Nico Rosberg

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Ne kužim što se digla ovolika hajka zbog Raikkonenove izjave. Rosberg je otišao jer mu je bilo dosta, ali tko kaže da opet ne bi mogao odraditi onakvu sezonu. Možda jednostavno ne želi jer takve stvari crpe čovjeka, a on se na to više ne želi trošiti jer ima svoju obitelj.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ferrari je napisao/la: 18.08.2018., 21:18 Ja nisam rekao da je Rosberg prosječan...već da su svi poznavaoci tj. stručnjaci govorili da je on solidan vozač no teško da se može boriti za titulu sa top vozačima...ala Hulkenberg ili Perez...znači solidni vozači.
Ne, ti si samo nama rekao, zapamtimo da je se Rosberg smatrao da je prosječan vozač. Drago mi je da si se ogradio od tih izjava.
Opet ti kažeš svi poznavaoci. Daj neko ime da vidim ko je rekao da je solidan vozač. Pogotovo ko je rekao da je on kao Perez. Nemoj izmišljati molim te.
Ja samo kažem da je REALNO Hamilton trebao puno lakše rješavati prvenstva tih godina protiv Rosberga...a opet ponavljam da su dva puta išli do kraja...
To je zato što si ti podcjenjivao Rosberga. Upravo potvrđuješ ono što sam rekao za Ferrarijeve vozače.
Ja kao navijač LH-a, kažem da je Rosberg zaslužio bar jednu od tri titule. I to baš tu titulu koju je osvojio.
Niti jedno eminentno ime neće reći to javno...no na Sky primjerice dosta puta su bacali hint na nešto takvo...samo kažem.
Prvo kažeš da su to svi govorili, a sada kažeš da niko to nije rekao javno. Otkud ti informacija onda?
Hoćeš da kažeš da je Sky mjerodavan u svojim izjavama kad je LH u pitanju?
Da imao je i Nico možda 2 loša starta...nije baš da je sistem kvačila bio loš.
Hamilton je imao 5 ili 6 loših startova...to je već previše i ne možeš baš kriviti kvačilo zbog takvih stvari. Uostalom Mercedes nije imao loše kvačilo već nešto sporije startove od Ferrarija...isto tako te godine su kvačilo više prepustili vozačima bez procedure uoči starta utrke i bez dodatne palice iza volana.
Ja ti dajem pravu informaciju šta je razlog. Potvrđena od Mercedesa. Još na početku sezone su to ustvrdili, a nakon nekoliko utrka su izjavili da ne mogu to popraviti jer se radi o fundametalnoj greški. A ti mi pričaš kako su se pravila promijenila. Kakve to veze ima? Pravila su se svima promijenila. Bar je LH vozio u F1 dok nisu bile aktualne te "procedure".
Nisam brojao, ali sam ubjeđen da omjer nije bio 6-2. Možda sam i zaboravio. Ako mi nekad bude dosadno baš ću provjeriti.
Mogu ti samo reći da LH nikad nije imao problema sa lošim startovima u svojoj karijeri. Ne znam da li se mogu negdje naći statistički podaci o ovome. Ako neko zna nek objavi pls.
Da to je moj stav i stav valjda 98% navijača MSC-a i fanova F1.
Nisam znao da pripradam 2% fanova F1 koji smatraju da se neke stvari ne mogu zaboraviti.
Sjećam se nekoliko izjava R. Brawna, N. Laude i MS koji su tvrdili drugačije, ali to se zaboravlja vrlo brzo.
Kako god, ja i 2% fanova smo ubjeđeni da prosječan vozač bi max pobijedio MS-a u jednoj od tri sezone (zbog godina). Nek 2/3 bude rezervisano za solidnog vozača. 3/3 to je već poseban rezultat.
Da li nas je baš toliko malo, ti prosudi.
Ovo govorim bez umaložavanja velikog MS, najtrofejnijeg i po meni najboljeg vozača svih vremena F1.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Schumacher je gubio od Rosberga djelimično zbog godina, ali mislim da nije puno izgubio na performansama. A većinski razlozi poraza su bili u ekstremno lošoj sreći. Ko je čitao avalonove postove moga je vidjeti tačne statističke podatke. Pa ako neko može reći da je Hamiltonov glavni razlog poraza jedno odustajanje, a svi znamo da je Rosberg ukupno (u svim zajedničkim sezonama) imao više kvarova, onda možemo sa sigurnošću reći da je veliku ulogu u Schumacherovim porazima protiv Rosberga igrala loša sreća. Ja sam uvjeren da je Schumacher dočekao da se Mercedes izgradi kao ekipa, da Rosberg nebi prošao ništa bolje protiv njega nego protiv Hamiltona.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Gazda je izgubio malo zbog godina starosti a najvise zbog odsustva.

Nije on zaboravio voziti toliko iako su i te performanse pale jer nije isto svaki dan biti u bolidu i simulatoru 20ak godina i onda 3 godine nista. Novi ljudi, noce gume, nova pravila, nkve staze, novi bolidi... Drugaciji odnosi.. 3 godine je ogromna rupa u tako softiciranom sportu gdje tisucinke odlucuju. Nije to skijanje oa su desetinke i stotinke u pitanju. Tamo bi to bilo lakse izvuci..

Plus nico je vozac koji je pobjedio 4x wdc u naponu snage. I to onog koji je skinuo bas gazdu po pp i mnogim drugim rekordima i na odlicnom je putu da i po drugim statistikama pretekne gazdu..

Znaci pricamo o mladom vozacu u naponu snage i pauzi od 3 godine i voznji u 40ima... Realno, nije tu gazda imao ni teoretske sanse. Ostaje zal za onim pp u monacu ali jbg sta je tu je...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Ma i zbog odustajanja @zelot.
2010. se možda malo "tražio i privikavao", 2011. su bili tu negdje (13 bodova više za Rosberga uz 2 Michaelova odustajanja više), dok je 2012. smiješna šta se dešavalo MSu, sa 7 direktnih odustajanja, da ne nabrajam ostalo.
U trkama koje su obojica završilli bili su prilično u egalu, mada mi je kroz sve 3 godine Michael pokazivao više "živosti i želje" na stazi nego Nico. To je možda ta neka percepcija da će Ham brisati pod sa Rosbergom, odnosno da će mu ovaj biti vodonoša. Volio bi da smo imali situaciju da je još neka ekipa imala bolid za titule, pa da vidimo šta bi se dešava!o u tom slučaju (da li bi ih Totto pustio da se "kolju"), ali eto, nismo.
Naravno, kod MSa, pauza, godine,..., sve je to učinilo svoje. A on je možda doveden zbog razvoja, kao i zbog marketinga i dizanja popularnosti ekipe. Možda ni on sam nije davao tadašnjih 100% (a to nije isto kao MSovih 100% iz sredine 90-ih ili početka ovog vijeka).
Uglavnom, dobar je Nico. Zaslužio je, nakon svega, svih borbi, na stazi, u glavama, nakon 7 godina u ekipi, da osvoji tu titulu.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

ShangaiDevil
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Ferrari Williams
Rosberg je jedan od onih prevaranata sto im se sve placa da se zajebavaju po svijetu a da to nisu zasluzili. Uzasno odvratan lik, jos se usudjuje pricati price o nekoj obitelji, nova generacija pederčića se sprema na dolazak na svijet
:klanjam: :facepalm: :klanjam: (@Iceman)

zelot
Formula 1
Formula 1
ShangaiDevil je napisao/la: 19.08.2018., 13:43 Rosberg je jedan od onih prevaranata sto im se sve placa da se zajebavaju po svijetu a da to nisu zasluzili. Uzasno odvratan lik, jos se usudjuje pricati price o nekoj obitelji, nova generacija pederčića se sprema na dolazak na svijet
sta ti jos nisi baniran? budes, ne brini, samo nastavi kao i do sada...

zelot
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 19.08.2018., 10:08 Ma i zbog odustajanja @zelot.
2010. se možda malo "tražio i privikavao", 2011. su bili tu negdje (13 bodova više za Rosberga uz 2 Michaelova odustajanja više), dok je 2012. smiješna šta se dešavalo MSu, sa 7 direktnih odustajanja, da ne nabrajam ostalo.
U trkama koje su obojica završilli bili su prilično u egalu, mada mi je kroz sve 3 godine Michael pokazivao više "živosti i želje" na stazi nego Nico. To je možda ta neka percepcija da će Ham brisati pod sa Rosbergom, odnosno da će mu ovaj biti vodonoša. Volio bi da smo imali situaciju da je još neka ekipa imala bolid za titule, pa da vidimo šta bi se dešava!o u tom slučaju (da li bi ih Totto pustio da se "kolju"), ali eto, nismo.
Naravno, kod MSa, pauza, godine,..., sve je to učinilo svoje. A on je možda doveden zbog razvoja, kao i zbog marketinga i dizanja popularnosti ekipe. Možda ni on sam nije davao tadašnjih 100% (a to nije isto kao MSovih 100% iz sredine 90-ih ili početka ovog vijeka).
Uglavnom, dobar je Nico. Zaslužio je, nakon svega, svih borbi, na stazi, u glavama, nakon 7 godina u ekipi, da osvoji tu titulu.
slazem se, imas pravo za odustajanja, skroz sam na njih zaboravio. i da, ostalo isto stima.

za nicu normalno da ga nitko nije dozivio jer jbg vozi skupa sa gazdom i normalno da nije mogao dobiti potrebnu i zasluzenu pozornost. ipak se gazda vratio nakon 3 godine i kada god bi na ekranu pisalo ili se culo schumacher sve ostalo je postalo nevidljivo i necujno..

ShangaiDevil
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Ferrari Williams
Ajde ajde ne oftopićari
:klanjam: :facepalm: :klanjam: (@Iceman)

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Nico Rosberg nepoželjan u paddock-u.
Navodno dao svoju Life time propusnicu svom privatnom fotografu.
Moći će prisustvovati na VN Monaka. Poslije nije sigurno.

https://www.formule1.nl/nieuws/wereldka ... 1-paddock/

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Pa poprilično glupo od Rosberga...takve se stvari ne daju okolo nasumičnim ljudima.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

kasalo
Karting
Karting
S nama već: 6 god 2 mj
Nadam se da ga vise necemo gledati, vise je postao naporan sa tim ulizivanjem hamiltonu

Ferrari
Formula 1
Formula 1
A dobro to ajmo reći ulizivanje njemu služi da bi zapravo digao sebe...kužiš?
Neće valjda reći da je Hamilton loš ili nešto treće jer onda njegova pobjeda protiv njega 2016. godine bi manje značila...ovako diže sebe jer ako kažeš da je Hamilton (bubam) defakto Senna ili Schumi onda tako i sebe može staviti na taj level tj. da ga drugi tako slično gledaju.
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ima on Schumachera kao "reper", ako mu bude trebalo ikad da objašnjava kakav je vozač :chill:
A možda priča stvari koje je mogao vidjeti i osjetiti "iz prve ruke" ?
Nije da je jedini koji tako misli :cool:

zelot
Formula 1
Formula 1
Ne prica nico gluposti. Ovo sa hamom mh je ugodno s korisnim. Pobjedio ga je sto je je, a da je ovaj u top 5 ikada iz kojeg god kuta da netko gleda je isto tocno...

Nico mi je super, pratim ga ovako malo na youtubu i super lik. Drag, pametan, zanimljiv, i ono najbitnije, svaka mu je na mjestu.

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
zelot je napisao/la: 27.04.2019., 23:33 Ne prica nico gluposti. Ovo sa hamom mh je ugodno s korisnim. Pobjedio ga je sto je je, a da je ovaj u top 5 ikada iz kojeg god kuta da netko gleda je isto tocno...

Nico mi je super, pratim ga ovako malo na youtubu i super lik. Drag, pametan, zanimljiv, i ono najbitnije, svaka mu je na mjestu.

Slažem se, Hamilton je se dosad dokazao da je među top 5 vozača ikad, i tako izgurao vjerojatno Prosta iz tog zavidnog društva.
Fangio, Clark, Senna, Schumacher i Hamilton su definitivno vozači koji su se u cijelokupnoj povijesti Formule 1 pokazali najboljima, a sve petorica su vozili u drugim erama Formule 1, tako da je jako teško i nezahvalno procjenjivati, bez subjektivnosti, koji bi poredak bio te petorice.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Vettel-Ferrari je napisao/la: 28.04.2019., 01:13
zelot je napisao/la: 27.04.2019., 23:33 Ne prica nico gluposti. Ovo sa hamom mh je ugodno s korisnim. Pobjedio ga je sto je je, a da je ovaj u top 5 ikada iz kojeg god kuta da netko gleda je isto tocno...

Slažem se, Hamilton je se dosad dokazao da je među top 5 vozača ikad, i tako izgurao vjerojatno Prosta iz tog zavidnog društva.
Fangio, Clark, Senna, Schumacher i Hamilton su definitivno vozači koji su se u cijelokupnoj povijesti Formule 1 pokazali najboljima, a sve petorica su vozili u drugim erama Formule 1, tako da je jako teško i nezahvalno procjenjivati, bez subjektivnosti, koji bi poredak bio te petorice.
Potpis, iako ću sačekati nekoliko godina nakon Hamiltonove mirovine da ga stavim ispred Prosta, ali tu je negdje definitivno :pivo:
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Vettel-Ferrari je napisao/la: 28.04.2019., 01:13

Prost? Molim?!
Prost je jedan od najpodcjenjenijih vozača...valjda IKAD.

Lik je vozio protiv Watsona, Arnouxa, Laude, Bellofa, Rosberga, Johanssona, SENNE, Mansella, Alesia i na kraju Damona Hilla...NITKO u povijesti F1 NEMA tu listu vozača...i pogodi što? Svih je pobjedio i to u različitim ekipama...i to u McLarenu, Williamsu, Ferrariju i Renaultu.

Ja apsolutno ne vidim argument da je Prost ne u Top 5, već u Top 2 vozača svih vremena. Valjda je ekipa gledala onaj dokumentarac Senna gdje su čovjeka u potpunosti ogadili kao da je nekakav najveći šupak koji je nesposoban...a on je outscorao Sennu u dvije sezone (samo što u 88' sezoni se gledalo 11 najboljih rezultata...da se gledaju striktno svi bodovi u svim utrkama Prost je imao više bodova).

Po kojem kriteriju Prost je izvan ovih Top 5 za Hamiltona? Ili bilo kojeg od gore nabrojanih?
slika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
@Ferrari
Mislim da nije vozio sa Bellofom u ekipi.
Ostalo potpis.
Tih Top 5 će se uskoro morati mijenjati u Top 10.
Pored ove šestorke tu će trebati dodati Stewarta, Laudu, Piqueta, Ascarija, Brabhama,
Ups, pa to je već 11.
Šta je onda sa Alonsom? Da li je Ham stvarno toliko bolji vozač od njega, da može biti u prvih 5, a da Alonso ne bude ni u prvih 10? Mislim da nije.
Sve je to individualno.
I boli mene šta priča Gerhard Berger.
Mogu i ja sad naći izjave Murrajya Walkera, Jackieja Stewarta, ovog, onog,...
Meni je MS najbolji i najveći svih vremena, ne samo zbog brojki (rekordi su tu da se ruše), već zbnog mase drugih svari zbog kojih mi npr. Senna nije najbolji i najveći (i zbog kojih mi Hamilton to nikada neće biti), i nikada ga, za mene, niko neće skinuti sa trona, pogotovo ne Hamilton.
Odosmo u off, ovo je tema Rosberga.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡