Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Hulkenberg je izjavio da sa novim većim stražnjim krilo bolid kao da ima padobran iza sebe.
I onda kad to povežem sa Vettelovim prvim danom testiranja, njegovom izjavom nakon testa itd itd. jedino mi pada napamet da bi mu ovaj bolid mogao pasti kao budali šamar jer onako laički veće krilo generira više drag-a tj downforcea tj. sveskupa Vettel je bio najbolji kad su bolidi imali blown difusor, a on voli stabilan stražnji kraj. Tak da ono.... Možda imamo konja (čitaj Vettela) za naslov :mrgreen:

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
I btw čitao sam malo tu vašu besmislenu raspravu o felgama i ne znam čemu još. Zadnje dvije velike kazne za top ekipe su bile za Crashgate i Spygate. Te ekipe ili pojedinici su stvarno pretjerali u onome što su napravili. Za ove điđe miđe ala felge, savitljiva krila, potrošnja ulja ili ERS su med i mlijeko i nitko nikad neće biti kažnjen za takve stvari jer su to Ferrari, Mercedes i RB, previše važne momčadi da bi ih se pošteno lupilo po prstima.
Ono što ja znam je to da se Mercedes izjednačio sa Ferrarijem po broju uzastopno osvojenih naslova prvaka i na ovaj ili onaj način Merc neće osvojiti 6 uzastopni naslov. Ferrari je taj koji će osvojiti konstruktorski naslov, a Vettel 5-ti. Živjela nam crvena 2019. :)

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Klasa optimist! :klanjam:

slika
slika

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Iceman, Ferrari ima 6 uzastpnih naslova.

A glede konja: i ja se nadam, Esperanza me uvijek nekako naguzi.

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Da vidiš, i pedale sam zaboravio. Svejedno to je posao koji ja ne bi radio ako ne moram. Oni očito idući tjedan moraju jer idu po performanse.

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
I moj imenjak :trep: Piola kaze da Ferari pomoću trećeg hidrauličnog elementa na zadnjem vešanju spušta zadnji kraj na pravcima....

https://it.motorsport.com/f1/news/anali ... o/4343096/

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
gjoko-mkd je napisao/la: 24.02.2019., 21:11 I moj imenjak :trep: Piola kaze da Ferari pomoću trećeg hidrauličnog elementa na zadnjem vešanju spušta zadnji kraj na pravcima....

https://it.motorsport.com/f1/news/anali ... o/4343096/
Pa da. To sam već rekao nekome ovdje kada je spomenut hidraulični ovjes prije 2 tjedna tj. da Ferrari napokon prelazi na hidrauliku straga.
To je legalno i već koristi to RBR, Force India poprilično dugo...možda još netko, ali se ne mogu sjetiti.

Mercedes koristi za prednji ovjes (Ferrari je to odbacio jer su rekli da nije vrijedno performansi naspram težine koliko bi to koštalo), dok nazad Mercedes već od prošle sezone želi manipulirati stražnji ovjes tj. gume da se okreću u sporijim zavojima. Praktički upravljanje s četiri kotača što je poprilično siva zona, ali oni eksperimentiraju sa tim.

Nije sve u vanjskom dijelu, prednjim i stražnjim krilima :) većina pravih stvari je ispod haube.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
A zar nije zabranjeno upravljane sa 4 kotaca ? I onu drugu kocnicu od McLarena koja je simulirala upravljanje zadnjim kotacima..
Fino Alla Fine

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
Priča se da Mercedes pomoću ovjesa....diferencijala....elektronike.....simulira upravljanje zadnim točkovima
Navodno na prvom testu su testirali oba rešenja...ovo " all wheel driving" i klasicno

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
@gjoko
nije all wheel driving nego all wheel steering. ;)
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
:bonk:
Ps....pišem ovo dok sam na posao...samo nemoj nikom to da kazeš... :pivo:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
CrashOverride je napisao/la: 25.02.2019., 07:17 A zar nije zabranjeno upravljane sa 4 kotaca ? I onu drugu kocnicu od McLarena koja je simulirala upravljanje zadnjim kotacima..
Rekao sam da je siva zona... pokušavaju simulirati upravljanje sa 4 kotača pomoću raznih trikova.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ferrari je napisao/la: 25.02.2019., 11:28
CrashOverride je napisao/la: 25.02.2019., 07:17 A zar nije zabranjeno upravljane sa 4 kotaca ? I onu drugu kocnicu od McLarena koja je simulirala upravljanje zadnjim kotacima..
Rekao sam da je siva zona... pokušavaju simulirati upravljanje sa 4 kotača pomoću raznih trikova.
I approve. Bend the rules for tenths :D
slikaslika

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
kao što se sećam....a davno je to bilo....u Vašem Auto klubu sam čitao da je prvi ili među prvima ,,all wheel steering,, je imala BMW'ova sedmica, a posle nje mislim da je renault napravio nešto kod lagune.

priča je bila da se do oko 60 km/h zadnja os pomera za 7 stepeni sprotivno od pravca kretanja auta(kao kod viljuškara na skladištama) a iznad te brzine se os pomera u pravci kretanja auta

Ali kako bi se to uradio u f1 bolidu, a da budu ispoštovana pravila...stvarno nije jasno

Moguće je da pomoću svih ostalih parametara kao diferencijala, amortizera, kočionog sistema.....elektronike....da bude neka simulacija toga

Anonimus4138
GP3
GP3
S nama već: 7 god 5 mj
Navija za: VTEC kick in yo!!! :P
Honda Prelude 4WS je to prva imala,i Bmw 8 poslje nje!!!

Poslano sa mog SM-G928F koristeći Tapatalk

“If Honda does not race, there is no Honda.” – Soichiro Honda

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
Ferari je dodao nekoliko panela na bolidu sa novom tamnijom bojom. dali planiraju novi liverij????

slika

slika

josip123
GP3
GP3
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
slika
dice simulator
Je li Ferrari pronasao rupu u pravilniku? Zanimljiva krilca na mjestu gdje su zapravo zabranjena... :shock:
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
josip123 je napisao/la: 26.02.2019., 20:50 slika
dice simulator
Je li Ferrari pronasao rupu u pravilniku? Zanimljiva krilca na mjestu gdje su zapravo zabranjena... :shock:
Drukeru :rofl:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

gidra
Formula 4
Formula 4
Navija za: SF
gjoko-mkd je napisao/la: 26.02.2019., 19:37 Ferari je dodao nekoliko panela na bolidu sa novom tamnijom bojom. dali planiraju novi liverij????

slika

slika
Ne , najvjerojatnije će se sljedčih dana instalirati nekakve nadogradnje na tome mjestu.
slika
No gidra, no party.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ma smara ih ova priča o narandžastom Ferrariju, pa hoće mjenjat farbu :bonk:
slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡