Max Verstappen

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 5 god
Navija za: Max Verstappen
AMG je napisao/la: 19.02.2022., 15:01
Pastor je napisao/la: 19.02.2022., 14:34 Ovdje ljudi pišu da je nešto nelegalno kao svoje mišljenje. Ali ne zavisi legalnost od vašeg mišljenja, nego od pravilnika. A niko od vas nije kompetentan da priča o legalnosti istog, i da tvrdi da je nešto nelegalno kao činjenicu. Da je bilo nelegalno, prvi bi Mercedes to odveo u nadležne institucije...
I odveli su to u nadležne institucije, i palo je zato sto po nekom članku RD(Massi) ima ovlasti da po svojoj savjesti odredi sto će se i kako napraviti, i nije obavezan da slijedi dosadašnju praksu. Po tome članku je ovo i ispalo legalno, a je li legitimno da se brže bolje skloni SC krug prije nego što je trebalo samo kako bi se mogao odraditi jos jedan show start?
A ne pustit ce SC vani bezveze samo da izvade mercedes iz lose taktike kaj nisu isli u box ? Nisu jer su mislili da ce ih massi slusat ko kad je bio VSC radi gio umjesto SC ;)
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
AMG je napisao/la: 19.02.2022., 15:01 zamjenite uloge, Hamiltom na svježim gumam iza Maxa, SC se sklanja prije nego što bi trebao, da se sklanja po clanku 48.13 (pravilu) Hamilton nema zadnji krug za napad nego se utrka završava pod SC
Isto kao i za svaki SC. Ako je staza očišćena, utrka se nastavlja. Ako nije, onda se završava pod SC. A ko je naprijed ili iza, nebitno. Takva te sreća zapala.
Po meni nije sklonjen prije nego što je trebao, a nije ni po FIA-i...

AMG
Karting
Karting
S nama već: 7 god 4 mj
- zamjenite uloge, Hamiltom na svježim gumam iza Maxa, SC se sklanja prije nego što bi trebao, da se sklanja po clanku 48.13(pravilu) Hamilton nema zadnji krug za napad nego se utrka završava pod SC
Ispravak, po članku 48.12

Možete sada naravno reci i da nisam u pravu ali 99% sam siguran da bi u slučaju da je Hamilton bio na Maxovom mjestu sa svježim gumam i ovim poklonjenim zadnjim krugom danas pričali o pogodovanju Hamiltonu.
slika slika

AMG
Karting
Karting
S nama već: 7 god 4 mj
Cale od Lewisa je napisao/la: 19.02.2022., 15:05
A ne pustit ce SC vani bezveze samo da izvade mercedes iz lose taktike kaj nisu isli u box ? Nisu jer su mislili da ce ih massi slusat ko kad je bio VSC radi gio umjesto SC ;)

Dobra taktika bi bila da su išli u box i izašli iza Maxa koji u slučaju sudara/incidenta zbog većeg broja pobjeda odnosi naslov kući?
A vidjeli smo kako se Perez branio, zamislio kako bi tek Max?
slika slika

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Ja vjerujem da bi Mercedes da je imao dovoljno osnove gurao to sve do kraja.

Kad se zbroji cijela sezona, jer zadnjih par krugova je daleko nedovoljno, rekao bih da je prvak zasluženo dobio na ne baš najbolji način.

Ako se uzme recimo sve u obzir, treba svakako gledati Silverstone gdje je Lewis samo revijalno kažnjen, treba se gledati Monza gdje je kriv Max, a relano kažnjen osjetno više nego Lewis za puno gori incident na Silverstoneu. Pa onda Hungaroring, Bottas rješi oba Red Bulla... Imola i Lewisove greške, Bakuu, nesreća sa Maxa, propuštena prilika za Lewisa... Ima tu svega kad se sve zbroji. Ali kao vozač, bolji dojam je ostavio Max i izvlačio je više.

Najbolji dokaz za to je onaj magičan krug u noćnim kvalama u Jeddahu gdje se vidjelo koliko je Max izvukao u kvalama, na kraju se slupao u zadnjem zavoju, a Merc ih pojeo na trci doslovno.
"What a little star." May 26, 2012.

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Max Verstappen
Al ste usrali ovu divnu temu sa glupostima.

Bilo je prostora krug ranije da pusti lapped cars da sustignu kolonu i onda bi svejedno imali 1 krug utrkivanja. To mu je jedina greska jer je ocigledno bilo mjesta za taj 1 krug.

Sve ostalo je pokriveno onim (glupim) clanom pravila da RD moze uradit sta hoce sa SC. Vjv. zbog toga su advokati i Toto izasli pognute glave iz prostorija FIAe.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
Da, bilo je prostora uz određeni rizik kad unlappani prolaze mjesto nesreće.
Dalo bi se to pravilom lijepo urediti, uvest slow zonu i sl.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Da Toto nije govorio Masiu sta da radi mozda bi situacija bila drugacija.
Samo zbog toga nisu zasluzili titulu kao mercedes. Covjek se naviko da naredjuje. Da je netko zavrsio pod "traktorom" nestao bi kao i Hamilton. Masi je imo hrabrosti i uradio je najbolji moguci posao kada se sve uzme u ubzir.

To sto je mercedes predvidio sc do kraja, to je njihov problem. Takodjer, Max je poderao Lewisa kao plavu kovertu, gdje nitko nije ocekivao.
No!

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Zna li netko kada će bit ono neko službeno FIA-ino izvješće o Abu Dabiju?

Inače, što se tiče glasina, pročitao sam još prije cca. mjesec dana da je Mercedes odustao od žalbe jer bi najvjerojatniji ishod bio poništavanje rezultata iz zadnje utrke i velika PR blamaža za F1. Naravno, sve je ovo u sferi rekla-kazala, ali zanimljiva teorija.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Ako ocekujes "sluzbno" nazovI me.... Bez zezanja. :pivo:
No!

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Ekipa, dosta je bilo zajebancije. Zna se tko je prvak, tko je broj 1. Nema tu vise price.
No!

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
DaveGilmour je napisao/la: 19.02.2022., 22:53 Zna li netko kada će bit ono neko službeno FIA-ino izvješće o Abu Dabiju?

Inače, što se tiče glasina, pročitao sam još prije cca. mjesec dana da je Mercedes odustao od žalbe jer bi najvjerojatniji ishod bio poništavanje rezultata iz zadnje utrke i velika PR blamaža za F1. Naravno, sve je ovo u sferi rekla-kazala, ali zanimljiva teorija.
@Dave, nisam siguran ali mislim da će rezultati istrage biti gotovi prije testova u Bahrainu. Međutim nije sigurno da li će rezultati istrage biti javni.
Hamilton se nada da će rezultati biti javni.
https://www.racefans.net/2022/02/21/rac ... p-21-02-5/

Što se tiče glasina ... koliko sam ja upratio, onaj slavni advokat (ne sjećam se imena) što je vodio ovaj slučaj, je izjavio da bi Mercedes najvjerovatnije dobio slučaj na sudovima.
Za detalje ćemo sačekati neke autobiografije, ali koliko sam ja razumio Hamilton je odmah tražio da se odustane od žalbe, jer ako bi žalba bila pozitivno riješena najvjerovatniji rezultat bi bio poništavanje rezultata zadnje utrke (Max bi opet bio prvak). Ne postoji scenarij koji bi izbrisao zadnjiih pet krugova iz utrke.
Svako daljnje tužakanje bi bilo prekinuto u startu od strane FIA i RB jer bi vodilo poništavanju cijelog prvenstva. Hamilton ni u kojem slučaju nije mogao izaći kao pobjednik, a Mercedes je mogao ispasti najveći gubitnik.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
13.01.2022.:
[tweet][/tweet]

i ja bi rado vidio to izvješće, mada ne znam što bi novo mogli doznat.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la: 21.02.2022., 12:13 13.01.2022.:
[tweet][/tweet]

i ja bi rado vidio to izvješće, mada ne znam što bi novo mogli doznat.
Možda pismenu potvrdu za vas koji tvrdite da nije bilo kršenja pravilnika od strane RD :thumbs:

Ja ne vjerujem da će biti javno objavljen, jer bi se onda moralo objaviti zašto će Tombazis (ili neće) dobiti otkaz.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Max će se dugoročno vezati s RBR.
https://twitter.com/ErikvHaren/status/1496731493875564546

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Ugovor na 4-5 godina, oko 50 mil. godišnje :O
https://twitter.com/ErikvHaren/status/1498906515146788864

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ne znam zašto je iznenađenje. Ako je mogao Hamilton primati toliko, ne vidim zašto nebi i Max.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Bitno da se Marko čudio koliko puno zarađuje Hamilton. :rofl:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ako je istina, onda je ovo baš zabolilo Red Bull :chill:
Ne smijem ni pomisliti koliki će biti skok u slijedećem ugovoru :lolz:

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Vjerujem da će Red Bull iz svog fonda dati manje od jednog eura za Maxovu plaću. Oracle je gigant u IT svijetu, tako da mislim da će komadić od love naslovnog sponzorstva ići Maxu, sad im financije nisu nikakav problem.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡