Formula E vijesti

🔋 Sve teme vezane uz Formulu E.

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
http://twitter.com/Motorsport/status/821322876250886144
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
"We want Hong Kong [as the opening round], we're looking at delaying it until late November or even the first weekend of December.

"And then we'll pack the calendar much more, with much more racing in January and February. Formula 1 and the other championships are going up to November, so December may fit well."
Ovaj dio članka me najviše veseli, izgleda su napokon shvatili da su utrke tijekom zimske pauze u ostalim klasama odlična prilika za privlačenje novih fanova :thumbs: (ponajprije motorsport fanova gladnih utrka :mrgreen: )

Krstas
Formula 1
Formula 1
http://twitter.com/autosport/status/821766048953335809
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Hong Kong želi dvije utrke od iduće sezone
https://formulaezone.com/2017/01/19/hon ... ter-start/

Australija želi ePrix u 4. sezoni; Adelaide i Sidney spominju se kao moguće lokacije
https://formulaezone.com/2017/01/20/aus ... four-spot/

Krstas
Formula 1
Formula 1
http://twitter.com/Motorsport/status/823470427259420674
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Felipe Massa odradio je FE test za Jaguar

[ link do slike ]

Detalji testiranja nisu poznati, no znamo da je bila riječ o testiranju sa razvojnim bolidom, što znači da je Jaguar iskoristio jedan od 15 dozvoljenih dana takvog tipa testiranja gdje se razvija pogonska jedinica. Testiranje je navodno odrađeno u srijedu u Španjolskoj.

Evo što je Massa izjavio o svom prvom iskustvu u FE bolidu:
“I would like to thank Panasonic Jaguar Racing for giving me this opportunity,” said Massa.

“It was great to experience a Formula E car as it’s something completely different to anything I’ve driven previously. The different power, brakes, tyres and downforce mean it requires quite a different driving style.

“I’m happy with the experience and what I have learnt. Overall, it’s been a really fun day.”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Spark objavio prve slike koncepta bolida za petu sezonu!

[ link do slike ]

Peta sezona Formule E počinje 2018. i bit će to godina velikih promjena za sport. Te će sezone u povijest otići trenutni bolid koji se koristi od prve sezone, Sparkov SRT01. Na scenu tad nastupa SRT05e, novi bolid čije su slike sad javno objavljene. Ovo je samo skica, konačni bolid mogao bi izgledati dosta drukčije, a njega bi mogli vidjeti i prije završetka tekuće sezone.

Na skici se vidi ono što Formula E traži, radikalni, futuristički dizajn. Na slikama je vidljivo i još nešto što FE želi uvesti, a to je dodatna zaštita glave vozača; ovdje su prikazane dvije solucije - potpuno zatvoreni kokpit te poluzatvoreni kokpit poput Red Bullovog aeroscreena.

[ link do slike ]

[ link do slike ]

Novi bolid bi trebao biti i do 10% lakši od starog zbog težih baterija koje se u petoj sezoni uvode. Naime, od te sezone više nećemo imati promjene bolida tijekom utrke jer će bolidi morati izdržati cijelu utrku. Uzbudljive promjene očekuju Formulu E.

[ link do slike ]

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
sviđa mi se. tako nešto hoću i u f1.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
zekohonda je napisao/la:sviđa mi se. tako nešto hoću i u f1.
Ja neću. :gandalf:
Ima za to WEC. :mrgreen:
E sad, kakav će biti dizajn F1 bolida 2040. (npr.), drugi je par opanaka.... :chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Moram priznati, ovaj RB poluzatvoreni kokpit dobro izgleda za dizajn FE bolida, ali na F1 bolidu nikako, mozda je to zbog sklada sa zatvorenim kotacima.

@croatic f1 Jesi mislio reci da ce novi bolidi biti do 10% tezi biti zbog tezih baterija, nekako mi nema logike da budu laksi?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Vettel-Ferrari je napisao/la:@croatic f1 Jesi mislio reci da ce novi bolidi biti do 10% tezi biti zbog tezih baterija, nekako mi nema logike da budu laksi?
Sam bolid (šasija) bit će biti 10% lakši kako bi se anulirala dodatna težina koju nosi nova baterija.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
croatic f1 je napisao/la:
Vettel-Ferrari je napisao/la:@croatic f1 Jesi mislio reci da ce novi bolidi biti do 10% tezi biti zbog tezih baterija, nekako mi nema logike da budu laksi?
Sam bolid (šasija) bit će biti 10% lakši kako bi se anulirala dodatna težina koju nosi nova baterija.
Hvala na objašnjenju, sad mi je jasnije i ima logike :mrgreen: :pivo:

Krstas
Formula 1
Formula 1
http://twitter.com/autosport/status/842015477157236740
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Mahindra definitivno ne zabušava: bolid za 4. sezonu, M4Electro je već ugledao svjetlo dana!
http://www.fiaformulae.com/en/news/2017 ... hallenger/

Najbitniji podaci o Mahindrinoj novoj bebici :D

slika

slika

slika

[ link do slike ]

9 proizvođača za 5. sezonu homologirano je od strane FIA-e
http://www.fiaformulae.com/en/news/2017 ... mologated/

Proizvođači su:
ABT Formel E
BMW AG
DS Automobiles
Jaguar Land Rover
Mahindra Racing
NextEV NIO
Penske Autosport
Renault
Venturi Automobiles

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Vettel
Hoće BMW imati svoj tim ili će samo praviti motor za druge?

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
senja je napisao/la:Hoće BMW imati svoj tim ili će samo praviti motor za druge?
Ovime su dobili status proizvođača, dosad su bili samo tehnološki partner Andrettija. Sumnjam da će pokrenuti svoj tim, zasad će vjerujem ostati uz Andretti.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Rim spreman za ePrix iduće sezone nakon današnje jednoglasne odluke lokalnih vlasti o dozvoli za utrkivanje https://twitter.com/Motorsport/status/855085355565023232

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Robert Kubica odradio FE test na Doningtonu!

slika

Nakon nedavnog GP3 testa, Robert Kubica odradio je i testiranje Formula E bolida na Donington Parku. Formula E već je ranije željela dati Kubici testiranje i ono se zamalo dogodilo krajem prve sezone.

Kubica je trebao nastupati u WEC-u sa ByKollesom ove sezone, ali očito se želi vratiti u jednosjede i trenutno procjenjuje može li biti dovoljno konkurentan u bolidu.

Pokaže li se konkurentnim, Kubica bi mogao debitirati u Formuli već u lipnju ove godine na utrci u New Yorku kad se otvaraju tri konkurentna mjesta u FE zbog preklapanja s WEC-om u Nürburgringu - Buemijevo mjesto u Renaultu te oba mjesta u DS Virginu (Birdovo i Lopezovo).

Zbog prijašnje suradnje s PSA grupom čiji je DS član, ta opcija je izglednija ukoliko će Kubica biti spreman za vožnju. Alex Tai, šef momčadi DS Virgin želio bi nekog iskusnijeg, ali ne odbacuje mogućnost promjene mišljenja.
"Očito bismo željeli nekog tko je vozio bolid Formule E jer smo već ranije vidjeli iskusne vozače kako imaju problema s prilagodbom."

"Odluka [o vozačima] je moja, ali donosim je tek nakon konzultacija sa Xavierom [Mestelan-Pinonom, DS-ovim direktorom performansi] i Chrisom Gorneom, našim inženjerom."
Drugi DS-ov vozač u New Yorku trebao bi biti Alex Lynn, njihov testni vozač.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Motorsport.com objavio je planirani kalendar za četvrtu sezonu Formule E koji uključuje 13 utrka na 10 lokacija:

slika

Sao Paulo, Santiago set to join season four Formula E calendar

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡