Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Piše u članku da i Mercedes i RBR isto eksperimentiraju sa 3D printanjem određenih dijelova, ali kao da je Ferrari ispred njih u tome te da su prvi počeli implementirati 3D printanje dijelova u bolide.

Navodno da je i do 10 puta brže nego uobičajeni način izrade dijelova.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

reso20
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Ne samo što je brže, nego se može i na licu mjesta raditi dijelovi :zubo:

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Ne vjerujem da ce ferr biti bolji nego prosle godine. Previse je to promjena u firmi da bi sve radilo kako treba. Novi vozac, novi sef, velike promjene u vrhu strukture momcadi. Nema stabilnosti vec godinama, sefovi se mijenjaju svakih godinu dvije... To nije put koji vodi do naslova.

Rbr, mercedes npr... Stwlna ekipa sa minimalnim promjenama i kad su povjedjivali i kad su bili p3 ili p4 eventualno... Kriza prodje i evo ih tu di jesu. Sa po skoro 10 naslova u zadnjih 10 godina...

Mclaren kao i ferr... Witmarsh, ron, brown i jos neki kojeg sam zaboravio sigurno... A i vozaca su se namjenjali. Kovalainen, perez, stoffel, alonso 2x, button, hamilton...jesam zabiravio koga od 2008 na ovamo...

Podsjecaju me na nase firme. Kad nema rezultata neko krace vrijeme odmah mijenjaj ljude i na neki nacin ih kazni. Ah, nisi osvojio naslov dvije tri godine-pedala...

Koliko ja vidim u f1 to je ide tako. I sam ferr bi trebao to znati jet su sa gazdom i todtom i brownom i onim trecim zmajem par godina gradili rezultat i ispaltilo se.

Lijepo je horner rekao. Od kad sam u rbr oni su 5 sefova promjenili... Sramota

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Jbg, nije svak Brawn, Todt, i sl. Ne možeš svakome davati po 5 godina...

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
People that have seen the new 2019 Ferrari car have said it’s "the most beautiful red ever made by Ferrari."

*heavy breathing*
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
@senna66 mogu ti potvrdit da je tako :zubo: :ajdeajde: petak 10:45

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
još malo o ferrarijevom 3d printanju i novim materijalima. vidjeh link na forum.hr-u:
https://thejudge13.com/2019/02/11/ferra ... -mercedes/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 8 mj
Što se mene tice mogu i od blata i slame da prave bolid samo da bude konkurentan i brz pa da se titula malo vrati i u tabor crvenih.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
zelot je napisao/la: 11.02.2019., 13:36 Ne vjerujem da ce ferr biti bolji nego prosle godine. Previse je to promjena u firmi da bi sve radilo kako treba. Novi vozac, novi sef, velike promjene u vrhu strukture momcadi. Nema stabilnosti vec godinama, sefovi se mijenjaju svakih godinu dvije... To nije put koji vodi do naslova.

Rbr, mercedes npr... Stwlna ekipa sa minimalnim promjenama i kad su povjedjivali i kad su bili p3 ili p4 eventualno... Kriza prodje i evo ih tu di jesu. Sa po skoro 10 naslova u zadnjih 10 godina...

Mclaren kao i ferr... Witmarsh, ron, brown i jos neki kojeg sam zaboravio sigurno... A i vozaca su se namjenjali. Kovalainen, perez, stoffel, alonso 2x, button, hamilton...jesam zabiravio koga od 2008 na ovamo...

Podsjecaju me na nase firme. Kad nema rezultata neko krace vrijeme odmah mijenjaj ljude i na neki nacin ih kazni. Ah, nisi osvojio naslov dvije tri godine-pedala...

Koliko ja vidim u f1 to je ide tako. I sam ferr bi trebao to znati jet su sa gazdom i todtom i brownom i onim trecim zmajem par godina gradili rezultat i ispaltilo se.

Lijepo je horner rekao. Od kad sam u rbr oni su 5 sefova promjenili... Sramota

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk
Nadam se da nisi u pravu i da neću previše žaliti za prošlom sezonom. Ali nije nemoguće.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

reso20
GP3
GP3
The Cavallino power unit will have solutions that will grow a 6 cylinder that will adopt interesting innovative ideas. The engine 1 could be born with the steel pistons, while later the head will arrive in additive production.
Corrado Iotti, head of the motorists, and Guido di Paola, head designer, have developed the engine that will be signed 064. Ferrari this year will have a series of wilds to play in the evolution of the three specifications granted by the FIA ​​regulation.
In fact, on the engine 1, steel pistons could finally appear and have completed the long run-in phase that began last year. The solution costs in terms of weight (almost a kilo!) But ensures an extraordinary life to a 6-cylinder that will have to live 7 GP ensuring a performance in the room significantly higher than last year's version, also able to withstand the greater stress that will have in the combustion chamber thanks to the increased availability of fuel (110 kg against 105 kg in 2018).
The goal will be to increase the pressure in the room, using a map that degreases the fuel air mixture in search of performance, without having to deal with the dangerous detonations.
These pistons, in fact, should allow the use of a Shell gasoline more ... thrust, now that the control of the oil as a fuel additive by the FIA ​​commissioners will be even more stringent than in the past, especially in qualifying.
At Ferrari, at least for now, they have not deliberated on the new warhead created with additive production systems that use metal powder to build components directly from the CAD file thanks to bed-fusion technology.
Thanks to this innovative technique it is possible to create parts that have increasingly complex geometries and very thin walls that could hardly be obtained with more traditional methods. This solution will be one of the cards to play during the season.
But if the heads are still traditional without recourse to the new aluminum alloys, we can anticipate that the complex group of the exhausts with the three vertical elements were made with the highly sophisticated "3D printers" of the AM Renishaw.
In addition to ensuring a more extreme design, functional to the recovery of energy of the turbo, the technicians of the Cavallino have managed to save weight ...

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Glave motora mislim nema svrhe da budu izrađene od čelika. Previše to diže centar mase-,,težište,, motora i više bi se izgubilo time nego dobiti na motoru.

A ovo sa klipovima od čelika već postade konsatnta u špekulacijama....ajmo već da vidimo i to kako radi

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Poanta toga je da košta nešto težine, ali daje na izdržljivosti motora, kao i to da možda mogu duže koristiti mape motora sa više snage.

Vidjet ćemo.
slika slika

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
Da....to je poenta. Ako na primer od Q moda u subotu do nedelje snagu smanjuju za recimo 35 Ks...dovoljno je sada da smanje recimo za 25 KS, pa realno gledajući od istog motora sa istom maksimalnom snagom, u samoj utrci umamo 10KS više

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
https://twitter.com/Vetteleclerc/status/1095744785804152832

Anonimus4138
GP3
GP3
S nama već: 7 god 5 mj
Navija za: VTEC kick in yo!!! :P
To je zabranjeno ja mislim!
“If Honda does not race, there is no Honda.” – Soichiro Honda

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Kic je napisao/la: 13.02.2019., 22:09 To je zabranjeno ja mislim!
Nije.
slika slika

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
Zabranjena je aktivna suspenzija.....no možda su pronašli načina u pasivnom načinu kontroli....nešto kao što je bio FRIC na primer....neka varijanta toga

Ferrari
Formula 1
Formula 1
gjoko-mkd je napisao/la: 13.02.2019., 23:01 Zabranjena je aktivna suspenzija.....no možda su pronašli načina u pasivnom načinu kontroli....nešto kao što je bio FRIC na primer....neka varijanta toga
Nije aktivan ovjes već hidraulični...koji je prilagodljiviji od regularnog ovjesa koji su koristili zadnjih x godina.

Lakše ga je kontrolirati i manipulirati u aero svrhe. Ekipe znaju zagrijati ulje unutar ovjesa tj. elemenata prije kvalifikacija da bi dobili više fleksibilnosti u aerodinamici.
slika slika

josip123
GP3
GP3
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
According to a report from Automoto:

"Vettel’s team (excluding the engine engineers) have been assigned to Leclerc, while the people who worked with Kimi, are working with Vettel now."

Zanimljiva zamjena...
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
josip123 je napisao/la: 14.02.2019., 00:39 According to a report from Automoto:

"Vettel’s team (excluding the engine engineers) have been assigned to Leclerc, while the people who worked with Kimi, are working with Vettel now."

Zanimljiva zamjena...
Baš zanimljivo. Totalni refresh što možda i nije loše s obzirom kako je prošla sezona završila.

Btw jedva čekam petak da vidim što je Ferkan pripremio, Stvarno se nadam da ćemo opet imati konja za naslov. Dosta je promjena u zadnjih par mjeseci što nije loše. Mercedes i Red Bull izgledaju opako tako da trebamo i treću kariku u lancu, onu crvenu. :thumbs:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡