Zanimljiva je ova priča danas nakon Q2 i onog sudara...točno se vidi kako ko diše od navijača do medija, ali dobro...barem smo dobili određene potvrde u vezi pristranosti, tako da barem nešto od ovoga danas.
We fight together. We win together.We lose together. Forza Ferrari
Ferrari je napisao/la: 27.04.2019., 19:18
Zanimljiva je ova priča danas nakon Q2 i onog sudara...točno se vidi kako ko diše od navijača do medija, ali dobro...barem smo dobili određene potvrde u vezi pristranosti, tako da barem nešto od ovoga danas.
Ne možeš očekivati da će Leclerc dobiti opaske kao Vettel da se našao na njegovom mjestu. I tu ne pokušavam obraniti nikoga, jednostavno je tako prirodno s obzirom na kontekst.
Ferrari je napisao/la: 27.04.2019., 19:18
Ne možeš očekivati da će Leclerc dobiti opaske kao Vettel da se našao na njegovom mjestu. I tu ne pokušavam obraniti nikoga, jednostavno je tako prirodno s obzirom na kontekst.
Pazi ljudi ovdje govore kako je BOLJE da je leclerc izletio jer onda ima vise sanse zbog safeta
Šta će se desiti ako Leclerc odluči da ne starta na onom setu guma iz Q2?
Pretpostavljam da su uništene. Ima li pravo da ih zamijeni za nove. Mislim da je tako nekako pravilo glasilo, ali nisam siguran.
Prvo treba vidjeti koliko je bolid oštećen i što se treba popraviti (mjenjač, šasija itd), a gume se zamijene kao što je Lujo dobio 2016 u Baku-u kada je blokirao jedan kotač i onda je FIA našla gumu slične starosti i na njoj je startao.
We fight together. We win together.We lose together. Forza Ferrari
Leklera su svi sa odusevljenjem docekali ,navijaci Ferr su u njemu odjednom pronasli heroja i cudo od vozaca,sto je u redu ,ali jako se potcenjuje Vettel,njegov talenat kvalitet biografija i odnos prema timu i Ferrariju kao brendu. Ham je u Lekleru video sebe odmah,sky je fasciniran a dobrim delom je pozadina pokusaj da se Vettel proziva.
Nema Seb posten tretman to odavno mislim ne zelim da ulazim u razloge zasto je tako,ali svi koji navijaju za Ferrari bi mogli da budu malo realniji i sa vise postovanja da govore o Sebu. Imao je gresaka od kada je postao crveni ali nista sistinski,bez gresaka Ferrari je bio daleko od titule kakp vozacke tako i konstruktorske sto nije opravdanje za greske ali je ipak lakse kada se stave u kontekst..
Mercedes treba da bude reper svima kako se gradi tim i da je potrebno vreme,cak i Red Bull iz ugla tima kako su postavljeni i kako funkcionisu ,Ferr treba da se okrene buducnosti da postavi ciljeve i tim da formira i forsira bez sustinskih promena koje imaju iz sezone u sezonu ,tim nacinom nista nikad nece vise uraditi.
A za Seba ne znam sta je buducnost i koji je naredni korak,mislim da mu je jedna sezona ovde kao 5 u nekom drugom timu,za njih je tesko navijati a mogu misliti kako je jos biti deo te price,prevelik je to stres i napor a mislim da nagrade na kraju u vidu titula nema i nece biti u bliskoj buducnosti .....
Strategy: A one-stopper is the clear choice for this 51-lap race: either going from soft to medium or medium to soft (which makes little difference). If starting on the soft, the best option is to stop on lap 25; if starting on the medium it’s best to stop on lap 26 (1/2)
Primijetih i ja, pogotovo u ovim intervjuima nakon kvalifikacija, baš mi ga je milo bilo. Nadam se da će neki zakon brojeva napokon dati i Ferrariju malo sreće sutra.