Velika Nagrada Kine - 12.-14. Aprila 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Kako rekoh juče u komentarima nada je besplatna :) Ja se nadao i ostvarilo se.
1-2 za Mercedes sam zamišljao kao nešto teško uhvatljivo, ali ipak moguće. Noćas sam pročitao da je Ferrari "uvrnuo" motor nakon prvog treninga zbog sigurnosnih razloga, tako da ne mogu reći da sam iznenađen.
Nadam se sutra čistoj utrci i osvajanjem max. bodova.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
https://twitter.com/Vetteleclerc/status/1116966719740887042
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Da stvar bude gora sutra Max starta iza Ferrarija....
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Vettel-Ferrari je napisao/la: 13.04.2019., 09:26 Izbacila me iz takta drama bez razloga komentatora na SK1, pa sam pisao tweet na njihov hashtag i usput 3-4 puta promašio pravi hashtag, tako da nisam stigao komentirati tu...

Bravo za Bottasa, ovog je vikenda stvarno brz :thumbs: Činilo se da je Hamilton brži u zadnjem pokušaju, ali ga je treći sektor izgleda koštao prilike da popravi i svoje vrijeme.

Što se tiče borbe Mercedes vs Ferrari, nekako su nas ove kvalifikacije vratile u realnost, bolja je situacija definitivno već u Australiji, ali zaostatak za Mercedesom u svemu je očit. Teško da se može sustići Mercedes, dok si oni već ne osiguraju fine zalihe bodova i pobjeda, ako uopće može. Tako da, treba manje očekivati od Ferrarija ove sezone, već što se moglo očekivati prošle, nažalost.

Tek sam naknadno skontao i da je Ricci završio ispred Hulka, za dlaku. Svaka čast, nisam to očekivao :thumbs:

Sutra u utrku neku zanimljivost može donijeti eventualno bolji start Vettela ili Leclerca od Mercedesovih vozača, ako i nakon prvog kurga Bottas i Hamilton budu na prve dvije pozicije, nema se tu čemu više nadat, osim nekih neželjenih situacija za njih, ali nam ne trebaju takve poklonjene pozicije ili pobjede.
Zašto?
Šta fali takvoj pobjedi?
Pa oni su zadnji vikend dobili takvu pobjedu.
Nije da sad navlačim neku nesreću za Benz, obično mi se odbije o glavu..... :mrgreen:

E sad ovo o pritiscima guma.
Opet cirkus, ako je tačno.
I opet, ako uopšte pritisci guma imaju veze sa Benzovom prednošću, onda jbga....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

thebear38
Karting
Karting
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Max Verstapen
Jel moze netko objasniti kako Luigi starta na zutim? U Q2 je popravio vrijeme na crvenim.
Winning is the most important. Everything is consequence of that.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
thebear38 je napisao/la: 13.04.2019., 09:40 Jel moze netko objasniti kako Luigi starta na zutim? U Q2 je popravio vrijeme na crvenim.
Nije, on i Leclerc su u drugi pokušaj također krenuli s mediumom.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Gledaj...slažem se za ove promjene pritiska u gumama...između petka i subote meni je to smiješno.
Praktički je onaj rad petkom beskoristan, ako to ideš mijenjati.

Osim, ako gume pucaju, postoje blisteri i ostalo...nema nikakvog razlog za promjenu. Toga nije bilo u Kini.
Možda nas je to i koštalo s obzirom kako Vettel govori na team radio nakon kvala..."imali smo, a znamo zašto"...to ostaje misterija.
slika slika

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
thebear38 je napisao/la: 13.04.2019., 09:40 Jel moze netko objasniti kako Luigi starta na zutim? U Q2 je popravio vrijeme na crvenim.
Ja isto mislim......ili možda se varam

thebear38
Karting
Karting
Navija za: Max Verstapen
croatic f1 je napisao/la: 13.04.2019., 09:41
Ok. Tnx kolega ... promaknulo mi je da je isao dva puta na zutim.
Winning is the most important. Everything is consequence of that.

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Ono sa tlakom u gumama je tačno...išli su sa celi 1 psi više na stražnjim gumama

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Ako nije bilo nikakvih problema zbog kojeg bi se to išlo mijenjati...onda je to živi cirkus
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Mercedes (pogotovo Hamilton) je imao problema sa zagrijavanjem guma cijeli vikend...isto tako Haas.
I sada kad su digli tlak u stražnjim gumama (koji će povećati temperaturu), eto Hamiltona u borbi za pole, a Haas od nigdje dobio brzinu tj. temperaturu u gumama.
Znači Pirelli je mijenjao pritisak u gumama zato što neke ekipe nisu mogle riješiti temperaturu... :bonk:

Dok su neke shebali sa tim (ovako na prvu gledajući)...znači umjesto da se nagradi dobar rad Petkom, oni odluče pomoći ovima koji se muče..
slika slika

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
Ferrari je napisao/la:Mercedes (pogotovo Hamilton) je imao problema sa zagrijavanjem guma cijeli vikend...isto tako Haas.
I sada kad su digli tlak u stražnjim gumama (koji će povećati temperaturu), eto Hamiltona u borbi za pole, a Haas od nigdje dobio brzinu tj. temperaturu u gumama.
Znači Pirelli je mijenjao pritisak u gumama zato što neke ekipe nisu mogle riješiti temperaturu... :bonk:

Dok su neke shebali sa tim (ovako na prvu gledajući)...znači umjesto da se nagradi dobar rad Petkom, oni odluče pomoći ovima koji se muče..
Ma opušteno, na pravcima Ferrari je brži i dobija 1 do 2 sekunde sutra.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Mislim, ne znamo da li je promjena pritiska zaslužna za Benzovu prednost, jer je Bottas i jučer bio dobar (ne i Lewis, koji se stalno žalio, ili lafo "žalio").
Također, promjena pritiska je svima ista i gotovo, i to stoji....
Ali opet, ne mogu se oteti utisku da je Benz hladno lockao prvi startni red nakon promjene pritiska u gumama.
A i da je to Ferrari uradio, opet ne bi bilo u redu, jer kao što pišu @Ferrari i @senna, nije bilo nikakve potrebe za promjenom pritiska.
Ustvari, možda je i bilo potrebe, jel....? :chill:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Frantic je napisao/la: 13.04.2019., 09:38
Vettel-Ferrari je napisao/la: 13.04.2019., 09:26 Sutra u utrku neku zanimljivost može donijeti eventualno bolji start Vettela ili Leclerca od Mercedesovih vozača, ako i nakon prvog kurga Bottas i Hamilton budu na prve dvije pozicije, nema se tu čemu više nadat, osim nekih neželjenih situacija za njih, ali nam ne trebaju takve poklonjene pozicije ili pobjede.
Zašto?
Šta fali takvoj pobjedi?
Pa oni su zadnji vikend dobili takvu pobjedu.
Nije da sad navlačim neku nesreću za Benz, obično mi se odbije o glavu..... :mrgreen:
Nije da fali nešto takvoj pobjedi, vjerojatno bi se radovao i njoj, ali s ove pozicije ne želim da dobijamo na poklon pobjede, pogotovo jer bi nakon nje se opet puno više očekivalo od Ferrarija, već što je realno stanje i onda nanovo krenula razočaranja. Ako pobjedimo sutra, konkurenti bi 2 mjesec pričalo onda o Ferrariju kao favoritu u sezoni, a svakom zdrave pameti je jasno da nije. Treba dočekati da se stvarno bude bolji i jači, da konkurenciji ne pada na pamet izjavljivati takve fraze. Osobno bi da mogu žrtvovao prošlogodišnju pobjedu u Australiji za jasnije strategije i odlučnije odluke ekipe u Italiji, Njemačkoj, to im je nanijelo veću štetu već što je ta pobjeda koristi donijela.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
thebear38 je napisao/la: 13.04.2019., 09:53
croatic f1 je napisao/la: 13.04.2019., 09:41
Ok. Tnx kolega ... promaknulo mi je da je isao dva puta na zutim.
Sta to znaci za utrku? Bar za prvi stint? Bice sporiji?
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Neka, makar da se vrati samopouzdanje.
A dušmani će pričati i ovako i onako.
Npr. da sutra Benz uhvati 1-2 sa 20-30 sec prednosti, opet bi slušali priče prije Bakua kako je Ferrari jak, opasan, kako su ekipa za pobijediti, kako su brzi k`o metak,....
A te strategije i odluke nije korektno trpati u koš sa srećom/nesrećom. Strategije i odluke (pogotovo odluke) su drugi par opanaka.
U kojima je ferrariju očigledno neudobno, već par godina. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

klikerbgd
Karting
Karting
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: Sebastian
Cudno je sve to sa pritiskom ,sa guzvom u koju su pustili vozace pa u q3 za dlaku da ne krenu u krug.. Realno su u petak bili jako brzi i svi ama bas svi su govorili o tome kako su najbrzi,danas dosta sporije sve to izgledalo ali nebitne su kvali ako sutra urade posao.
Sve u svemu sutra se osvajaju bodovi ,pametno i smireno moraju da reaguju vozaci i tim i mislim da mozemo da pobedimo..
Zao mi je Maxa ,karma je ...... :)

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Ma nije toliko Max kriv za ovo u Q3... pretpostavljam da mu ekipa nije na vrijeme rekla da su u stisci sa vremenom.

Vettelu je u zavoju 12 inženjer rekao da je marginalno sa prolaskom kroz liniju i jednostavno je krenuo i ušao u krug... vjerojatno je malo kompromitirao gume, ali bolje i to nego da ne odradis pravo vrijeme u Q3
slika slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Frantic je napisao/la: 13.04.2019., 10:27 Neka, makar da se vrati samopouzdanje.
A dušmani će pričati i ovako i onako.
Npr. da sutra Benz uhvati 1-2 sa 20-30 sec prednosti, opet bi slušali priče prije Bakua kako je Ferrari jak, opasan, kako su ekipa za pobijediti, kako su brzi k`o metak,....
A te strategije i odluke nije korektno trpati u koš sa srećom/nesrećom. Strategije i odluke (pogotovo odluke) su drugi par opanaka.
U kojima je ferrariju očigledno neudobno, već par godina. :mrgreen:
Ne znam, mene sama pomisao da se moram "nadati" tuđim problemima u utrci više ljuti već zaostatak subotom u kvalifikacijama, a to je bilo nerijetko zadnjih godina, nažalost. Pogotovo nakon utrka kad oni dobiju pozicije i pobjede na poklon, a uglavnom je tako bilo, Ferrari upropasti vikend nedjeljom, kad je izgledalo da je njihov i onda dva dana ih Mercedes pošalje u "knockdown".
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡