Velika Nagrada Kine - 12.-14. Aprila 2019.
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Dvostruki pitstop Mercedesa jest za pohvalu, ali je razlika između Hamiltona i Bottasa bila taman dovoljna da se to izvede. Vremena izmjena nisu bila baš optimalna, ali nisu imali dostojnu konkurenciju da to iskoriste, tako da je ispalo kao nešto genijalno, ali savršeno odrađeno nije.
Druga je stvar, što to Ferrari nije u stanju da uradi, pa ispada da je za njihova mjerila, savršeno odrađena strategija.
Druga je stvar, što to Ferrari nije u stanju da uradi, pa ispada da je za njihova mjerila, savršeno odrađena strategija.
Zadnja izmjena: Vettel-Ferrari, dana/u 14.04.2019., 10:04, ukupno mijenjano 1 put.
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari
Mogli, ali nismo iskoristili.Iceman je napisao/la:Ja ne znam sto vi ovdje dramite! Oprostite mi na mom rjecniku, ali ponasate se ko ucviljene pič.....
I što sad ako je Ferrari izgubio, pa jesmo prošlu mogli dobiti 1-2?
Govori se o nekom najbržem bolidu a Merc ima 3/3.
Reci mi po čemu misliš da imaju šanse? Volio bih čuti nešto pozitivno za promjenu

- f1_zg
- Formula 4
- S nama već: 7 god 9 mj
- Navija za: Charles Leclerc
Muči me što taj papan od vozača ili boljim bolidom ili politikom stane na put pravim talentima.Perica9 je napisao/la: 14.04.2019., 09:58 @Black Queen Muči ga što Seb riješio njegovog ljubimca 2010-2013...
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."
- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 5 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
Ne, ali može reći "danas smo bili brži, ali ne trebamo se zanositi, pokazali su nam da se mogu vratiti" (plus ih još malo podjebe s ovimeAlkY je napisao/la:A gle , smjesno je , al opet nemoze rec "brisemo pod sa Ferrarijem svaku utrku i dalje cemo " (iako to vjerojatno misli)f1zd je napisao/la: 14.04.2019., 09:58Stvarbo je to rekao?Ferrari je napisao/la:Hamilton: "You can see how close it is...we don't know who will win the next race"![]()
![]()
![]()
Kakav as..

- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 5 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
Aha, ko je Alonsu kriv što ga je Massa školovao u zadnje dvije utrke (tj. kvalifikacije) 2012...a Petrov 2010..f1_zg je napisao/la:Muči me što taj papan od vozača ili boljim bolidom ili politikom stane na put pravim talentima.Perica9 je napisao/la: 14.04.2019., 09:58 @Black Queen Muči ga što Seb riješio njegovog ljubimca 2010-2013...
- Black Queen
- Formula 4
- S nama već: 8 god 3 mj
- Navija za: M.Schumacher/S.Vettel
Ne znam za druge pa cu samo u svoje ime: nije stvar sto je Mercedes pobijedio sa 1-2 vec treću za redom,nego sto izgleda sve vise kao da Ferrari ne može ni do drugog mjesta,a jos manje do prvog. Meni je ovo užasno za gledati jer je dosadno. Osim navijačima Mercedesa ne vjerujem bas da ostali žele gledati jedno te isto svaku utrku i isti ishod svake sezone.Iceman je napisao/la: 14.04.2019., 10:00 Ja ne znam sto vi ovdje dramite! Oprostite mi na mom rjecniku, ali ponasate se ko ucviljene pič.....
Znam da ima onih koji govore da je i Vettel i RBR dominirao 4 godine,ali od te 4 godine dvije su bile možda najbolje u F1. I najuzbudljivije. Ovo je sad smješno i žalosno za gledati. Barem meni

"Kad bi neki ljudi skočili sa visine svog ega, na visinu svoje inteligencije, poginuli bi definitivno."
- Black Queen
- Formula 4
- S nama već: 8 god 3 mj
- Navija za: M.Schumacher/S.Vettel
Ja sam gledala utrku u kojoj je Vettel bio u prvom dijelu cijelo vrijeme u DRS zoni od Leclera. I bio je brzi. Kasnije kad su ga pustili naprijed, Leclerc nije bio u DRS zoni Vettelu jer je razmak bio uvijek 1,2 ili 1,3. Uostalom cijelo vrijeme ovog vikenda je bio brzi i bolji (Vettel). Ako su vec krenuli s tom politkom 1-2 vozač onda neka se drže. Kome smeta neka ne gleda.
"Kad bi neki ljudi skočili sa visine svog ega, na visinu svoje inteligencije, poginuli bi definitivno."
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ne znam šta da kažem posle ove utrke, poslije prošle bi se složio da za Ferrari ima nade, ali čak i da nađu brzinu u bolidu, zid im je previše neodlučan za borbu sa Mercedesovim zidom, koji greške pravi svake prestupne.Iceman je napisao/la: 14.04.2019., 10:00 Ja ne znam sto vi ovdje dramite! Oprostite mi na mom rjecniku, ali ponasate se ko ucviljene pič.....
Prvo na početku trke ne puštaju Vettela koji se drži u 7-8 desetinki cijeli krug, onda nakon 10 krugova se sjete, aaaa vidi Mercedes nam bježi, a sporiji nam je vozač ispred, hajmo sad tek pustit bržeg vozača sa pregrijanim gumama naprijed i onda kad Seb prestigne ne može ništa napravit jer ih je dobro pregrijao, a nema ih kad ohladiti. Aaaa onda nakon 10 krugova kad je očit pad tempa guma i čak i mi gledaoci vidimo da je Max unutar undercut razmaka, oni to ne uočavaju i Red Bull im stavlja jedan bolid u džep, a ovaj drugi jedva im nekako ispade iz džepa. Kasnije šta uradiše sa Leclercom je tragikomedija. Nisu mi jasno ti akademski obrazovani stručnjaci sa iskustvom u F1 da ne vide takve stvari unaprijed, nego se odluke donesu 5 do 12

- Iceman
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Ferrari, KR7
Pa kako ne vidiš? Brzi smo ko metak. Danas smo opet radili u nesto sigurnijem modu rada. Radi se u Maranellu na realiabilty & performace nadogradnjama za drugi motor, nakon toga gazimo ih ko plotak potok.senna66 je napisao/la: 14.04.2019., 10:03Mogli, ali nismo iskoristili.Iceman je napisao/la:Ja ne znam sto vi ovdje dramite! Oprostite mi na mom rjecniku, ali ponasate se ko ucviljene pič.....
Reci mi po čemu misliš da imaju šanse? Volio bih čuti nešto pozitivno za promjenu![]()
Ma nema vecih pic... od Ferrarijevih navijaca, čast izuzecima, jel ja

- f1_zg
- Formula 4
- S nama već: 7 god 9 mj
- Navija za: Charles Leclerc
Sto puta provarena priča, pusti sad Alonsa, sad ja mogu o gumama, Renaultovim nadogradnjama u zadnjoj utrci, lošem startu Ferrarija, sudarimamtijekom sezone, a ti o tome da je Seb bolji, nema smisla.f1zd je napisao/la: 14.04.2019., 10:05Aha, ko je Alonsu kriv što ga je Massa školovao u zadnje dvije utrke (tj. kvalifikacije) 2012...a Petrov 2010..f1_zg je napisao/la:Muči me što taj papan od vozača ili boljim bolidom ili politikom stane na put pravim talentima.Perica9 je napisao/la: 14.04.2019., 09:58 @Black Queen Muči ga što Seb riješio njegovog ljubimca 2010-2013...
Ajmo o ovome danas, postoji li neki logičan razlog zašto su pustili Vettela ispred Leclerca, osim sponzorskih ugovora, vozačkih ugovora, politike?
I onda brko brabonjak fino dođe na podij i mrtav hladan izjavi da mu je žao što Leclerc nije stigao Maxa. Koji obraz ....

"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."
- senna66 Verified
- Formula 1
Ferrari je momčad koja uglavnom svake zime napravi dobar bolid. Vjerujem da je i ovaj. Samo ove budale nisu sposobne za otključavanje pravog potencijala.
Ako prosle godine nisu mogli izvući dodatni potencijal (a tada prije tih nesretnih nadogradnji smo imali jednak bolid) onda ne vjerujem da će ovaj Ferrari išta osvajati još dodatnih x godina.
Sve je isto. Kladim se da bi Merc s njihovim bolidom prosle godine osvojio oba naslova. A na ove prve 3 utrke bi imali osjetno bolje rezultate.
Ako prosle godine nisu mogli izvući dodatni potencijal (a tada prije tih nesretnih nadogradnji smo imali jednak bolid) onda ne vjerujem da će ovaj Ferrari išta osvajati još dodatnih x godina.
Sve je isto. Kladim se da bi Merc s njihovim bolidom prosle godine osvojio oba naslova. A na ove prve 3 utrke bi imali osjetno bolje rezultate.

- senna66 Verified
- Formula 1
Miriši mi na sarkazamIceman je napisao/la:Pa kako ne vidiš? Brzi smo ko metak. Danas smo opet radili u nesto sigurnijem modu rada. Radi se u Maranellu na realiabilty & performace nadogradnjama za drugi motor, nakon toga gazimo ih ko plotak potok.senna66 je napisao/la: 14.04.2019., 10:03Mogli, ali nismo iskoristili.Iceman je napisao/la:Ja ne znam sto vi ovdje dramite! Oprostite mi na mom rjecniku, ali ponasate se ko ucviljene pič.....
Reci mi po čemu misliš da imaju šanse? Volio bih čuti nešto pozitivno za promjenu![]()
Ma nema vecih pic... od Ferrarijevih navijaca, čast izuzecima, jel ja

- Frantic
- Formula 1
Ferrari je napravio grešku što Vettela nije pustio ispred Leclerca 5-6 krugova ranije.f1_zg je napisao/la: 14.04.2019., 10:15Sto puta provarena priča, pusti sad Alonsa, sad ja mogu o gumama, Renaultovim nadogradnjama u zadnjoj utrci, lošem startu Ferrarija, sudarimamtijekom sezone, a ti o tome da je Seb bolji, nema smisla.f1zd je napisao/la: 14.04.2019., 10:05Aha, ko je Alonsu kriv što ga je Massa školovao u zadnje dvije utrke (tj. kvalifikacije) 2012...a Petrov 2010..f1_zg je napisao/la:
Muči me što taj papan od vozača ili boljim bolidom ili politikom stane na put pravim talentima.
Ajmo o ovome danas, postoji li neki logičan razlog zašto su pustili Vettela ispred Leclerca, osim sponzorskih ugovora, vozačkih ugovora, politike?
I onda brko brabonjak fino dođe na podij i mrtav hladan izjavi da mu je žao što Leclerc nije stigao Maxa. Koji obraz ....![]()
![]()
Već je to iznad pomenula jedna Vettelova navijačica i jedan Hamiltnonov navijač.
I evo, sad ti govori jedan Ferrarijev navijač.
Dakle, da je Vettel pušten naprijed odmah (bio je brži u datom momentu, pusti sad onih -0,011, -0,021,...., na kraju kruga, to je bilo zbog usporavanja iza Leclerca u zadnjem sektoru) i da malog nisu ostavili da lafo "štopa" Bottasa, tj. da su ga oba puta (pogotovo drugi puta) ranije zvali u box, možda bi u tom slučaju Leclerc završio 4.
Nego, kakav je bio tvoj stav kada su Massi skinuli pečat sa mjenjača u Austinu, da bi bio pomjeren na gridu a u korist Alonsa?

Da se razumijemo, ja sam prvi rekao, neka su to uradili. I ja bi.
E i ja bi isto danas pustio Vettela naprijed, ali jedno 5 krugova prije.
Samo što sam ja kod kuće, pored malog ekrana, uz kafu vidio da su Leclerca oba puta trebali zvati ranije u box.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Najveća greška stratega je bila pri kraju...kada je Bottas prešao Leclerca, tada su trebali odmah ići u boks (taman ga je na ravnici prešao)...u međuvremenu su ga ostavili bez potrebe vani i u 2-3 kruga je izgubio 5.5 sekundi u odnosu na Maxa.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Frantic
- Formula 1
Naravno, ne treba zaboraviti ni sagu o pritiscima
To nravno ne amnestira Ferrariijevu ekipu za greške koje su napravili danas u smislu odluka i taktike, ali je možda uticalo na "nečiji" tempo.
Na kraju, falim te Bože, da je Vettel odradio jedan blizak duel (i to još sa Maxonjom
), a da nije izgubio poziciju, niti se izvrtio, oštetio ili na bilo koji drugi način izvukao deblji kraj.

To nravno ne amnestira Ferrariijevu ekipu za greške koje su napravili danas u smislu odluka i taktike, ali je možda uticalo na "nečiji" tempo.
Na kraju, falim te Bože, da je Vettel odradio jedan blizak duel (i to još sa Maxonjom

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- zjurina
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda

- senna66 Verified
- Formula 1