sve osim autsajder. U to vrijeme je bio bar u top 10 nabogatijih klubova.
U klubovima gdje je imao otvoren budzet, nije osvojio LP (Real Madrid, Chelsea, ManU) A to je vama izgleda jedino mjerilo uspjeha (Vasa logika je da nije nista osvojio ili uspio SA Bayernom jer nije osvojio LP).
Pep unazadio Bayern??? Pa ti nisi pogledao Bayern prije polufinala I finala te godine?
Sem toga cinjenica da do sad jos nije dobio otkaz bi trebala vise govoriti, od recimo procenta pobjeda u trenerskoj karijeri (70+)
Ili prosjek osvojenih trofeja(cca 3) po aktivnoj sezoni.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Rasprava o tome ko je najjaci trener ide u smjeru rasprave Messi-Cristiano, Schumacher-Senna,Jordan-LeBron......... Nit kraja nit zabave..
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Redom
@Majki, sinko, nisam kvantificirao, ali sam ti napisao jasno na šta mislim. I naveo sam primjere. Bolje ti ne mogu objasniti. Ta dva grafika su čista statistika. Znači, sad ja trebam reći da je MS najbolji svih vremena, a Senna je tek na petom mjestu, jer tako kažu brojke (meni MS jeste najbolji, ali ne samo zbog brojki, ima tu i drugih stvari, jednako bitnih kao što su i brojke, ali mi Senna definitivno nije peti).
@Schumi, Pepova Barca iz 2009. i 2011. je bila jača nego Ancelottijev Milan iz 2003. i 2007., tako da ne mogu zajebati te 2 Ancelottijeve titule. Treću je osvojio sa Realom, pa hajde, može se reći da je bio favorit, u neku ruku. Ali sa Milanom nije bio toliki favorit. I ne stoji opaska da je samo on trenirao vrhunske i velike klubove. Trenirao ih je i Pep, i Mourinho (nakon Porta),.... i Van Gaal, Capello, ..... Zato se ja divim Ranieriju.
@Har KI, Mourinhov Inter jeste bio bogat, ali opet nije bio najveći favorit i opert je, po meni, malo iznenađenje. Ne toliko kao Porto, bez obzira na talenat te Portove generacije iz 2004. Mourinho bi sa Chelseajem imao priliku 2009. (čini mi se), ali je izmasakriran u polufinalu od Barce od sudaca - činjenica 100% (koja je u finalu dobila Mutd, što ne znači i da bi ga Chelsea dobio, da je prošao). Mourinho sa Mutdom nije ni imao priliku da osvoji LP, jer tek ove godine igra LP sa njima.
Za kraj, još jednom da napomenem, ja Pepa nisam nazavo lošim trenerom, daleko od toga (niti prosječnim). On je odličan, ali nije najbolji. A ko je najbolji, ni to nisam pominjao, niti bi mogao reći.....
I nije on izmislio tika-taka. A pgotovo nije revolucinirao sport. Barca tako igra od kraja 80-ih. Tada ih je preuzeo Cruijff i unio taj holandski štih sa visokim posjedom lopte i bezbroj dodavanja (koji je zaživio i u Barcinoj La Masiji; a Cruijff je prije toga trenirao Ajax), nastavio je to Van Gaal (takođe prije toga bio u Ajaxu), pa onda Rijkaard, pa Pep,....
Za kraj, Sir Alex, :klanjam: do poda. 26 godina vodio ekipu, osvojio titulu sa Mutdom nakon 26 godina pauze. Najtrofejniji trener premiershipa ikad. Kao autsajder dobio Barcu u finalu KPK 1991., niko se nije nadao titulii LP 1999., pogotovo što je u bio u grupi sa Barcom i Bayernom, i za onu drugu iz 2008. nije bio apsolutni favorit. I nije ni on dobio otkaz. I ekipa ne može da nadođe na nejgov nivo, evo već 5-6 godina nakon njegovog odlaska. Evo, tek sad malo sa Mourinhom polako nadolazi, pa ćemo vidjeti....
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

ujac
Karting
Karting
Mourinho nije bio u celziju jos od 2007, 2008 je trener bio avram grant , a 2009 hidink
Nemam potpis.

Frantic
Formula 1
Formula 1
ujac je napisao/la: 18.02.2018., 11:05 Mourinho nije bio u celziju jos od 2007, 2008 je trener bio avram grant , a 2009 hidink
Do mene, u pravu si. :bang:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
@Frantic, malo opet argumente silom guras.
Ne zelim da se uvlacim u raspravu ko je bolji od njh dvojice. Obojica su aktivni, pa predlazem da usporedbu I ocjenu ko je bolji ostavimo nasoj djeci. Mozemo raspravljati posebno o bilo kojem od njih. Slazem se da je Mourinho top trener. Ne slazem se da Pep to nije.
Samo cu replicirati na tvoje postove.
Inter nije bio najveci favorit? Sta ti ovo najveci znaci? Bio je jedan od favorita. I igrackim imenima necu Ni govoriti. Za Porto se apsolutno slazem. Niko im nije ni davao sansu.
Chelsea mogao ali nije, cemu ti to? Igrale su se dvije utakmice. Bilo je gresaka u obje utakmice. Bolji Iz te dvije utakmice je otisao dalje.
Pep nije izmislio tika-taka, 100% istina.
Samo sto Pep ne igra tika-taka. Tu grijesis. Razlog tvoje greske je zato sto ne volis ni jedan klub koji on trenira (igrom slucaja) pa ne gledas dovoljno ono sta njegove ekipe rade na terenu.
Pep igra nesto novo sto jos nije nazvano svojim imenom. On igra pozicionu igru (zaboravio Sam pravi naziv) u kombinaciji SA tika-taka.
Dalje ne bih jer to bi bila preduga analiza.
Nije revolucionirao sport. Slazem se. I dalje je to ista igra. Ali je laznu devetku doveo na Nico savrsenstva. Uveo je cak naziv lazni bekovi. Kretanja igraca bez lopte su posebna prica.
Dalje objasnjavas kako Barcelona tako igra ...
Ja ti cijelo vrijeme pricam kako igraju ekipe koje vodi Pep.
I sa kraj veliki Sir Alex Ferguson.
Ne moze se Pep porediti sa njim. 100% see slazem. Covjek koji je osvojio 50 trofeja u 26 godina se ne moze porediti sa covjekom koji je u 9 godina osvojio 25 trofeja.
Sacekat cemo Pepovu penziju pa ih Onda porediti.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
El ovo samo kratkotrajno produljenje "neizvjesnosti" ili Hajduk moze zaprijetit?
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Multi 21 je napisao/la:El ovo samo kratkotrajno produljenje "neizvjesnosti" ili Hajduk moze zaprijetit?
Ma nazalost mislim da ne moze....cudo bi se moralo dogoditi.
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Ma nema šanse Hajduk iako bi volio da prvenstvo bude zanimljivo, Hajduk može dobiti Dinama i Rijeku onda će otić u Istru i kiksat... Uglavnom nogomet loš i negledljiv...

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj

Sarma je napisao/la:Ma nema šanse Hajduk iako bi volio da prvenstvo bude zanimljivo, Hajduk može dobiti Dinama i Rijeku onda će otić u Istru i kiksat...
e bas to toga se i bojim
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡