Nico Rosberg
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Ovo sto kaze kolega Ferrari. Prost je definitivno jedan od najpodcjenjenijih vozača. Onaj dokumentarac je bio komedija, totalno neobjektivan. Za mene je on ispred Senne.
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari
Senna mi je idol, ali ja taj dokumentarac više ne mogu gledati koliko mi se zgradio, kad god se prikazuje zaobilazim. Prost je predstavljen kao krampus, a Senna "sam protiv svih". Dokumentarac kao da su napravila djeca ili kao da je napravljeno za djecu. Senna je prikazan gotovo kao svetac....
Objektivno gledano moram priznati da je Prost ispred Senne i tu nema dileme isto kao što nema dileme da je Schumacher najveći ikad.
Mada iskreno te sve top 5, top 10 liste ne treba previše doživljavati jer ih je 99.9% subjektivno. Uostalom teško je uopće poredati najbolje vozače ikada, drugačija vremena, ere bolida, drugačija konkurencija, svašta se tu mora uzeti u obzir. Samo znam da je Schumi broj 1.
Objektivno gledano moram priznati da je Prost ispred Senne i tu nema dileme isto kao što nema dileme da je Schumacher najveći ikad.
Mada iskreno te sve top 5, top 10 liste ne treba previše doživljavati jer ih je 99.9% subjektivno. Uostalom teško je uopće poredati najbolje vozače ikada, drugačija vremena, ere bolida, drugačija konkurencija, svašta se tu mora uzeti u obzir. Samo znam da je Schumi broj 1.

- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
@Ferrari To što je Prost promijenio toliko momčadskih kolega je specifičan slučaj za njega, pa ne može na osnovu tog biti u TOP 2 jer velika većina drugih vozača nisu imali toliko momčadskih kolega, što nema nikakve veze s njima.
S Laudom je izvukao 2:1 u sezonama, ali je Lauda u te tri sezone imao drastično više odustajanja od Prosta (28 Laudinih naspram 12 Prostovih), tako da je Lauda završio svega 41,4% ukupno odvoženih utrka s Prostom, dok je Prost s druge strane završio 74,5% utrka. Kad se na kraju sve zbroji i oduzme ispada da je Lauda u prosjeku po utrci osvajao 5,15 bodova, a Prost 3,7. Ne želim ovim dokazivati da je Lauda bolji vozač od njega, nije, ali u tom njihovom timskom duelu je veliki čimbenik bio Laudin broj odustajanja. Tako da ne može se sve svesti na to kako je sa svim momčadskim kolegama imao pozitivan ishod i zbog tog ga svrstavati u sam vrh najboljih ikad.
'88 su znali svi vozači za što se bore i što im donosi titulu, tako da je te sezone irelevantno kakav je ukupni omjer bodova, kad je titulu donosilo 11 najboljih rezultata, tj. irelevantno je za McLarenov dvojac, jer su se te sezone jedino oni borili za titulu.
'93 si je dopustio u daleko dominantom bolidu da Senna s jednim PP, 4 odustajanja, osvoji 5 pobjeda, naspram njegovih 13 PP-a, jednim odustajanjem i 7 pobjeda, što je bila i ostala sezona od najvećeg značaja kad su usporedbe njih dvojice u pitanju.
Osobno mi je priznajem dokumentarac u vrijeme kad sam ga prvi put gledao, ogadio Prosta naspram Senne koji se tu nastojao prikazati svetcem. Danas, nakon par godina od tog, imam skroz drugačije mišljenje o njima i da sam pratio tad F1 s trenutnim poimanjem stvari i afinitetima, vjerojatno bi navijao za Prosta između te dvije legende. Ali to ne mijenja činjenicu da je Senna pokazivao više od Prosta, iako je u konačnici ostvario manje, da li zbog pogibiji ili ne, nije više ni bitno i oko tog su se složili i vjerojatno će se uvijek složiti većina vozača Formule 1 i drugih utjecajnih ljudi u ovom sportu. Kao što će i ostalu četvoricu stavljati ispred njega u poretku najboljih ikad, možda Clarka neće, ali on je po meni najveći misterij ovog sporta, kojeg se može staviti i van TOP 5, a može se smatrati i najboljim svih vremena, a da se ne pogriješi.
@Frantic Razmišljanje da Schumachera, nikad niko, neće skinuti s trona najboljeg svih vremena, mi je na tragu mišljenja onog člana portala (ne znam više kako se zove) koji je par puta u komentarima znao tvrditi da nikad ni jedna ekipa neće niti može biti bolja i uspješnija od Ferrarija u Formuli 1, ako ćemo iskreno. Sve je promjenjivo, tako i rekordi i dostignuća pojedinih vozača Formule 1. Tko može garantirati da će za 15-20 godina Schumacher konkurirati i za TOP 3 najboljih svih vremena!?
S Laudom je izvukao 2:1 u sezonama, ali je Lauda u te tri sezone imao drastično više odustajanja od Prosta (28 Laudinih naspram 12 Prostovih), tako da je Lauda završio svega 41,4% ukupno odvoženih utrka s Prostom, dok je Prost s druge strane završio 74,5% utrka. Kad se na kraju sve zbroji i oduzme ispada da je Lauda u prosjeku po utrci osvajao 5,15 bodova, a Prost 3,7. Ne želim ovim dokazivati da je Lauda bolji vozač od njega, nije, ali u tom njihovom timskom duelu je veliki čimbenik bio Laudin broj odustajanja. Tako da ne može se sve svesti na to kako je sa svim momčadskim kolegama imao pozitivan ishod i zbog tog ga svrstavati u sam vrh najboljih ikad.
'88 su znali svi vozači za što se bore i što im donosi titulu, tako da je te sezone irelevantno kakav je ukupni omjer bodova, kad je titulu donosilo 11 najboljih rezultata, tj. irelevantno je za McLarenov dvojac, jer su se te sezone jedino oni borili za titulu.
'93 si je dopustio u daleko dominantom bolidu da Senna s jednim PP, 4 odustajanja, osvoji 5 pobjeda, naspram njegovih 13 PP-a, jednim odustajanjem i 7 pobjeda, što je bila i ostala sezona od najvećeg značaja kad su usporedbe njih dvojice u pitanju.
Osobno mi je priznajem dokumentarac u vrijeme kad sam ga prvi put gledao, ogadio Prosta naspram Senne koji se tu nastojao prikazati svetcem. Danas, nakon par godina od tog, imam skroz drugačije mišljenje o njima i da sam pratio tad F1 s trenutnim poimanjem stvari i afinitetima, vjerojatno bi navijao za Prosta između te dvije legende. Ali to ne mijenja činjenicu da je Senna pokazivao više od Prosta, iako je u konačnici ostvario manje, da li zbog pogibiji ili ne, nije više ni bitno i oko tog su se složili i vjerojatno će se uvijek složiti većina vozača Formule 1 i drugih utjecajnih ljudi u ovom sportu. Kao što će i ostalu četvoricu stavljati ispred njega u poretku najboljih ikad, možda Clarka neće, ali on je po meni najveći misterij ovog sporta, kojeg se može staviti i van TOP 5, a može se smatrati i najboljim svih vremena, a da se ne pogriješi.
@Frantic Razmišljanje da Schumachera, nikad niko, neće skinuti s trona najboljeg svih vremena, mi je na tragu mišljenja onog člana portala (ne znam više kako se zove) koji je par puta u komentarima znao tvrditi da nikad ni jedna ekipa neće niti može biti bolja i uspješnija od Ferrarija u Formuli 1, ako ćemo iskreno. Sve je promjenjivo, tako i rekordi i dostignuća pojedinih vozača Formule 1. Tko može garantirati da će za 15-20 godina Schumacher konkurirati i za TOP 3 najboljih svih vremena!?
- Frantic
- Formula 1
@Vettel-Ferrari
To za MSa je samo moje mišljenje, pod jedan.
Pod dva, uopšte ne pričam o brojkama.
Zato i jesam ovakvog mišljenja (pod jedan).
Pročitaj šta sam napisao.
PS. I ja bi lično, u ono doba , da sam gazda, više u ekipi volio imati Prosta nego Sennu.
To za MSa je samo moje mišljenje, pod jedan.
Pod dva, uopšte ne pričam o brojkama.
Zato i jesam ovakvog mišljenja (pod jedan).
Pročitaj šta sam napisao.

PS. I ja bi lično, u ono doba , da sam gazda, više u ekipi volio imati Prosta nego Sennu.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
@Frantic U redu, nisam naglasio da je to tvoje mišljenje i da ga poštujem, a mislio sam. Nisam ni mislio da pričaš o brojkama, da se gledaju samo brojke TOP 5 bi bilo puno lakše poredati.
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Izbrisano zadnjih par offtopic komentara.
@kasalo: smiri živce i ponašaj se civilizirano.
@kasalo: smiri živce i ponašaj se civilizirano.
-
Dalmatinac007
- Karting
- S nama već: 5 god 10 mj
https://www.youtube.com/watch?v=q1bfGXReNVM Jos bu covik novi Letterman 

- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Nico, što ga duže nema..... u F1, sve više fali.
......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run
- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 5 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
Ovo je i sam Nico objavio na svojim mrežama uz opis da ne želi predviđati rezultat za večeras 
Nadam se da tipuje na Engleze.. [ link do slike ]

Nadam se da tipuje na Engleze.. [ link do slike ]
- pero iz bukurešta
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
Top video; kada vidim kako Nico Rosberg tjera Neveru po cesti kojom sam prošo masu puta, i ovaj njihov razgovor....
A politička sranja treba sćerat u tri PM!
Bravo RIMAC, bravo Rosberg!
A politička sranja treba sćerat u tri PM!
Bravo RIMAC, bravo Rosberg!