Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Explorer je napisao/la: 16.02.2019., 09:32 Meni je ipak puno ljepši kad mu se ne makne "shark fin" (koji to više i nije kao onaj iz 2017.), ovako mi je prenizak poklopac motora, a zadnje krilo preogromno pa izgleda nesrazmjerno.
Meni je shark fin kao neka grba.
Bolidi mi sa shark finom izgledaju kao Quasimodo. :mrgreen:
Bez sharka je to puno vitkije i elegantnije, a veliko stražnje krilo samo to dodatno naglašava.
Najviše bi volio vidjeti bolide kakvi su raznim simulacijama i animacijama bili predviđeni da bi mogli izgledati 2017.
Ali sve ekipe su ih odmah nagrdile sa shark finovima i T-sranjima raznih oblika (neko je ima TV antenu....).
A onda im naredne godine nasade Halo i to je to.
Meni je ovo ljepše, ali hej, to je moje mišljenje.... :pivo:
Da se razumijemo, pričam striktno o "obliku", boje (livreje) ostavimo po strani, kao i aerodinamičku efikasnost.....
slika
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
ferrari se malo opametio u odnosu na prošlu godinu...kažem malo jerbo bi ja dao prioritet bržemu nakon x utrka.
https://www.motorsport.com/f1/news/ferr ... c/4338410/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Dobro vjerojatno računaju na potporu iskusnijem, iako imaš pravo. Ako se Leclerc pokaze brzim ne znam uopce u kojem smjeru ce citava prica ici.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Stvarno kad pogledaš istini u oči halo je grdobina svoje vrste, lagao bih kad ne bih rekao da mi oduzima barem dio enjoymenta iz F1.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
@F12000 ja sam prvih par utrka 2018 gledao više iz navike, nego iz uživancije... razlog je i više nego jasan. Tek sredinom sezone sam se jedva navikao na HALO, iluziju da će ga maknut sam izbio iz glave i onda ga nisam ni primjećivao toliko :chill:
slikaslika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
zekohonda je napisao/la: 16.02.2019., 12:01 ferrari se malo opametio u odnosu na prošlu godinu...kažem malo jerbo bi ja dao prioritet bržemu nakon x utrka.
https://www.motorsport.com/f1/news/ferr ... c/4338410/
Prije bi reka da ništa nisu naučili...
U ovom trenutku ne bi trebali davati ovakve izjave jer će Leclerc i Vettel biti bombardirani pitanjima o tome. Neka voze prve 3-4 utrke kao jednaki. Prioritet strategije dobije bolji u kvalama, a ako je jedan vidno brži u utrci puštaš ga naprijed i gotovo. Nikakve međusobne borbe. Ako i poslije budu izjednačeni, isti sistem dok se ne isfiltrira brži, od tada pa nadalje proglasit 1. i 2. vozača. Za Ferrari bi idealno bilo da Vettel odmah pokaže da je brži, ali ne previše taman da Leclercu ne padne moral i da pravi probleme Hamiltonu.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

LH44
Formula 1
Formula 1
Ma trebali su šutiti što se tiče tog favorizovanja, mogli su to potajno radit, ovako ako Leclerc uhvati Vettelov tempo kao Lewis Alonsov 2007. Biće belaja u ekipi, a mediji će jedva čekat da im razapnu tu politiku numero uno vozača i vodonoše. Iako ne vjerujem da će Leclerc biti neki problem Vettelu, možda u kvalama, ali da će uhvatit Vettelov tempo na utrci, teško, mada čuda se dešavaju.
slikaslika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Sorry ali nema mjesta riječi previše kada pričamo o brzini u F1.

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Ovo o cemu vi pricate se gube titule. Tako je u mcl 07 bio jednak status u pocetku pa se desilo sta? Od pocetka se treba znati tko je br1 a tko br2.
Taman da se ispostavi da je Leclear brži i da mu se br1 u momcadi pitanje je bi li uspio do kraja sezone izdržati pritisak medija (a znamo kakvi su prwma ferariu) i pritisak nekog konkurenta s obzirom na iskustvo. On ima vremena, ako ima brzine neka skupi iskustvo pa nek krene u pohod.
Lewis ne bi ni 08 imao titulu da nije bilo Ferkanovog šlemperaja kao npr crijevo za gorivo. Opet bi bio izgubio zbog sebe jer nije se znao nositi s pritiskom.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Navodno je ovo krilo prikazano od strane Ferrarija, TR, Alfe i McLarena way to go sa ovim novim pravilnikom.
Mercedes koliko F1Analistitecnica zna u ovim trenucima stavlja to krilo u aero tunel nakon što su primjetili da Alfa, Ferrari, TR i McLaren imaju ono prednje krilo sa padom na kraju i da daje odlične rezultate. Navodno da su u Mercedesu malo iznenađeni sa ovim rješenjem:
According to an engineer of a team of the circus, the front wing solution shown by Toro Rosso, Sauber, Mclaren and Ferrari, in the wind tunnel showed clear advantages compared to a more classic wing specification. Advantages that also manifest themselves in terms of reduction of the resistance to progress making the most efficient wing accordingly. And it is very interesting that, as far as we could understand, Mercedes has remained a bit displaced by these wing specifications so much so that in these hours a wind wing will be placed in the wind tunnel to increase the effect of outwash. There is certainly to be underlined as the W10 is a car with a unique aerodynamic concept (very hard step and low rake) and rather particular.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
LH44 je napisao/la: 16.02.2019., 15:22 a mediji će jedva čekat da im razapnu tu politiku numero uno vozača i vodonoše
Mediji ne trebaju nikakav povod za razapinjanje Ferrarija, a pitanje je samo hoće li im Binotto pokazati srednji prst ili će igrati kukavički.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Nikakav jednak status ne treba Ferrariju od pocetka.. Zna se da je Vettel br. 1 i Leclerc br. 2 i tako gonit odmah od petka u Australiji.. Sve ostalo ce opet bit saka u oko.. Naravno, sve polazi od stavke da je Ferrari konkurentan..
Fino Alla Fine

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Ne slažem se. Godina može postati jako teška ako se u početku daje prioritet vozaču koji se pokaže sporiji. Ovisno o tome koliko bude blizu između njih i Mercedesa (i hoće li uopće biti blizu). Utrka-dvije-tri da se unutar ekipe skuži tko je brži, a od onda trebaju besramno raditi no.1 i no.2, potpuno ignorirati medije i hvatati naslov s bržim vozačem preko leđa ovog drugog. Kao što to dobro znaju u Mercedesu.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Bilo bi korisno da ne čitate samo naslove već i tekst...
“I think it’s normal, especially early in the season, that if there are particular situations our priority will be Sebastian,” Binotto said at the launch of Ferrari's new SF90 challenger.
“He is the guide with which we aim for the championship.
“But there's no prejudice - the absolute priority is for Ferrari to win.
“Sebastian has little to prove, and he remains our guide. Charles still has to learn, as pointed out by himself, but we know how talented he is.
“I'll have a good reference thanks to Sebastian, right now I don't want to aim for anything but just to work.
Then we'll see what will come.”[/quote]

Skroz razumno...

Znači čovjek je samo rekao da li će Ferrari upotrebljavati naredbe bude li trebalo Sebastianu i rekao je: Da UKOLIKO BUDE TREBALO...u ODREĐENIM SITUACIJAMA (npr. Njemačka gdje se zid nećkao 10 krugova da maknu Kimija koji je na 2 stop strategiji), ali PRIORITET je da Ferrari POBJEĐUJE.

Znači ništa posebno čovjek nije rekao, niti je rekao da postoji 1-2 vozač...već će menadžirati vozače kada bude trebalo...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Da baš sam maloprije pročitao tu izjavu... mediji opet izvrnuli izjavu naslovima "Ferrari will prioritise Vettel" umjesto "Ferrari will prioritise Vettel IF NEEDED"... dvije riječi totalno promjene smisao :chill:
slikaslika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ferrari je napisao/la: 16.02.2019., 16:50 Navodno je ovo krilo prikazano od strane Ferrarija, TR, Alfe i McLarena way to go sa ovim novim pravilnikom.
Mercedes koliko F1Analistitecnica zna u ovim trenucima stavlja to krilo u aero tunel nakon što su primjetili da Alfa, Ferrari, TR i McLaren imaju ono prednje krilo sa padom na kraju i da daje odlične rezultate. Navodno da su u Mercedesu malo iznenađeni sa ovim rješenjem:
According to an engineer of a team of the circus, the front wing solution shown by Toro Rosso, Sauber, Mclaren and Ferrari, in the wind tunnel showed clear advantages compared to a more classic wing specification. Advantages that also manifest themselves in terms of reduction of the resistance to progress making the most efficient wing accordingly. And it is very interesting that, as far as we could understand, Mercedes has remained a bit displaced by these wing specifications so much so that in these hours a wind wing will be placed in the wind tunnel to increase the effect of outwash. There is certainly to be underlined as the W10 is a car with a unique aerodynamic concept (very hard step and low rake) and rather particular.
McLaren? A nisu spomenuli Renault. Renault u tom pogledu ima otprilike isto spušten taj dio krila kao i Ferrari. Dok kod McLarena jedva da se malo spušta.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 16.02.2019., 19:52 Ne slažem se. Godina može postati jako teška ako se u početku daje prioritet vozaču koji se pokaže sporiji. Ovisno o tome koliko bude blizu između njih i Mercedesa (i hoće li uopće biti blizu). Utrka-dvije-tri da se unutar ekipe skuži tko je brži, a od onda trebaju besramno raditi no.1 i no.2, potpuno ignorirati medije i hvatati naslov s bržim vozačem preko leđa ovog drugog. Kao što to dobro znaju u Mercedesu.
Vettel ce biti brzi od Leclerca i ako ponovi proslu sezonu sto smatram da se nece ponovit..

Kazem opet, sve ovisi kakav ce biti Ferrari..
Fino Alla Fine

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Obično se pusti do Španjolske, jer tamo stignu konačne specke bolida i to je taman nekoliko utrka da se skuži tko je brži.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Nekako mislim da Sebu treba mir i potpuna podrska tima od pocetka da bi pokazo sta zaista moze.. Ako bude ko sa Kimijem a Ferrari i Mercedes u par deka, nema od toga nista..
Zato smatram da bi trebali odmah stat svi iza njega a i ne vjerujem da Leclerc moze parirati u utrci..
Utrkivanje njih dvojice dopustit samo u slucaju neke dominacije sto pak nije nesto izgledno..
Fino Alla Fine

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
CrashOverride je napisao/la: 17.02.2019., 11:15 Nekako mislim da Sebu treba mir i potpuna podrska tima od pocetka da bi pokazo sta zaista moze.. Ako bude ko sa Kimijem a Ferrari i Mercedes u par deka, nema od toga nista..
Zato smatram da bi trebali odmah stat svi iza njega a i ne vjerujem da Leclerc moze parirati u utrci..
Utrkivanje njih dvojice dopustit samo u slucaju neke dominacije sto pak nije nesto izgledno..
Zar Vettel nije u ovih 9 godina pokazao kaj može? Ali potcjenjuje se Leclerc. 50-50 dvoboj po meni.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡