Kvizovi

🕒 Razgovori o prošlim vremenima, mjesto za iskusne članove.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Lagan i zabavan kviz za ljubitelje Schumachera

https://wtf1.com/post/are-these-unusual ... -or-false/
slika

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Evo pitanja koje sam postavio na jednoj kviznoj grupi. Ovdje bi ipak moglo biti prije odgovoreno.n :mrgreen

U povijesti Formule 1 samo se jednom dogodilo, i to samo na jednu utrku, da u poretku prvenstva konstruktora povede vaneuropska momčad.* Koja je to momčad bila i koje godine?

*Realno, i ta je momčad bila bazirana u Europi, ali nastupali su pod licencom vaneuropske države.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Wolf 1977.? Ako se ne varam, Scheckter je pobijedio na prvoj utrci sezone u Argentini.

dmj
GP3
GP3
Tako je. Službeno kanadska momčad

dmj
GP3
GP3
Vjerojatno ste svi tijekom zadnjih mjeseci odigrali poveću količinu online kvizova. Ja sam ih odigrao puno, uglavnom one posvećene Formuli 1. Najveći dio njih kvizovi su u kojima imaš određeno polje u koje upisuješ odgovore, najčešće prezimena vozača. Kako koje točno upišeš, tako se pojavi ispod na listi odgovora.
Jedan od klasičnih kvizova jest onaj u kojem treba upisati prezimena svih 108 vozača koji su uspjeli osvojiti neku prvenstvenu pobjedu. Evo primjera takvog kviza:

https://www.sporcle.com/games/Masatzuma ... t=formula1

Uglavnom, koji je jedini vozač od tih 108 kojeg ne možete upisati kao prvog, kada počinjete igrati taj kviz? Osim u slučaju korištenja funkcije copy/paste ili nekog sličnog alata.

Kaiser
Karting
Karting
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Uh ovo je odlično pitanje, moram priznat da se nisam mogao sjetiti bez guglanja

Mazzacane
Karting
Karting
S nama već: 7 god 4 mj
Navija za: Minardi
dmj je napisao/la: 02.06.2020., 19:28 Vjerojatno ste svi tijekom zadnjih mjeseci odigrali poveću količinu online kvizova. Ja sam ih odigrao puno, uglavnom one posvećene Formuli 1. Najveći dio njih kvizovi su u kojima imaš određeno polje u koje upisuješ odgovore, najčešće prezimena vozača. Kako koje točno upišeš, tako se pojavi ispod na listi odgovora.
Jedan od klasičnih kvizova jest onaj u kojem treba upisati prezimena svih 108 vozača koji su uspjeli osvojiti neku prvenstvenu pobjedu. Evo primjera takvog kviza:

https://www.sporcle.com/games/Masatzuma ... t=formula1

Uglavnom, koji je jedini vozač od tih 108 kojeg ne možete upisati kao prvog, kada počinjete igrati taj kviz? Osim u slučaju korištenja funkcije copy/paste ili nekog sličnog alata.
Felipe?

dmj
GP3
GP3
Da.
Pokušaš li upisati Massa, prekinut će te nakon upisa Mass i uračunati njega.

dmj
GP3
GP3
Ovo mi je jedan od najzanimljivijih kvizova dosad:

https://www.sporcle.com/games/Schweinst ... ormula-one

Od 1950. do danas, trojica najbolje plasiranih vozača u svakoj sezoni, a koji nikada nisu postali prvaci.

U pola zadanog vremena riješio sam 209/210, a onda mi je trebalo još pet minuta da izvučem posljednjeg. Koji je i statistički (to se lako može pogledati nakon završetka kviza) najslabija karika... :mrgreen:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Ja sam odustao (na poslu sam :mrgreen: ), nakon 204.
Doduše, da sam bio i kod kuće, ne bi "ubo" svih 210.
Npr., južnoafrikanca se ne bi sjetio, 100%.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
Frantic je napisao/la: 03.06.2020., 11:59 Ja sam odustao (na poslu sam :mrgreen: ), nakon 204.
Doduše, da sam bio i kod kuće, ne bi "ubo" svih 210.
Npr., južnoafrikanca se ne bi sjetio, 100%.
Ja bio ponosan na njega i Švicarca, pa i jednog od Engleza... Ali Francuz mi je zadao podosta muka.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
210/210 :cheer:

Nacionalnosti jako puno pomažu. Bez njih bi kviz bio mnogostruko teži. Začudo me samo jedna osoba pošteno namučila - Britanac iz 1966.

Inače, ja sam već veteran Sporclea s obzirom koliko sam tamo vremena proveo zadnjih godina :zubo: Puno mi je pomogao u pamćenju raznoraznih gluposti, od opskurnih multimilijunskih gradova u Kini i Indiji, preko zvijezda na noćnom nebu do velikog broja F1 vozača.

dmj
GP3
GP3
Nedavno spomenuti primjer Mass - Massa naveo me sinoć na razmišljanje o sličnim situacijama, u kojima prezime jednog vozača počinje prezimenom drugog. Uspio sam se sjetiti još osam takvih primjera, a brzinski sken popisa svih vozača na StatsF1 pokazao je da ih ima ukupno tridesetak. Dobar dio, dakako, uključuje vozače iz vremena kada se Indy bodovao za prvenstvo i ne bih ih se nikada uspio sjetiti.

Dakle, računaju se samo ispravno napisani primjeri, tako da, primjerice, Pirro-Pironi ili Moss-Moser ne bih računao pod valjane. Tamo gdje postoje neki naglasci i dijakritički znakovi nad slovima, to sam već spremniji ignorirati.
Neću pisati one kojih sam se sam sjetio, da ne ubijemo igru na početku.

Samo jedan primjer, jer sam ga pogrešno povezao sinoć, a fora je zbog dvostrukosti.
Među onim koji su mi pali na pamet bio je i par Luis Perez Sala - Eliseo Salazar, no to nije točno, jer prezime nije samo Sala, nego Perez-Sala - tako da u par s njim ne ide Salazar nego Sergio Perez!

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
jordanovi vozači:
https://www.planetf1.com/quizzes/f1-qui ... an-driver/

23/30. moglo je malo bolje.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la: 09.06.2020., 12:40 jordanovi vozači:
https://www.planetf1.com/quizzes/f1-qui ... an-driver/

23/30. moglo je malo bolje.
Sram te bilo :gandalf:
:mrgreen:

27/30
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
moram pohvalit blackhawka - 29/30.
ipak je to njegov tim.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

dmj
GP3
GP3
26/30, zadovoljan...

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Vidjeh na fejsu podatak pa postavljam pitanje: koji vozač osim Hamiltona je jedini pobjeđivao u F1 u 3 različite dekade?

Frantic
Formula 1
Formula 1
Nije ni Hamilton pobijedio u 3 dekade
Treća dekada počinje 01.01.2021.
Doduše, ako ostane u F1 nagodinu, imaće pobjedu i u trećoj dekadi

Nelson Piquet.
1980. - dakle 8. dekada prošlog vijeka, zatim kroz 80-te (9. dekada), te 1991. - 10. dekada.....
Ako ćemo gledati strogo "matematički".
Ne znam da li ima još neko....? :misli:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Nema tu strogo matematički... Matematika je precizna i ne laže :pivo:
Fino Alla Fine