VN Australije (Albert Park Staza) 15.-17. ožujak 2019.
- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: sve powered by honda
kafana otvara u 7.
sad moram doma gledat.
sad moram doma gledat.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Presice bi mogle bit dobar uvod.. Pogotovo ova vozacka..
Fino Alla Fine
- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
odličan izbor govornika za oba dvije! :klanje:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 8 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Šta budan? Neću ni spavat, ionako ne mogu zaspat do neke dobisenna66 je napisao/la: 12.03.2019., 14:29 smračilo mi se kad sam vidio u koliko sati počinje utrka, ali onda se sjetim da ću kao i prošlih godina već u 4 biti budan od uzbuđenja i nervoze![]()

- Explorer
- F1puls suradnik
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Pa nije baš da nema razlike, ovisi koliko znaš. Hrvatski je od ta tri najdetaljniji jezik. Srpski je najgori s puno bespotrebno internacionalnih riječi (kidnapiranje primjericeLH44 je napisao/la: 11.03.2019., 12:56 Joj jest neka razlika hrvatskog, srpskog i bosanskog jezika, kako ne razumijem vas koji vidite neku razliku ta 3 jezika kad je jedina razlika u izgovoru pojedinih riječi... ma ta 3 jezika ni ne postoje vala, to je jedan te isti jezik i razlika je samo u dijalektu, akcentu i ekavici/ijekavici, isto kao da kažeš da postoji Američki jezik, Australski jezik, Engleski jezik![]()

Što se tiče otvaranja teme, pohvale Alene, lijepo si usavršio koncept otvaranja. Praktično, pregledno, informativno, ali opet ne predugo i kobasičasto.
Što očekujem od utrke u Australiji? Očekujem da mi se guzica znoji tijekom cijele utrke, eto to

U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 8 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
@Explorer Stvar je u tome da se možeš sporazumit koji god od ta 3... zapravo 4, dodaj i crnogorski... možeš se sporazumiti bolje nego onaj iz Teksasa sa ovim iz Britanije. Razlika je kao što sam rekao samo u dijalektu, akcentu i ekavici/ijekavici, a te neke riječi što se tamo ovako kaže, a ovamo onako su sitnice koje se lahko svare i ne prave probleme pri komunikaciji. Ima razlike, ali po meni nedovoljno da se sad to razdvoji u 4 jezika, ajde akcenta, ali 4 jezika, I don't buy it 

-
alonso05espana
- Karting
- S nama već: 7 god 6 mj
- Navija za: Alonsa i Norrisa
Još si ja mislim jer prošle godine utrka bila u 07:10 ili 06:10. Meni nema problema, ako ponekad mogu za NBA i Oklahomu koja igra u "gluho doba noći" onda mogu i za F1. Tako i onako od uzbuđenja neću moć spavat 

- Gilles
- GP3
- S nama već: 9 god 8 mj
Ovako dragi moji Balkanci. Moja žena je magistar srpsko - hrvatskog jezika i književnosti. Diplomirala je na unirvezitetu Adam Mickiewicz u Poznańu u Poljskoj za one koji nisu upućeni. Ona je kako ste mogli zaključiti poljakinja, jel da, i upravo je diplomski rad bio na temu jezika na Balkanu. Svi ovi jezici koje mi ovde svojatamo kao svoje potiču od jednog koji se vremenom počeo razlikovati po govornom području i dijalektu i naravno naglasku. Ukratko. Ukoliko ovo neko sa ovog foruma što sam napisao ne razume, ne kuži i ne shvata takva osoba je previše zatucana da shvati da smo svi mi ovde isti, da delimo isti jezik kulturu običaje pa i veru ma koliko misli da se razlikuje u stvari je ista jer u biti pripoveda iste stvari. Naravno niti sam ja neki YU nostalgičar niti sam za to da Srbin ne bude Srbin, Hrvat da ne bude Hrvat i tako dalje, mislim možeš da budeš i marsovac što se mene lično tiče.Explorer je napisao/la:Pa nije baš da nema razlike, ovisi koliko znaš. Hrvatski je od ta tri najdetaljniji jezik. Srpski je najgori s puno bespotrebno internacionalnih riječi (kidnapiranje primjericeLH44 je napisao/la: 11.03.2019., 12:56 Joj jest neka razlika hrvatskog, srpskog i bosanskog jezika, kako ne razumijem vas koji vidite neku razliku ta 3 jezika kad je jedina razlika u izgovoru pojedinih riječi... ma ta 3 jezika ni ne postoje vala, to je jedan te isti jezik i razlika je samo u dijalektu, akcentu i ekavici/ijekavici, isto kao da kažeš da postoji Američki jezik, Australski jezik, Engleski jezik![]()
) i slabom detaljnošću (vremenski tok kao što govore, a nije točno jer tok označava kretanje rijeke primjerice, dok tijek označava vrijeme, pa bi točno bilo vremenski tijek). Ima tu još dosta stvari, ali evo neke osnove.
Što se tiče otvaranja teme, pohvale Alene, lijepo si usavršio koncept otvaranja. Praktično, pregledno, informativno, ali opet ne predugo i kobasičasto.
Što očekujem od utrke u Australiji? Očekujem da mi se guzica znoji tijekom cijele utrke, eto to
A sad ono važnije.... Kad će ta nedelje više u tri lepe materine. Osedeću još više od nervoze

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
Skroz sam zaboravio na cinjenicu da od ove sezone imamo nove rukavice koje ce mjerit otkucaje i sl. vozacima... Nadam se da cemo imat uvid u te grafike. Narocito prilikom neke brutalne borbe na stazi pa mozda prikaz kako su otkucaju u sekundi skocili sa 160ma 200 ili vise 
Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk
- gjoko-mkd
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
Malo ko ovde je bio rođen kada sam ja negde oko '81-82 u školi učio srpskohrvatski jezik sa svim padežima koje mi makedonci nemamo
Zato...ja sam mozda jedini koji.ima pravo ovako iz daljine o tome pričaT
Još i da kažem da sam služuo vojsku u nekadašnju zajedničku armiju..... i zato kažem..
Od sada se priča samo o F1...t.j. o pobjedama Ferarija

Zato...ja sam mozda jedini koji.ima pravo ovako iz daljine o tome pričaT
Još i da kažem da sam služuo vojsku u nekadašnju zajedničku armiju..... i zato kažem..
Od sada se priča samo o F1...t.j. o pobjedama Ferarija

- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 5 mj
- Kontakt:
Što se tiče jezika, ostavite se lupetanja. F1puls je hrvatski portal, ali se može pisati na bilo kojem jeziku dok većina razumije. Piše se na srpskom, piše se i na engleskom i slovenskom. Genezu slavenskih jezika ostavite za neki drugi forum.
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Evo ih na okupu, skoro svi:
https://twitter.com/F1/status/1105730944500154368
- Sarma Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 2 mj
Finci negdje cugajuVettel-Ferrari je napisao/la: 13.03.2019., 11:29 Evo ih na okupu, skoro svi: