Najlošiji vozač koji je osvojio titulu prvaka u F1

🕒 Razgovori o prošlim vremenima, mjesto za iskusne članove.

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
_bataziv_0809 je napisao/la: 05.03.2019., 22:48 Pozdrav drugovi forumaši :pivo:

Ko je po vašem mišljenju najlošiji vozač koji se okrunio titulom prvaka Formule 1 i zašto?
Premda ta riječ "najlošiji" ružno zvuči, reći ću da je to bio Keke Rosberg mada je riječ o vrlo dobrom vozaču.
-za koje vozače smatrate da su nezasluženi prvaci određene sezone?
Svi su, manje-više, zaslužili svoje naslove. Kad bi se išlo u reviziju svih prvenstava vjerujem da bi se u 70-80 % našlo nekakvog prigovora, npr. da je xy imao bolji bolid, da je xy imao bolju pouzdanost, da je ovo, da je ono.
-koji od vozača koji su imali realnu šansu da postanu prvaci, a nisu, bi bili među najlošijim prvacima ikada?
Jedino mi Irvine pada na pamet.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Pa dobro ni Irvine nebi bio najlošiji koji je osvojio (da je osvojio) zato što je loš vozač, nego zato što bi Schumacher bio zaslužniji za njegovu titulu od njega samog. Prava riječ bi bila najnezaslužniji prvak.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Negdje na bespucima interneta nadjoh klasifikaciju prvaka, ne mogu se tacno sjetiti ali ista je nesto ovako:

-Najbrzi: Senna, Schumi, Hamilton
-Najpametniji: Prost, Alonso
-Najsretniji: Raikkonen, Button
-Najnesretniji: Mansell
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
_bataziv_0809 je napisao/la: 07.03.2019., 21:15 Negdje na bespucima interneta nadjoh klasifikaciju prvaka, ne mogu se tacno sjetiti ali ista je nesto ovako:

Sve i jedan titule osvajali najranije od polovine 80-tih, a većina u novom mileniju. Na osnovu čega se može mjeriti Senna, Schumacher ili Hamilton s Clarkom npr. i tvrditi da su oni brži vozači od njega?

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
_bataziv_0809 je napisao/la: 07.03.2019., 21:15 Negdje na bespucima interneta nadjoh klasifikaciju prvaka, ne mogu se tacno sjetiti ali ista je nesto ovako:

Da je Kimi najsretniji imao bi 2-3 titule a ne ovu jednu u bod osvojenu.
Ostalo se više manje ok.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Glupo je među tu trojicu najbržih ne dodati Clarka i Fangia :gandalf:
Među pametne mogu i Piquet, Lauda i Stewart... Piquet koliko god opičen van staze, bio je jako inteligentan vozač.
slikaslika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
Ciki-F1 je napisao/la: 07.03.2019., 22:15

Da je Kimi najsretniji imao bi 2-3 titule a ne ovu jednu u bod osvojenu.
Ostalo se više manje ok.
My bad, Hunt ne Raikkonen :thumbs:

2003. je mogla, a 2005. morala biti njegova godina

Nego ovdje mnogo voljeni Vilnev ima zanimljivo poredjenje Suzuke 1990. i Jereza 1997 :trep:

Ako ko zeli mogu ga reprodukovati :zubo:
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Leclerc
Nekako mi je teško priznati, ali vjerojatno Damon Hill i Jacques Villeneuve.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Hunt, Villeneuve, Button, vjerojatno i Damon Hill.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Svaki vozač koji je osvojio titulu, osvojio je zato što je u datom trenutku bio najbolji. Nazovi to sreća, sunce, kiša, snijeg snašao se najbolje, jer da nije nebi ni bio prvak. Uostalom kakvi su onda vozači koji su izgubili od tzv. najlošijih prvaka, a po rezultatima imaju bolje karijere?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
MrDoomroom je napisao/la: 11.03.2019., 18:49 Svaki vozač koji je osvojio titulu, osvojio je zato što je u datom trenutku bio najbolji. Nazovi to sreća, sunce, kiša, snijeg snašao se najbolje, jer da nije nebi ni bio prvak. Uostalom kakvi su onda vozači koji su izgubili od tzv. najlošijih prvaka, a po rezultatima imaju bolje karijere?

Često vidim da ljudi dijele mišljenje s tobom.
Ja smatram da ne pobjedi uvijek najbolji, zbog raznih faktora na koje se jednostavno ne može utjecati. Primjera je milijun, u svim sportovima, svakog dana. Evo neki banalan i očit primjer:
20 utrka u sezoni, Vozač 1 pobjedi na 15, Vozač 2 završi drugi u tih 15 utrka. Ostalih 5 pobjedi vozač 2, a vozač 1 spuši 5 DNF-ova ne svojom krivicom.

Je li to zaslužen pobjednik?
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Multi 21 je napisao/la:
MrDoomroom je napisao/la: 11.03.2019., 18:49 Svaki vozač koji je osvojio titulu, osvojio je zato što je u datom trenutku bio najbolji. Nazovi to sreća, sunce, kiša, snijeg snašao se najbolje, jer da nije nebi ni bio prvak. Uostalom kakvi su onda vozači koji su izgubili od tzv. najlošijih prvaka, a po rezultatima imaju bolje karijere?

Često vidim da ljudi dijele mišljenje s tobom.
Ja smatram da ne pobjedi uvijek najbolji, zbog raznih faktora na koje se jednostavno ne može utjecati. Primjera je milijun, u svim sportovima, svakog dana. Evo neki banalan i očit primjer:
20 utrka u sezoni, Vozač 1 pobjedi na 15, Vozač 2 završi drugi u tih 15 utrka. Ostalih 5 pobjedi vozač 2, a vozač 1 spuši 5 DNF-ova ne svojom krivicom.

Je li to zaslužen pobjednik?
Naravno da je zasluženi pobjednik, jer pravila utrkivanja i bodovanja su određena prije početka prvenstva.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
Naravno da ne pobijedi uvijek onaj koji izgleda najbolji.
Pobijedi onaj koji skupi više bodova na kraju.
On je najbolji jer je skupio najviše bodova.
Tako da ja imam stav da, taj lik iz tvog primjera, jeste zaslužen prvak.
Ja također smatram da se dosta puta u istoriji desilo, da vozač koji pokaže bolje performanse ne osvoji naslov. Što kaže Mrdoomroom zovi kojim god hoćeš imenom, ali on nije najbolji.
Zato i ne postoje ne zasluženi prvaci.
E sad raspravljati o tome ko je najlošiji prvak od prvaka je, po mom mišljenju, lijepa rasprava.
Rasprava ko nije zaslužio naslov prvaka nema smisla.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Neznam...onda jednostavno imamo različita shvaćanja i mišljenja. Meni u glavi neki naslovi nikada neće biti zasluženi.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Multi 21 je napisao/la:Neznam...onda jednostavno imamo različita shvaćanja i mišljenja. Meni u glavi neki naslovi nikada neće biti zasluženi.
Evo jedan banalan primjer vozač 1 vozi najdominantniji bolid na gridu i na svakoj utrci od 20 osvoji PP na 15 pobjedi u 5 DNF ne svojom krivnjom, vozač 2 u inferiornom bolidu u 15 utrka završi 2. i u 5 pobjedi.
Dali je taj vozač zasluženo prvak?

Multi 21
Formula 1
Formula 1
MrDoomroom je napisao/la: 11.03.2019., 22:17
Multi 21 je napisao/la:Neznam...onda jednostavno imamo različita shvaćanja i mišljenja. Meni u glavi neki naslovi nikada neće biti zasluženi.
Evo jedan banalan primjer vozač 1 vozi najdominantniji bolid na gridu i na svakoj utrci od 20 osvoji PP na 15 pobjedi u 5 DNF ne svojom krivnjom, vozač 2 u inferiornom bolidu u 15 utrka završi 2. i u 5 pobjedi.

Koliko inferioran bolid?

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Multi 21 je napisao/la:
MrDoomroom je napisao/la: 11.03.2019., 22:17

Koliko inferioran bolid?
Razlika između PP i ostalih je 1s na svakoj utrci.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
MrDoomroom je napisao/la: 11.03.2019., 22:58
Multi 21 je napisao/la:
MrDoomroom je napisao/la: 11.03.2019., 22:17 Evo jedan banalan primjer vozač 1 vozi najdominantniji bolid na gridu i na svakoj utrci od 20 osvoji PP na 15 pobjedi u 5 DNF ne svojom krivnjom, vozač 2 u inferiornom bolidu u 15 utrka završi 2. i u 5 pobjedi.

Koliko inferioran bolid?

Ja kažem da nije zaslužen. Zapravo nije ni bitno je li/koliko je inferioran bolid kad bolje razmislim. Kad se isključi faktor sreće, naslov uzima prvi vozač.

Ako ćemo dalje gledati koliko bi bio zaslužen hipotetski naslov vozača 1 zbog dominantnog bolida, ja smatram da je brži (od vozača 2) dok se ne dokaže suprotno.
Konkurentnost bolida mi je treći "nesvrstani" faktor koji utječe na borbu, a oko nje možemo raspravljati 5 dana bez ikakvog dokaza, a to izbjegnem boldanim.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Multi 21 je napisao/la:
MrDoomroom je napisao/la: 11.03.2019., 22:58
Multi 21 je napisao/la: Koliko inferioran bolid?

Ja kažem da nije zaslužen. Zapravo nije ni bitno je li/koliko je inferioran bolid kad bolje razmislim. Kad se isključi faktor sreće, naslov uzima prvi vozač.

Ako ćemo dalje gledati koliko bi bio zaslužen hipotetski naslov vozača 1 zbog dominantnog bolida, ja smatram da je brži (od vozača 2) dok se ne dokaže suprotno.
Konkurentnost bolida mi je treći "nesvrstani" faktor koji utječe na borbu, a oko nje možemo raspravljati 5 dana bez ikakvog dokaza, a to izbjegnem boldanim.
Faktor sreće ne možeš isključiti jer to nije pravi naziv za ono što se događa na stazi. Prije bi to nazvao zakon vjerojatnost da će se neki događaj dogoditi na stazi. Tako da je sve moguće. Neki su to okarakterizirali sa sreća/nesreća i tako ostalo.

Ni jedan sport nije lišen % vjerojatnosti tzv. "sreće" u korist ekipe ili pojedinca. U nekim slučajevima je % veći u nekim manji.

No to ne znači da ekipa/pojedinac kojima ide u korist neki događaj nisu zaslužili pobjedu, jer pravila su određena prije događanja natjecanja.

Emocionalno i pristrano gledanje nekog događaja nikad neće biti točno, jer stvarne činjenice poništavaju onog što se stvarno dogodilo. Rasprava je besmislena, jer emocionalna strana nikad neće prihvatiti činjenice kao argument ukoliko im ne ide u korist.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Definitivno nisam pristran, jer slučaj koji je zapravo meni u glavi jest Rosberg-Hamilton. Gadljivac do gadljivca što se mene tiče.
Rasprava jest besmislena jer je u pitanju različito shvaćanje i percipiranje stvari (u ovom slučaju sreća u sportu). Nema tu činjenice koja meni može dokazati zasluženost naslova, niti tebi nezasluženost. :thumbs:
Zaključano
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡