DaveGilmour je napisao/la: 19.02.2022., 22:53
Zna li netko kada će bit ono neko službeno FIA-ino izvješće o Abu Dabiju?
Inače, što se tiče glasina, pročitao sam još prije cca. mjesec dana da je Mercedes odustao od žalbe jer bi najvjerojatniji ishod bio poništavanje rezultata iz zadnje utrke i velika PR blamaža za F1. Naravno, sve je ovo u sferi rekla-kazala, ali zanimljiva teorija.
@Dave, nisam siguran ali mislim da će rezultati istrage biti gotovi prije testova u Bahrainu. Međutim nije sigurno da li će rezultati istrage biti javni.
Hamilton se nada da će rezultati biti javni.
https://www.racefans.net/2022/02/21/rac ... p-21-02-5/
Što se tiče glasina ... koliko sam ja upratio, onaj slavni advokat (ne sjećam se imena) što je vodio ovaj slučaj, je izjavio da bi Mercedes najvjerovatnije dobio slučaj na sudovima.
Za detalje ćemo sačekati neke autobiografije, ali koliko sam ja razumio Hamilton je odmah tražio da se odustane od žalbe, jer ako bi žalba bila pozitivno riješena najvjerovatniji rezultat bi bio poništavanje rezultata zadnje utrke (Max bi opet bio prvak). Ne postoji scenarij koji bi izbrisao zadnjiih pet krugova iz utrke.
Svako daljnje tužakanje bi bilo prekinuto u startu od strane FIA i RB jer bi vodilo poništavanju cijelog prvenstva. Hamilton ni u kojem slučaju nije mogao izaći kao pobjednik, a Mercedes je mogao ispasti najveći gubitnik.